[jOS] Hockeysters straffen Duitse tegentreffer hard af

De Nederlandse hockeydames hebben op de Jeugd Olympische Spelen geen genade getoond tegen Duitsland. In de kwartfinale werd de goede vorm van de groepsfase doorgezet: 8-1.

Nederland werd groepswinnaar met zeer imponerende cijfers. In vier wedstrijden kregen de dames één tegentreffer en werd het net van de tegenstander liefst 46 keer gevonden. De Duitse vrouwen wonnen in hun groep slechts één wedstrijd en verloren drie keer, maar doordat Zambia alles verloor mochten ze toch naar de kwartfinales.

In die kwartfinale maakte Luisa Hohenhövel al na een minuut de 0-1 voor Duitsland. Het duurde vervolgens tien minuten tot Frederique Matla Nederland op gelijke hoogte bracht. Daarna ging het hard, want nog eens tien minuten later hadden Marijn Veen, Maxime Kerstholt en nogmaals Matla de score op 4-1 gebracht.

Een kleine tien minuten verder brachten Kerstholt, Michelle Fillet en Veen Nederland in een tijdsbestek van nog geen drie minuten naar 7-1, waarna Fillet even later de eindstand van 8-1 liet noteren.

Nederland neemt het zondag in de halve finale op tegen Argentinië, dat met liefst 9-0 afrekende met Uruguay. De Argentijnse vrouwen zorgen in de eerste groepswedstrijd nog voor een opvallend resultaat, door Fiji met 22-0 te verslaan. Daarna ging het echter wat minder en werd met 6-0 verloren van Nederland.