Jans en De Boer juichen besluit KNVB toe

Ron Jans en Frank de Boer juichen het besluit van de KNVB om in de Johan Cruijff Schaal bij een gelijke stand na negentig minuten geen verlenging toe te passen, maar meteen strafschoppen te laten nemen toe. Dat zeiden de coaches van respectievelijk PEC Zwolle en Ajax vrijdag op een persconferentie in de aanloop naar de seizoensopener. "Een compliment voor de KNVB", sprak Jans.

Ook De Boer toonde zich tevreden. "Het is voor de meeste spelers van ons pas de tweede keer dat zij negentig minuten gaan spelen. Als dat er dan 120 worden, is het wachten op blessures. Misschien niet in deze wedstrijd, maar dan wel in de volgende duels. Daarbij is niemand gebaat. "

Jans zei dat de sportieve belangen voorop moeten staan. "Wij spelen vrijdag alweer voor de competitie tegen FC Utrecht en zitten absoluut niet te wachten op een verlenging." De regelwijziging werd geadviseerd door het Technisch Platform, waarin de Coaches Betaald Voetbal (CBV), Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie (CED) en de KNVB zitting hebben. Doel is om de belasting voor de spelers te beperken.