FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 september 2002

'Pop of 'n Envelop' bestaat 25 jaar

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 10 FM dj Tom Mulder deelt al 25 jaar lang Pop of 'n envelop uit. Deze week viert hij het 25-jarig bestaan van dit radiospelletje.

Nu werkt Mulder als dj bij Radio 10 FM, maar het spelletje werd oorspronkelijk uitgezonden bij de TROS op Hilversum 3. In het begin kon je kiezen uit 50 gulden of een envelop, inmiddels is dit 103 Euro, afgeleid van de frequentie van het oldies station.

Van 7 tot en met 11 oktober viert Tom Mulder het jubileum met een speciale versie van het spel. Deze week wordt 103 Pop of ’n Envelop met 25 kandidaten gespeeld. Alle winnaars krijgen 103 pop én mogen een envelop kiezen waar voor deze gelegenheid extra grote prijzen in zitten.

Duitse miljonairszoon ontvoerd

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het klinkt als een standaardfilmscenario, maar verleden week is in de buurt van Frankfurt in Duitsland werkelijk een miljonairszoon ontvoerd.

De 11-jarige Jakob von Metzler, zoon van de bankier Friedrich von Metzler, is afgelopen vrijdag in de buurt van zijn ouderlijk huis gekidnapt toen hij van school terugkwam.

Een uur later werd op de weg waar het gebeurde een brief gevonden met daarin de eis om 1 miljoen euro losgeld te betalen. Als tot betaling werd overgegaan zou Jakob vrijgelaten worden.

De ouders hebben het losgeld vanochtend betaald, maar tot nu toe is de jongen nog steeds niet vrijgelaten. Wel zijn er twee verdachten opgepakt en zijn enkele mededaders voortvluchtig. Meer informatie wilde de politie op een persconferentie niet vrijgeven.

Foto's van mensen

Ik zit hier dus op school zoals je vast al ergens gelezen had en na die leuke opdracht van mensjes kijken voor mn Writingclass was het afgelopen weekend de beurt aan Photografie (Fotografie in goed Nederlands). De opdracht: Maak een fotoreportage over Victoriastreet. Een straat in downtown Kamloops van 1st Avenue tot aan 13th Avenenue. Daar moest wel wat te vinden zijn aldus onze lerares en dat was ook zo.

Na wat gemolpel in de klas over 'embarissing' als je mensen vroeg of je een foto mocht maken, ging ik denken. Het zou toch wel leuk zijn om mensen te fotograferen en ze kennen me hier toch niet dus wat kan me gebeuren.

En zo kwam het dat ik zaterdag na een bezoekje aan het internetcafe, Victoriastreet inliep. Beetje zenuwachtig (Je weet maar nooit wat al die mensen van me denken), ging ik op een bankje zitten om m'n filmpje in de camera te doen, niet dat ik dat thuis niet had kunnen doen, maar zo had ik de tijd om even te wennen aan de mensen en rond te kijken naar 'slachtoffers'. Toen ik de enorme menigte zag, zonk de moed me enigzins in de schoenen. Ik ga toch niet iemand die tussen de mensen zit vragen of ik een foto mag maken, wat zal de rest wel niet denken. Eerst maar wat anders doen dan, even zonder mensen.

Ik begon dus met afval fotograferen, al de rondslingerende McDonalds zakjes, de restanten van een broodje gezond en de servetjes van de donuts. Als je dan dus enigzins gehurkt op de stoep zit te kijken naar een stukje afval kijken de mensen je al raar aan. Dus ik besloot om maar met mensen te beginnen in een wat rustiger deel van de straat. Een oud vrouwtje scharrelt voorbij en nadat ik observerend in de rondte keek sprak ze me opeens aan (OWjee!). Of ik toevallig een jonge reporter was, nee dus. Na een heel verhaal aangehoord te hebben over de verloedering van de straat, dat alle winkels naar de 'malls' verhuisten en dat de jeugd zo onbeschoft was, leek het me tijd om eens subtiel te vragen of ik toevallig een foto mocht maken voor mn school opdracht.

