Vrouwen dubbeltwee naar herkansing op WK roeien

Nicole Beukers en Inge Janssen zijn bij het WK roeien in Amsterdam aangewezen op de herkansing. In de dubbeltwee eindigden ze als tweede in hun voorronde: 7.21,57 minuten. Favoriet Polen bleef de Nederlanders in 7.11,26 ruim voor. Alleen de winnaars van de vier series kwalificeerden zich rechtstreeks voor de finale.

De roeisters van de lichte dubbelvier plaatsten zich op de Bosbaan wel voor de eindstrijd. Mirte Kraaijkamp, Elisabeth Woerner, Maaike Head en Ilse Paulis zegevierden in de voorrondes in een tijd van 6.41,29 minuten. Oranje won vorig jaar in Zuid-Korea WK-goud op het niet-olympische onderdeel. Kraaijkamp en Head waren er toen ook bij.

Tim Weerkamp en Ivo de Graaf bereikten de halve finale. In de lichte twee-zonder eindigde het tweetal in de serie als tweede in 7.01,70 minuten. Alleen Groot-Brittannië was sneller.

In de twee met stuurman werden Nanne Sluis, Paul Janssen en Gerbren Spoelstra veroordeeld tot de herkansing. Een tweede tijd van 7.12,09 was niet voldoende. Datzelfde lot was weggelegd voor Thijs van Luijk en Dirk Uittenbogaard in de dubbeltwee. Zij finishten als vierde in 6.34,25.

Ook de lichte dubbelvier, dat net als de twee met stuurman niet tot het olympische programma behoort, komt in actie in de herkansing. Het team van Berend Mortier, Bart Lukkes, Conno Kuyt en Daan Klomp eindigde als derde in de voorronde.