[KLM Open] Veerkrachtige Luiten doet nog mee

Joost Luiten heeft zich ondanks een moeizame start van zijn derde ronde in de top weten te handhaven bij de KLM Open. Na een viervoudige bogey op de tweede hole liet de Bleiswijker zaterdag acht birdies en een bogey noteren zodat hij toch nog een ronde -3 liep. In totaal staat hij na drie rondes acht slagen onder par en daarmee gedeeld zesde.

De Fransman Romain Wattel is de nieuwe leider op de Kennemer. Een ronde van 64 slagen bracht hem op -14. Dat zijn drie slagen minder dan de Schot Richie Ramsay die in 65 slagen rondging. Paul Casey evenaarde met 62 slagen het vrijdag door Pablo Larrazábal neergezette baanrecord en staat met een score van -10 derde. Larrazabal zelf had zaterdag 75 slagen nodig, vijf meer dan het baangemiddelde en staat gedeeld veertiende met een score van -5.

Robert-Jan Derksen is de tweede Nederlander op de ranglijst. Dankzij een score van 68 slagen staat hij na 54 holes op -4 en dat is goed voor de gedeelde 22e plaats. Reinier Saxton bleef op -2 en is de nummer 45, terwijl amateur Jeroen Krietemeijer op par bleef. Hij staat 57e. Wil Besseling (64e met +1), Inder van Weerelt (68e met +2) en Daan Huizing (75e met +6) zijn de andere Nederlanders die de cut overleefden.