Conte kan beroep blijven doen op Pirlo

Andrea Pirlo blijft beschikbaar voor de nationale ploeg van Italië. De 35-jarige middenvelder was van plan na het WK in Brazilië te stoppen, maar de nieuwe bondscoach Antonio Conte haalde hem over. "Ik heb met Conte gesproken. Hij vroeg mij of ik er klaar voor was om weer voor de Azzurri te spelen", zegt Pirlo tegen Gazzetta TV.

"Het was een moeilijke beslissing. Ik wilde stoppen, maar Conte vroeg mij om een handje te helpen. Ik ben blij dat ik dat kan doen en hopelijk bereiken we grote dingen samen." Pirlo debuteerde op 7 september 2002 voor Italië en speelde tot dusver 112 interlands. In 2006 maakte hij deel uit van het team dat wereldkampioen werd.

Pirlo en Conte werkten de afgelopen drie seizoenen samen bij Juventus. In die periode won de ploeg uit Turijn elk jaar de landstitel. Na het WK in Brazilië, waar Italië niet door de groepsfase kwam, volgde Conte Cesare Prandelli op als bondscoach.

Pirlo is tot oktober uitgeschakeld met een heupblessure. Daardoor mist hij het EK-kwalificatieduel tegen Noorwegen dinsdag. Zonder de spelbepaler versloegen de Italianen het Nederlands elftal vrijdag in een oefenduel met 2-0.