Mertens bezorgt België nipte zege op Tunesië

Dries Mertens heeft België aan een kleine oefenzege op Tunesië geholpen. De oud-PSV'er, die momenteel bij Napoli onder contract staat, was de matchwinner met een treffer in de 89e minuut: 1-0. De wedstrijd in het Koning Boudewijn-stadion in Brussel lag een halfuur stil door een hagelbui.

De Belgen kwamen tegen een veredeld B-elftal van Tunesië prima uit de startblokken, al leverde dat niet direct grote kansen op. Halverwege de eerste helft besloot scheidsrechter Viktor Kassai het duel te staken vanwege noodweer. Op het veld lagen hagelstenen ter grootte van golfballen, waardoor de Hongaar het niet verantwoord vond om verder te spelen.

Na de hervatting kon België de sterke openingsfase geen vervolg geven. Pas in het laatste kwartier kregen de Rode Duivels weer wat kansen via onder anderen Jan Vertonghen. De uitzwaaiwedstrijd leek op een remise af te stevenen, maar op aangeven van Nacer Chadli wist Mertens nog toe te slaan.

In de WK-voorbereiding won België eerder van Luxemburg (5-1) en Zweden (2-0). Dinsdag 17 juni begint de ploeg van bondscoach Marc Wilmots aan het toernooi in Brazilië met een treffen tegen Algerije. Daarna wachten Rusland en Zuid-Korea.