Kazachse teams verpletteren concurrentie op Asian Games

Op dag vier van de Asian Games in het Zuid-Koreaanse Incheon konden vooral fans van de diverse vrouwenteams uit Kazachstan regelmatig juichen. De teams in het waterpolo, basketbal en volleybal wisten namelijk allemaal een enorme zege bij te schrijven.

De Kazachse waterpolovrouwen, de nummers elf van de wereld, maakten gehakt van het twee plekken lager genoteerde Singapore. Al na een kwart stond het 7-0, waarna Singapore in het tweede kwart de enige twee treffers maakte. De arme Seet Teng Lo, de keepster van Singapore, kon in het restant van de wedstrijd nog veel vaker vissen: 27-2, waarmee Singapore na de 26-3 tegen China opnieuw afgedroogd werd. Het slechste team zijn ze trouwens niet, dat is Hong Kong: Zij verloren al met 2-20, 1-25 en 3-27.

De basketbaldames uit Kazachstan namen het op tegen de vrouwen uit Nepal, die dit jaar voor het eerst op internationale toernooien uitkomen. Na het eerste kwart, 29-4, was de wedstrijd al wel gespeeld, maar in de resterende kwarten konden de Nepalese dames enigszins standhouden.

Het werd uiteindelijk 106-35, maar toch wisten zowel Preeti Tulachan als Anusha Malla namens Nepal in de dubbele cijfers terecht te komen. De eindstand is nog best knap als gedacht wordt aan het feit dat Kazachstan de nummer 49 van de wereld is, terwijl het Nepalese team - gemiddeld nog geen 1,55 meter lang - nog maar sinds enkele maanden serieus bestaat.

Een deel van de wedstrijd Kazachstan - Nepal, waarin de kleine Nepalese meiden relatief goed standhouden (Bron: YouTube)

Ook de volleybalvrouwen uit Kazachstan mochten opdraven en wel tegen een land dat hier al eerder besproken is: De Maldiven. Het was weliswaar het B-team van Kazachstan, het A-team speelde de openingswedstrijd van het WK tegen Nederland, maar toch kostte het geen enkele moeite om te winnen: Na 52 minuten was de wedstrijd beslist in 25-6, 25-10, 25-10. Het was voor de jonge meiden uit de Maldiven een beter resultaat dan in de eerste wedstrijd, want tegen Chinees Taipei konden ze maar 21 punten maken.

Niet alleen Kazachstan was op dreef, ook China kende een prima dag met opvallende scores. Beachvolleybalsters Wang Fan en Yue Yuan, een internationaal topduo, kenden geen genade met Shaknoza Nazirova en Malika Dilovarshoeva uit Tajikistan: 21-2, 21-9. De honkballers hadden Mongolië binnen vijf innings op de knieën: 15-0.

In het volleybaltoernooi waren zowel de Chinese mannen als de vrouwen binnen een uur klaar. De vrouwen lieten met 25-10, 25-12 en 25-7 weinig heel van Hong Kong. De Turkmeense mannen deden het iets beter en verloren 'slechts' met 25-15, 25-8 en 25-10, wat alsnog een zeer groot verschil is. 

De Maldiven, waarover eerder nog zo veel tegenvallend nieuws te melden was, hebben inmiddels ook een keer mogen juichen. Adnan Abdul Hameed en Ibrahim Adhil, twee ervaren beachvolleyballers, wisten in de groepsfase te winnen van Mukhsini Rustamzoda en Sharif Yorzoda. De zege voor de Maldiven ging nog makkelijk ook: 25-15, 25-15 binnen 25 minuten.