FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 april 2006

Floyd Landis winnaar van Tour de Georgia

De Ronde van Georgia is gewonnnen door Floyd Landis. Zijn leidende positie in het algemeen klassement kwam niet meer in gevaar in de laatste etappe, die gewonnen werd door Juan José Haedo.

De zesde en laatste etappe voerde over een afstand van 189 kilometer van Cummings naar Alpharetta. Tijdens de koers was er sprake van verschillende ontsnappingspogingen, maar geen één kende succes. In de plaatste omlopen in de finish-plaats kende Landis even een angstig moment, toen hij van wiel moest verwisselen. Desondanks kon hij snel weer aansluiten bij het peloton.

In de sprint was de Argentijn Juan Jose Haedu van de Toyota-ploeg het sterkst. Hij versloeg de Canadees Gord Fraser en Aurelien Clerc. De vier seconden voorsprong op Tom Danielson werd door Floyd Landis niet meer weggegeven, waardoor de Phonak-renner alweer zijn derde meerdaagse koers van het jaar op zijn naam kan schrijven. Al eerder won hij dit voorjaar de ronde van Californië en Parijs-Nice.

Uitslag zesde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Juan José Haedo (Arg)TUT4:37.44
2.Gord Fraser (Can)HNMz.t.
3.Aurelien Clerc (Zwi)PHOz.t.
4.Fred Rodriguez (VS)DVLz.t.
5.Yaroslav Popovitsj (Oek)DSCz.t.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Floyd Landis (VS)PHO24:00.54
2.Tom Danielson (VS)DSC0.04
3.Yaroslav Popovitsj (Oek)DSC1.55
4.José Enrique Gutierrez (Spa)PHO2.11
5.Janez Brajkovic (VS)DSC2.15

Holland wird Weltmeister

Reclameblokken, vrijwel iedereen vindt ze vervelend. Ze zijn het moment waarop je opstaat om iets te eten en drinken te halen. Zodra ze vervolgens voorbij zijn ga je weer rustig zitten en verder kijken. Soms zijn er dan van die reclames die wel leuk zijn om te zien of die de promotie van het product in ieder geval leuker neerzetten dan de eerste de beste wasmiddel reclame. De volgende reclame van Electronic Arts voor 2006 FIFA Worldcup is zo'n reclame.

De reclame haakt in op de eeuwige rivaliteit tussen Nederland en Duitsland. Met de slogan:"Holland wird Weltmeister, nur Ihr könnt sie stoppen!" probeert EA Duitsland aan de game te krijgen.

EA had deze reclamecampagne ook al in Nederland voor het WK van 2002. De campagne was toen iets anders, want Nederland ging natuurlijk niet naar het WK. De slogan aan de andere kant was wel exact hetzelfde. Ze hebben nu alleen Duitsland vervangen door Holland en de zin vertaald naar het Duits.

Je kunt de reclame hier bekijken.



Drumkid, de nieuwe hype!

quote:
Jorikjet via de submit :

zal toch wel niet geplaatst worden...
Linkje

Een beetje duidelijkheid kan natuurlijk geen kwaad. Jorikjet zou graag willen dat we dit ontzettend komische filmpje submitten. Het wordt gewoon zeker weten de nieuwe hype van het internet. Gewoon een retesaai filmpje ergens op een server zetten en dan met zijn allen kijken hoe een kleuter een beetje op een drumstel zit te rammen.

Dankje Jorikjet voor het aankondigen van deze hype.

Als je graag submit en je naam op de weblog terug ziet komen Jorikjet, dan doe ik dat graag. Maar volgende keer natuurlijk wel een leuk linkje/filmpje submitten dan.
Met dank aan Jorikjet voor de submit

Man op vlot stelt Zweden voor raadsel

Icoon OpmerkelijkDe Zweedse autoriteiten weten niet wat ze aanmoeten met een man die midden op zee drijvend op een vlot is aangetroffen. Zelf geeft de drenkeling weinig meer informatie dan dat hij een "staatloze Amerikaan" is en dat hij George Williams heet.

Williams spreekt vloeiend Engels maar draagt geen vorm van identificatie bij zich. Hij is vrijdagmorgen gevonden door een olietanker op de Skagerak-zee, en heeft naar eigen zeggen enkele dagen rondgedreven op een vlot dat bestaat uit vier olietonnen die bij elkaar worden gehouden door een frame van houten planken.