Nee want: haar haar zat niet goed vandaag (En dan dacht ik dat Keroppi erg was ) In iedergeval was de spits eraf, de eerste afwijzing voorbij. Vervolgens de straat weer 'up' langs de drukte, richting de andere rustige kant. Misschien dat daar iemand was. Op de stoep van een hotel zat een soortement van indiaan. Niet was jullie denken dat een indiaan is (zo'n man in een Tipi met van die veren op zn kop), maar een persoon die ze hier 'native' noemen. Na wat gemompel en ge-'what-did-you-say?', bleek dattie yes zei en kon m'n eerste foto beginnen. Enigzins zenuwachtig stelde in scherp en koos de juiste belichting. En 'klik' daar was de eerste opname. Na een 'thank you' liep ik verder. Op de weg terug, richting de drukte, zag ik dat de man voor het Casino zat. Ik kon mezelf wel schieten, want dat was nou juist een van de plaatsen waarvan m'n lerares had gezegd dat je geen foto's moest nemen, omdat het verboden was. Gelukkig had ik zijn toestemming en staat er verder niemand op, dus ik neem aan dat het wel goed gaat komen.

Na dit geval was de meeste spanning weg en durfde ik wat meer mensen te vragen. Het viel allemaal best mee, je ontmoet nog eens iemand, maakt gezellig een praatje. Verteld zo ongeveer elke keer dat Nederland niet alleen uit polders bestaat en dat je hier naar de UCC gaat, maar dat moet je er dan maar voor over hebben denk ik. Uiteindelijk heb ik zeven opnames, waarbij ik bij alle zeven zo gespannen was dat ik niet op de portreteer'regeltjes' had gelet, dus ik hoop maar dat het goed komt. Anders kan ik altijd nog terugvallen op m'n onderwerp Afval.

Voltallig kabinet Japan stapt op

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het voltallige kabinet van de Japanse minister-president Koizumi is maandag opgestapt. Alle zeventien ministers hebben hun ontslag aangeboden tijdens een speciale vergadering. De premier zelf zal vermoedelijk later op de dag zijn nieuwe kabinet presenteren.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo hoopt de premier met deze stap de economische crisis waarin Japan zich bevindt te kunnen bezweren. Een groot deel van de zojuist opgestapte ministers zal echter deel uitmaken van de nieuwe regering, maar de minister van financiën, Yanagisawa, zal vermoedelijk worden vervangen. Zijn ideeën komen niet overeen met die van de overige bewindslieden.

153 wasknijpers op gezicht

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Engeland heeft een man zijn eigen record verbroken door 153 wasknijpers op zijn gezicht te plaatsen.

Subheader
De man, die door het leven gaat onder de naam Garry "Stretch" Turner, verbreekt hiermee zijn record met maar liefst 20 knijpers. Hoewel de spelden op zijn wangen naar zijn zeggen het pijnlijkst zijn, hield Turner geen letsel over aan de bizarre stunt. Met de recordpoging ondersteunt hij de lancering van de nieuwste editie van het Guiness Book of records.

Excuses per e-mail naar de rechter

Chrisjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dé oplossing voor het lange wachten op een hoorzitting: Inwoners van het district Yakima in Washington State kunnen voortaan hun "smoezen" voor vergrijpen als te hard rijden aan de rechter mailen. Met deze mogelijkheid hopen de rechters de werkdruk te verminderen.

Dit jaar hebben al ruim 1200 mensen via deze weg aan de rechter trachten duidelijk te maken waarom ze naar hun mening ten onrechte op de bon geslingerd waren. De overtreders krijgen wel een traditionele brief terug, en of de excuses reden zijn voor het herroepen van een opgelegde boete blijft natuurlijk altijd afwachten.

Harenkarspel stelt modderinspecteur aan

jerommeke18 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gemeente Harenkarspel (Noord-Holland) heeft een speciaal bureau ingesteld om boeren die de weg met modder bevuilen te beboeten. Volgens een woordvoerster van de gemeente levert de modder vooral bij slechte weersomstandigheden gevaarlijke situaties op, doordat de wegen dan glad en drassig worden.

