Spearmon krijgt slechts drie maanden schorsing na positieve test

Dat er in de sport met dopingschorsingen met twee maten wordt gemeten is inmiddels wel duidelijk. Wielrenners zijn vaak gelijk de dupe als ze worden betrapt en mogen vaak twee jaar brommen. Of je moet een bekende naam zijn, dan mag het wel eens met terugwerkende kracht worden verrekend en mag je nog binnen het jaar weer aan de slag.

Bij atletiek werkt het nog even wat anders. Dat is te zien bij bijvoorbeeld Wallance Spearmon. Gisteren werd bekend dat de Amerikaan bij een controle bij een wedstrijd in het Canadese Edmonton is betrapt op het verboden middel methylprednisolon. Omdat de 29-jarige Spearmon vervolgens verklaarde dat het in een door een arts voorgeschreven middel zat besloot het Amerikaanse antidopingbureau hem voor liefst 3 maanden te schorsen en dat terwijl het atletiekseizoen nét voorbij is.

Volgens het bureau is dit omdat hij het product niet zou hebben genomen om zijn prestaties te bevorderen. De drievoudige nationaal kampioen op de 200 meter komt zo dus erg goed weg met zijn 'schorsing'.