De Amerikaan beweert van een schip te zijn afgegooid, maar omdat dit verhaal niet strookt met de aanwezigheid van het vlot zit de Zweedse marine met de handen in het haar. Verder heeft Williams verklaard geboren te zijn in Zuid-Afrika in 1959, en zijn hele leven in de Verenigde Staten te hebben gewoond.

"Hij zegt lange tijd in de VS te hebben geleefd, maar wil niet zeggen waar. Hij heeft in Europa gewerkt, maar ook in dit geval wil hij niet zeggen in welk land en welk soort werk hij heeft verricht. Williams zoekt geen asiel in Zweden; zijn bestemming is New York", zo zet de marine het uiteen.

De autoriteiten laten weten dat hij is behandeld voor uitdroging en bevroren voeten, en dat hij geen serieuze verwondingen heeft opgelopen.


George Williams

Ja! Geen nederlands meer

quote:
Ik ben me tog een partij blij man!, vanaf volgent jaar hebben we geen last meer van dat nederlans geseik op sgool!
Op het VMBO wordt nederlands voor een deel afgestoten en op het MBO geheel. Er zijn op dit moment maar 25 tot 30% aan leerlingen met een taalachterstand. Dat kan natuurlijk veel beter en dus moeten we dat ondersteunen. Gewoon zorgen dat iedere sollicitatiebrief die je onder ogen krijgt vol staat met spel en stijlfouten.
quote:
De enigste manier waarop ik goed kan voelen is als ik met autooos mag sleutelen
Een voorbeeld, geen stereotypering
Al vraag ik me voor een deel af of de woordenschat van de toekomstige (V)MBO'er stereotypering nog wel zal bestaan. Er staat met deze nieuwe regeling een groot gat tussen de opleidingniveaus op stapel. De Breezâhs op het wereldwijde web zijn al een waarschuwing, leer deze mensen ook niet meer hoe het WEL moet en binnenkort is het begrip "stijlfout" overbodig geworden. We noemen het gewoon "onderwijsfout".

Vulkaan op Java op punt van uitbarsten

Icoon RampAutoriteiten in centraal Java hebben gemeld dat het aantal aardschokken en vulkanische bevingen gisteren een record bereikte rond één van 's werelds meest actieve vulkanen. Een uitbarsting zou nog enkele dagen weg zijn op dit moment.

Vulkanologen in Yogyakarta, 450 kilometer ten zuidoosten van Jakarta, hebben in totaal 9 aardbevingen en 156 vulkanische schokken gemeten in de krater van de Merapi vulkaan in de afgelopen 24 uur alleen.

Vulkanologen van de observatiepost meldden ook dat de ophoping van vulkanisch materiaal rond de top steeds groter werd, wat de condities voor een grote uitbarsting steeds beter maken. Ze voegden toe dat seismografen en andere apparatuur duidelijk laten zien dat zich magma rondbeweegt in de berg, in het bijzonder bij de krater, waar zich aan lava-berg aan het vormen is.

Op en rond de Merapi vulkaan wonen tienduizenden mensen in dorpen. Even verderop (binnen een straal van 30 kilometer rond de krater) ligt één grote stad waar ruim een half miljoen mensen wonen, rond de vulkaan liggen nog kleinere steden waar tezamen zo'n 1.5 miljoen mensen wonen. Deze steden worden niet direct bedreigd, maar bij een eventuele grote uitbarsting zullen diverse steden te maken krijgen met asregens. Lahars (modderstromen) en lavastromen zijn lokaal ook mogelijk. De vulkaan staat niet bekend als een explosieve, de lava stroomt zeg maar 'over de rand', en ontploft niet, zoals bij de Etna of de Pele vulkanen.

Merapi vulkaan
De Merapi vulkaan


Met dank aan indahnesia.com voor de submit en herschrijven.

Voetballer deelt kung-fu trappen uit


De Iraanse middenvelder Mohsen Faraji heeft het wel heel erg bont gemaakt op het voetbalveld. De speler van het Nordea Admira uit Oostenrijk heeft tegen Wacker Tirol twee kung-fu trappen uitgedeeld. Nordea Admira en Wacker Tirol spelen in de tweede divisie van het Oostenrijke voetbal.