Een speciaal aangestelde inspecteur van het ingehuurde bureau, spoort de eigenaar van de achtergebleven modder op, om deze vervolgens te kunnen beboeten. Harenkarspel kwam op het idee het bureau in te huren nadat buurgemeente Langendijk vorig jaar succes boekte in de strijd tegen modder. In totaal gaat de actie 23.000 euro kosten.

''Schijnwerper oorzaak UFO-Brabant''

Op het forum van Fok! beweren verscheidene users ook de vreemde cirkels gezien te hebben die een paar uit Bladel de stuipen op het lijf heeft gejaagd. Edoch zij beweren dat het zeker geen vliegende schotel is maar dat het licht afkomstig is van een schijnwerper.

User syndr0me schrijft precies te weten wat het echtpaar gezien heeft:

Ik (en nog 4 vrienden) liepen eens op een avond ergens in Veghel (NB, zeer dicht bij bladel enzo) en we zagen opeens een soort van lichtgevende cirkel in de lucht, zoals je een ufo zou voorstellen. Hij draaide rondjes boven ons, en we bleven er een uur of zo naar kijken, hij bleef maar rondjes draaien boven ons. Toen reden we met de fiets weg, en dat ding bleef boven ons hangen. (Dat LIJKT dus alleen maar zo, omdat het een HELE grote ronde is die gemaakt wordt.) Tot dat we opgegeven moment 3 kilometer hadden gefietst naar de markt, waar hij nog steeds boven 'ons' (iedereen dus) hing.
Toen we naar huis liepen draaide dat ding nog steeds rondjes boven ons, en achtervolgde ons zogenaamd.

Wij hebben onszelf helemaal gek gemaakt, wij dachten ook dat het een UFO was, maar we zien dit ding nu snachts 3 keer per week of zo. Tis een schijnwerper, en als je heel goed kijkt, kan je een lichtbundel zien die van onder afkomt. Ik weet ook niet van welke uitgaanscentrum het afkomt (ws lunenburg of time out), maar het is ZEKER geen Ufo.


Ook Fokforummer flaxe kent het verschijnsel. Volgens hem gaat het om een lichtshow. Hij schrijft: ''Inderdaad het leek alsof de bol je achtervolgde maar van dichterbij zag je dat er lichtstralen de lucht in schenen.''

Waarschijnlijk wordt het licht weerkaatst door de wolken.

8 doden bij kettingbotsingen in Oostenrijk

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend zijn bij twee kettingbotsingen tussen Salzburg en Wenen zeker acht mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. Een groot deel van de gewonden zou er ernstig aan toe zijn.

De oorzaak van de ongelukken was de zeer dichte mist, waardoor het zicht op de snelweg op sommige plaatsen bijna nul was. Bij de ongelukken waren in totaal zo'n 70 voertuigen betrokken.

De ongelukken vonden plaats in beide rijrichtingen in de buurt van Seewalchen op de zogenoemde West Autobahn, zo'n 220 kilometer ten westen van Wenen. Volgens ooggetuigen ontstond er op de snelweg een ware chaos. Vele bestuurders lieten hun voertuig op de snelweg achter en de hulpdiensten werden op weg naar de ernstigste taferelen veelal gestremd door gekantelde auto's en zijdelings tot stilstand gekomen vrachtwagens.

Een auto vloog in brand en dat vuur sloeg over naar een vrachtwagen en een bestelbus. Bij die brand zijn volgens de politie twee mensen omgekomen die niet op tijd hun voertuig wisten te ontvluchten.

13-jarige hennepkweker raakt planten kwijt

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Limburg heeft bij een hele jonge hennepkweker in Amstenrade een kleine plantage weggehaald. De 13-jarige knaap kweekte de planten in de tuin van zijn ouderlijk huis aan de Doctor Poelsstraat om zo zijn postduivenhobby te kunnen bekostigen.

De moeder verklaarde niet te weten dat het houden van een kleine hoeveelheid hennepplanten in een tuin wettelijk is verboden. De politie hielp haar uit die droom, nam de tien zeer forse planten in beslag en maakte proces-verbaal op.

Landelijk worden tot 4 planten gedoogd. Hetgeen niet wil zeggen dat het mag, óók die kunnen in beslag worden genomen, alleen volgt er dan meestal geen vervolging.


