[PL] Janmaat verliest bij Newcastle-debuut van City

Daryl Janmaat is met een nederlaag gedebuteerd bij Newcastle United. De Nederlandse rechtsback, overgekomen van Feyenoord, verloor met zijn ploeg met 0-2 van Manchester City. David Silva scoorde zeven minuten voor rust de openingsgoal, terwijl invaller Sergio Agüero in blessuretijd de zege voor de landskampioen veiligstelde.

Bij Newcastle begonnen ook Janmaats landgenoten Tim Krul en Vurnon Anita in de basis. Laatstgenoemde werd na 63 minuten vervangen. Een andere Nederlandse aanwinst, Siem de Jong, ontbrak door een blessure.

Newcastle maakte na rust vol overgave jacht op de gelijkmaker. Het dichtstbij was Ayoze Pérez Gutiérrez, die zijn poging via een City-been net naast het vijandelijke doel zag verschijnen. Diep in blessuretijd maakte Agüero aan alle onzekerheid een einde.