Scorende doelman Cummins: "Geen waarde"

Doelman Erik Cummins mocht tegen Excelsior dan scoren, hij had liever de drie punten gepakt met Go Ahead Eagles. Cummins gaf na 69 minuten spelen maar eens een knal naar voren. Hij zag de bal pardoes in het net achter Excelsior-doelman Jordy Deckers belanden. Hij is daarmee de elfde speler die er in de Eredivisie in slaagt om als keeper een doelpunt te maken.

"Leuk voor de statistieken, maar ik heb er niets aan", zei Cummins na afloop voor de camera's van FOX Sports. Zijn club Go Ahead Eagles kwam door de treffer wel terug in de wedstrijd, maar kreeg in de slotminuten het deksel op de neus door een benutte strafschop van Excelsior.

"We hebben nog steeds nul punten", constateerde de sluitpost, die weinig woorden vuil wilde maken aan zijn opvallende optreden onder de lat van de Eagles. "Ik lette vooral op Alex Schalk, die onderuit ging. Ik dacht: misschien krijgen we wel een vrije trap. Tot ik iedereen ineens zag juichen. Xandro Schenk kwam op me afrennen en riep: dit is jouw goal. Leuk, maar voor de rest heeft het voor mij momenteel niet zoveel waarde. Want uiteindelijk verliezen we deze wedstrijd."

Go Ahead staat door de tweede nederlaag op rij op de twee na laatste plek in de Eredivisie. De Deventenaren verloren vorige week ook al met 3-2 van FC Groningen.