Hennepplanten in een achtertuin (archieffoto)

Wijnschenk wil Heinsbroek als leider LPF

De fractievoorzitter van de LPF, Harry Wijnschenk, wil dat LPF-minister Herman Heinsbroek van Economische Zaken de nieuwe politiek leider van de partij wordt. Heinsbroek zou daarmee de opvolger van wijlen Pim Fortuyn moeten worden. Wijnschenk zei dit vanochtend op Radio 1 nadat hij kort overleg met waarnemend-partijvoorzitter Maas en LPF-minister Bomhoff had gevoerd.

Wijnschenk zei ook dat hij ''het gedonder" in de LPF spuugzat is: "Ik heb het gehad met het gelazer", daarmee doelend op commotie rond Kamerlid Winny De Jong.

Wijnschenk kondigde aan dat hij morgen tijdens de fractievergadering "orde op zaken" zal stellen. Hij zei niet welke maatregelen hij op het oog heeft.


Heinsbroek, nieuwe politiekleider LPF ?

Meisjes (14) in trein belaagd door groep jongens

Twee meisjes van 14 jaar uit Zaandam zijn naar nu bekend is geworden afgelopen vrijdagmiddag lastiggevallen en bedreigd in de trein van Purmerend naar Zaandam.

De twee meisjes zaten in een coupé met met een groep van zo'n vijftien jongens van 16 tot 18 jaar. In eerste instantie vroegen die de meisjes om mee te gaan naar een ander treinstel. Maar de meisjes weigerden dit. Toen ze op de vlucht sloegen, werden ze door de jongens achtervolgd, daarbij lieten drie van hen een vuurwapen en messen zien.

De jeugdrecherche van de unit Zaanstreek-Noord onderzoekt de zaak.

Vierjarige peuter vermoord voor drinken uit toilet

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vierjarig jongentje, Devon Booth uit Amerika, is zo zwaar mishandeld door zijn 10-jarige zusje dat de vierjarige peuter is overleden. Zijn zusje mocht hem van zijn stiefvader straffen omdat hij uit de wc dronk en in zijn bed plaste. Toen het incident gebeurde zat de moeder van de peuter rustig televisie te kijken.

Het zusje heeft Devon de hele nacht geslagen, geschopt en gewurgd. Het zusje zal niet worden veroordeeld voor haar misdaden omdat zij nog te jong is. Daar in tegen is de stiefvader wel gearresteerd voor het aansporen tot kindermishandeling met de dood tot gevolg. De moeder is gearresteerd voor nalatigheid : het toelaten van de mishandeling met de dood tot gevolg.

Devon Booth is maandagochtond aan zijn verwondingen overleden in het plaatselijke ziekenhuis. Het zusje van Devon zal worden geplaatst in een pleeggezin.

Wanneer het vonnis wordt uitgesproken is nog niet bekend.

Ajax en Feyenoord defensief in problemen.

Ajax en Feyenoord hebben allebei problemen met haar verdedigers in aanloop naar het Champions League duel tegen respectievelijk Rosenborg BK en Dinamo Kiev.

Het is onzeker of Ajax verdediger Chivu kan spelen. Na het gelijkspel tegen NAC is een gekneusde rib geconstateerd.

Feyenoord kan sowieso niet beschikken over Kees van Wonderen. Van Wonderen heeft van het verloren duel tegen RBC Roosendaal een hamstringblessure overgehouden.

'Uitzendbureaus weigeren 50+ en allochtonen'

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Achterhoek in de provincie Gelderland zouden uitzendbureau's regelmatig mensen uit een bepaalde categorie als cliënt weigeren in te schrijven. Volgens Henk Korten, vestigingsmanager van het Centrum Werk en Inkomen (CWI) in Winterswijk, gebeurt dit al langer, maar het wordt het nu ook steeds nadrukkelijker duidelijk gemaakt. Het gaat vooral om mensen van 50 jaar en ouder én om allochtonen.

