Trainers Solskjær en Magath ontslagen bij voormalige PL-clubs

Trainers Ole Gunnar Solskjær en Felix Magath zijn beiden vandaag ontslagen. Solskjær stond aan het roer bij Cardiff City en Magath was in dienst bij Fulham. 

Solskjær werd in januari aangesteld als opvolger van Malky Mackay, maar slaagde er niet in om de club voor de Premier League te behouden. In de Championship gaat het niet veel beter met Cardiff City, waardoor de clubleiding besloten heeft om afscheid van de manager te nemen. "We zijn in overleg geweest en kwamen tot de conclusie dat het voor de club het beste is om uit elkaar te gaan", zegt voorzitter Mehmet Dalman op de website van de club.

Een verschil van inzicht over de speelstijl tussen Solskjær en de clubleiding zou aan deze beslissing ten grondslag liggen. "Ik laat de club achter met een aantal grote talenten en hoop dat zij dit seizoen alsnog mee kunnen doen om promotie naar de Premier League", reageerde Solskjær op zijn vertrek. Cardiff heeft momenteel acht punten uit zeven wedstrijden en is de nummer zeventien van de Championship.

Voor Fulham is de situatie nog erger. De club staat laatste met één punt uit zeven wedstrijden. Magath degradeerde ook met de Londense club naar het tweede Engelse niveau. Za een dienstverband van zeven maanden besloot Fulham om Magath te ontslaan. Hij was de opvolger van Rene Meulensteen. Fulham verloor woensdag nog met 5-3 van Nottingham Forest, na een voorsprong van 3-2. Kit Symons is aangesteld als interim-trainer.