Andreas Hölzl, die geraakt werd, moest met een schouderblessure van het veld af en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook Tirol-doelman Pavlovic kreeg een kung-fu trap van Faraji nadat hij zich bemoeide met de eerdere overtreding van Faraji. Ook hij is afgevoerd naar het ziekenhuis omdat hij een trap in zijn nieren had gekregen.

Faraji is voor twintig wedstrijden geschorst: een record in het Oostenrijks voetbal

Ajax ziet af van thuisrecht

Ajax zal de finale van de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions league niet eindigen met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

De burgermeester van Amsterdam Job Cohen heeft onvoldoende politie beschikbaar op 3 mei. De Amsterdammers hebben er dus voor gekozen om nu eerst thuis te spelen op 26 april en dan op 3 mei uit te spelen in Groningen.

Ajax heeft het recht om de finale af te sluiten in eigen huis, omdat het in de reguliere competitie hoger is geëindigd dan Groningen. Om geen uitschakeling opgelegd te krijgen van de KNVB, ziet Ajax af van dat recht.

Montoya blij met podiumplek

Juan Pablo Montoya stond met een derde plaats bij de Grand Prix van San Marino weer eens op het podium. Teamgenoot Kimi Räikkönen behaalde een vijfde plaats. In het kampioenschap voor de coureurs staat de Fin op een derde plaats, twee plaatsen voor de Colombiaan.

Na afloop van de race zei Juan Pablo Montoya dat hij tevreden was over zijn race en het uiteindelijke resultaat. "Ik ben blij met de race van vandaag en met het feit dat we het voor elkaar hebben gekregen op het podium te finishen en daarmee een aantal belangrijke kampioenschapspunten binnen hebben te gehaald. Ik had een goede start vanaf mijn plek, maar ik werd tussen het verkeer gedrukt toen we de eerste chicane ingingen en ik moest van m'n gas om een ongeluk te voorkomen. Daarna kwam ik weer vast te zitten in verkeer, wat me aardig wat tijd heeft gekost," aldus de Colombiaan.

Teamgenoot Kimi Raikkonen was minder tevreden over zijn race vandaag. "Ik was niet geheel tevreden met mijn wagen vandaag en ik was niet echt in staat om ervoor te gaan. Mijn start was niet erg goed en ik verloor een aantal plaatsen, waarna het verkeer me er van weerhield naar voren te komen. Na de tweede pitstop werd de wagen iets beter, was hij gemakkelijker te besturen en kon ik weer pushen. Helaas kwam ik vast te zitten achter Massa en inhalen op Imola is nagenoeg onmogelijk. We kunnen Imola verlaten met een aantal punten en dat is belangrijk."

Ook zwarte editie van Nintendo DS Lite?

Nintendo geeft haar consoles en handhelds altijd in zo veel mogelijk kleurtjes uit en het lijkt erop dat de Nintendo DS Lite daar geen uitzondering op gaat worden. Hoewel de "kleur" nog niet officieel is aangekondigd, ziet het er naar uit dat er ook een zwarte versie van de DS Lite aan zit te komen. In het Japanse tijdschrift Shonen Jump verscheen namelijk onderstaande afbeelding. Of deze versie echt komt weten we pas zeker zodra Nintendo het heeft bevestigd. Even afwachten dus.



Wat is Dit: Opgave 15 - Uitslag

Deze ronde heeft jullie meer moeite gekost dan de vorige rondes. Eindelijk hebben we het weer eens zo moeilijk gemaakt dat er een derde ronde nodig was om het te raden.
E-Jungle zag het als eerste. Met de veelzeggende woorden "dit lijkt nogal op het onderstel van een high end platen speler" schoot hij/zij precies in de roos (voor de jongeren onder ons: een platenspeler is een retro CD-speler).
In de lift gaat mee: welpje20

Maandagavond krijgen jullie weer een nieuwe "Wat is dit" voorgeschoteld. Dit zal zijn om 20.00 uur, uiteraard hier op het FokWeblog.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: high-end platenspeler

Tot maandag, tot WiD.

ProTour: Valverde neemt leiding over

Alejandro Valverde is de nieuwe leider in de ProTour-stand geworden. Na winst in de Waalse Pijl en vandaag ook Luik-Bastenaken-Luik is Valverde naar de eerste positie van het klassement opgeschoven.

