Schöne: "Dit had ik niet verwacht"

Lasse Schöne had zich net als zijn teamgenoten meer voorgesteld van de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Zondag ging Ajax voor de tweede keer in ruim drie maanden onderuit. "Dit had ik niet verwacht. We hebben te weinig gecreëerd, alleen uit spelhervattingen wat. Dat is te weinig", reageerde Schöne tegenover het ANP. Ajax verloor met 0-1, waardoor de Johan Cruijff Schaal een prooi was voor de Zwollenaren.

Volgens Schöne was er bij Ajax wel de wil om te winnen. "Het is weliswaar geen grote prijs, maar wel een prijs. Die wilden we allemaal winnen. Maar als je op zo'n manier speelt, wordt dat heel lastig."

"Het was allemaal te voorspelbaar, er zat te weinig beweging in onze ploeg. Ik baal als een stekker", aldus Schöne. De Amsterdammers richten zich nu op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, volgende week zondag tegen Vitesse (thuis).

Schöne vertrouwt erop dat Ajax na de voorbereiding goed aan het seizoen kan beginnen. "We hebben een goede voorbereiding gedraaid, iedereen is fit en we wilden absoluut revanche nemen op Zwolle." PEC Zwolle zette de landskampioen in april met 5-1 te kijk in de bekerfinale.