Korten vermoedt dat het weigeren van werkzoekenden ouderen en allochtonen tot het beleid van de uitzendbureaus is gaan behoren. Volgens hem wordt het van hogerhand bepaald. Het CWI van Korten is een publiekrechtelijke organisatie waarbij iedere werkzoekende in principe terecht kan. Maar het CWI stuurt ook mensen door naar uitzendbureaus in hun speurtocht naar een nieuwe baan.

In een reactie zegt een woordvoerder van Randstad dat er geen werkzoekenden worden geweigerd. Wel laat Randstad weten dat bedrijven vaak melden dat de mensen die ze zoeken Nederlands moeten spreken.

Arrestaties in zaak vermoorde Tibetaan

Het Recherche Bijstand Team heeft twee mannen van Aziatische afkomst aangehouden voor de moord op een Tibetaan uit het asielzoekerscentrum in Burgum. Afgelopen dinsdag werd het lijk van 45-jarige asielzoeker, verpakt in een plastic zak verzwaard met stenen maar zonder benen, in de haven bij het Prinses Margrietkanaal in Burgum gevonden. De benen werden afgelopen zaterdag door de politie aangetroffen in dezelfde jachthaven.

De verdachten zijn volgens justitie bewoners van hetzelfde asielzoekerscentrum in Burgum. De Tibetaan is hoogstwaarschijnlijk op zijn kamer om het leven gebracht. Justitie weet nog niet op welke wijze de romp en benen van het AZC naar het kanaal zijn vervoerd en wie ze in het kanaal heeft gegooid.

Neusspray voor seksuele opwinding

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De krant The Observer meldt dat wetenschappers spreken van een duidelijk succes na de eerste proeven met de PT141. De PT141 is een neusspray die het seksuele leven van vrouwen drastische zou verbeteren.

Het middel brengt een 'gezonde, normale vrouw' tot grote seksuele opwinding, zo schrijft de krant. Het geheim zit hem in het toedienen van het middel via de neus. Hierdoor gaan de bestandsdelen rechtstreeks de hersenen in. Als het middel over een paar jaar op de markt komt wil de Britse overheid het misschien gratis gaan verspreiden.

''Herstel maagdenvlies moet in ziekenfonds''

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Adjunct-directeur R. Offers van zorgverzekeraar Azivo vindt dat operaties om het maagdenvlies te herstellen eigenlijk in het ziekenfondspakket zouden moeten worden opgenomen. Volgens Offers leven we nu eenmaal in een multiculturele samenleving, en horen daar dit soort ingrepen bij. Offers pleit voor een wijziging van de ziekenfondswet.

Op dit moment worden operaties om het maagdenvlies te herstellen niet vergoed. Reden daarvoor is dat er voor de ingreep géén medische noodzaak is.

Maagdenvlies herstellende operaties worden vooral ondergaan door jonge moslimvrouwen. Voor hen is het heel belangrijk om als maagd te trouwen, maar dat lukt vanwege de vrije seksuele moraal in ons land steeds minder moslimmeisjes.

Bush=Hitler pamflet leidt tot arrestatie

De Amsterdamse politie heeft zaterdag een vrouw gearresteerd die de Amerikaanse president Bush met Hitler vergeleek. Dat gebeurde in het Oosterpark in Amsterdam, waar het platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen een manifestatie hield onder het motto 'Palestina Vrij'.

Volgens de politie droeg zij een racistisch pamflet bij zich waarop de Amerikaanse president Bush en Hitler over één kam werden geschoren. Op de radicale website DeWaarheid.nu staat te lezen dat het ging om een board met de tekst Israël Nazi's 2002. De politie wilde dat dit afgedekt werd. De demonstrante voldeed hieraan door er een kaart waarop Bush stond afgebeeld met een ''leuk'' Hitler snorretje en de tekst Bush-Hitler: geen verschil overheen te plakken. Hierop werd de demonstrante opgepakt en afgevoerd naar het bureau. Ze is later met een dagvaarding heengezonden.

Duisenberg

De bijeenkomst met sympathisanten van het Palestijnse volk verliep verder in een uiterst gemoedelijke sfeer. Eén van de oprichters van het platform, Gretta Duisenberg, echtgenote van de president van de Europese Centrale Bank, voerde het woord. Zij riep de Nederlandse regering en Europa op tot een actievere opstelling in het Midden-Oostenconflict. Gretta Duisenberg wil de morele druk op Israël opvoeren daarom pleit ze voor een economische en financiële boycot om Israël ertoe te dwingen zich terug te trekken uit de bezette Palestijnse gebieden.

