FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 september 2005

'Natuurlijke brug' Aruba stort in

Kenner en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De toeristische trekpleister 'natuurlijke brug' op Aruba is ingestort. Volgens een politiewoordvoerder is de brug volledig verwoest. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De brug is gevormd door de natuur en was jarenlang stevig genoeg om auto's overheen te laten rijden. Vooral toeristen maakten er gebruik van. Zo konden ze op de noordkant van het eiland aan twee kanten de Caribische zee zien. Op die plek is de zee het wildst.

Hoe het mogelijk is dat de tientallen meters lange en brede brug in elkaar is gestort, is onduidelijk.


De 'natuurlijke brug' op Aruba is niet meer

Battlefield 2: Special Forces trailer

Battlefield 2 is alweer een poosje uit en de uitbreiding hierop staat ook alweer voor de deur. Om je alvast een beetje warm te draaien voor deze expansion heeft EA een nieuwe trailer vrijgegeven.

In deze uitbreiding ga je de strijd aan als special forces unit en kun je kiezen uit verschillende organisaties, namelijk: de Navy SEALs, de Britise SAS, de Russische Spetznas, de MEC Special Forces, de Rebel groups en de insurgents. Tevens zullen er tien nieuwe voertuigen zijn, waarmee je het de slag in jouw voordeel kan beslissen. Battlefield 2: Special Forces moet deze herfst in de schappen liggen.




De trailer vind je hier.

Japanse hard- en software verkopen

Die Japanners blijven maar aan het gamen, dus ook de charts zijn deze week weer van de partij. De Nintendo DS blijft het erg goed doen, evenals de PS2. Helaas voor de jongens van Microsoft slaat hun marketing in het oosten niet echt aan, de Xbox blijft ook deze week onderaan steken met een matige 130 verkopen

De hardware verkopen van 22 t/m 28 augustus 2005 zien er als volgt uit:

PlatformAantal verkopen
Nintendo DS57,313
PS227,161
PSP20,322
GBA SP11,144
GameCube2,586
GBA652
Xbox130

Natuurlijk is er niet alleen hardware verkocht, ook games werden ingeslagen:

PlatformGamePublisherVerkopen deze weekVerkopen totaal
PS2Tales of LegendiaNamco242,000242,000
PS2Gundam Seed Destiny: Generation of C.E.Bandai118,000118,000
PS2Naruto Uzumaki NindenBandai34,000130,000
NDSNou wo Kitaeru Otona no DS TrainingNintendo32,000454,000
PS2Winning Eleven 9Konami30,000762,000
PS2Winning Post 7Koei28,00028,000
NDSYawaraka AtamajukuNintendo28,000412,000
NDSJump Super StarsNintendo28,000306,000
GBAMushikingSega15,000505,000
NDSAkumajou Dracula: Sougetsu no JuujikaKonami15,00015,000

Van Persie hoogstwaarschijnlijk in basis

Naar alle waarschijnlijkheid is Robin van Persie morgenavond basisspeler in het WK-kwalificatieduel met Armenië. De 22-jarige aanvaller van Arsenal krijgt de voorkeur boven Arjen Robben die tijdens de hele voorbereiding last had van een enkelblessure.

Robben viel een week geleden geblesseerd uit op de training van Chelsea. De Bedumer meldde zich daardoor bij Oranje met een enkelblessure. Pas vanavond trainde Robben voor het eerst mee met de groep, maar dan wel met de reservespelers. Robben was zestien dagen geleden met twee doelpunten de grote man in het oefenduel met Duitsland. Voor Van Persie wordt het zijn vierde optreden in het shirt van het Nederlands elftal, maar pas zijn eerste basisplaats. De linksbuiten scoorde één keer voor Oranje, in de wedstrijd van afgelopen juni tegen Finland.


Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal:

Van der Sar; Kromkamp, Boulahrouz, Opdam, Van Bronckhorst; Landzaat, Maduro, Cocu; Kuijt, Van Nistelrooij, Van Persie.

Dubbelspelers naar de rechter

Een groep gerenommeerde dubbelspelers stapt naar de rechter om te protesteren tegen de nieuwe regels die de ATP heeft aangekondigd voor het dubbelspel.

De ATP wil het dubbelspel ingrijpend veranderen om zowel de interesse onder het publiek als de topspelers te vergroten. Daartoe wil de bond al bij een 4-4 stand een tiebreak gaan spelen, in plaats van na 6-6. Beoogd doel van de ATP is dat dan meer topspelers gaan dubbelen en dat de aandacht van de televisie toeneemt. Al bij de huidige US Open wordt er geëxperimenteerd met deze nieuwe opzet.

Een aantal dubbelspelers is het echter niet eens met de plannen en daagt de ATP voor de rechter. "De spelers hebben er genoeg van", aldus woordvoerder Mark Knowles. De protesterende tennissers hebben zich verenigd onder de naam Save Doubles.

Gewonden bij ontploffing op boot te Smilde

nexcro had ons via de nieuws-submit te melden:

Aan boord van een zeven meter lang jacht is vanmiddag een gasfles ontploft waarbij een 56-jarige en een 57-jarige inwoner van Groningen gewond zijn geraakt. Ze zijn overgebracht naar het brandwondencentrum in hun woonplaats.

Het ongeluk wordt door de technische recherche onderzocht. Het jachtje, dat afgemeerd lag aan een steiger in de Drentse Hoofdvaart in Smilde, mag als verloren worden beschouwd door de ontploffing en de daarop volgende brand. Omdat een 57-jarige vrouw, die normaal ook aan boord is, boodschappen aan het doen was, ontkwam ze aan de gevolgen van de ontploffing.

De brand is hier net geblust

Sam Fisher steunt het onderwijs

Sam Fisher is erg betrokken bij de scholing van de gamers. Om gamers bij te staan in hun ontwikkeling is er een speciaal Splinter Cell: Pandora Tomorrow-ringbandschrift verschenen. FOK!Games zou FOK!Games niet zijn als we geen beslag hadden weten te leggen op een van die schriften. En ach, we zijn jarig en delen graag uit en daarom kun jij er een winnen! Wat moet je doen? Vertel in een reactie wat jij al allemaal geleerd hebt van games en wat jij daarmee kunt in het dagelijks leven.

ps. Schaam je niet om mee te doen als je niet meer op school zit, iedereen die meedoet maakt een kans .



Met zijn hippe brilletje lijkt Sam nóg veel slimmer dan hij is.

Colombiaanse honkballers komen te laat

De organisatie van het WK honkbal blijft weinig bespaard. Nadat eerder al op het laatste moment Griekenland afzegde en Tsjechië in allerijl als vervanger werd opgetrommeld, zijn er nu problemen rondom de Colombiaanse ploeg.

Het merendeel van de Colombiaanse honkbalploeg komt pas zondag aan in Nederland wegens visumproblemen. Dit terwijl de Zuid-Amerikaanse équipe morgen al in actie had moeten komen tegen Nicaragua in Amsterdam. De wedstrijd is nu verplaatst naar donderdag 8 september. Colombia is ingedeeld in poule B en is niet één van de tegenstanders van Oranje.

Vanavond om 19.15 uur gaat het WK honkbal van start met de confrontatie tussen Nederland en China in Rotterdam. Om half zeven vindt de openingsceremonie plaats. De wedstrijd van Oranje is vandaag de enige die wordt gespeeld. Morgen staan er liefst zeven duels op het programma.

Ubisoft verlaagt de prijzen van 4 games

Als je het niet zo erg vind om te wachten totdat games voor een zacht prijsje in de budgetbak komen, dan hebben we goed nieuws voor je! Focus Multimedia, de grootste Budget games publisher in de UK, heeft bekend gemaakt dat 4 Ubisoft games tegen een prijs van ongeveer 15 euro (£9.99) in de winkels komen te liggen. Het zal hier gaan om Crime Scene Investigation: Dark Motives, Myst IV: Revelation, Pacific Fighters en Alexander. De prijsverlaging zal in Engeland waarschijnlijk deze maand al ingaan, wanneer dit ook bij ons zo zal zijn is nog niet bekend.



Volleyballers verliezen van Grieken op EK

De Nederlandse volleybalheren zijn het EK slecht begonnen. De ploeg van Harry Brokking verloor in Belgrado van het zwakker geachte Griekenland: 2-3.

In de openingswedstrijd van het titeltoernooi liep Oranje tegen een dure nederlaag op. Kwalificatie voor de halve finales lijkt namelijk al ver weg; alleen de eerste twee landen in de poule van zes gaan immers verder. Tegen de Grieken begon Nederland matig door de eerste set met 25-20 te verliezen. In het volgende gedeelte van de wedstrijd kwam Oranje beter in het spel en won het zowel de tweede (25-15) als de derde set (25-23). Griekenland kwam in de volgende sets echter steeds vroeg op voorsprong en behield het verschil: 15-21 en 10-15.

Nederland mag zich morgen vanaf 15.30 uur proberen te herstellen tegen Frankrijk. Later in de week ontmoet Oranje nog Tsjechië, Servië en Montenegro en Spanje. Nederland is ingedeeld in de poule die als wedstrijdlocatie Belgrado heeft, terwijl de landen in poule A in Rome hun programma afwerken. De halve finales en finale vinden vanaf 10 september plaats in Rome.

