FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 april 2002

[F1] Irvine uit openlijk kritiek op Barrichello

Na de Grand Prix van San Marino, die als saai bestempeld werd, zijn er wat woorden gevallen tussen Rubens Barrichello en Eddie Irvine. Barrichello ging in de race moeizaam voorbij aan Irvine toen deze op een ronde werd gezet. Irvine liet eerst Ralf Schumacher gemakkelijk passeren, maar bij Barrichello duurde dit enkele bochten. Toen Barrichello er dan eindelijk langskwam stak hij zijn middelvinger op richting de Noord-Ier. Rubens Barrichello begon de vergelijking van Irvine met een 'oude man'.

Irvine liet, op zijn inmiddels klassieke manier, een reactie niet uit: "Ik mag dan wel ouder dan Rubens zijn, maar ik zal nooit zo lelijk zijn als hij." Irvine vervolgde met een uitleg van de situatie: "Hij is gewoon weer veel te emotioneel, zoals altijd. Ik had Ralf al voorbij gelaten en toen ik in mijn spiegel keek en Rubens zag aankomen wilde ik hetzelfde doen. Maar hij nam geen enkel initiatief. Hij moet bovendien leren tellen, want hij heeft maar twee bochten achter me gezeten."

Irvine maakt zich bij zijn collega's niet erg populair met zijn openlijke kritiek, zeker al omdat dit niet de eerste keer is.

Zie ook FOK! F1 Manager

Al-Jazeera zendt nieuwe video Al-Qaeda uit

Al-Jazeera, het onafhankelijke Arabische tv-station, heeft een video laten zien met Al-Qaeda leden. Onduidelijk is nog wanneer de video is opgenomen. Ayman al-Zawahri, Al-Qaeda topman, zegt dat de aanvallen op 11 september een 'grote overwinning' zijn geweest. Ook wordt gesproken over Osama Bin Laden en één van de kapers.

Al-Jazeera heeft bekend gemaakt de video enkele dagen geleden te hebben ontvangen. Niet alle delen zijn uitgezonden, dit gebeurd waarschijnlijk donderdag.

Bin Laden is nog in leven
De Afghaanse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Abdullah, zegt dat Bin Laden nog steeds leeft en zich in het oosten van Afghanistan bevindt. Talibanleider Omar zou dit door middel van een verklaring in een Arabische krant bekend hebben gemaakt. In de brief werd ook duidelijk dat Bin Laden nieuwe aanslagen voorbereid.

Verklaring over het Midden-Oosten
Omar liet zich ook uit over de situatie in het Midden-Oosten: "De Palestijnen moeten geduldig zijn (...) Onze Amerikaanse en Joodse vijanden zullen verliezen aan het einde van de strijd." De authenticiteit van deze verklaring is echter nog niet bevestigd.

[Update] Pronk spreekt met Kok over aftreden

Minister Pronk is op dit moment in gesprek met premier Kok over het eventueel opstappen als minister. Pronk meldde dat hij iets heeft besloten, wat is echter nog niet duidelijk. Al eerder maakte Pronk bekend dat hij het oneens was met de stelling van het NIOD dat het kabinet rond de val van Srebrenica weinig te verwijten viel.

Pronk wil, volgens verschillende bronnen, nog geen ontslag nemen omdat hij op deze manier nog kan deelnemen aan de discussie over het NIOD-rapport in het kabinet.

Rond acht uur vanavond vertrok Pronk richting het Torentje voor een gesprek met Kok. Daarbij deeldde hij niets mee aan de pers. De woordvoerder gaf aan dat Pronk na afloop waarschijnlijk een verklaring zou afleggen.

Indien Pronk zou aftreden zou dit kunnen leiden tot de val van het hele kabinet. Ook minister De Grave van Defensie overweegt af te treden. Hij gaf aan zich verantwoordelijk te voelen voor de pogingen van de landmacht om feiten met betrekking tot de val van Srebrenica geheim te houden.
Zeker lijkt dat als ook De Grave opstapt, premier Kok het ontslag van het hele kabinet zal indienen.

Update:
Vrijdag zal minister Pronk laten weten of hij aftreedt of niet. Tot deze conclusie kwam hij na overleg met premier Kok. Kok wilde uitleg nadat Pronk in de media bekend had gemaakt dat zijn besluit betreffende de Srebrenica zaak al vast stond.

