'Paris Saint-Germain zonder Ibrahimovic niet hetzelfde'

Slechts een dag voor de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona is het nog steeds onzeker of Zlatan Ibrahimovic met Paris Saint-Germain kan spelen tegen zijn oude club, waar de ziekenboeg langzaamaan leegloopt. 

Vooral voor de Parijzenaren is het treffen met Barça zeer belangrijk. Trainer Laurent Blanc zou te horen hebben gekregen van voorzitter Nasser Al-Khelaïfi dat hij deze wedstrijd moet winnen, wil hij zijn baan bij PSG behouden. De voorgaande resultaten zijn niet echt hoopgevend. Drie van de laatste vier wedstrijden werden gelijk gespeeld. Daarnaast kampen Ibrahimovic en Ezequiel Lavezzi met blessures. 

De afwezigheid van Ibrahimovic valt PSG zwaar. Barcelona-verdediger Jérémy Mathieu: "PSG is een ploeg met veel talent, maar zonder Ibrahimovic zijn ze niet hetzelfde. Desondanks zullen we voor de volle honderd procent geconcentreerd moeten zijn om een goed resultaat te halen." 

Mathieu is pas sinds deze zomer speler van Barcelona. Voor twintig miljoen werd hij overgenomen van Valencia. In vijf van de zeven duels was de dertigjarige Fransman basisspeler, maar ziet met het terugkeren van Jordi Alba en Gerard Piqué twee concurrenten. Rechtsback Douglas moet helaas verstek laten gaan vanwege een voetblessure.