Gemeente deelt telefoons uit

De Friese stad Zwaagwesteinde wil graag weten wat jongeren nu eigenlijk bezighoudt. Om hier achter te komen gaat de gemeente zeventig mobieltjes uitdelen aan jongeren uit de stad. De telefoon en het abonnement worden door de gemeente betaald. In ruil hiervoor moeten de jongeren het stadsbestuur op de hoogte houden over actuele zaken die spelen.

De jongeren ontvangen sms-berichten met vragen over actuele onderwerpen. De antwoorden worden op een website geplaatst. Op die site kunnen de jongeren dan weer meepraten over ontwikkelingen in de stad. Daarnaast kunnen ze foto's maken van plaatsen die ze bijvoorbeeld als hangplek willen.

'Mad Max' etappewinnaar in Spanje

De zevende etappe van Terkel naar Vinaros over 212.5 kilometer is gewonnen door Max van Heeswijk. De Limburger was de snelste in de massasprint na een rommelige finale door smalle straten. Roberto Heras blijft in de leiderstrui.

De etappe werd gekenmerkt door een onsnappig van zes man. Daarbij zat Eladio Jiminez, die op de bergjes onderweg genoeg punten pakte om de bergtui over te nemen van Joaquin Rodriguez. Het tempo lag niet hoog, dankzij een tegenwind. De zes kregen een maximale voorsprong van ruim vier minuten terwijl Liberty Seguros en Fassa Bortolo het peloton aanvoerden. Het gat werd klein gehouden.

Op ongeveer twintig kilometer van de streep waren de vluchters ingerekend. Olympisch kampioen Paolo Bettini ging op een kort klimmetje op tien kilometer alleen in de aanval. Hij hield het vol tot vijf kilometer voor de streep, toen werd hij ingerekend door de mannen van Petacchi en Zabel.

Leon van Bon trok de sprint aan voor zijn ploeggenoot Tom Steels. Max van Heeswijk ging als eerste de sprint aan, niemand kon er meer over komen. Steels viel stil en Petacchi, Boonen en Hushovd konden zich niet voorin mengen dankzij het klimmetje kort voor de streep. Roberto Heras pakte zes seconden bij een tussensprint, waardoor hij zijn voorsprong op Menchov in het klassement verdubbelde.

Uitslag zevende etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Max van HeeswijkDiscovery ChannelNederland5.21.21
2Erik ZabelT-MobileDuitslandz.t.
3Alberto OngaratoFassa BortoloItaliëz.t.
4Marco ZanottiLiquigasItaliëz.t.
5Tom SteelsLotto-DomoBelgiëz.t.

Klassement na zevende etappe

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Roberto HerasLiberty SegurosSpanje29.03.28
2Denis MenchovRabobankRusland12
3Carlos SastreTeam CSCSpanje1.07

Sexuele Voorlichting

Jong geleerd is oud gedaan. Deze gezegde past precies bij het filmpje. De sexuele voorlichting wordt pas op de middelbare school gegeven tenminste dan wordt er echt aandacht aan besteedt.

De kinderen op de bassischool zouden zelfs al ingelicht moeten worden want zij houden zich al bezig met sex en zelfs de kinderen die nog niet naar school gaan moeten al deze voorlichting ook ontvangen.
Je zal je afvragen waarom dat dan? Bekijk het filmpje en je zult het begrijpen.

De cd-winkel-overval

Internet is af en toe heerlijk. Niet altijd, zelfs heel vaak niet, maar op bepaalde momenten echt geweldig. De hele dag Big Brother kijken tijdens je vakantie, hoewel het eigenlijk stiekem tijd is die eigenlijk besteed moet worden aan een aantal scripties, je doodergeren aan bepaalde postings op diverse fora, online schaken met mensen aan de andere kant en contacten leggen met mensen die je anders nooit zou ontmoeten.

Arnhemmer kraakt kluis van DNB

Sadar, morpheus_at_work, Legend152, SpleeffY, DivineJester, stewij en Days-Of-Wild hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het is de Arnhemse Wim van den Hoogen gelukt. Na zeven uur van concentratie heeft hij de oude kluis van De Nederlandsche Bank (DNB) in zijn woonplaats geopend. De tachtig centimeter dikke kluisdeur is onbeschadigd gebleven.

De gekraakte kluis staat in een pand aan het Velperplein waar nu een adviesbureau gevestigd is. Tot 2000 zat DNB erin en werd er goud in de kluis bewaard. De kluis is niet zomaar open te maken. De cijfercombinatie van het slot telt tot twee maal honderd miljoen mogelijkheden. Normaal gesproken zou iemand er 7000 dagen van 24 uur voor nodig hebben om alle combinaties uit te proberen.

Van den Hoogen werd ingeschakeld omdat niemand de combinatie van de kluis nog kent.

Terreurverdachte El F. had adressen politici

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

Terreurverdachte Nourredine el F. blijkt in het bezit te zijn geweest van verschillende privé-adressen van politici. De recherche ontcijferde een gecodeerde brief van El F. Daarbij kwamen de namen en adressen te voorschijn van Tweede-Kamervoorzitter Frans Weisglas en de fractieleiders Bas van der Vlies (SGP), Boris Dittrich (D66) en Jan Marijnissen (SP).

De gecodeerde brief werd op 22 juni aangetroffen op zijn schuiladres in Den Haag. Justitie houdt er ernstig rekening mee dat El F. een aanslag wilde plegen.

De 22-jarige Marokkaan werd in juni gearresteerd in Amsterdam. Bij zijn aanhouding bleek hij in het bezit te zijn van een doorgeladen machinepistool. El F. werd overmeesterd toen hij uit de auto van Martine van den O. (26) stapte. De tot de islam bekeerde vrouw werd onlangs wegens privé-omstandigehden vrijgelaten. De andere vrouw die toen werd gearresteerd, de 21-jarige Soumaya S., zit nog wel vast. Eerder al liet schrijver en columnist Leon de Winter weten dat El F. in het bezit was van een dodenlijst.

Aan alles komt een eind

Dat is toch niet te geloven! De hele vakantie is het weer matigjes en op het moment dat ik weer de collegebanken mag gaan verwarmen, hoeft het niet meer omdat het buiten absurd heet is! Als ik de fiets pak en mij een weg trap naar de supermarkt, dan staat het zweet mij al op de rug en heeft de gel van vanmorgen ook geen nut meer door de excessieve transpiratie op mijn voorhoofd. En wat doe je op zo'n moment? Drinken, want je moet wel een beetje vochtig blijven natuurlijk. En als rechtgeaarde student laat ik mijn luie reet dan zakken in een stoel op het terras dat uitkijkt over de Grote Markt hier in Groningen. En als er iets is dat je niet moet doen met dit weer is in de zon zitten en het goudgele gerstenat weelderig laten vloeien, want voor je 'ober, mag ik nog 4 amsterdammers'. kan roepen begin je al te praten met dubbele tong.

Zo ook de opgeschoten jongens van de een of andere klote vereniging, waarschijnlijk Vindicat, die hetzelfde idee hadden. Met het grote verschil dat deze knapen geen gewone amsterdammertjes met pils dronken. Nee, ze vonden het wel een leuk plan om maar een voortvarend begin van de avond te maken en gezamenlijk een fijn aantal Duvels achterover te kantelen. Dit resulteerde natuurlijk in het nodige gelal en geschreeuw. Een van de jongens leek het wel een leuk idee om even op de stoel te gaan staan en een woordje te spreken, maar zodra onze vriend op de stoel stond ging het vrijwel direct een stuk minder met zijn evenwichtsorgaan en met groot theater stortte hij achterwaarts weer van zijn stoel af. Het was maar goed dat de achterburen het zagen aankomen en even de weg vrijmaakten voor onze skydiver in de dop, want anders hadden er nog gewonden kunnen vallen.

Het mooie van vakanties is ook dat je, mits je niet hoeft te werken, je lekker lang op feestjes kan blijven hangen. Je hoeft niet te zeggen: 'He, ik ga naar huis, want ik heb morgen om 9 uur college'. Nee, want je slaapt de volgende dag gewoon tot 1 uur door en dan ga je eens voorzichtig ontbijten en kijken, wanneer er weer een feestje is. Nu heb ik het geluk dat ik een aantal mensen ken die al wat langer studeren dan ik en die ook wat voortvarender studeren dan ik en die zijn zo'n beetje klaar met colleges en tentamens. Het mooie daarvan is namelijk dat ze feestjes geven die net iets uitbundiger zijn dan andere feestjes, want je studeert maar een keer af! Daarom wil ik graag Karin en Laura bedanken voor al het bier dat ik heb mogen drinken en ook een beetje feliciteren met hun afstuderen.

En dan is het vrijdag en sta je op het punt nog even een feestje te gaan opfleuren met mijn aanwezigheid en dan bedenk je dat je nog een weekend rustig aan kan doen, want maandag wordt ik weer veel te vroeg verwacht op een zekere universiteit hier in de stad. Misschien moet ik dit weekend wel vast gaan oefenen met het zetten van die wekker en het daadwerkelijk vroeg uit bed gaan. Ik kan natuurlijk ook het uitslapen gaan afbouwen deze laatste paar dagen. Zaterdag de wekker voorzichtig op 10.30 uur en dan op zondag de wekker nog een tikje erger naar 9 uur en dan maandag weer gewoon om 8 uur mijn warme bedje verlaten en wakker worden onder de douche. Merken dat ik te laat ben, omdat ik weer te lang in bed ben blijven liggen. Tas pakken, iPod pakken, oordopjes in, lift in, fiets grijpen en met de oppeppende klanken van The Allman Brothers, Gary Moore of DJ Acesone naar het noorden van de stad fietsen om te proberen iets te leren.