De voorsprong van de Spanjaard op de vorige leider, Tom Boonen, bedraagt maar zeven punten. Na Luik-Bastenaken-Luik maken twee andere renners hun entree in de top tien: Patrik Sinkewitz en Michael Boogerd. Met de achtste plaats in het klassement is Boogerd de best geklasseerde Nederlander.

In het ploegenklassement blijft de Rabobank het goed doen. De bankiersploeg bezet nu de tweede stek achter CSC, dat nog steeds ruim leidt met 152 punten. In het landenklassement vinden dit keer geen verschuivingen plaats. Spanje staat aan kop, gevolgd door Italië en België. Net buiten de top drie valt Nederland.

Stand individueel:

#CoureurPunten
1.Alejandro Valverde (Spa)136
2.Tom Boonen (Bel)129
3.Alessandro Ballan (Ita)105
4.Franck Schleck (Lux)100
5.Patrik Sinkewitz (Dui)90
6.Samuel Sanchez (Spa)89
7.Fabian Cancellara (Zwi)84
8.Michael Boogerd (Ned)75
9.Alessandro Petacchi (Ita)72
10.Antonio Colom (Spa)71

Stand teams:

#TeamPunten
1.Team CSC152
2.Rabobank134
3.Team T-Mobile131
4.Lampre126
5.Quickstep-Innergetic121

Stand landen:

#LandPunten
1.Spanje397
2.Italië348
3.België213
4.Nederland203
5.Duitsland169

Kalender:

DatumWedstrijdWinnaar
6 - 12 maartParijs - NiceFloyd Landis (VS)
8 - 14 maartTirreno - AdriaticoThomas Dekker (Ned)
18 maartMilaan - San RemoFilippo Pozzato (Ita)
2 aprilRonde van VlaanderenTom Boonen (Bel)
3 - 8 aprilRonde van BaskenlandJosé Gomez Marchante (Spa)
5 aprilGent - WevelgemThor Hushovd (Noo)
9 aprilParijs - RoubaixFabian Cancellara (Zwi)
16 aprilAmstel Gold RaceFrank Schleck (Lux)
19 aprilWaalse PijlAlejandro Valverde (Spa)
23 aprilLuik - Bastenaken - LuikAlejandro Valverde (Spa)
25 - 30 aprilRonde van Romandië
6 - 28 meiGiro d'Italia
15 - 21 meiRonde van Catalonië
4 - 11 juniDauphiné Libéré
10 - 18 juniRonde van Zwitserland
18 juniPloegentijdrit Eindhoven
1 - 23 juliTour de France
30 juliHEW Cyclassics Hamburg
1 - 9 augustusRonde van Duitsland
12 augustusClasica San Sebastian
16 - 23 augustusEneco Tour
26 aug. - 17 sep.Vuelta a España
27 augustusGP Ouest France - Plouay
4 - 10 septemberRonde van Polen
1 oktoberGP Zürich
8 oktoberParijs - Tours
14 oktoberRonde van Lombardije

Officieus wereldrecord vrouwen op 4x50 wissel

De Nederlandse zwemsters hebben zondag bij de Swim Cup het wereldrecord op de incourante 4x50 meter wisselslag verbeterd. Hinkelien Schreuder, Moniek Nijhuis, Inge Dekker en Chantal Groot kwamen tot een tijd van 1.51,38. Sinds augustus 1989 was 's werelds toptijd op dit nummer met een tijd van 1.53,27 in handen van de Amerikaanse vrouwen.

Robin van Aggele zwom zijn tweede Nederlandse record dit weekend. Nadat hij vrijdag al het record op 200 meter schoolslag wist te verbeteren, deed hij dit zondag op de 50 meter schoolslag. Met een tijd van 28,21, waarmee hij ook voldeed aan de EK-limiet, was hij sneller dan het oude Nederlandse record, dat sinds maart dit jaar met 28,30 in handen was van Lennart Stekelenburg.

Uitslag FA Cup:Middlesbrough-West Ham United

West Ham United heeft de finale van de FA Cup bereikt. De Londenaren versloegen Middlesbrough met 0-1 dankzij een doelpunt van Harewood.