De politiewoordvoerster schatte het aantal aanwezigen gedurende de manifestatie zaterdag op zo'n 500 maar waarschijnlijk lag het bezoekersaantal veel hoger, omdat het een komen en gaan van mensen was gedurende de zeven uur durende bijeenkomst, waarop ook verscheidene muziekgroepen optraden.

SBS6 vergeet winnaar Peter R. De Vries

static, Eilanden en t0n hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

SBS6 heeft gisteravond in de uitzending over de uitreiking van de Gouden Beelden voor Nederlandse tv-programma's haar eigen winnaar, Peter R. de Vries, vergeten; hij werd gewoonweg niet genoemd door presentator Gert Jan Dröge.

Peter R. De Vries, winnaar in de categorie Informatie, zat zelf ook verbaasd te kijken naar de uitzending van het televisiejaar 2001-2002 met daarin een verslag van het Nationale Omroepgala in Hilversum, waar donderdag de Nederlandse Gouden Beelden van de Stichting Nederlandse Academy Awards per categorie werden uitgereikt. "Alles kwam aan bod, maar mijn prijs en de categorie werden in de hele uitzending niet vermeld, alsof het gewoon niet bestaat. Een genante vertoning, vooral als je bedenkt dat ik de enige SBS6-winnaar ben."

Vanochtend noemde Peter R. De Vries, in een reactie in het programma 'Evers staat op' op Radio 538 (dit keer de echte De Vries en geen parodie van Evers), de uitzending prutswerk en amateurisme ten top en gaf vooral het productiebedrijf 'Eyeworks' van Reinout Oerlemans de schuld. Eyeworks was door tijdgebrek niet in staat geweest alle prijswinnaars te laten zien en had daarom een aantal prijswinnaars weggelaten. ''Als mijn medewerkers zo'n product zouden afleveren, zou ik ze op staande voet ontslaan'' aldus Peter R. de Vries tegen Edwin Evers.

Een woordvoerder van SBS6 wilde gisteren alleen bevestigen dat het winnende programma van de misdaadverslaggever inderdaad niet in de uitzending voorkwam. "Het is hoogst merkwaardig. We gaan dit tot op de bodem uitzoeken", aldus de woordvoerder.

Gemalen takjes en stof in verse koffie

Sjaakman had ons via de newssubmit het volgende bericht herschreven opgestuurd:

De prijzen van koffie zijn de laatste jaren gedaald, net als de kwaliteit. Koffiedrinkers gieten gemalen takjes, stof en vloerveegsel met hun kopje koffie naar binnen. Sommige koffiefabrikaten bevatten 20% aan "foute ingrediënten". Ook kunnen er melige, onrijpe koffiebonen tussen zitten.

De "foute ingrediënten" komen voornamelijk voor bij de goedkopere koffiemerken, maar ook de gerenommeerde koffiemerken laten hier en daar wel eens een paar steken vallen. De koffieproducenten hebben minder geld, en kunnen geen mensen inhuren voor kwaliteitscontrole. Ook worden er door het geldgebrek geen of te weinig mest en insecticiden en degelijke gebruikt. Ze nemen alles wat ze van de bomen af kunnen halen, ook de nog niet rijpe bonen. Alles gaat naar de koffiefabrieken.

De koffieproducenten zijn bang dat de daling in kwaliteit koffie een slechte naam zal geven. De verkoop van koffie, 's werelds tweede meest waardevolle handelsartikel is gedaald in landen als de Verenigde Staten, Spanje, Duitsland en Nederland. Dinsdag zal in Londen de 87e "International Coffee Council" nieuwe plannen aanhoren voor het "coffee quality-improvement programme" dat volgende week van kracht zal worden en minimum eisen stelt aan de export van koffie.

Er zijn overigens zeven alternatieve gebruiksmogelijkheden voor een slechte koffie oogst. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de bonen te verwerken in diervoeding en te gebruiken als een vorm van brandstof. Ook is de olie in de bonen te gebruiken bij cosmetica.

