franklop's marathonblog (1)

FOK!sport-medewerker franklop gaat één van zijn voorgenomen doelen proberen te halen in 2011: het uitlopen van de marathon van Rotterdam. Middels een blog zal hij jullie FOK!users op de hoogte houden van zijn voorbereiding, die ongetwijfeld gepaard zal gaan met hoge pieken en diepe dalen.

"Bedankt voor je inschrijving voor de ABN AMRO Marathon Rotterdam van 10 april 2011."

Tsja en toen kon ik niet meer terug. Ik met mijn grote mond... Ik heb altijd geroepen dat ik ooit eens de marathon wilde (uit)lopen en als je dan in de kroeg een afspraak maakt met een vriendin van je dan moet je deze dus ook nakomen. Over 141 dagen is het dan zover.

Maar hoe ga ik zoiets aanpakken? Zal ik een bepaald oefenschema gaan lopen? Zijn die überhaupt ergens te vinden? Of ga ik gewoon zo nu en dan een lange afstand lopen en zie ik uiteindelijk wel waar het schip strandt?

Voorlopig ben ik begonnen met het laatste. Tijdens de zomervakantie was ik al begonnen en dat ging erg goed, maar toen kreeg ik een huisje en moest ik ook nog even onder het mes. Vorige week kon ik eindelijk weer beginnen met lopen. Van de week in totaal weer 17,5 kilometer gelopen, een eerste stap op weg naar de 42.195 lange meters. Maar ja dat zijn allemaal nog vrij relatief korte afstanden (10 kilometer) en dat op één tank, zonder extra voeding onderweg.

Dat is ook zoiets waar je nog rekening mee moet houden; hoe ga ik dat doen met voeding en drinken onderweg, zodat ik geen hongerklop en dus een klap van de man met de hamer krijg? Wat kan ik het beste onderweg innemen en hoeveel? Is het verstandig om zelf het één en ander onderweg mee te nemen, of maar gewoon alles aanpakken wat bij de serviceposten te vinden is?

En dan de kleding. Een shirt is geregeld, want dat krijg je gratis bij de inschrijving, dus neem ik aan dat de organisatie wel weet wat goed is. Schoenen zijn ook geregeld, want Asics schoenen zijn eigenlijk gewoon de beste schoenen voor me. Zorgenpunten hier zijn de broek en, niet geheel onbelangrijk, het ondergoed. Ik zal uiteindelijk toch de keuze moeten maken tussen een ouderwetse ballenknijper en een boxershort. Vooralsnog loop ik in een boxer, maar dat wordt bij langere afstanden toch wat lastiger... binnenkort maar eens een ballenknijper proberen.

Nu ik er zo over nadenk... Ik weet nog eigenlijk helemaal niks en de marathon is al over 141 dagen. AAAAAAAAAAAAAAAH wat moet ik nu? Als jullie tips hebben, twijfel dan vooral niet om ze te geven! Ik kan ze namelijk wel gebruiken.