Ik kijk nu al uit naar de volgende vakantie.

Plaspauze kost 19 mensen het leven

NoNdeKutJe en A.S.S.H.O.L.E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een chauffeur van een minibus in Zuid-Afrika heeft tijdens een plaspauze zijn busje met inzittenden een ravijn in zien storten. Waarschijnlijk was de man vergeten de handrem aan te trekken bij het uitstappen, waardoor de minibus het ravijn in rolde.

Bij het ongeluk vonden 19 inzittenden de dood. Het busje is eigenlijk bestemd voor niet meer dan 16 personen. Er zaten er echter 26 ingepropt. Volgens de politie kan de chauffeur worden vervolgd voor dood door schuld.

Resident Evil op de PSP?

Een tijd terug is Resident Evil voor de Nintendo DS aangekondigd, onder de naam Resident Evil: Deadly Silence. De geruchten gaan nu dat Capcom ook een Resident Evil deel op de PSP wil gaan uitbrengen. Dit zal echter een geheel nieuwe game zijn. Er nog niks bevestigd, maar aangezien Resident Evil 4 ook op de PS2 zal verschijnen is er ook een kans dat er een deel op de PSP zal verschijnen. We zullen jullie op de hoogte houden.

"Red Bull wil Minardi kopen"

Red Bull Racing wil Minardi F1 kopen. Een deal zou al dit weekend worden gesloten.

Diverse nieuwssites zouden van "betrouwbare bronnen" hebben vernomen dat Red Bull nog dit weekend een deal sluit met Paul Stoddart om zijn Minarditeam over te nemen. Het Minarditeam zou dan omgevormd worden naar een tweede Red Bull Racing en onder de naam Red Bull USA gaan rijden.

De overname van Minardi zou goed nieuws zijn voor de diverse coureurs die onder contract staan bij Red Bull. Dit jaar moesten Christian Klien en Vitantonio Liuzzi één racestoeltje delen en met het tekenen van Scott Speed bij Red Bull, zou de overname betekenen dat alle drie coureurs een racestoel zouden kunnen krijgen in 2006.

Ook voor Robert Doornbos zou het nieuws geen slechte zaak zijn. De Nederlander reed vorig jaar nog in de Formule 3000, bij een team dat onder hetzelfde management stond als het huidige Formule 1-team. Dat zou kunnen betekenen dat Doornbos ook volgend jaar in de Formule 1 zou kunnen blijven.

Moslims niet te spreken over verwijt Remkes

''Eerlijk gezegd mis ik dat krachtige geluid tot nu toe in Nederland. Het is te stil''Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) is niet te spreken over het verwijt dat minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken gisteren uitte jegens de islamitische gemeenschap. Remkes zei dat de Nederlandse moslimgemeenschap te weinig doet tegen radicalisering onder moslims. ''Eerlijk gezegd mis ik dat krachtige geluid tot nu toe in Nederland. Het is te stil'', aldus de VVD-bewindsman donderdag

CMO-voorzitter Ayhan Tonca: ''Wij besteden daar juist veel tijd en energie aan. Dan is het vervelend dat de minister dit roept.'' Volgens Tonca heeft het CMO meerdere keren geweld in de naam van de islam veroordeeld. Het nam vorig jaar het initiatief tot een draaiboek voor moskeeën over het omgaan met extremisme. Ook riep het de achterban op de overheid te steunen bij de aanpak van fundamentalisme en terrorisme. Bij het CMO zijn de belangrijkste soennitische moskeekoepels aangesloten.

Tonca vindt dat Remkes niet goed heeft geluisterd. ''Hij had het zeker te druk met het Jenevergenootschap'', zei hij ironisch, verwijzend naar een nevenfunctie van Remkes. Het CMO werkt momenteel onder meer aan een website die met hulp van ''aansprekende imams'' tegenwicht moet bieden tegen radicalisering van moslimjongeren op internet. Dat doet ze samen met het ministerie van Justitie.

Uitslag 2e vrije training GP Italië

Ricardo Zonta was de snelste coureur op de baan tijdens de tweede vrije training op Monza. McLaren Mercedes pakte de tweede, derde en vierde plaats, maar Michael Schumacher moest de sessie afbreken na een spin in de grindbak.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Italië:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1Ricardo ZontaToyota F11:20.53128
2Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:21.58310
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:21.73514
4Pedro de la RosaMcLaren Mercedes1:21.92224
5Mark WebberBMW Williams F11:22.03218
6Nick HeidfeldBMW Williams F11:22.10718
7Vitantonio LiuzziRed Bull Racing1:22.25326
8Jarno TrulliToyota F11:22.27822
9Giancarlo FisichellaRenault F11:22.44015
10Fernando AlonsoRenault F11:22.59410
11Christian KlienRed Bull Racing1:22.60011
12Michael SchumacherScuderia Ferrari1:22.7499
13Felipe MassaSauber Petronas1:23.05221
14Ralf SchumacherToyota F11:23.12618
15Jacques VilleneuveSauber Petronas1:23.20817
16Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:23.21319
17Takuma SatoBAR Honda1:23.22323
18Jenson ButtonBAR Honda1:23.41526
19David CoulthardRed Bull Racing1:23.50610
20Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:23.99414
21Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:24.20218
22Robert DoornbosMinardi F11:24.23315
23Christijan AlbersMinardi F11:24.26414
24Enrico ToccaceloMinardi F11:25.24521
25Nicolas KiesaJordan Grand Prixgeen tijd1

Boonen verlengt contract bij Quick-Step

Tom Boonen heeft zijn contract bij Quick-Step met één seizoen verlengd tot eind 2008. De Belgische sprinter en klassiekerspecialist krijgt ook een forse loonsverhoging.

Quick-Step heeft zijn ploeg voor de komende jaren deels ingericht rond Boonen. Zo trok de Belgische formatie Steven de Jongh, Matteo Tosatto en Kevin van Impe aan als wagons voor het Boonen-treintje. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws gaat de 24-jarige Boonen vanaf 2006 zo’n 1 miljoen euro per jaar verdienen. Mede daardoor verlaat de Belg zijn ouderlijk huis om zich in Monaco te vestigen. Dit jaar won Boonen onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en twee etappes in de Tour de France.

Sportieve Vrijdag

Het is weer vrijdag, dus tijd voor een sportief blogje om de drukke week mee af te sluiten.
Een goude oude, maar daarom niet minder leuk is Gorillaz-Race. Het is niet echt als ieder ander race-spel, temeer omdat ze bijvoorbeeld niet met punten rekenen, maar ook omdat je in je eentje (eigenlijk met zijn vieren in één karretje) zit te rijden. Maar dit maakt het racen er niet minder leuk om. Je kan van de weg af (en blijven doorrijden), er is een looping en niet te vergeten: er is leuke muziek. Uiteraard van de Gorillaz zelf.

En het tweede sportieve spelletje is ook een race-game, maar dan racen op de motor: Superbike GP. Is eigenlijk ook een oudje, maar te leuk om te laten liggen. Erg veel opties, mooie graphics en makkelijk te besturen. Mijn personal best is 02:45:50, maar ik ben dan ook erg slecht in race-spelletjes.

[update] Turken dreigen EU met vaarwel

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül heeft gezegd dat zijn land niet wil toetreden tot de Europese Unie (EU) als de Unie nieuwe eisen gaat stellen of Turkije een onvolledig lidmaatschap aanbiedt. ''Wanneer dat gebeurt, stappen we op. En dit keer voorgoed'', zei Gül tegen het tijdschrift The Economist

De toetredingsonderhandelingen moeten beginnen in oktober. Steeds meer EU-landen hebben echter moeite met de Turkse weigering Cyprus te erkennen. En de onderhandelingen kunnen pas van start gaan als alle 25 lidstaten akkoord gaan. Cyprus heeft al laten weten de onderhandelingsgesprekken te willen blokkeren. En in Duitsland is één van de voornaamste kandidaten voor het Bondskanselierschap, Angela Merkel van de CDU, tegen een volledig lidmaatschap voor Turkije.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan reageerde vandaag afwijzend op de druk die op zijn land wordt uitgeoefend over de erkenning van Cyprus: ''We hebben alles gedaan dat ons is gevraagd. Er is geen sprake van nieuwe ontwikkelingen.''

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU overleggen vandaag in Wales met minister Gül van Turkije over de kwestie.

Update 15:00
De gesprekken over de Turkse toetreding tot de EU gaan gewoon volgens plan door op 3 oktober. Dat hebben de EU-ministers vandaag in Wales besloten. De uitspraken van Erdogan en Gül hebben daar niets aan veranderd, zeggen de ministers

Alonso rekent op winst McLaren

Fernando Alonso denkt niet dat hij de Italiaanse Grand Prix kan winnen, die zondag wordt verreden. Ook over de andere vier races dit seizoen heeft hij zijn twijfels.

Alonso deed zijn uitspraken naar aanleiding van de testsessies die afgelopen week op het circuit van Monza zijn verreden. Door de hoge snelheid dat het Britse team tentoonspreidde, hoopt Alonso nu op een podiumplaats in Italië.

