[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Catalonië

Marc Márquez heeft ook de zevende Grand Prix van het MotoGP-seizoen op zijn naam geschreven. De Catalaan was in Barcelona de sterkste tijdens de Grand Prix van Catalonië. De regerend wereldkampioen zal zelden zo hard gevochten hebben voor een overwinning, want het was van begin tot eind razend spannend. Een hoofdrol was eveneens weggelegd voor Valentino Rossi, die na een geniale race tweede werd.

De start en de eerste bocht verliepen chaotisch, maar uiteindelijk was het Jorge Lorenzo die het beste begin kende. Zijn teamgenoot Rossi volgde hem, met daarachter de Honda's van Dani Pedrosa en Márquez. Al snel werd duidelijk dat alleen Stefan Bradl enigszins kon volgen.

Enkele ronden later viel Rossi zijn teamgenoot aan, en pakte de veelvoudig wereldkampioen de leiding. Ook Márquez ging voorbij aan Lorenzo, waarna de vier koplopers flink bleven vechten. Bij vlagen had het wat weg van een Moto3-race vol jonge coureurs, terwijl Bradl het geweld langzaam moest laten gaan.

Na tien ronden leek ook Lorenzo moeite te hebben om het enorm hoge tempo te volgen. Rossi had inmiddels een klein gaatje naar de twee Honda's, waar Márquez nog altijd op de tweede plek lag. Met twaalf ronden te gaan zaten de twee Spanjaarden aan het wiel van Rossi, maar de eerste poging van Márquez mislukte faliekant. Hierdoor kon de Italiaanse legende weer enkele tientallen meters uitlopen.

Met acht ronden te rijden vonden de twee Honda's opnieuw de aansluiting bij Rossi. Een ronde later ging Márquez voorbij de Iltaiaan, die zijn positie echter direct terug wist te pakken. Alle drie koplopers staken op dat moment kort hun hand omhoog, ten teken dat het zou regenen, maar dat bleek mee te vallen. Daardoor kon Lorenzo wel aansluiten, maar hij wist verder geen vuist te maken.

Met zes ronden te gaan ging Máquez opnieuw voorbij aan Rossi, die dit keer bijna Pedrosa ook voorlangs zag komen. Een ronde later kon de Italiaan Márquez weer pakken, maar dat hield hij slechts één bocht vol. Kort daarop ging Pedrosa toch voorbij Rossi, waarna hij aan begon te dringen bij zijn teamgenoot Márquez.

Ondertussen moest Rossi een gaatje laten vallen naar de twee kemphanen, die in de slotronde vochten om de overwinning. Enkele bochten voor het einde deed Pedrosa een ultieme poging om Márquez te passeren, maar tot vreugde van het Catalaanse publiek wist Catalaan Márquez die aanval af te slaan. Pedrosa ging wijd, waardoor hij zelfs Rossi nog voorbij zag gaan en genoegen moest nemen met de derde plek.