HSV eindelijk trefzeker, maar verliest wel

Hamburger SV heeft tijdens de zesde speelronde eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen gemaakt. Desondanks ging de equipe van coach Joe Zinnbauer op eigen veld met 2-1 onderuit tegen Eintracht Frankfurt. Voormalig Vitesse-speler Lucas Piazón maakte kort voor tijd uit een schitterende vrije trap de winnende.

Nicolai Müller scoorde in de 58e minuut de eerste seizoensgoal van HSV. Daarmee leek hij zijn team een punt te schenken, nadat Haris Seferovic de bezoekers op voorsprong had gezet. Het mocht echter niet zo zijn voor HSV, dat hekkensluiter blijft in de Bundesliga met twee punten. Frankfurt klimt naar de zevende plek met negen punten.

Rafael van der Vaart ontbrak nog altijd bij HSV. De Nederlandse middenvelder kampt met een kuitblessure, waardoor hij sinds eind augustus niet meer in actie kwam.

In Engeland won West Bromwich Albion op eigen veld met 4-0 van Burnley. Saido Berahino maakte twee doelpunten. Craig Dawson en Graham Dorrans vonden ook het net. WBA bezet de tiende plaats in de Premier League met tien punten. Burnley heeft de rode lantaarn in bezit met drie punten uit zes duels.