Ook voor de volgende vier races, in België, Brazilië, Japan en China, denkt Alonso dat McLaren het snelst zal zijn. "Op circuits als Monza kunnen we nog dichtbij komen door betere remmen en een betere grip, maar McLaren is op alle vier de banen de snelste," aldus de leider in het kampioenschap. "Begin dit jaar had ik de snelste wagen van het veld, maar dat is nu niet meer zo en de vorm van afgelopen voorjaar krijgen we dit jaar niet meer terug."

Alle feiten van de Xbox 360 op een rijtje

Eurogamer heeft een lijstje gemaakt met alle tot nu bekende feiten over de Xbox 360. De laatste tijd zijn er nogal een hoop nieuwe dingen bekend geworden over de nieuwe console van Microsoft. Het volgende lijstje bevat dus als het goed is alleen maar echte feiten over de Xbox 360:

De console

-De console kan aan- en uit gezet worden door middel van de Media Afstandsbediening of de draadloze controller
- Je hebt een Hard Disk nodig om Xbox 1 games te spelen
- Wat je ook aan het doen bent, je kunt altijd een Guide op het scherm laten zien. Deze Guide geeft je de mogelijkheid naar je Friends te kijken, instellingen te veranderen en zelfs kun je kijken tegen wie je het laatste gespeeld hebt (deze personen kun je ook sorteren naar reputatie, datum, enz.)
- De pagina's van de Xbox 360 interface heten "Blades"
- De Xbox Live-Blade is standaad als een Xbox Live-account hebt. Deze blade laat jouw gamer-card zien met een avatar, je gamertag, het aantal games wat je hebt gespeeld, je gamerscore en je reputatie.
- De gamerscore: in elke Xbox 360-game kun je punten verdienen gebaseerd op wat je bereikt in de game, en ook kun je zien wat voor levels je hebt bereikt in het spel (bv: PGR3 op goud uitgespeeld). Xbox 1 games tellen niet mee
-De Game-Blade geeft je de mogelijkheid om save-games te organiseren, ook kun je hier demo's en trailers downloaden (standaard en HD)
- De System-Blade geeft je de mogelijk om je individuele settings te veranderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je de camera kan inverten, dit is dan gelijk standaard voor elke game. Het zal ook mogelijk zijn om de zogenaamde familie-settings in te stellen. Volgens Microsoft is dit erg belangrijk en het zal mogelijk worden om verschillende profielen aan te maken (met verschillende rechten, net als WinXP). Zo kun je instellen dat een bepaald profiel geen DVD's voor ouder dan 18 kan afspelen (99% van de DVD's geeft deze informatie digitaal aan de console)
- Je kunt de Xbox 360 Hard Disk gewoon tijdens het schrijven van info uit de console halen. De schijf zal dan niet corrupt raken. De HD gebruikt namelijk een "transaction model" waardoor alleen de data verloren gaat die je aan het schrijven was.
- De Ring of Light rond de powerknop geeft aan welke wireless controller in gebruikt is. De console merkt wanneer hij rechtop wordt gezet en zal de Ring of Light hierop aanpassen. De Ring of Light wordt ook gebruikt in de Xbox 360 interface, je kunt dus zien wie de interface oproept in een multiplayerspel.
- Microsoft wil in de toekomst de Xbox 360 en Windows samen laten werken. Oftewel in de toekomst zul je op de Xbox 360 tegen iemand kunnen spelen die op een Windows-PC speelt.
- Er zitten drie ventilatoren in de Xbox 360 en die zijn erg stil, in vergelijking met de windtunnel die de dev-kit is. Wanneer je DVD's gaat kijken zal er maar één ventilator draaien

Xbox Live

- Je kunt je huidige Xbox Live-account omzetten naar een Gold-abbo.
- Bij de premium-pack (400 euro) zit een maand gratis Gold-abbo.
- De prijzen van Xbox Live moeten nog officieël bekend gemaakt worden.
- Je reputatie is gedeeltelijk gebaseerd op je online activiteiten, andere mensen kunnen jou positief of negatief beoordelen.
- Xbox Live zal opgedeeld worden in verschillende zone's, bijvoorbeeld: Casual, Pro, Family en Underground. Waarschijnlijk zullen er later nog meer bijkomen. Voor ieder wat wils.
- De marketplace is ook een aparte Blade. Op de marketplace kun je content downloaden, maar ook content gemaakt door andere gebruikers kun je kopen door middel van Microtransactions. Je hoeft niet persé de game-disc in de console te hebben om van die game content te downloaden.

Multimedia

- DVD's kunnen ook afgespeeld worden zonder afstandsbediening.
- DVD's zullen afgespeeld worden in Progressive-scan, de Xbox 360 zorgt ervoor dat DVD's zonder prog-scan toch kunnen worden afgespeeld met prog-scan.
- Wanneer je muziek op je HD zet, zal er ook album-informatie bij gezet worden. Een hoop muziek-info zal ook online te downloaden zijn.
- De Jeff Minter visualistation tool zal input accepteren van de control-pads en videocamera, waardoor je allerlei verschillende effecten kunt creeëren.
- iPods en PSP's worden automatisch herkend, waardoor je muziek en foto's van deze apparaten kunt afspelen. Je kunt ook foto's afspelen van de PSP en tegelijkertijd muziek luisteren vanaf de iPod
- Alle muziek- en fotoapparaten zullen ondersteund worden vanaf het begin, en firmware updates die eventueel nodig zijn (Microsoft hoopt erg weinig) zullen beschikbaar komen via Xbox Live.
- Je kunt ook een PC/Laptop inpluggen en content van hier afspelen. Dit zal gebeuren via de Windows Media Player Extender, standaard op de console.


Officiële Randproducten

- RGB-output is alleen mogelijk wanneer je een extra kabel (twv 30 dollar) koopt. (deze kabel zit niet in beide packs)
- Videokabels van de Xbox 1 werken niet op de Xbox 360
- De wireless netwerk adapter maakt gebruik van de USB 2.0 poort aan de achterkant en de adapter zal even groot zijn als een pakje sigaretten.
- De camera zal in de USB 2.0 poorten passen en volgend jaar uitkomen
- De afstandsbediening zal bij de premium pack alleen in het begin worden meegeleverd. Wie het eerste komt wie het eerste maalt.
- Een keyboard kan gebruikt worden op de Xbox 360, maar voor alleen voor text. Je kunt er geen games mee spelen, en dit is een design choice geweest.
- Als een ontwikkelaar meer dan vier spelers wil hebben, dan zal Microsoft hun helpen een extra controller te ontwikkelen.

Offline Content

- Microsoft is van plan kioks op te richten, in gamewinkels en publieke plaatsen, waar gamers content kunnen downloaden. Of dit op de HD kan of op een memory-kaart is nog niet bekend.

Rentree Solskjaer opnieuw uitgesteld

Ole Gunnar Solskjaer (32) moet opnieuw een fikse tegenslag zien te verwerken. De Noorse spits van Manchester United moet zijn rentree, die in oktober was voorzien, noodgedwongen uitstellen.

Volgens de gerenommeerde Zweedse kniespecialist Lars Petersson kampt Solskjaer opnieuw met knieproblemen: ”Recentelijk heeft hij een scheurtje in zijn knie opgelopen. Eerst planden we een rentree in oktober, maar dat is niet haalbaar. Het is onmogelijk een nieuwe datum te prikken.” Solskjaer speelde zijn voorlopig laatste wedstrijd voor Manchester United in mei 2004, in de FA Cup-finale. Daarvóór was de Noor ook al langdurig geteisterd door knieproblemen.

Voor United-fans is Solskjaer bij leven een legende vanwege zijn winnende doelpunt in de finale van de Champions League van 1999, tegen Bayern München. Of de aanvaller ooit nog op topniveau kan acteren wil Petersson niet garanderen: ”In deze gevallen ben ik daar nooit zeker van.”

Makaay mist ook wedstrijd tegen Andorra

Roy Makaay zal ook het WK-kwalificatieduel met Andorra aan zich voorbij moeten laten gaan. De spits van Bayern München heeft z’n knieband verrekt.

Deze week liep Makaay tijdens een training van Oranje de kwetsuur op na een botsing met Theo Lucius. Het was al duidelijk dat de confrontatie met Armenië te vroeg zou komen, maar nu is na onderzoek door de clubarts van Bayern ook vast komen te staan dat de spits het duel met Andorra zal missen. Daardoor zal Jan Vennegoor of Hesselink ook tegen het Pyreneeënstaatje als vervanger fungeren. Wellicht mist Makaay zelfs de ouverture van de Champions League tegen Rapid Wien. ”Ik heb geen pijn, maar kan de knie niet helemaal goed bewegen. Er zit ook wat vocht in. Het valt nu nog niet te zeggen hoe lang het duurt. Begin volgende week wordt er opnieuw gekeken,” aldus de topscorer van de Bundesliga.

HoT ShiT - Part Quatorze (The Danerd Edition)

Verslagen door een meid
Je hebt ruzie met een bepaald persoon. Op zich is een ruzie al niet leuk en als het dan uitloopt in een klein gevecht dan is de lol er echt helemaal vanaf. Misschien dat de meeste jongens een gevecht wel leuk vinden, maar om dan vervolgens van een meid te verliezen...

Slechte Bestuurder
Je hebt goede bestuurders en je hebt natuurlijk slechte bestuurders. Nu is het zo dat de mensen die slecht rijden dit zelf nooit zullen inzien, zij vinden zichzelf meestal de beste bestuurder op de weg die er bestaat. Helaas moeten deze personen altijs geconfronteerd worden met hun eigen beelden. Maar een crash tijdens het filmen is natuurlijk veel beter.