Penis in de fik door scheet

Funcracker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Deense man beleefde onlangs een schrikbarende gebeurtenis toen hij geopereerd moest worden. De man was naar het ziekenhuis gegaan voor een routine-operatie om een moedervlek te laten verwijderen. De patiënt liet tijdens de operatie echter plotseling een flinke scheet en kreeg het voor elkaar om daarmee een vonkje te genereren. Dit alles zorgde ervoor dat zijn balzak en penis, die waren ingesmeerd met ontsmettende zalf, vlam vatten.

De 'man met het verschroeide geslachtsdeel' overweegt juridische stappen tegen het ziekenhuis. De chirurg verklaarde echter dat de kans dat een patiënt een scheet laat, en laat staan dat die scheet vlam vat, verwaarloosbaar klein is. Zij zullen de aanklacht dan ook aanvechten...

Baby leefde op water met aardappelmeel

Olifantje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Gentse academisch ziekenhuis vechten artsen voor het leven van een meisje van 9 maanden dat vorige week in Sint-Niklaas in erbarmelijke toestand werd aangetroffen: graatmager, uitgehongerd en uitgedroogd. De baby kreeg soms dagenlang geen eten en als ze gevoed werd, kreeg ze slechts water met aardappelmeel of spaghettisaus.
De 22-jarige moeder, Tamara V.O., is door de politie aangehouden. Ze wordt beschuldigd van ernstige kinderverwaarlozing. De Albanese vader van het kindje is al maanden spoorloos verdwenen. Het parket van Dendermonde onderzoekt waarom geen enkele sociale dienst eerder iets heeft opgemerkt van de schrijnende toestand van het kindje.

Interview: Rob Kamphues

Achtergrondinformatie:
Rob Kamphues is begonnen als één van de Morsige Types. Tien jaar lang trokken zij langs de theaters. Daarna deed hij drie programma's in zijn eentje.

Andere activiteiten:
Rob Kamphues werd bekend door zijn deelname aan het tv-cabaretpanel van "Kopspijkers". Daarnaast maakte hij voor RTL4 de avonturenshow "De 8 plagen van Rob Kamphues". Sinds de zomer van 2001 maakt Rob programma's voor BNN, waaronder "Kamphues maakt vrienden".

"TIJD ZAT" is de titel van het nieuwe theaterprogramma van Rob Kamphues. Een programma over tijdwinst, tijdverlies, de tijd als vijand en de tijd als allerbeste vriend. Over bijvoorbeeld de vraag of tijdreizen mogelijk is en...wat zouden we doen met een half uur tijd cadeau?

Stond Rob Kamphues in zijn drie voorgaande programma's moederziel alleen op het toneel, nu wordt hij begeleid, in de ruimste zin van het woord, door Coen Jutte.



Er loopt tevens een prijsvraag waarmee je 2 kaarten voor het nieuwe cabaretprogramma van Rob Kamphues kan winnen. Verder gaan we de komende tijd veel cd's, concert- en theaterkaartjes weggeven.

Om mee te kunnen doen moet je geregistreerd zijn. Meer informatie en natuurlijk een wedstrijdformulier kan je hier vinden.

Toch asielzoekers in Wulvenhorst

Er komen toch asielzoekers in de Hilversumse villa De Wulverhorst, of de villa nu door wijkbewoners wordt gekocht of niet. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers stelt dat het al langer een contract hierover heeft met de exploitant van de villa.

De exploitant heeft naar eigen zeggen al enkele tonnen geboden gekregen van de buurtbewoners om dat contract te ontbinden. Hij zegt daar niet op in te zullen gaan. Ruim honderd wijkbewoners willen De Wulverhorst kopen voor 2,2 miljoen euro, om te voorkomen dat er asielzoekers in gevestigd worden.

Actievoerders van de SP hadden de bezetting van villa Wulvenhorst in Hilversum beëindigd. Zij verlieten het pand nadat burgemeester Bakker had verklaard er alles aan te zullen doen om de ingebruikname van de Wulvenhorst als Asielzoekerscentrum mogelijk te maken.