Balkenende wil gesprek over geweld op tv

Minister-president Balkenende heeft gisteravond in het RKK/KRO-tv-programma Kruispunt gezegd dat hij met de omroepen in gesprek wil over het geweld op tv. Dit in het kader van het debat wat nu gevoerd wordt over de normen en waarden in ons land.

Balkenende zei dat wat hij soms op tv ziet, elke beschrijving tart. De premier wees er overigens ook op dat de omroepen een eigen verantwoordelijkheid in deze hebben. Verder vallen uitzendingen natuurlijk onder de vrijheid van meningsuiting en zijn ouders uiteindelijk zelf verantwoordelijkheid voor welke programma's hun kinderen mogen zien.

Verder zei de premier dat hij een voorstander is van het idee om ziekenhuizen te voorzien van videocamera's ter bestrijding van agressie. Hij vindt het een manier om agressievelingen die onder invloed van alcohol en drugs het personeel lastig vallen, later met hun gedrag te confronteren.

Uit een enquete die Kruispunt had laten houden blijkt dat bijna 93% van alle Nederlanders het goed vinden dat er een debat wordt gevoerd over normen en waarden. Ruim 57% ziet in Balkenende de man om dat debat te leiden.

UFO achtervolgt Brabants paar

Nazzgul, Schipper, troje en Disorder hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paar uit Bladel (Brabant) is de stuipen op het lijf gejaagd door een UFO. Een vreemde bol heeft het stel drie kwartier lang achtervolgd op de weg van Valkenburg naar Bladel.

De twee, Pieter Vosters en Judith van Heerwaarden, verklaren erg nuchter in die dingen te zijn. Ze zagen een witte bol die een helder licht uitstraalde op een grote hoogte. "Eerst dacht ik nog aan een of andere lasershow van een discotheek. We maakten er nog grapjes over. Maar toen hij ons bleef achtervolgen dacht ik 'Hier klopt iets niet'," zegt Vosters. Elke keer als het paar stopte, stopte het licht ook en bleef rondjes boven de wagen draaien. Toen ze afsloegen richting Bladel, sloeg de bol ook af. Zelfs toen ze een flinke snelheid hadden bleef de bol hen volgen. Pas toen het stel thuis was verdween het licht.

"Ik weet dat de mensen ons voor gek zullen verklaren. Maar wat wij gezien hebben was echt. Dat licht bleef ons maar volgen. Het reageerde exact op onze bewegingen. En ik had echt niet te veel gedronken."

BB Weekend perikelen

Ook het afgelopen weekend gebeurde er weer van alles in het BBhuis.
Zo mocht Daniela met Margriet mee voor een dagje Bungalow, wat Margriet gewonnen had door 24 uur te zingen. Helaas verpeste Daniela het voor zichzelf en de hele groep, door snoep mee te smokkelen en wat andere dingen die eigenlijk niet door de strenge BB-beugel konden. Gevoelg hiervan is dat zij 48 uur langer in de Bunker moet blijven, en dat er bij het eerstvolgende feestje geen Bunkerbewoners aanwezig zullen zijn.

De Bungalowbewoners krijgen een Confrontatie, zij moeten zo lang mogelijk het afgesproken dansje doen op Corry Konings' uivoering van de Ketchup Song. Daniela, Judith en Margriet houden dit het langste vol, en mogen met hun partners Ting, Laurens en Jeanette naar de Bungalow. Ware het niet dat Daniela nog een sanctie van 48 in de Bunker heeft uit te zitten, en dus zielig achterblijft.

Verder kregen de Bewoners hard nieuws te verwerken: Iedere bewoner die nu nog de regels op enige manier niet nakomt, heeft een probleem. Het niet naleven van de regels wordt vanaf nu namelijk opgevat als een vrijwillige exit-verklaring. Met name Daniela zal dus goed op haar tellen moeten gaan passen, zij heeft al twee keer de regels overtreden, en lijkt op dit moment geestelijk allesbehalve stabiel. Hoofdredactrice Hummie van der Tonnekreek onthulde in het programma Life & Cooking zelfs, dat Daniela "tot de grens gedreven is, en er misschien wel vrijwillig uitgaat".

