Feyenoord heeft weer positief eigen vermogen

Feyenoord heeft na tien jaar weer een positief eigen vermogen. Dat werd maandag duidelijk na publicatie van de jaarcijfers. In juni, bij het sluiten van het boekjaar, had Feyenoord een positief eigen vermogen van drie miljoen euro. Vier jaar geleden was er nog een negatief saldo van 35 miljoen euro.

Het goede nieuws komt eerder dan verwacht. Feyenoord stelde vier jaar geleden een beleidsplan op dat uiterlijk aan het einde van dit seizoen moest leiden tot een positief eigen vermogen.

Volens algemeen directeur Eric Gudde heeft de snelle financiële ontwikkeling drie oorzaken. "De kapitaalinjectie van de 'Vrienden van Feyenoord', de forse ombuigingsoperatie naar positieve operationele resultaten en de gerealiseerde transfers hebben alle drie, ook in samenhang met elkaar, geleid tot dit resultaat."

"Uiteraard gaan we nu geen gekke dingen doen", benadrukt Gudde. "De situatie waarin Feyenoord in het verleden door het nemen van onverantwoorde risico's verzeild is geraakt en waardoor de licentie zelfs in gevaar dreigde te komen, mag zich immers nooit meer voor doen."