Bizarre handbalwedstrijd op Asian Games

Tijdens de Asian Games in Incheon hebben de Japanse handbalvrouwen voor een wel heel bijzondere prestatie gezorgd. De monsterzege van 79-0 tegen de Maldiven was voor zover bekend de eerste handbalwedstrijd op een internationaal toernooi waarin een team niet tot scoren kwam.

Japan stond halverwege de wedstrijd al met 40-0 voor en kon dat bijna verdubbelen in de tweede helft. Tijdens de hele wedstrijd werden slechts drie schoten gemist: De Japanse vrouwen deden 82 doelpogingen, 79 daarvan gingen richting doel en die waren allemaal raak. De arme keepster Nahidha Ahmed uit de Maldiven kon niks stoppen. Eerder verloor het team al met 57-7 van Oezbekistan.

Helaas voor fans van sporters van de Maldiven was zondag geen fijne dag voor de atleten uit het land. De basketballers kregen ook in hun tweede wedstrijd een enorme oorwassing: Mongolië was met 112-54 een maat of vijf te groot. Het ging wel beter dan in de openingswedstrijd een dag eerder, waarin Kuweit met 116-44 won.

Het toernooi van de voetbalvrouwen van het eiland is ook nog niet echt succesvol te noemen. De openingswedstrijd werd met 15-0 van India verloren, waarna Thailand met 10-0 te sterk was. Zondag ging men weer de dubbele cijfers in tegen de frêle keepster Aminath Leeza: Thuisland Zuid-Korea was met 13-0 een maatje te groot voor de debutanten. De dames konden wellicht met enige revanchegevoelens naar Thailand - India kijken. Het land dat zo hard uithaalde tegen de Maldiven ging tegen Thailand zelf met 10-0 onderuit.

Ook in het tennis vielen opmerkelijke resultaten te noteren. Vooral in de wedstrijd tussen de mannen van India en Nepal werd er hard opgetreden. De twee enkelpartijen werden door India met 6-0, 6-1 en 6-0, 6-0 gewonnen, terwijl de Nepalese dubbelaars ook geen enkele game konden winnen: 6-0 en 6-0, binnen anderhalf uur waren de drie partijen gespeeld. Een vergelijkbaar lot ondergingen de mannen van Turkmenistan tegen Zuid-Korea, vier gewonnen games in drie wedstrijden, en de mannen van Kirgizië tegen Japan - vier van de zes sets eindigden in 6-0.