Sexuele Voorlichting op School
Wie heeft er vroeger geen sexuele voorlichting gehad? Voor deze personen is het volgende filmpje heel erg geschikt want hierin krijg je deze sexuele voorlichting. Gelukkig is het geen saaie leerkracht die een of andere lulverhaal aan de klas gaat vertellen, maar een veel betere manier om het over te brengen.

Verkeerde Telefoon
Je zit rustig te wachten totdat je aan de beurt bent. Opeens gaat een telefoon af en het eerste waar je aan denkt is dat het je eigen telefoon is. Nadat je hebt "opgenomen" blijkt het toch die van iemand anders te zijn. Op het moment dat de andere persoon de telefoon te voorschijn neemt, is het toch iets heel anders wat ze in de handen heeft...

Nokia, Connecting People
Mobiele telefoons worden met de dag leuker, zo kun je ze tegenwoordig als MP3 speler gebruiken, je kunt er spellen op spelen en je kunt er foto's mee maken. Oh ja, bellen kun je er ook nog steeds mee. Maar met de camera die er op zit kun je je vriendin op een hele leuke manier ten huwelijk vragen.

Oltmans biedt excuses aan

Bondscoach Roelant Oltmans heeft bij het Europees kampioenschap hockey in het Duitse Leipzig zijn excuses aangeboden voor een "emotionele" uitspraak tijdens zijn tirade woensdag tegenover de pers. Met overslaande stem riep hij tegen verbaasde journalisten: "Jullie vreten van het hockey!"

Oltmans zei dat hij dat niet had moeten zeggen. " Maar ik was boos. En ik ben het er nog steeds niet mee eens wat de pers heeft geschreven. Maar mijn uitlating was ongepast. Daar heb ik spijt van."

De spijtbetuiging van Oltmans kwam niet vrijwillig. De voorzitter van de Nederlandse hockeybond, André Bolhuis, deed er donderdag bij zijn aankomst meteen alles aan om de kou uit de lucht halen. Bolhuis vond het nachtelijke terrasbezoek van enkele internationals, met flink wat bierconsumptie, volstrekt ongepast. Tevens viel hij over de wijze waarop de bondscoach op de hele affaire had gereageerd. "Er zijn fouten gemaakt. Dit mag niet meer gebeuren", aldus Bolhuis.

Bet On Soldier demo released

Digital Jesters en Kylotonn hebben een demo vrijgegeven van de shooter Bet On Soldier. Deze demo geeft je de kans om een gedeelte van de single-player missies uit te proberen. Ook kun je spelen als één van de drie verschillende karakters in een tutorial en de 'Cargo Bay' missie. Bet on Soldier is een soort inzamelings-actie voor veteranen, die na een 80-jarige oorlog weinig geld meer hebben. Jouw doel is om zoveel mogelijk geld te verdienen.

Je kunt de demo hier bij fragland downloaden.

Historisch: Monza

De vijftiende Grand Prix van dit seizoen vindt komende zondag plaats op het Autodromo Nazionale Monza. De Italiaanse Grand Prix betekent ieder jaar weer een duik in de geschiedenis. Geen enkel circuit heeft zoveel officiële Formule 1-races gezien als Monza, en op weinig circuits zijn zoveel records gevestigd en hebben zich zoveel drama's voltrokken als op La Pista Magica.

Monza is in 1922 binnen drie maanden gebouwd en was pas het derde permanente racecircuit ter wereld, na de beroemde banen van Indianapolis en Brooklands. In hetzelfde jaar werd al de eerste Italiaanse Grand Prix verreden, ook toen al in de eerste helft van september. Het circuit was toen tien kilometer lang en een vreemde combinatie van de huidige wegbaan en een ovaal zonder kombochten. De ovaal is pas in 1955 opnieuw gebouwd, mèt kombochten, waardoor een razendsnel circuit ontstond waar vele snelheidsrecords zijn neergezet.

Die kombochten zijn waarschijnlijk het beroemdste gedeelte van Monza. Ze zijn nog steeds terug te vinden, vervallen en overwoekerd met planten en gras en een bedevaartsoord voor racefans. De Formule 1 heeft slechts een paar jaar van de beroemde kombaan gebruik gemaakt, omdat de veiligheid al snel in het geding kwam. In 1961 werd voor het laatst op de kombochten gereden, het jaar dat de veelbelovende coureur Wolfgang von Trips in botsing kwam met Jim Clark en over de kop sloeg. De Duitser kwam om het leven, evenals dertien toeschouwers.

Een van de beroemdste races op Monza was de Italiaanse Grand Prix van 1971. De baan had grotendeels de huidige layout, maar zonder chicanes: enkel brede rechte stukken asfalt, onderbroken door vijf snelle bochten. Met een gemiddelde snelheid van meer dan 240 km/h joegen mannen als Peter Gethin, Ronnie Peterson en François Cevert elkaar op. De race kende 25 officiële wisselingen in de koppositie en de marge die de uiteindelijke winnaar Gethin op zijn achtervolgers had, is tot de dag van vandaag de kleinste uit de geschiedenis: 0,010 seconden, met de top vijf binnen zes tienden van een seconde van de leider.

In 1957 en 1958 was Monza het strijdtoneel van twee vreemde races: The Races of Two Worlds. Tien Indycars gingen de strijd aan met tien Formule 1-wagens, waarbij alle wagens werden aangepast om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te maken. Terwijl de Europese coureurs massaal werden bedwelmd door de lucht van de gebruikte brandstof, methanol, en moesten opgeven, wonnen de Amerikanen beide races.

In 1979 onderging de baan een grootscheepse metamorfose. Het jaar ervoor was na een massale startcrash de populaire Zweed Ronnie Peterson om het leven gekomen en de Italianen besloten om de snelheid uit het circuit te halen door het bouwen van drie chicanes. Halverwege de jaren negentig werden de rechte stukken smaller gemaakt en voor de Grand Prix van 2000 werd de eerste chicane ingrijpend veranderd om het grote aantal startcrashes aldaar te verminderen. Tragisch genoeg kwam in datzelfde jaar een marshall om het leven bij een crash in de tweede chicane, toen hij geraakt werd door een wiel van Pedro de la Rosa's wagen.

Ondanks alle aanpassingen en veiligheidsvoorzieningen blijft Monza een baan met karakter. De races zijn snel en vaak spectaculair en de coureurs rijden meer dan driekwart van het circuit volgas. Zodra de finishvlag is gevallen, is het rechte stuk een mierenhoop van fans die door de hekken heen breken om maar zo dicht mogelijk bij het podium te komen. Zondag zullen we zien of de tifosi mogen juichen voor het veertigste Monza-podium met een Ferraricoureur.

OngelukkenCompilatie

In het leven kunnen de gekste dingen gebeuren. Het leven zit vol verrassingen. Ik bedoel: het ene moment leef je nog en het andere moment maak je iets gek mee en ga je dood. Dit is het leven gewoon, het is gewoon keihard. Ik loop niet zo graag risico's en zal daarom nooit in een auto of op een motor stappen die boven 300 of 400 gaat. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en je bent de sjaak.

Het volgende filmpje is een compilatie van gebeurtenissen en ongelukken.

Hiddink maakt Viduka aanvoerder

Guus Hiddink heeft ervoor gekozen om Mark Viduka aanvoerder te maken voor de WK-kwalificatiewedstrijd van Australië tegen de Salomon Eilanden. De aanvaller van Middlesbrough is daarmee de vervanger van de geblesseerde Craig Moore.

De spits is verrast door de keuze van de Nederlandse bondscoach. "Ik heb er wel stiekem aan gedacht, maar ging ervan uit dat spelers met een langere staat van dienst eerder in aanmerking zouden komen voor de aanvoerdersband", aldus Viduka.

Guus Hiddink wilde de opstelling van het Australische elftal nog niet bekend maken. In een persconferentie in Sydney zei de oefenmeester wel dat hij enkele verrassingen in petto heeft.

Uitslag 1e vrije training GP Italië

Met Pedro de la Rosa was McLaren Mercedes weer het snelste team op de baan tijdens de eerste vrije training op het circuit van Monza. Opvallend was de tweede plaats van Mark Webber, die in slechts drie ronden sneller bleek dan Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van Italië:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1Pedro de la RosaMcLaren Mercedes1:20.20121
2Mark WebberBMW Williams F11:21.8163
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:21.8425
4Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:22.0796
5Nick HeidfeldBMW Williams F11:22.3513
6Ricardo ZontaToyota F11:22.56725
7Takuma SatoBAR Honda1:22.57713
8Michael SchumacherScuderia Ferrari1:23.7395
9David CoulthardRed Bull Racing1:24.0014
10Vitantonio LiuzziRed Bull Racing1:24.16621
11Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:24.1966
12Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:25.13412
13Nicolas KiesaJordan Grand Prix1:25.37423
14Christijan AlbersMinardi F11:25.49711
15Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:25.6118
16Robert DoornbosMinardi F11:25.85311
17Enrico ToccaceloMinardi F11:25.89617
18Jacques VilleneuveSauber Petronasgeen tijd3
19Jenson ButtonBAR Hondageen tijd2
20Felipe MassaSauber Petronasgeen tijd3
21Christian KlienRed Bull Racinggeen tijd1
22Fernando AlonsoRenault F1geen tijd2
23Giancarlo FisichellaRenault F1geen tijd2
24Jarno TrulliToyota F1geen tijd1
25Ralf SchumacherToyota F1geen tijd1

WK roeien: Nederland dit weekend in vijf finales

De Nederlandse roeiploeg bij het wereldkampioenschap in het Japanse Gifu heeft dit weekeinde vijf finalisten. Vier van de vijf zijn kansrijk voor de medailles, en sommigen zelfs voor goud.