Beloning voor kaskrakers

Het Nederlands Fonds voor de Film gaat Nederlandse films die veel bioscoopbezoekers trekken een bonus geven. Het is de bedoeling dat dat de producenten van deze kaskrakers het geld in een nieuwe film stoppen. Hoe groot de beloning wordt, staat nog niet vast.

Directeur T. Berbers denkt aan een bedrag van 100.000 euro. Hij zegt dat het fonds een Europese trend volgt. De bedoeling is sterkere productiehuizen te creëren die kunnen concurreren met Amerikaanse films. Het plan om productiehuizen meerjarig te steunen is van de baan.

Niet alleen kaskrakers kunnen op extra geld rekenen. Ook voor de meest artistieke film en de meestbelovende beginnende filmer is er straks een beloning beschikbaar.

Justitie heropent zaak tegen geëxecuteerde

Vandaag heeft een Brits gerechtshof de strafzaak heropend tegen James Hanratty, die in 1962 de galg kreeg. Hanratty werd schuldig bevonden aan de moord op wetenschapper Michael Grengsten en zijn vriendin Valorie Storie.

Familie en vrienden hebben sinds zijn executie geprobeerd te bewijzen dat Hanratty wel een boef maar geen moordenaar was. Voordat hij werd geëxecuteerd, schijnt hij tegen zijn famillie te hebben gezegd: "morgen ga ik dood, maar ik ben onschuldig. Zuiver mijn naam." Verscheidene getuigen konden destijds bevestigen dat Hanratty op het moment van de moord in een Bed & Breakfast verbleef.

DNA uit het opgegraven lichaam van Hanratty zou ervoor moeten zorgen dat de zaak veertig jaar na dato kan worden afgerond. De rechtszaak gaat naar verwachting tien dagen duren.

Vrouwen mishandeld voor dragen davidster

Gisteren zijn twee joodse vrouwen op een metrostation in Berlijn het slachtoffer geworden van een antisemitische aanval. Twee mannen spraken de vrouwen aan op hun geloof nadat zij hadden gezien dat de jongste van de twee een davidster aan een kettinkje droeg.

De vrouwen kregen harde klappen in het gezicht. De aanvallers rukten de ketting van de dochter stuk, waardoor deze verwondingen aan de hals opliep. Volgens getuigen waren de verdachten van Arabische afkomst.

Wondervoorspeller Rutten legt functie neer

Prof. dr. F. Rutten legt zijn functie neer bij het Instituut voor Katholieke Informatie voor Nederland en Vlaanderen. Hij schrijft nog één nummer van de nieuwsbrief om zich te verantwoorden voor het uitblijven van het wonder in het Spaanse dorpje Garabandal. Toen het door hem voorspelde wonder donderdagavond niet geschiedde, kondigde hij direct aan dat hij zijn activiteiten in zijn organisaties zou beëindigen.

Donderdagavond wachtten ruim tweehonderd bedevaartsgangers biddend en zingend tevergeefs op het wonder, dat volgens Rutten zeker zou plaatsvinden. Rutten had voorspeld dat het mirakel gepaard zou gaan met genezingen. Na een nachtje slapen noemde Rutten de profetieën, waarop hij zich had gebaseerd, een verzinsel. Hij zei dat wetenschappelijk te kunnen uitleggen.

Hij heeft wel weer nieuwe plannen. Onder de vlag Witte Donderdag 2002 wil hij "religieuze activiteiten in huiskamerverband" organiseren. Het uitblijven van het wonder heeft daarvoor volgens hem geen enkele consequentie.

Man verdrinkt na epileptische aanval

In een sloot in Wijdewormer is zaterdagochtend een 48-jarige invalide man uit Zaandam verdronken. Passerende wielrenners waarschuwden de politie toen zij een fietskar aantroffen die ondersteboven in het water lag.

De agenten vonden de Zaandammer even later dood aan. Diverse getuigen hadden de man rond negen uur nog op de weg zien rijden. Niemand heeft het ongeval gezien.

Latere sectie wees uit dat de invalide man zeer waarschijnlijk door een epileptische aanval met zijn fietskar in het water is beland en is verdronken.

