Hoenselaar stopt per direct met darts

Francis Hoenselaar stopt met darten. Dit heeft de Rotterdamse vandaag bekend gemaakt. De dartster raakte twee jaar geleden betrokken bij een ernstig ongeval met een scooter en herstelde daar nooit helemaal van.

"Via deze weg wil ik laten weten dat mijn darts carrière definitief voorbij is", liet Hoenselaar in een officieel communiqué weten. "Afgelopen zaterdag 26 juli was het precies 2 jaar geleden dat ik met mijn scooter onderuit ben gegaan. De schade aan mijn pols is te groot geweest om ooit nog eens aan een comeback te denken, sterker nog ik raak het bord niet meer."

In 2011 gaf Hoenselaar nog aan te stoppen met het Nederlands team, maar nog wel door te willen gaan met individuele wedstrijden. Op haar palmares staan onder meer vijftien Nederlands titels, twee wereldtitiels bij het singlestoernooi en twee wereldtitels bij de koppels.

Het jaar 2009 zal voor Hoenselaar altijd bijzonder blijven. Toen pakte ze namelijk de prestigieuze titel op Lakeside door haar eeuwige rivale Trina Gulliver te verslaan.


Francis Hoenselaar stopt per direct met darten (PRO SHOTS / Marnix van Wijk)