Eto'o in Rome voor onderhandelingen

De transfer van Samuel Eto'o naar AS Roma zit bijna in kannen en kruiken. Trainer Rudi Garcia is een groot bewonderaar van Eto'o, die deze zomer transfervrij is en in de voetsporen kan treden van Ashley Cole. Die tekende eerder vandaag al een contract in de Italiaanse hoofdstad. De clubleiding praat nu met Eto'o om ook de tweede oud-speler van Chelsea vast te leggen, weet Goal.

Eto'o stond slechts één seizoen onder contract in Londen, waar hij er niet in slaagde om veel indruk te maken. Hij maakte twaalf doelpunten voor The Blues. Deze zomer kwam hij met Kameroen uit op het WK voetbal in Brazilië, maar lukte het hem niet om te scoren.

De naderende komst van Eto'o volgt op de komst van zijn voormalige ploeggenoot Cole naar Rome. De 33-jarige verdediger rondde zijn transfer vandaag af en gaat 48.000 euro per week opstrijken bij de club, die vorig seizoen een lange tijd meedeed om de Italiaanse landstitel.

Na het succesvolle seizoen van Roma werd een snelle leegloop verwacht, maar dat valt tot nu toe mee. Gewilde transferobjecten als Gervinho, Kevin Strootman en Miralem Pjanic staan nog steeds onder contract bij de club, die tweede werd onder Garcia.