Lazio verhoogt bod op uitblinker De Vrij

Het vertrek van Stefan de Vrij is weer een stapje dichterbij. SS Lazio heeft het bod op de 22-jarige Feyenoorder verhoogd. De Italianen weigeren echter te voldoen aan de vraagprijs die de Rotterdammers in gedachten hebben. Waar Feyenoord graag 9 miljoen euro wil zien, gaat Lazio vooralsnog niet verder dan 7 miljoen.

Dat is een verhoging van anderhalf miljoen euro ten opzichte van het openingsbod dat Lazio eerder in Rotterdam neerlegde. De uitstekende prestaties van De Vrij op het WK sterken Lazio in de gedachte dat hij in de toekomst kan uitgroeien tot een van de beste verdedigers ter wereld.

Feyenoord wreef intussen in de handen met de prestaties van De Vrij in het shirt van Oranje, en voerde de prijs op. De nummer twee van de Eredivisie van afgelopen seizoen beseft dat Lazio mogelijk concurrentie gaat krijgen van andere belangstellenden, en wil de prijs op die manier opdrijven.

Een transfer lijkt aanstaande. Het huidige contract van De Vrij loopt over een jaar ten einde, dus als Feyenoord nog geld aan haar jeugdexponent wil verdienen is een verkoop noodzakelijk. De Vrij liet bovendien al weten dat hij weinig voelt voor een contractverlenging.

Lazio heeft De Vrij zelfs al overtuigd van een transfer naar de Serie A. Beide partijen hebben elkaar gevonden in een 5-jarig contract met een waarde van anderhalf miljoen euro per jaar. De centrumverdediger is al in Rome geweest en heeft een bezoek gebracht aan het trainingscomplex. Daar heeft hij te horen gekregen dat hij een belangrijke pion moet worden in het project dat Lazio weer terug naar de top moet brengen.