Definitief geen Ryder Cup voor Luiten

Joost Luiten zal definitief niet deelnemen aan de Ryder Cup. De golfer uit Blijswijk heeft geen wildcard gekregen van teamcaptain Paul McGinley. Deze wildcards gaan naar Steven Gallacher, Ian Poulter en Lee Westwood. Dit maakte McGinley zojuist bekend op een persconferentie. 

Luiten verzamelde het afgelopen jaar niet genoeg punten om zich direct te kwalificeren en afgelopen zondag werd al duidelijk dat een kans op een wildcard zeer minimaal was. Gallacher en Poulter hebben beide een beter jaar gedraaid dan Luiten. Westwood is een oudgediende met veel Ryder Cup-ervaring. Hij heeft het over het laatste jaar wat minder gedaan dan Luiten, maar is vanwege de ervaring wel geselecteerd.

Ook Luke Donald is er verrassend genoeg niet bij. Op de wereldranglijst staat hij hoger dan de drie gelukkigen met een wildcard. Donald heeft geen enkele van de vijftien Ryder Cup-wedstrijden in het verleden verloren. Maar hij was de laatste periode niet in vorm en moest zich afgelopen week zelfs afmelden voor de Deutsche Bank Open. "Het was een hele moeilijke beslissing. Ik denk dat ik hiermee drie spelers heb gekozen die het Europese team sterk genoeg maken om tegen de macht van Amerika te strijden", verklaarde McGinley zijn keuze. 

Rory McIlroy (Noord-Ierland), Henrik Stenson (Zweden), Victor Dubuisson (Frankrijk), Jamie Donaldson (Wales), Sergio Garcia (Spanje), Justin Rose (Engeland), Martin Kaymer (Duitsland), Thomas Björn (Denemarken) en Graeme McDowell (Noord-Ierland) hadden zich rechtstreeks in het Ryder Cup-team gespeeld. 

De Ryder Cup heeft plaats van 26 t/m 28 september. Er zal gespeeld worden op de baan van de golfbaan van Gleneagles in Schotland. Europa moet thuis zijn titel zien te verdedigen.