Vakoc maakt indruk met ritzege in Polen

De Tsjech Petr Vakoc heeft maandag op verdienstelijke wijze de tweede etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De renner van Omega Pharma-Quick-Step bleef als enige over van een kopgroep van drie en bleef het peloton voor in de straten van Warschau. Hij neemt de leiderstrui over van de Wit-Rus Yauheni Hutarovich.

De 22-jarige Vakoc reed bijna de gehele dag in de aanval. Kort na vertrek uit Torun sprong de eerstejaarsprof samen met Przemyslaw Kasperkiewicz en Bartlomiej Matysiak weg. Na de laatste tussensprint op dertig kilometer van het einde ging hij alleen verder. Dat zou het begin worden van een indrukwekkende solo.

Hoewel onder meer Belkin veel in het werk stelde om Vakoc terug te halen, hield de Tsjech stand. De Australiër Michael Matthews spurtte op 21 seconden naar de tweede plaats, voor de Belg Boris Vallée en Ramon Sinkeldam. Theo Bos wist zich niet in de sprint te mengen.

In het klassement heeft Vakoc 27 tellen voorsprong op Hutarovich, die zondag in extreme weersomstandigheden de zege greep. De Ronde van Polen duurt tot en met zaterdag.