Luiten lijkt Ryder Cup te kunnen vergeten

Het lijkt erop dat Joost Luiten de Ryder Cup kan vergeten. De golfer heeft zich niet rechtstreeks geplaatst voor het Europese team en het lijkt erop dat hij ook geen wildcard gaat krijgen. 

Het Europese team bestaat uit twaalf golfers. Negen man hebben zich rechtstreeks geplaatst. Dit zijn: Rory McIlroy (Noord-Ierland), Henrik Stenson (Zweden), Victor Dubuisson (Frankrijk), Jamie Donaldson (Wales), Sergio Garcia (Spanje), Justin Rose (Engeland), Martin Kaymer (Duitsland), Thomas Björn (Denemarken) en Graeme McDowell (Noord-Ierland).

Teamcaptain Paul McGinley mag zelf de overige drie golfers aanwijzen voor het Europese team. McGinley noemde zondag echter Luiten niet bij de potentiële kandidaten voor de laatste drie startbewijzen. "Ik heb nog heel wat statistieken te bekijken, dus het is nog geen uitgemaakte zaak, maar ik zal waarschijnlijk kiezen uit Luke Donald, Ian Poulter, Lee Westwood, Francesco Molinari en Stephen Gallacher." Dinsdagmiddag zal McGinley bekendmaken wie de wildcards krijgt.

Luiten kwam dit weekend in actie tijdens het Italiaans Open. Met een sterke slotronde van 65 slagen wist hij uiteindelijk vierde te worden in Turijn. Ondanks het goede resultaat dit weekend kon Luiten zich niet automatisch plaatsen voor het de selectie van de Ryder Cup, daarvoor was de achterstand al te groot. 

De Ryder Cup heeft plaats van 26 t/m 28 september. Er zal gespeeld worden op de baan van de golfbaan van Gleneagles in Schotland. Europa moet thuis zijn titel zien te verdedigen.