Drugsbezit maakt einde aan party in Volendam

Op een houseparty in Volendam zijn zaterdagnacht vijf Volendamse jongeren aangehouden wegens drugsbezit. In een loods van een stukadoorsbedrijf werd een houseparty gehouden met de toestemming van de eigenaar.

De politie trof een flink aantal bezoekers aan in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. De Volendammers werden aangehouden omdat ze drugs op zak hadden. De agenten zagen aan de gezichtsuitdrukkingen dat veel bezoekers drugs hadden gebruikt.

Het feest was meteen ten einde en de politie nam de geluidsinstallatie in beslag. Het viel de politie verder op dat het feest onveilig was 'aangekleed'. Er hingen ondermeer zwarte lappen over de lampen.

[IJshockey] Rangers halen play-offs weer niet

De New York Rangers weten dit jaar wéér niet de play-offs te halen in de NHL. Dit is de vijfde keer op rij dat het de ijshockeyers het niet weten te halen. De club eindigde op de elfde plaats met 36 overwinningen, 42 nederlagen en 4 gelijke spelen.

De eerste acht verdienden een startbewijs voor het naseizoen. De President's Cup voor de beste club in het reguliere seizoen ging naar de Detroit Red Wings dat 51 van de 82 wedstrijden won en in de Western Conference oppermachtig was.

In de Eastern Conference bestond meer spanning. Daar wonnen de Boston Bruins de titel. Ze hadden een punt meer dan de Toronto Maple Leafs dat door de tweede plaats in de northeast division terugviel naar de vierde plaats in de play-offs. Toronto werd gepasseerd door Philadelphia Flyers en Carolina Panthers, de winnaars van de atlantic en southeast division.

Kwal ter grootte van pinda doodt toerist

Eddow en Adnan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de tweede keer in korte tijd is in Australië een toerist overleden nadat hij was gestoken door een kwal. Een 44-jarige Amerikaan kwam afgelopen weekeinde in aanraking met de doorzichtige Irukandji-kwal toen hij aan het duiken was bij het Great Barrier Reef. Deze kwal heeft slechts een doorsnee van een pinda.

Steken van deze kwal kunnen leiden tot het zogenaamde Irukandji-syndroom waarbij slachtoffers na wat prikkelingen kramp krijgen, gevolgd door buik- en rugpijn en misselijkheid. Ook kan de steek hoge bloeddruk veroorzaken. Het slachtoffer overleed uiteindelijk aan een beroerte.

Volgens deskundigen is de heersende windrichting de oorzaak dat er de laatste tijd zoveel Irukandji-kwallen in de kustwateren zijn.

Minister Pronk stapt op

Radio 1 meldt op basis van bronnen rond Minister Pronk dat hij vrijdag zal aftreden. Hij zegt niet eerder weg te gaan, om nog wel deel te kunnen nemen aan de verdere discussie over het Srebrenica-rapport.

Pronk is het niet eens met de stelling van het NIOD dat het kabinet weinig blaam treft inzake de val van Srebrenica. De minister sluit zich aan bij de conclusie van het IKV dat het kabinet nalatigheid te verwijten valt en meer had moeten ondernemen. Of ook de rest van het kabinet zal vallen is nog niet duidelijk.

Man verdacht van ontucht met gehandicapte

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medewerker van een centrum voor verstandelijk gehandicapten in Assen, wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een bewoonster. De directie heeft de man, die al jarenlang actief is als verzorger bij de instelling, direct op non-actief gesteld.

De zaak kwam boven water na enkele signalen van bewoners en leidinggevenden dat de betrokken bewoonster, een ernstig verstandelijk gehandicapte vrouw, toenadering van de man afwees.

Het openbaar ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak.

Liplezers tegen hooligans

Slayher en esposa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voetbalclub Haarlem gaat liplezers inzetten om hooligans uit het stadion te weren. Deze maatregel volgt naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Stormvogels/Telstar, waarbij een deel van het Haarlempubliek twee spelers via spreekkoren zwaar beledigde.

Het blijkt juridisch zeer moeilijk om individuele supporters aan te pakken die beledigende teksten roepen. Beelden alleen zijn bij een rechtbank onvoldoende als een supporter een stadionverbod aanvecht. Haarlem zal ook hard moeten maken dat een supporter iets beledigends heeft geroepen. Vandaar dat de club de liplezers, afkomstig uit dovengezinnen, wil inzetten.

