[WK Judo] Verhagen debuteert met brons

Sanne Verhagen maakt nog altijd kans op een medaille tijdens het WK judo in het Russische Chelyabinsk. De judoka won woensdag in de eerste ronde van de herkansing in de klasse tot 57 kilogram van Sabrina Filzmoser uit Oostenrijk. In de strijd om het brons neemt ze het later op tegen een van de verliezers uit de halve finale.

Verhagen begon woensdagochtend goed aan het WK door de Oekraïense Shushana Hevondian en Ivelina Ilieva uit Bulgarije met ippon te verslaan. In de kwartfinale was de Japanse Nae Udaka echter een maatje te groot, waardoor brons het hoogst haalbare werd voor de Eindhovense studente.

Update 13.50 uur

Sanne Verhagen heeft brons veroverd op haar eerste wereldkampioenschap. In de troostfinale won ze van de Mongoolse Sumiya Dorjsuren met een yuko. De debutante had het overwicht in de partij en kon dat leverde haar één keer een puntje op, wat genoeg was voor de overwinning. 

Verhagen won eerder dit jaar voor het eerst een wereldbekerwedstrijd in Madrid en met de punten van dit wereldkampioenschap zet ze een goede stap om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2016. Al heeft ze in haar gewichtsklasse met Carla Grol en Juul Franssen nog twee concurrentes uit eigen land.