[jOS] Basketbalster Fokke grijpt net naast medaille 'shoot-out contest'

Basketbalster Esther Fokke heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de zogenaamde shoot-out contest op de Jeugd Olympische Spelen. Tijdens de wedstrijden van de Nederlandse 3x3-basketbalploeg is Fokke in Nanjing ook al regelmatig de sterspeelster.

In de kwalificatie kregen alle speelsters 33 seconden om 10 ballen in de basket te schieten. Fokke deed dat het beste van iedereen en wist in 21,2 seconden acht van de tien schoten te raken. Lucia Togores Carpintero uit Spanje pakte met zeven punten de tweede plek.

Ela Micunovic uit Slovenië en de Amerikaanse Katie Lou Samuelson scoorden net als drie anderen zes punten, maar doordat zij de minste tijd nodig hadden completeren zij het kwartet dat naar de finale gaat. De andere Nederlandse deelneemster, Fleur Kuijt, kon slechts twee van de tien schoten raken.

Update 15.09 uur

Fokke heeft in de finale geen medaille kunnen pakken. Dit keer moesten er 12 ballen geschoten worden, drie op elk van de vier posities. De laatste positie, van de grootste afstand, leverde drie punten per rake bal op en dat bracht de Spaanse Carpintero het goud.

Fokke kon haar prestatie van de kwalificatieronde niet herhalen en kwam uit op drie punten, waarmee ze vierde werd en naast de medailles greep. Micunovic maakte net als Samuelson vier punten, maar had 0,4 seconden minder nodig en pakte dus het zilver.