Het is nog niet duidelijk of de liplezers al bij het incident op eerste paasdag zullen worden ingezet. Vanavond wil de club bespreken hoe lang het stadionverbod voor de hooligans gaat duren.

Alexander en Máxima in Ghana aangekomen

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn zondagavond in Accra (de hoofdstad van Ghana) aangekomen.

Tot woensdag brengt het echtpaar een officieel bezoek aan het West-Afrikaanse land, waarmee Nederland al zo'n 300 jaar betrekkingen onderhoudt.

Maandag gaat prins Willem-Alexander en zijn vrouw naar een waterconferentie ter voorbereiding van de wereldwatertop in Johannesburg later dit jaar. Zoals bekend is waterbeheer één van de belangrijkste bezigheden van de kroonprins.

Vandaag zullen ze ook nog een bezoek aan Elmina voorzien, waar in vroeger tijden Nederlanders hun belangen vanuit een fort behartigden.

De TMF-Awards zullen niet verdwijnen

Muziekzender The Music Factory (TMF) is al een tijdje in handen van MTV, en daar zal de kijker steeds meer van gaan merken als beide zenders in Nederland een metamorfose ondergaan. Fans van het jaarlijkse spektakel De TMF Awards in Ahoy' Rotterdam waren al bang dat het evenement daarom dit jaar zijn laatste editie beleefde, maar niets is minder waar.

VerdienEuro.TK wist ons via de newssubmit namelijk te vertellen dat de beide muziekzenders doorgaan met het jaarlijks uitzenden van de TMF-Awards.

MTVDe Europese tak van MTV kent zelf al een jaarlijkse prijzenregen: de MTV Europe Music Awards. Omdat dat een groter evenement is werd gevreesd voor het voortbestaan van het TMF-feest. MTV Networks heeft echter beloofd die traditie te laten voortbestaan. Dit omdat de MTV-uitzending een meer internationaal karakter heeft in tegenstelling tot de TMF-show. "Wie zijn wij om de Nederlandse fans dit feest te ontnemen?" aldus MTV in het AD vandaag.

Veranderingen in Muziek-TV-land
Zowel MTV als TMF krijgen vanaf 1 mei een andere invulling. MTV zal de meeste presentatoren van TMF overnemen. TMF wordt een interactief kanaal en biedt verder ruimte aan de terugkeer van Veronica op de beeldbuis.

[Voetbal] Feyenoord tekent protest aan

Feyenoord heeft bij de Europese voetbalbond officieel protest aangetekend tegen de gele kaart die Brett Emerton donderdag kreeg tijdens de halve finale van de UEFA-beker tegen Internazionale. Als gevolg van die kaart is de Australiër voor de finale geschorst.

Tijdens de halve finale in de Kuip gaf scheidsrechter Lopez Nieto Emerton de gele kaart wegens tijdrekken bij een hoekschop. Het was de Spaanse arbiter echter ontgaan dat de rechtsback van Feyenoord van de grensrechter de bal goed moest leggen.

Feyenoord heeft hierover nu een bezwaarschrift ingediend. Daarbij heeft de Rotterdamse club ook een videoband meegestuurd. Daarop is het bewuste spelmoment vastgelegd. Het is nog niet bekend wanneer de UEFA zich over het bezwaarschrift buigt.

Vrouw van 90 loopt marathon

De 90-jarige Jenny Wood heeft zondag de marathon van Londen in 11 uur en 34 minuten gelopen. Op advies van familie en vrienden wandelde zij de gehele afstand van 42 kilometer en 195 meter.

Dat wandelen was eigenlijk tegen haar zin, want de voorgaande vijftig marathons had ze joggend afgelegd. De overgrootmoeder uit Dundee begon pas op haar 71e met lange afstandslopen, deed voor de zestiende keer mee aan de Londense marathon en werd vergezeld door twee vrienden. Ondanks dat ze onderweg last kreeg van haar knieën en bovenbenen zei ze : ,, 'm absoluut te willen uitlopen.''

Allen was in haar jonge jaren een verdienstelijk sprinter op de fiets. Londen was zondag haar laatste marathon. ,,Ik ga me concentreren op kortere afstanden'', zei ze. ,,De marathon duurt te lang.''

