Büttner van Manchester United naar Dinamo Moskou

Alexander Büttner verruilt Manchester United voor Dinamo Moskou. De 25-jarige linksback tekent woensdag een contract voor drie seizoenen in de Russische hoofdstad. Büttner achtte de kans niet groot dat hij op Old Trafford een kans zou krijgen van de nieuwe trainer Louis van Gaal, zegt hij in De Telegraaf.

De voormalig speler van Vitesse ging in de zomer van 2012 bij Manchester aan de slag. Hij speelde in twee seizoenen dertien competitieduels en mocht verder onder meer opdraven in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München.

"De bondscoach heeft mij bij Oranje nooit de kans gegeven, terwijl ik bij United liefst veertien keer tot 'Man Of The Match' ben uitgeroepen", vertelt Büttner tegen de ochtendkrant. "Maar Van Gaal ziet het kennelijk niet in mij zitten, dus wat dat betreft ga ik precies op het juiste moment weg."

Afgelopen seizoen eindigde Dinamo als vierde in de Russische competitie. Büttner wordt bij zijn nieuwe werkgever onder anderen ploeggenoot van Douglas, die afgelopen jaar overkwam van FC Twente, en oud-PSV'er Balázs Dzsudzsák.