Het is wel lang geleden dat Nederland kampioenen kende in de officiële wereldtitelstrijd: vier-zonder-stuurvrouw (Elien Meijer, Rita de Jong, Femke Boelen en Muriel van Schilfgaarde) waren de beste in Indianapolis 1994.

Het zwaartepunt ligt voor Nederland op de zaterdag, dan varen de lichtgewicht skiffeurs Marit van Eupen en Gerard van der Linden en de vier-zonder-stuurman Geert Cirkel, Jan Willem Gabriels, Matthijs Vellenga en Gijs Vermeulen hun finales.

Zondag komen de dubbelvier vrouwen lichtgewicht en de vrouwenacht op de Nagara voor hun finale. De vier is een talentvol, maar piepjong en onervaren team dat nog niet tot de medaillekandidaten kan worden gerekend.

De twee-zonder-stuurman lichtgewicht Wolter Blankert en Paul Drewes probeerde vrijdag het aantal Nederlandse finalisten op zes te brengen. Maar het tweetal eindigde als vijfde in de halve finale.

'Kiss and ride' verboden in Vlaanderen

Op het taxiplatform op Utrecht Centraal station staat het voluit: 'kiss and ride'. Het geeft aan dat er speciale parkeervakken zijn om even iemand uit de auto te laten en vervolgens weer door te rijden. Maar in Vlaanderen zorgen de stroken voor een groot probleem. De Commissie voor Taaltoezicht heeft geoordeeld dat het populaire verkeersbord in strijd is met de strenge Vlaamse taalwetten, die voorschrijven dat berichten aan het publiek in het Nederlands moeten geschieden.

Een Vlaming uit Geraardsbergen diende een klacht in bij de commissie en heeft nu dus gelijk gekregen. De burgemeester van de plaats denkt nu aan het woord 'dropzone', maar ook dat geeft problemen aangezien 'to drop' ook Engels is.

De Vlaamse krant De Standaard vroeg enkele jaren geleden al om alternatieven aan haar lezers. 'Aai en zwaai', 'Kussen en wegwezen' en 'Snelkusweg' werden daarop aangedragen. Een oplossing voor heel Vlaanderen zal er niet komen, omdat het om verkeersborden gaat die buiten de nationale regels vallen. Elke gemeente mag dus een eigen vertaling verzinnen.

Christelijk Heerde tegen afgodsbeeld

Christelijke inwoners van het Veluwse dorp Heerde willen geen kunstwerk in hun woonplaats dat afgeleid is van een archeologische vondst uit de Romeinse tijd. Die vondst, gedaan in de jaren 80 van de vorige eeuw, betrof een beeldje van de vruchtbaarheidsgodin Venus. Het geldt als uniek en kreeg de naam Venus van Heerde. Het 30 centimeter blote beeldje, bedoeld voor een huisaltaar, staat sinds 1999 in museum Het Valkhof in Nijmegen.

De gemeente Heerde leek het een leuk plan een grote variant van deze vondst te laten maken en in een woonwijk te plaatsen. Het zou worden gecombineerd met een serie miniaturen, die de gemeente als geschenk kon uitdelen aan relaties. De christelijek fracties in Heerde verafschuwen het plan echter: ''Het is een afgodsbeeld en het blijft een afgodsbeeld!'', zegt raadslid W. van Ommen van de Christenunie/SGP. ''Ik ben door veel christenen gebeld. En zij willen dit absoluut niet. De Romeinen zijn bovendien nooit in Heerde geweest.''

Kunstenares Marijke Abels, die het beeld zou maken, beaamt dat de Venus van Heerde strikt genomen inderdaad een 'afgod' is. Maar, zo zegt Abels, deze religie wordt niet meer beoefend.


De Venus van Heerde (het originele beeldje)

Ook een vage site voor de Revolution?

Microsoft heeft al een aantal bizarre, vage sites gelaunched om hun producten te hypen. Zo was er bijvoorbeeld ilovebees voor Halo en OurColony voor de 360.

Het zou zomaar kunnen zijn dat Nintendo nu iets dergelijks doet met 2-point-0. Neem hier maar eens een kijkje: *klik*.

Overigens is er natuurlijk ook een dikke kans dat dit gewoon weer een fanboy werkje is, wat de laatste tijd erg veel gebeurt op Nintendo Revolution-vlak.

Mini-Mini-Machine-gun

Geweren en pistolen zijn gevaarlijke dingen. Het is geen speelgoed waarmee je moet gaan spelen en als je niet weet hoe een geweer of pistool werkt, blijf er met je tengels van af.

Er zijn ook hele kleine geweren zoals de mini-mini-machinegun. Dit is een mini uitvoering van de grote machine-gun en waar je deze machine-gun kunt gebruiken is mij een vraag. In de oorlog zullen ze deze mini-machinegun echt niet gebruiken dus ik denk dat ze het alleen voor de sier ontworpen hebben.

'Voetbalbeelden gratis vanuit Japan'

Via internet blijkt gratis gekeken te kunnen worden naar live wedstrijdverslagen uit de eredivisie. In ieder geval hebben een aantal Feyenoord-supporters de wedstrijd Ajax - Feyenoord afgelopen weekend via de pc kosteloos binnengehaald. Dat deden ze via een verbinding met Japan. Ze kregen dan ook Japans commentaar bij de beelden.

Normaal gesproken moet je 40 euro per maand betalen aan Versatel om de beelden op je tv te krijgen. Het telecombedrijf, dat 30,5 miljoen euro per jaar betaalt voor de live-rechten, heeft inmiddels laten weten ''waar mogelijk juridische stappen te zullen ondernemen tegen dit oneigenlijke gebruik van de beelden.''

Op een internetforum van Feyenoordsupporters is een complete handleiding te vinden waarmee onder meer Nederlandse, Engelse en Franse wedstrijden op de pc te volgen zijn. ''Het maken van de verbinding duurde ongeveer twee minuten en af en toe bleef het beeld even hangen, maar verder was de kwaliteit goed'', aldus een jeugdige Feyenoord-fan.

[upd] Bierbrouwers verdacht van kartelafspraken

De Europese Commissie verdenkt vier Nederlandse bierbrouwers van kartelafspraken. Tegen Grolsch, Heineken, Bavaria en de Nederlandse poot van het Belgische Interbrew loopt al jaren een onderzoek.

Vijf jaar geleden deed de Nederlandse mededingingsautoriteit op verzoek van de Europese Commissie invallen bij de brierbrouwers. Een woordvoerder van Grolsch wil geen inhoudelijk commentaar geven op de aanklacht. Het overtreden van de mededingingsregels zou zich in de periode vóór 2000 in Nederland hebben afgespeeld.

Update 10:32 uur
Voor Bavaria komt de aanklacht als een verrassing. "Wij varen een eigen onafhankelijke koers en hebben prijsconcurrentie hoog in het vaandel staan", zo zegt een woordvoerder.

Langstzittende Fransman komt vrij

wreckless had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonFrankrijks langst vastzittende gevangene komt binnenkort voorwaardelijk vrij. Op 3 oktober mag hij na 41 jaar het gevangenisleven inruilen voor de vrije samenleving. Nooit eerder zat iemand in Frankrijk zo lang in de cel.

De misdadiger, nu 68 jaar oud, belandde in 1964 in het gevang na de moord op een 11-jarig jongetje. Tot nu toe vroeg hij 13 keer tevergeefs om een voorwaardelijke vrijlating en drie keer ging de president niet in op een verzoek om gratie. In de 41 jaar cel heeft hij rechten en filosofie gestudeerd, veel gesport en vegetarisch gegeten.

Anti-extremisme protocol door één moskee ondertekend

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Het gisteren aangekondigde door Amsterdamse moskeeën ondertekende protocol 'Preventie Extremisme', blijkt slechts door één moskee te zijn ondertekend; de Turkse 'Aya Sofia'-moskee. De Pakistaanse 'Moka Ghousia Masjid'-moskee moet nog overleggen met de achterban, voordat zij akkoord kan gaan.

De Marokkaanse Nour-moskee zal het protocol helemaal niet ondertekenen. Het gebedshuis heeft principiële bezwaren tegen het tekenen van een contract met de overheid; ze wil niet buiten de wet om afspraken maken. Inhoudelijk zijn de Marokkanen het wel eens met de gedragscode.

In het protocol, dat maandag aan premier Jan Peter Balkenende wordt aangeboden, staat hoe moskeeën extreem gedrag onder hun bezoekers signaleren en hoe zij daarmee om zullen gaan. De islamitische gebedshuizen willen op deze wijze duidelijk maken wat zij doen om extremisme tegen te gaan en radicalisering te voorkomen.

Stadsdeel De Baarsjes is echter niet ontevreden over het behaalde resultaat: ''Het is waanzinnig dat ten minste één het doet en er zijn geen acute gevallen van extremisme binnen de moskeeën'', aldus een woordvoerster. Het stadsdeel heeft ook een Meldpunt Moslimdiscriminatie opgericht, iets waar twee moskeeën op aandrongen. In oktober moet het punt op het Mercatorplein in het stadsdeel worden geopend.

