Engelaar tekent 'als het goed is' deze week bij FC Twente

De kans is groot dat Orlando Engelaar en FC Twente zich nog deze week vinden in een contract. De 35-jarige Engelaar lijkt al weken op weg naar Enschede, maar deze week concretiseert de overgang van de middenvelder zich. Hij laat aan TC/Tubantia weten dat de laatste details spoedig worden afgerond. "Als het goed is teken ik deze week."

Twente moet vanwege de belabberde financiële situatie eerst toestemming krijgen van de KNVB om een nieuwe speler vast te leggen. Onder andere daardoor duurt het even voordat de geroutineerde speler zich bij de formatie van trainer Alfred Schreuder mag aansluiten.

Engelaar traint al wel mee met de selectie van Twente, maar mag nog geen wedstrijden spelen. Zijn laatste speelminuten maakte hij in dienst van Melbourne Heart uit Australië. Bij die club maakte hij vijf doelpunten in twaalf competitiewedstrijden.

Twente ontvangt met Engelaar een brok aan ervaring. De oud-international stond vier seizoenen onder contract bij PSV en deed de nodige Europese ervaring op. Ook kende hij al eerder twee succesvolle seizoenen in dienst van Twente. In Enschede verdiende hij een transfer naar Schalke 04.