De Jong scoort bij debuut Newcastle

Siem de Jong heeft dinsdag zijn officieuze debuut gemaakt voor Newcastle United. De van Ajax overgekomen aanvallende middenvelder fungeerde tegen Oldham Athletic meteen als aanvoerder. Bovendien scoorde hij op fraaie wijze de 1-0 voordat Newcastle alsnog de boot inging: 1-2. De Jong schoot een vrije trap in de muur, maar volleerde de rebound vervolgens hard in de kruising.

Ook Ronald Koeman kende een succesvol begin bij een Engelse club. De nieuwe trainer van Southampton zag zijn ploeg de eerste oefenwedstrijd met 4-0 winnen bij EHC Hoensbroek.

PSV won dinsdag de Lichtstadbokaal door van stadgenoot FC Eindhoven te winnen. Bij PSV maakte Luuk de Jong zijn eerste minuten. Scoren deed de van Borussia Mönchengladbach overgenomen spits niet. Jürgen Locadia opende de score vlak na rust. In de laatste vijf minuten scoorde Mohamed Rayhi twee keer.

Siem de Jong raakt de bal in tweede instantie perfect. (Bron: Vine)