Blatter pleit voor videoscheidsrechter

Sepp Blatter heeft een opmerkelijk plan naar voren geschoven. De Zwitserse FIFA-president pleit voor de invoering van een videosysteem. Blatter liet maandag weten dat hij zich ook voor een volgende termijn verkiesbaar stelt als FIFA-president, ondanks dat hij eerder liet weten dat hij niet nog een nieuwe termijn zou aanblijven.

Terloops ontvouwde hij ook een plan voor de invoering van een videosysteem in het mondiale voetbal. "De normale scheidsrechter blijft gewoon bestaan, maar krijgt zicht op de videobeelden. Als hij dan ziet dat hij een verkeerde beslissing heeft genomen, dan kan hij deze aanpassen", aldus de 78-jarige Zwitser.

"Hopelijk kan dit onderwerp meer aandacht krijgen en vinden we een competitie, op professioneel of semiprofessioneel niveau, waar we een dergelijk systeem kunnen uittesten", vervolgt de bestuurder zijn verhaal.

"Het lastige is dat dit alleen werkt als een wedstrijd op televisie wordt verslagen, of in een van de FIFA-competities. Volgend jaar staat het WK Onder-20 op het programma in Nieuw-Zeeland en kunnen we de challenge calls gaan testen."