Alonso blijft bij Ferrari

Fernando Alonso zal ook volgend jaar voor het Formule 1-team Ferrari gaan racen, zo heeft hij aan Sky Sports laten weten. Aan de Spanjaard wordt getrokken door McLaren en hij zou via een clausule in het contract weg kunnen uit Maranello, maar hier heeft de 33-jarige coureur geen trek in.

Alonso is na zijn twee wereldtitels voor Renault bij Ferrari enkele malen dichtbij het kampioenschap geweest. Dit jaar staat hij in de titelstrijd 99 punten achter op leider Nico Rosberg. Volgens Auto Motor und Sport is er een clausule in het contract van de Spanjaard dat hem in staat stelt uit Maranello te vertrekken als hij meer dan 25 punten achter de kampioenschapsleider staat. Dit is nu het geval, maar Alonso heeft hier geen trek in.

Alonso: "Het is niet mijn intentie om Ferrari te verlaten op dit moment. Ik wil hier winnen en de klus afmaken waar we een aantal jaren geleden aan zijn begonnen. Er zijn deze zomer behoorlijk wat geruchten opgedoken, maar ikzelf heb met geen woord gerept over een mogelijk vertrek bij Ferrari. Er was een hoop speculatie, wat niet per se vervelend is maar het leidt wel tot een beetje spanning en stress. Aan de andere voel je je ook blij en trots om te zien dat de beste teams interesse in jou hebben."