Curry wil 2,2 miljoen euro van Veronica

Via de nieuwssubmit meldde Esposa ons dat internetbedrijf Jamby, dat bekend staat als het bedrijf van Adam Curry, 2,2 miljoen euro van de Veronica Omroep Organisatie (VOO) vordert. Jamby gaat zelfs zover dat ze, om ervan verzekerd te zijn dat ze dat geld krijgen, beslag hebben laten leggen op de rekeningen van VOO. Dat heeft een woordvoerder van Veronica maandag gezegd.

VeronicaVolgens Veronica is bij de omroep niet bekend hoe Jamby bij dat bedrag van 2,2 miljoen euro komt. "Jamby heeft voor ons enige tijd breedbanddiensten verzorgd in de tijd dat daar nog veel over te doen was. Maar nu we maandagavond weer met tv-uitzendingen beginnen, hebben we het contract met Jamby per 1 april opgezegd."

Veronica had een contract van 3 jaar met Jamby waarin duidelijk stond vermeld dat Veronica het contract eerder kon opzeggen. De omroep heeft 2 jaar breedbanduitzendingen via internet gedaan en daar aan Jamby 3 miljoen euro voor betaald.

Jamby meldt dat het bedrag van 2,2 miljoen opgebouwd is uit een aantal kleinere openstaande rekeningen, plus het derde contractjaar. Het internetbedrijf vindt dat Veronica het contract niet op de juiste manier heeft verbroken.

Vanavond op TMF
Veronica keert vanavond terug op televisie. Om half negen begint op het kanaal van muziekstation TMF een half uur durende uitzending onder de naam "DEPULPSHOW".

[Voetbal] Van Nistelrooy speler van het jaar

KnoXville had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruud van Nistelrooy, spelend voor Manchester United, is gekozen tot voetballer van het jaar door de Engelse bond van profvoetballers, de PFA.

"Het is het mooiste in mijn carrière", zei een opgetogen Van Nistelrooy. "Ik ben door de spelers in de Premiership gekozen en dat is momenteel de beste competitie in de wereld. Dat geeft me een trots gevoel."

Na Dennis Bergkamp in 1998 is Van Nistelrooy pas de tweede Nederlander die deze prijs krijgt.

Kieslijst PvdA geldig

De kieslijst van de PvdA is geldig. De Raad van State in Den Haag heeft dat bepaald. Lijsttrekker Fred Teeven van Leefbaar Nederland vroeg de Raad vorige week de PvdA-lijst ongeldig te verklaren, omdat minister Netelenbos in de race zou zijn voor de post van commissaris van de koningin in Noord-Holland.

Teeven vindt het kiezersbedrog dat de huidige minister van Verkeer en Waterstaat desondanks op plaats zes op de lijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen blijft staan.

Instructies voor atoombom openbaar

Het Britse ministerie van Defensie heeft instructies voor het maken van een atoombom openbaar gemaakt. Er zijn ook documenten vrijgegeven waarin staat beschreven hoe zo'n bom het land in gesmokkeld zou kunnen worden.

De papieren zijn gestuurd naar het Britse Rijksarchief, waar iedereen ze kan inzien. Brian Burnell, een gepensioneerde ingenieur die werkte aan het Britse atoomwapensprogramma, zegt dat de gedetailleerde instructies een terrorist in staat stellen met gemak een atoombom te maken. De geheimhouding van de documenten had volgens hem nooit mogen worden opgeheven.

De documenten gaan over de productie van de Blauwe Donau, de eerste Britse atoombom die eind jaren veertig en begin jaren vijftig is gemaakt.

Onderzoekers van de Amerikaanse Standford Universiteit meldden vorige maand dat ze een databank hadden opgezet over gestolen en zoekgeraakt nucleair materiaal. Hun onderzoek toonde aan dat in de afgelopen tien jaar zeker veertig kilo plutonium en uranium dat voor wapens kan worden gebruikt, was gestolen uit slecht bewaakte instellingen in de voormalige Sovjetunie. Het meeste, maar niet al het nucleaire materiaal is teruggevonden.

