All Blacks winnen oefenduels in Castricum

De Nieuw-Zeelandse rugbyers lijken klaar voor nieuw succes op de Gemenebestspelen. De All Blacks Sevens sloten de trainingsweek in Castricum zondag af met twee trainingswedstrijden. Voor honderden fans demonstreerden ze tegen de Castricumse Rugby Club en de Dutch Barbarians hun klasse. De dag was begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp, waarbij ook een Nieuw-Zeelander om het leven kwam.

De All Blacks streken deze week neer in Noord-Holland om zich voor te bereiden op de Gemenebestspelen, een sportevenement dat om de vier jaar wordt gehouden voor landen die deel uitmaken van het Britse Koninkrijk en landen die daar onderdeel van zijn geweest of nauwe banden mee hebben. Hoogtepunt van de stage waren de testwedstrijden van zondag.

Na een show van muziekkorps Kunst en Genoegen uit Leiden, die eveneens de Haka opvoerden, verschenen de Nieuw-Zeelandse sterren op het veld. Hoewel de Nederlandse teams zich kranig weerden en dicht bij een try waren, bleven ze tegen de beste spelers van de wereld uiteindelijk puntloos.

De All Blacks wonnen de Gemenebestspelen de afgelopen vier keer en zijn tevens regerend wereldkampioen. Het toernooi in Glasgow begint woensdag.