Wijnaldum: "Met Depay over contract gesproken"

Georginio Wijnaldum was een blij man na de 1-3 zege van PSV op Ajax. De zege in Amsterdam is een signaal dat PSV dit jaar echt om de titel strijd. Een klinkende zege was het resultaat van een bezoekje aan de hoofdstad. PSV boog tegen Ajax na rust een 1-0 achterstand om in een keurige 1-3 overwinning.

De Eindhovenaren sprongen in de tweede helft zeer effectief om met de geboden mogelijkheden en wonnen daardoor terecht van de regerend landskampioen. "Dit is heel lekker", zegt PSV-captain Georginio Wijnaldum na afloop. "Het is nog vroeg in het seizoen, dus deze wedstrijd is niet bepalend voor het kampioenschap. Maar het is heel fijn om een van je concurrenten nu al een ‘tikkie’ te geven." Het was een gelijk opgaande strijd in de Amsterdam ArenA, maar PSV bleek zakelijker voor het vijandelijke doel. "Maar ook Ajax kreeg kansen”, weet Wijnaldum. “Wij verdedigden goed en Jeroen Zoet heeft een paar mooie reddingen verricht."

Wijnaldum speelde zelf ook een sterke wedstrijd. De middenvelder stond tegenover collega-international Daley Blind. Geen makkelijke taak, vond hij. "Daley is een van de slimste spelers uit de Eredivisie. Hij beweegt heel snel en daarom ben je hem vaak kwijt. Ik ben een speler die veel in de duels wil komen, terwijl hij ze juist ontloopt. Hij wint zeg maar de duels, zonder dat hij ze aangaat", analyseert de aanvoerder van PSV. "Na afloop van de wedstrijd zeiden we dat we van elkaar genoten hebben op het veld."

Samen stonden de twee deze zomer op het WK in Brazilië. "Ik ben daar persoonlijk niet zo door veranderd, maar in mijn spel misschien wel." Wijnaldum is wat meer een bikkelaar geworden op het middenveld, in plaats van de sierlijke 10 die hij eerst was. "Tijdens het WK heb ik veel van Louis van Gaal geleerd. Hij heeft me duidelijke taken meegegeven en daarmee ben ik aan de slag gegaan. Die lijn probeer ik nu door te trekken naar PSV. Hopelijk lukt dat me ook."

Dat Wijnaldum dit seizoen nog bij PSV speelt, lijkt vast te staan nadat hij zijn contract onlangs verlengde tot de zomer van 2018. Steraanvaller Memphis Depay volgde zijn voorbeeld. "Ik heb daar zeker met Memphis over gesproken. Hij zei tegen me: Volgens mij ben jij echt zo’n speler die op het laatste moment nog vertrekt. Maar ik had toen al bijgetekend, dus het wachten was meer op dat hij hetzelfde zou doen", lacht de Rotterdammer hardop.

"We hebben met elkaar gesproken en besloten om allebei te blijven. We willen heel graag een keer kampioen van Nederland worden en als wij bij PSV blijven, maken we een goede kans en zijn we een van de titelkandidaten." De basis voor een kampioenschap is in elk geval gelegd. De eerste klap, die normaliter een daalder waard is, deelden Wijnaldum en Depay in elk geval uit in de ArenA.