[Bundesliga] Schalke knokt zich terug tegen Bayern

Bayern München kende een ontzettend sterke start van het duel met Schalke 04, maar mag zich nog eens achter de oren krabben dat de tegenstander niet snel werd opgerold.

De bezoekers uit Beieren waren in de eerste twintig minuten van het duel heer en meester. Bayern tikte er frivool op los en had met aanwinst Xabi Alonso een nieuwe motor op het middenveld. De van Real Madrid overgekomen middenvelder strooide met heerlijke passes en kon daarmee zijn ploeggenoten in stelling brengen. Al na twee minuten was het aanvaller Robert Lewandowski die een dot van een kans kreeg op aangeven van David Alaba, maar hij stuitte op Schalke-doelman Ralf Fährmann.

Twee minuten later was het Thomas Müller die de volgende enorme mogelijkheid kreeg. Zijn kopbal vanaf een meter of twee van het doel werd echter knap gepareerd door Fährmann, die liet zien dat hij er gelijk stond. De derde kans van Bayern werd wel omgezet in een doelpunt. De Schalke-defensie werd helemaal tureluurs gespeeld door een vloeiende aanval van de bezoekers. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Sebastian Rode. De middenvelder behield het overzicht en speelde Lewandowski aan. De Pool deed waarvoor hij naar München is gehaald: scoren. Hij tekende voor de meer dan verdiende 0-1 voorsprong.

Daarna leek het een walk-over te worden, maar dat bleek niet zo te zijn. Bayern leek wat arrogant te worden en bleek niet meer zo resoluut als in de beginfase. Het geloof van Schalke nam steeds meer toe. Scoren deed de ploeg echter niet, omdat Bayern nog wel goed stond georganiseerd. Pas na de theepauze kon ook Schalke de eerste kansen noteren. Julian Draxler kwam oog-in-oog met Manuel Neuer, maar de aanvallende middenvelder stuitte op de goalie. Niet veel later was het Eric Choupo-Moting die helemaal alleen door kon op Neuer, maar hij wachtte te lang waardoor Jérôme Boateng er een voet tussen kon zetten.

De aanhouder wint, luidt het gezegde. En dat bleek ook van toepassing op de thuisploeg. Het geloof was er en er werd met durf en passie gespeeld. Dat leverde de gelijkmaker op, tot ontsteltenis bij Bayern. Een vrije trap van Ayhan werd aangeraakt door Choupo-Moting en bij de tweede paal werkte Benedict Höwedes de bal over de lijn. Daarbij gebruikte hij zijn middel, maar ook zijn hand. Bayern kon klagen wat het wilde, maar de dienstdoende arbiter keurde de treffer goed en daarmee kwam Schalke langszij.

In de slotfase kon het alle kanten op. Schalke leek het welverdiende punt te koesteren, terwijl Bayern de draad compleet kwijt was. Zo kreeg Schalke misschien wel te weinig op basis van strijd, maar het eerste punt is daar. Tegen Bayern is dat een knappe prestatie. De bezoekers mogen zich nog een keer achter de oren krabben, na een goede beginfase leek het er in het restant nergens meer op.