Nettoverlies UPC verdubbeld

ToverAnno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kabelbedrijf UPC heeft over 2001 een nettoverlies geleden van euro 4,4 mld, een jaar eerder was dat een verlies van euro 2 mld. Dat maakte UPC vrijdagavond laat bekend na sluiting van de Amerikaanse beurs.

Het hoge nettoverlies van euro 4,4 mld is volgens UPC vooral te wijten aan eenmalige lasten als reorganisatiekosten en afschrijvingen. De kabelaar sloot 2001 af met een schuldenlast van euro 11,16 mld, tegen euro 9,6 mld in 2000. Het bedrijf, dat op het strafbankje van de Amsterdamse beurs zit, had 31 december 2001 een negatief eigen vermogen van euro 4,35 mld. Dat was het jaar ervoor nog euro 121,1 mln positief.

Grote brand bij Alphense Mercedes-garage

Op een industrieterrein in Alphen aan den Rijn is maandagochtend rond 2.30 uur een brand ontstaan bij een Mercedes-dealer. Pas rond zes uur was de brand onder controle.

De showroom werd door de brand compleet in de as gelegd, daarbij gingen een aantal auto's verloren. Het kantoor en het gedeelte voor bedrijfswagens liep alleen wat rookschade op.

De brandweer rukte met zo'n 75 man en tien bluswagens uit om de brand onder controle te krijgen. Volgens een woordvoerder was er geen gevaar voor de omgeving omdat het een vrijstaand pand betreft. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Netelenbos slachtoffer eigen beleid

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een beleid stel je vast om ervoor te zorgen dat mensen zich ook aan dit beleid houden. Minister Tineke Netelenbos dacht hier eigenlijk net wat anders over, zij is onlangs op pijnlijke wijze het slachtoffer geworden van haar eigen beleid. Na een buitenlandse dienstreis wilde zij graag, in de Fokker-50 van de Koninklijke Luchtmacht, 's nachts op het Rotterdamse vliegveld Zestienhoven landen.

Helaas voor haar geldt per 1 november 2001 een nachtelijk vliegverbod van 23.00 tot 07.00 uur op Zestienhoven, voor alle vliegtuigen met negentien of meer stoelen om de geluidsoverlast te beperken. Een regeling die zij zelf heeft ingevoerd.

"De minister liet de verkeerstoren via haar piloot weten dat slechts enkele stoelen van de Fokker-50 waren bezet en dat ze toestemming vroeg om te landen," aldus functionarissen van het vliegveld. Daarom moest de Fokker-50 uitwijken naar Schiphol waar geen nachtelijk vliegverbod is.

"Ze was pisnijdig," zei een functionaris van Zestienhoven glimlachend tegen de Telegraaf. "Ze kent haar eigen regeling niet."

Chinees vliegtuig stort neer in Zuid-Korea

Maandag is er een vliegtuig van Air China neergestort in Zuid-Korea. In het vliegtuig zaten 166 mensen, 155 passagiers en elf bemanningsleden aan boord, bijna allemaal Koreanen. Volgens een televisiestation in Zuid-Korea zijn er elf overlevenden, die naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De Boeing 767 van Air China was bij Peking in China opgestegen en vloog bij Kimhae de een na grootste stad van Zuid-Korea. Bij de landing kreeg het vliegtuig problemen met de dichte mist. Na een mislukte landingspoging probeerde de piloot het opnieuw, maar het vliegtuig kwam terecht tegen een berg, voor een woonwijk van Kimhae. Op de grond zijn nog zover bekend geen slachtoffers gevallen.

Google haalt zelf spelfouten weg

De Amerikaanse zoekmachine Google experimenteert met automatische spellingscontrole. Google stelt na een spelfout de zoekvraag direct opnieuw met de juiste spelling.

Dit werd ontdekt door Voelspriet (een site over zoekmachines) bij toeval. Ook Nederlandse tik- of spelfouten worden onmiddellijk gecorrigeerd, maar de truc werkt alleen (en dan ook nog maar soms) bij www.google.com of www.google.nl met als taalvoorkeur Engels. De automatische spellingscontrole was dit weekeinde zeer grillig. Af en toe verdween de correctie voor enige uren.

Voor een screenshot verwijs ik jullie naar de bron
Laatste reviews en specials
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
©FOK.nl e.a.