Hamilton en Burnett naar tweede ronde World Matchplay

Zondag middag werden er vier dartwedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de World Matchplay in Blackpool. Er kwamen geen Nederlanders in actie. Raymond van Barneveld speelt vanavond pas tegen Vincent van der Voort. Michael van Gerwen plaatste zich gisteren al voor de tweede ronde.

Dave Chisnall v Dean Winstanley
Chisnall had weinig probleemen met Winstanley. Na de eerste pauze stond het al 4-1 voor Chisnall. Winstanley deed nog wat terug in het tweede bedrijf en zorgde dat er een 6-4 tussenstand op het bord stond halverwege de partij. 

Het slot van de partij was voor Chizzy. Hij pakte nog een 121-finish mee en won de wedstrijd met 10-4. Chisnall had een gemiddelde van bijna 99. Winstanley bleef hangen op 94,4 gemiddeld. 

Brendan Dolan v Richie Burnett
Dolan is de eerste geplaatste speler die werd uitgeschakeld. De wedstrijd ging met 4-10 naar Burnett. Dolan wist op 0-2 pas zijn eerste leg te pakken na zestien pogingen op een dubbel. Ook Burnett had in het begin van de wedstrijd moeite om de dubbel te vinden, maar stond bij de eerste pauze wel 2-3 voor.

Dolan kwam uiteindelijk terug tot 3-3, maar gaf het initiatief weg aan Burnett en halverwege de partij stond het 4-6 voor de Schot. De Noord-Ier Dolan was het in het slot van de wedstrijd helemaal kwijt wist geen leg meer te pakken. Burnett speelt in de tweede ronde tegen James Wade.

Robert Thornton v Paul Nicholson
Het was een spannende partij tussen Thornton en Nicholson. De Australiër leek weg te kunnen lopen nadat hij een 2-5 voorsprong pakte, maar de vier legs daarna waren voor The Thorn. The Asset trok de stand wel weer gelijk op 6-6.

Thornton pakte zijn leg en kreeg drie kansen voor 8-6, maar gooide dubbel twaalf nier uit. Onder gejoel van het publiek kwam Nicholson terug tot 8-8. Een verlenging kwam er niet. Via een 107-finish wist de Australiër op het laatste moment een break te pakken en won daarna zijn eigen leg om met 8-10 de partij te winnen. Nicholson speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij Wes Newton - Ronnie Baxter. 

Andy Hamilton v Wayne Jones
Tot 3-3 gaat de partij tussen Hamilton en Jones gelijk op. Halverwege de wedstrijd staat er echter 7-3 op het bord. Hamilton scoorde veel beter dan Jones. The Hammer noteerde 94 gemiddeld tegenover 82 van Jones. 

Ook de laatste drie legs gingen naar Hamilton zodat hij de partij met 10-3 wist te winnen. Het liep totaal niet bij Jones. Hamilton staat in de tweede ronde tegenover Dave Chisnall. 

Programma vanavond (20.00 uur)
Justin Pipe v Michael Smith
Wes Newton v Ronnie Baxter
Phil Taylor v Darren Webster
Raymond van Barneveld v Vincent van der Voort