Buffon: "Kunnen vertrek Conte opvangen"

Gianluigi Buffon is niet bang dat Juventus in een neerwaartse spiraal belandt na het vertrek van trainer Antonio Conte. Voor de ervaren doelman komt het nieuws over Conte uit de lucht vallen. De coach besloot op te stappen, vermoedelijk vanwege onenigheid met het bestuur over het transferbeleid. Hij maakte Juventus de afgelopen drie seizoenen kampioen van de Italiaanse Serie A.

"Het is een groot verlies", erkent Buffon tegen de pers. "Maar we beginnen niet meteen weer op nul. Het werk van Conte zal over twee maanden ook nog wel in onze selectie terug te zien zijn."

"We verliezen een fantastische trainer, maar we hebben nog steeds een geweldige spelersgroep. Juventus is een vooruitstrevende club. Wij zijn in staat om ons uit deze situatie te redden. Dat moeten we de komende maanden bewijzen aan het grote publiek."

Buffon gelooft niet dat Conte vanwege het transferbeleid is vertrokken. "Ik weet niet waarom hij dit heeft besloten, maar het ligt niet aan de transfers. Ik denk dat het iets is wat al een tijdje lag te smeulen. Als je tot dergelijke besluiten komt, is het meestal zo dat partijen niet meer met elkaar door willen."