F. de Boer: "Schöne is heel bepalend voor ons"

Frank de Boer leeft met een goed gevoel toe naar de topper tegen PSV van volgende week. De 44-jarige trainer zag zijn spelers met 3-1 winnen op bezoek bij AZ. Een goed resultaat, concludeerde De Boer na afloop van het treffen met de provinciegenoot. Maar niet alleen de uitslag stemt de succesvolle oefenmeester tevreden, ook over het vertoonde spel was De Boer vol lof.

"Ik denk dat we wel tevreden kunnen zijn over ons vertoonde spel", zo vertelde hij FOX Sports na afloop. "Ik denk dat wij continu de bovenliggende partij zijn geweest. We gaven een doelpunt weg, toen was het even over en weer en rommelig. Maar daarna herpakten we ons."

Met name in de slotfase kreeg Ajax bij een 2-1 tussenstand veel mogelijkheden om de score verder uit te breiden. "We hebben zo'n acht of negen kansen gehad", zag ook De Boer. "Zij toevallig één of twee. Voor de rest hebben wij de controle gehad."

Een speciaal dankwoord had De Boer voor Lasse Schöne. De Deense middenvelder opereerde als hangende flankspeler en was in die rol opnieuw van grote waarde voor de regerend landskampioen. Hij leverde een doelpunt en een assist.

"Hij is heel bepalend voor ons geweest de afgelopen jaren. Wij zijn blij dat hij erbij is. We weten dat hij met spelopvattingen heel belangrijk is en daarnaast ook in het spel als valse links- of rechtsbuiten. Met veel dreiging geeft hij toch weer een goal en assist", complimenteerde De Boer zijn speler.