Doellijntechnologie ook op EK in Frankrijk

De UEFA gaat doellijntechnologie invoeren voor het EK van 2016 in Frankrijk. Dat beweert FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Tot nu toe wilde de Europese voetbalbond geen gebruikmaken van technologische hulpmiddelen. Bij grote competities als de Champions League en Europa League werden extra officials ingezet. Volgens Blatter gaat UEFA-voorzitter Michel Platini nu toch overstag.

"Hij heeft me verzekerd dat ze het systeem in 2016 in Frankrijk zullen gebruiken", sprak de Zwitser volgens Belga. Op het WK in Brazilië wordt voor het eerst doellijntechnologie gebruikt en volgens de mondiale voetbalbond is dat een succes.

Overigens wil Blatter ook een plan doorvoeren waarbij trainers tweemaal per wedstrijd een beslissing van de scheidsrechter kunnen aanvechten. Voorwaarde is dat de wedstrijd al stilligt op het moment dat het verzoek wordt ingediend om de beelden nogmaals te bekijken.

Blatter is zelf een groot voorstander van deze video-arbitrage. "Dit hulpmiddel komt de gerechtigheid in omstreden situaties ten goede."