Van der Hoorn: "Dit is een verlossing"

Mike van der Hoorn fleurde zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen op met een doelpunt. De centrale verdediger kreeg een basisplek toebedeeld door Frank de Boer en betaalde het vertrouwen uit met een goal. "Dit voelt echt als een verlossing. Het is lekker om te scoren en hopelijk gaan er nog meer volgen", zegt hij in gesprek met NUSport.

Van der Hoorn kwam vorig seizoen tot slechts drie competitieduels door de aanwezigheid van international Joël Veltman. Laatstgenoemde houdt nog rust vanwege het WK voetbal dat deze zomer plaatsvond. "Dat vertrouwen van de trainer wil ik terugbetalen. Joël heeft het na een WK met Oranje verdiend, maar ik ga het hem zo lastig mogelijk maken."

"In de eerste helft was mijn spel minder, maar gelukkig herpakte ik mezelf na rust. Daar waren we uiteraard niet tevreden over, gelukkig hield Kenneth Vermeer de schade beperkt. We waren een beetje aan het zoeken naar wie wie moest dekken. In de tweede helft lieten we wel zien dat we goed kunnen voetballen", aldus de verdediger.

Ajax won de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 van Vitesse. Naast Van der Hoorn troffen Lasse Schöne (twee maal) en Nick Viergever. Door de ruime zege staan de Amsterdammers na de eerste speelronde op de eerste plek in de Eredivisie.