SAW - Het Spel

In "SAW - Das Spiel" ben je Dr. Carl Meyer, een van de succesvolste advocaten van de stad. Je wacht in een stinkende kamer zonder venster en met maar één deur. Aan je hals voel je het roestige ijzer van een zware ketting, die je de adem ontneemt en het einde van die ketting verdwijnt boven je hoofd in het plafond.
Drie sloten zorgen ervoor dat de ketting om je hals blijft, een sleutel is niet te zien...

Deze dus, succes...

Tsjechië vervanger Griekenland op WK honkbal

Tsjechië zal op het WK honkbal in gaan vallen voor Griekenland. Het speelschema van het toernooi, dat vrijdag in ons land van start gaat, zal daardoor onveranderd blijven.

De organisatie en de internationale honkbalbond IBAF werden donderdag onaangenaam verrast met de afzegging van Griekenland, dat zaterdag tegen Taiwan moest spelen.

Het WK zal vrijdagavond in Rotterdam geopend worden met de wedstrijd tussen Nederland en China.

HD-DVD mogelijk vertraagd tot 2006

Toshiba heeft bekend gemaakt dat het wellicht haar next-gen DVD, de HD-DVD, pas uit zal laten komen in 2006. Eerder zou de HD-DVD al aan het eind van het jaar uitkomen, maar Toshiba zegt "daar niet meer zeker over te zijn". Ook de launch in Japan kan worden vertraagd.

Mocht de HD-DVD daadwerkelijk later uitkomen, zou dit natuurlijk een groot voordeel zijn voor Sony en haar Blu-Ray disc. Dit systeem zal ook in de PS3 verschijnen. Eerder zou Sony haar formaat maanden na de HD-DVD pas kunnen introduceren. Natuurlijk is het nog maar afwachten of consumenten ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn om nu alweer naar een nieuw formaat over te stappen. Eerder waren Sony en Toshiba nog in overleg over één gezamenlijk formaat, maar dit liep op niets uit.

Basketbalmannen verliezen ook derde wedstrijd

De Nederlandse basketbalheren hebben donderdag ook de derde kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap verloren. In Groningen was Israël met 78-82 te sterk.

In de eerste helft ging het spel nog gelijk op en Nederland ging rusten met slechts drie punten achterstand (37-40). In het derde kwart liep Israël snel weg tot 52-65. De ploeg van bondscoach Glenn Pinas kwam in de problemen doordat zowel Elson als Van Paassen snel op vier fouten kwamen, waardoor de aanvalskracht werd ingedamd.

Door dit resultaat staat Israël ongeslagen eerste en kan zijn weg naar het EK in Belgrado vervolgen. Nederland zal zondag de laatste groepswedstrijd in België winnen met minstens twaalf punten verschil om tweede in de groep te worden. Lukt dat niet, dan speelt Oranje op 11, 12 en 13 september aanstaande in Servië tegen Estland en waarschijnlijk Zweden voor behoud in de A-poule.

Michiel Smit en blote konten

Michiel Smit laat weer eens van zich horen in een nieuwe column, waarin hij balancerend op de grens van het toelaatbare zijn gal spuwt.

Michieltje was kennelijk op het station en stakker als hij is, loopt hij dan twee politieagenten achterna die het perron blijken op te gaan en vervolgens een, zoals hij het noemt, 'bling bling jongere' uit de trein halen. Waarom hij uit de trein wordt gehaald is niet duidelijk, maar uiteraard gaat Michieltje er vanuit dat deze jongere een misdrijf heeft gepleegd. Natuurlijk laat hij de opmerking "weer een zwarte" uit de mond van een ingebeeld oud vrouwtje komen, maar het is al met al toch gewoon weer een ordinaire racistische kutcolumn geworden.

Michieltje maakt ook reclame voor zijn weblog, dus ook daar maar even gekeken. En wat blijkt, Michieltje heeft zich geërgerd aan de smsjes van de Rotterdamse politie, aan mensen die in de buurt van de voetbalrellen voor de wedstrijd Feijenoord-Ajax waren. Nou hebben meer mensen zich daar aan geërgerd dus op zich is het niet zo bijzonder, maar Michieltje vindt de gezochte relschoppers normale supporters die overdreven veel aandacht krijgen en vogelvrij lijken te zijn.
Volgens Michieltje kan de politie in plaats van achter relschoppers aanzitten beter naar de Coolsingel gaan om op te letten of er geen mensen in hun blote kont staan. Nou Michiel, deze foto is speciaal voor jou...

Hé, blijf van dat beeldscherm af!

Meer meisjes dan jongens door chemicaliën

FatalException herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

Er zijn aanwijzingen dat hormoon-afbrekende chemicaliën er voor kunnen zorgen dat er veel meer meisjes dan jongetjes geboren worden. De bewijzen hiervoor stapelen zich op. Eerder dit jaar meldde New Scientist dat als de moeder tijdens de zwangerschap blootgesteld werd aan de groep chemische verbindingen ftalaten, de geboren jongetjes kleine penisjes hadden. Dit was de eerste directe aanwijzing dat zulke chemicaliën foetussen in de baarmoeder kunnen vervrouwelijken.

Nu is er ontdekt dat in een stad naast het Lambton Chemical Valley complex in Ontario (Canada) twee keer zoveel meisjes als jongens geboren worden. Hoewel er nog geen bewijs is dat het door chemicaliën komt, zijn er in de grond hoge hoeveelheden hexachloorbenzeen gevonden. Deze chemische stof heeft ook hormoon-afbrekende eigenschappen. Daarnaast worden er ftalaten uitgestoten in delen van het bedrijf, waarvan al eerder vermoed werd dat ze baby's vrouwelijker maakten.

De hoeveelheid jongetjes die geboren werd daalde rond 1993, zegt Constanze Mackenzie van de Universiteit van Ottawa. En dit is sindsdien alleen maar erger geworden. Tussen 1999 en 2003 werden er in de gemeente 46 jongetjes tegenover 86 meisjes geboren.

Mensen die in de stad wonen hebben nog geen bloedtest gedaan of de vervuilers daarin aanwezig waren, maar de chemicaliën staan op de eerste plek als veroorzakers van de vele meisjes die geboren worden.

US Open: Overzicht Dag 4

Op dag vier van de US Open gaven de Amerikanen Agassi en Blake blijk van topvorm en wacht het vrouwentoernooi nog altijd op de eerste grote sensatie.

Publiekslieveling Andre Agassi moest het in een nagenoeg uitverkocht stadion opnemen tegen het Kroatische servicewonder Ivo Karlovic. Karlovic sloeg liefst dertig aces, haalde een uitmuntend servicepercentage van 66%, maar dolf in drie tiebreaks het onderspit. In de eerste set was het Karlovic die het betere van het spel had, terwijl in de volgende sets de Las Vegas Kid nipt beter was. In de hele wedstrijd vonden er slechts twee servicebreaks plaats.

Na afloop vertelde Agassi zijn geheim: ”Je moet je punt voor punt blijven concentreren, nooit denken dat de wedstrijd in de knip zit tegen zulke spelers.” In de derde ronde wacht Agassi een nieuw test als hij de degens kruist met Tomas Berdych, de jonge Tsjech. Berdych versloeg heel makkelijk Ricardo Mello: 6-3, 6-2, 6-0.

De hoogst geplaatste speler die er gisteren uitvloog was Mariano Puerta. De gravelspecialist – dit jaar toch al niet in vorm op Amerikaans hardcourt – moest zijn meerdere erkennen in Stanislaw Wawrinka. De andere gravelbijter uit Argentinië, Guillermo Coria, won verrassend eenvoudig van Vince Spadea: 6-2, 6-3, 6-2.

In de avondwedstrijd liet James Blake tegen Igor Adreev zien een potentiële outsider te zijn dit toernooi. De 25-jarige Amerikaan won in straight sets: 6-2, 6-2, 6-4. In de derde ronde speelt Blake tegen Rafael Nadal, die eerder al twee Amerikanen versloeg. ”Ik ben veel beter geworden dan drie jaar geleden. Vooral in verdedigend opzicht, maar ook mijn voetenwerk is verbeterd,” wist Blake na afloop te melden.

In het vrouwentoernooi is het nog altijd wachten op de eerste verrassing. Ook vannacht blijven de sensaties uit. Lindsay Davenport en Justine Henin-Hardenne versloegen respectievelijk Parmentier en Sanchez Lorenzo in twee sets. Later op de avond boekten ook Mauresmo, Pierce en Dementieva op eenvoudige wijze een ticket voor de derde ronde.

Vannacht speelt onze landgenoot Peter Wessels zijn tweede ronde partij tegen de Argentijn David Nalbandian. De wedstrijd van de 27-jarige Elburger komt pas als vierde aan bod op baan 10. Ook Roger Federer en Maria Sharapova komen vandaag in actie.