De policy wat betreft BB4 op Fok! lees je hier

Winnaars Fok! Suede Prijsvraag (wk39)

Vorige week mochten we namens Sony Music de nieuwe CD "A new Morning" van Suede weggeven aan 5 Fok!-kers. Het goede antwoord op de vraag wie de producer was van de CD "A new Morning" is: Stephen Street. (Tony Hoffer werd aan de kant gezet en heeft dus uiteindelijk niet de CD mogen produceren). Uit de goede antwoorden hebben wij de volgende winnaars geplukt:

Speerik
elskreeft
hans12581
wimpat
gekelogtenberg


Allemaal van harte gefeliciteerd! De CD komt in de loop van de week naar jullie toe.

Deze week maak je kans op een Volle Maan keychain en kaarten voor Guido Weijers of Caveman! Veel Succes!

Nederlands kanoduo tweede op WK marathon

De kanovaarders Edwin de Nijs en Dolph te Linde zijn tweede geworden tijdens de WK Marathon in het Spaanse Zamora. De K2 van de Noren Erik Veras-Larsen en Nils Fjeldheim was de enige die sneller was dan het Nederlandse duo.

De Nederlandse dames Carola Jacobs en Adrea Pitz behaalde een zesde plek in hun K2 wedstrijd.

In de indivuele strijd in de K1 werd Dolph te Linde 17e. Ondanks een goede start was het voor hem niet mogelijk om uit de tweede kopgroep te komen. Bij de junioren eindigde Robin Koenders als 22e. Koenders die vorige week nog ziek was, bleek nog niet voldoende te zijn hersteld.



Uitslag GP van Amerika

De race:
En de een-na-laatste GP van het jaar zit er alweer op. In tegenstelling tot de verwachtingen, het circuit van Indianapolis wordt niet als spectaculair bestempeld, werd het geen saaie race. Gedurende lange tijd waren alle auto's in de strijd en er waren continue gevechten.

Ferrari was van meet af aan duidelijk het snelste. Beide Ferrari's reden direct weg, Coulthard kon nog enigzins volgen. Ralf Schumacher schakelde zichzelf en Montoya bijna uit door zich in de eerste bocht te verremmen. Hierdoor raakte hij zijn achtervleugel uit, Montoya verloor enkele plaatsen. Schumacher moest een rondje zeer rustig rijden en ging naar de pits voor een nieuwe achtervleugel, hij kon de race van achteren vervolgen.

Raikkonen haalde de streep dit weekend ook niet, hij blies zijn motor op. Coulthard leek het niet bij te kunnen benen, maar dat bleek onterecht. McLaren zat op een één-stop-strategie en Ferrari op een twee-stop-strategie. Hierdoor kon de Schot na de eerste stops van de Italianen goed volgen. Maar verderop in de strijd reden de scharlaken rode bolides van hem weg.

Uiteindelijk leek het een welbekende één-twee te worden; Schumacher één en Barrichello twee. Dit bleek heel anders uit te pakken... De Duitser ging wijd in de laatste bocht en liet zijn gas los. Barrichello kwam naast de Duitser en kwam met een voorsprong van 1 honderdste over de meet.

De uitslag:
1 R. Barrichello Brazilië Ferrari 1h31.07.934
2 M. Schumacher Duitsland Ferrari +0.010
3 D. Coulthard Schotland McLaren +7.798
4 J.P. Montoya Colombia Williams +9.910
5 J. Trulli Italië Renault +56.846
6 J. Villeneuve Canada BAR +58.311
7 G. Fisichella Italië Jordan +1
8 J. Button Engeland Renault +1
9 N. Heidfeld Duitsland Sauber +1
10 E. Irvine Ierland Jaguar +1
11 T. Sato Japan Jordan +1
12 O. Panis Frankrijk BAR +1
13 H. Frentzen Duitsland Sauber +2
14 M. Salo Finland Toyota +2
15 A. McNish Schotland Toyota +2
16 R. Schumacher Duitsland Williams +2

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.