Uitslagen 2e Ronde- Mannen:
R. Ginepri (USA) – G. Müller (Lux) 6-1, 6-1, 6-4
X. Malisse (Bel) – B. Baker (USA) 6-7, 6-2, 6-3, 6-4
M. Youzhny (Rus/24) – J. Björkman (Zwe) 6-4, 6-4, 6-3
T. Johansson (Zwe/14) – S. Grosjean (Fra/24) 3-6, 2-6, 6-4, 2-6
G. Kuerten (Bra) – T. Robredo (Spa/19) 7-5, 6-7, 3-6, 2-6
A. Agassi (USA/7) – I. Karlovic (Kro) 7-6, 7-6, 7-6
J. Blake (USA) – I. Andreev (Rus) 6-2, 6-2, 6-4
G. Coria (Arg/8) – V. Spadea (USA) 6-2, 6-3, 6-2
R. Gasquet (Fra/13) -G. Galimberti (Ita) 6-1, 3-6, 6-3, 3-2 opgave
T. Haas (Dui/29) – R. Schüttler (Dui) 7-6, 6-2, 6-0
R. Söderling (Zwe) – F. Lopez (Spa/26) 6-2, 6-2, 7-6
S. Wawrinka (Zwi) – M. Puerta (Arg/10) 3-6, 6-4, 6-3, 6-7, 6-1
C. Saulnier (Fra) – I. Ljubicic (Kro/18) 6-7, 7-5, 4-6, 4-6
R. Mello (Bra) – T. Berdych (Tsj/32) 3-6, 2-6, 0-6


Uitslagen 2e Ronde- Vrouwen:
J. Henin-Hardenne (Bel/7) – M. Sanchez Lorenzo (Spa) 6-3, 6-4
P. Parmentier (Fra) – L. Davenport (USA/2) 1-6, 1-6
N. Dechy (Fra/15) – V. King (USA) 6-1, 6-1
J. Jankovic (SeM/17) – A. Glatch (USA) 6-0, 6-2
J. Craybas (USA) – A. Chakvetadze (Rus/29) 0-6, 2-6
A. Medina Garrigues (Spa) – T. Sun (Chi) 6-4, 7-5
Y. Cho (ZKo) – G. Dulko (Arg/27) 6-4, 6-3
A. Myskina (Rus/13) – A. Frazier (USA) 6-3, 6-2
M. Maleeva (Bul) – E. Likhovtseva (Rus/19) 2-6, 1-6
E. Dementieva (Rus/6) – M. Diaz Oliva (Arg) 7-5, 6-1
A. Smashnova (Isr) – T. Golovin (Fra/23) 4-6, 6-7
K. Srebotnik (Slw) – M. Pierce (Fra/12) 3-6, 2-6
S. Karatantcheva (Bul) – A. Mauresmo (Fra/3) 0-6, 1-6
M. Sucha (Slw) – P. Schnyder (Zwi/11) 3-6, 6-2, 2-6
A. Groenefeld (Dui/31) – V. Razzano (Fra) 3-6, 6-3, 6-4
S. Asagoe (Jap/24) – E. Linetskaja (Rus) 6-4, 6-4

Homohuwelijk toegestaan in Californië

De Senaat in Californië heeft het homohuwelijk goedgekeurd. Het is voor het eerst dat een volksvertegenwoordiging in de Verenigde Staten het huwelijk openstelt voor homoseksuelen. Hun advocaten spreken daarom van een historische overwinning.

Het homohuwelijk wordt al erkend in de staat Massachusetts, maar dat is het gevolg van een rechterlijke uitspraak in 2003. In Californië moet nu het Huis van Afgevaardigden zich nog uitspreken over het homohuwelijk. In juni wees het Huis hetzelfde voorstel nog met een kleine meerderheid af.

De senaat schrapte in feite de bepaling in de wet dat het huwelijk een verbintenis is tussen een man en een vrouw. Die definitie was in Californië in 1977 vastgelegd.

[upd] Fats Domino gered in New Orleans

Kenner, Bachus, ummagumma en LeefbaarFok hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Onder de vele vermisten als gevolg van de orkaan Katrina blijkt zich ook rhythm & blues-legende Fats Domino te bevinden. Volgens zijn manager Al Embry is er al enkele dagen niks meer vernomen van de inmiddels 77-jarige zanger en pianist, bekend van hits als Blueberry Hill en Ain't That A Shame. De laatste jaren leidde Domino een teruggetrokken bestaan.

Embry heeft Domino op zondag voor het laatst via de telefoon gesproken, waarbij de laatste aangaf met vrouw en dochter in New Orleans te willen blijven, ondanks de dreiging van de orkaan. Aanvankelijk had Embry de hoop dat Domino veilig was, omdat iemand hem op het balkon van zijn huis zou hebben gezien. Fats Domino woont in één van de lager gelegen wijken van New Orleans. Op het ogenblik is er, door verbroken telefoonverbindingen, geen communicatie met de politiebureaus en ziekenhuizen in het rampgebied mogelijk, zodat het nagenoeg onmogelijk is om het lot van de vermisten te achterhalen.

Fats Domino
Fats Domino: spoorloos in New Orleans


Update vrijdag
Inmiddels is bekend dat Fats Domino terecht is. Een dochter herkende haar vader op een persfoto met evacués. Domino stapt net uit een boot, waarmee hij gered werd. De 77-jarige zanger woonde in de overstroomde straat Lower 9th Ward, waar hij de orkaan had afgewacht. De Amerikaanse zender CNN suggereerde dat hij naar het opvangcentrum in het stadion Superdome is gebracht.

Militairen in New Orleans mogen op vandalen schieten

Driehonderd manschappen van de Nationale Garde zijn vanuit Irak naar New Orleans gekomen om de orde te herstellen. De gouverneur van Lousiana heeft ze toestemming gegeven om op vandalen te schieten. Dat is afgelopen nacht bekend geworden. In New Orleans heerst op veel plaatsen chaos en anarchie in de nasleep van de orkaan Katrina.

De burgemeester van de stad heeft om hulp gevraagd in wat hij zelf een wanhopige SOS-boodschap noemde. Er is nauwelijks voedsel en water voor de tienduizenden mensen die er vast zitten en hulpverlening verloopt erg moeizaam. Verder bestaat er een groot risico op het uitbreken van ziektes, omdat riolen niet functioneren en lichamen van slachtoffers door de straten drijven. Meer dan tachtig procent van New Orleans staat onder water.

De autoriteiten willen alle ruim 50.000 mensen die nog in de stad zijn, evacueren. Op verschillende plaatsen is de sfeer grimmig doordat er nauwelijks bussen zijn om mensen naar een andere plek te brengen. Ook worden winkels geplunderd en is er geschoten op agenten en reddingshelikopters.

President Bush heeft ruim 10 miljard dollar beschikbaar gesteld voor noodhulp. De Senaat stemde vannacht direct in met het bedrag. Verder is in Amerika tot nu toe zo'n 90 miljoen dollar aan particuliere giften ingezameld.

Nieuw magazine heeft naam NSB-blad

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Het nieuwe magazine Noorderland, uitgegeven door de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC), heeft dezelfde naam als NSB-blad Noorderland. Ondanks de ongelukkige naam denkt de NDC er niet over de naam te wijzigen. "De ideologie van dat NSB-blaadje en de doelstelling van ons magazine liggen zo ver uit elkaar dat we niet denken dat ze met elkaar geassocieerd worden, aldus een zegsman van NDC. Deze combinatie geeft onder meer het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant uit.

Het Noorderland, een van de NSB-tijdschriften uit de jaren '40 werd verspreid tussen 1941 tot en met 1944 in Noord- en Oost-Nederland. NDC was al op de hoogte van de overeenkomsten qua naam "maar toen waren we al zo ver, dat we de naam niet meer wilden wijzigen."

Noorderland, een tijdschrift dat sinds afgelopen donderdag te koop is, komt eens per twee maanden uit en besteedt aandacht aan wonen, werken, natuur en de kwaliteit van het leven in Noord-Nederland. Het tijdschrift is in heel Nederland te koop.

Halfnaakte Yvon Jaspers boos over publicatie foto

SunChaser had ons via de nieuws-submit (herschreven) te melden:

Yvon Jaspers zal zich wel tweemaal bedenken voordat ze weer een fotografe in de arm neemt om wat privékiekjes te schieten. De onlangs bevallen presentatrice liet zich halfnaakt fotograferen toen ze hoogzwanger was. De foto's waren bedoeld voor haarzelf en haar echtgenoot, maar vanochtend stond één van de foto's in De Telegraaf.

Fotografe Melanie Rijkers blijkt de foto's doorgespeeld te hebben. Jaspers is boos over de publicatie en liet eerder vandaag weten de fotografe aan te willen klagen. Op haar website heeft de fotografe inmiddels een statement geplaatst:

"Als kunstenaar heb ik helaas te graag willen bewijzen dat ik de maker was van de foto en het geboortekaartje van baby Keesje (naamsvermelding is ten alle tijden verplicht, maar werd o.a. door SBS & RTL niet gedaan) en hiermee heb ik Yvon's vertrouwen aangetast door haar foto te gebruiken als bewijs naar de media toe."

"De bewuste foto is klakkeloos overgenomen en niet door mij verkocht. Ik heb dan ook geen rooie cent ontvangen voor deze publicatie, in tegenstelling tot Nanninga's (de Telegraaf) beweringen. Privé heeft bij niemand geverifiëert hoe de vork aan de steel zat met dit als resultaat. Mijn fout is dat ik trots ben op deze en al mijn andere foto's en dat ik dit niet zo hard zou moeten willen bewijzen..."

Of de hele collectie foto's is doorgespeeld aan De Telegraaf is niet bekend, maar de kans is klein dat de andere foto's, waarover De Telegraaf spreekt, ook gepubliceerd gaan worden. Hieronder de gewraakte foto:

Yvon Jaspers

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.