Het was alleen maar Middlesbrough dat aanvankelijk aan het voetballen was in Villa Park. Dit vertaalde zich in kansen voor onder meer Hasselbaink en Downing. West Ham hield zich naast verdedigen ook met andere dingen bezig: tien minuten voor rust deelde Dean Ashton van The Hammers een elleboog uit aan Schwarzer. De Australische keeper kon niet verder spelen, verwacht wordt dat hij een kaakbreuk heeft opgelopen. Dat Ashton ook kan voetballen, bewees hij vlak voor rust toen hij Benayoun een schotkans gaf. De Israëliër was echter niet in staat deze aardige actie een passend vervolg te geven.

In de tweede helft was er sprake van een gelijkopgaande strijd: er waren kansen over en weer. Na enkele felle charges en hard inkomen aan beide kanten, raakten de gemoederen steeds verder verhit. Na 78 minuten belandde de bal via het hoofd van Ashton bij Marlon Harewood die meteen schoot en het leer onhoudbaar achter keeper Jones schoot. Middlesbrough, waar Boateng en Hasselbaink beiden de negentig minuten volmaakten, zette West Ham onder een zware druk wat tot vele scrimmages in de doelmond leidde. Boro kreeg nog een gouden kans in blessuretijd, maar Chris Riggott toonde zich totaal niet koelbloedig en mikte meters naast. Een minuut later floot scheidsrechter Mike Riley voor het einde van de wedstrijd.

Voor West Ham betekent de overwinning dat het verzekerd is van een plaats in het UEFA Cup toernooi. In de finale op 13 mei ontmoet de ploeg van Alan Pardew Liverpool, dat zaterdag Chelsea uitschakelde.

80.000 Belgen in mars tegen zinloos geweld

Icoon BuitenlandsIn Brussel hebben zo'n 80.000 mensen meegedaan aan een demonstratieve tocht tegen zinloos geweld. Aanleiding was de moord op de 17-jarige Joe Van Holsbeeck van tien dagen geleden. De moord staat bekend als de mp3-moord, omdat Van Holsbeeck met geweld werd beroofd van zijn mp3-speler. Volgens beelden van bewakingscamera's is de moord gepleegd door twee Noord-Afrikanen.

In de stille mars liepen veel allochtone Belgen en families met kinderen mee. Het initiatief voor de tocht kwam onder meer van organisaties van allochtonen en de Vlaamse politicus Ahidar, die van Marokkaanse afkomst is.

Het hoge aantal deelnemers overtrof alle verwachtingen. "Al deze mensen hebben onze pijn meegedragen", zei vader Guy Van Holsbeeck na afloop van de mars. "Tegenover alle politici samen, socialisten en liberalen, zeg ik dat er nu vlug iets gedaan moet worden", zei hij daarna.

Met dank aan pberends voor de submit.

Albers: "Super Aguri-rijders zijn te agressief "

Voor het team van Midland F1 was de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola niet echt succesvol.

Christijan Albers verliet de race in de eerste ronde al met een spectaculaire crash. De Nederlander werd geraakt door Super Aguri F1-coureur Yuji Ide en sloeg een aantal maal over de kop. Tiago Monteiro werd kansloos laatste op twee ronden achterstand van winnaar Michael Schumacher.

Albers zei dat hij een goede start van de race had en vond dat de crash onnodig was."Dat was een slecht einde van mijn weekend. Jammer, want ik had een fantastische start. Vrijdag waren we zeer snel, zaterdagochtend was ons tempo ook redelijk goed. Daarna begon de pech. We kregen een softwareprobleem met de motor, waar we last van hadden in de kwalificatie. Dat was echt balen, want ik had het gevoel dat we kans maakten om door te gaan naar het tweede kwalificatiedeel. Mijn goede start werd tenietgedaan door een onnodig race-incident. Met alle respect, de Super Aguri-rijders zijn te agressief in hun poging voor ons te komen bij de start," aldus de Nederlander.

Teamgenoot Monteiro vond het belangrijk dat hij de finish weer wist te halen. "We hebben de eindstreep weer gehaald en dat is belangrijk. Ik heb mijn beste start van het seizoen gemaakt en kon voor Sato blijven. Daarna moest ik pushen om de Toro Rosso's te volgen. Dat lukte me niet, maar ik bleef de hele wedstrijd lang pushen omdat je niet weet wat er nog kan gebeuren tijdens de race. Het was geen slechte race, want we hebben veel geleerd vandaag."

Nadal verslaat Federer in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft zijn titel in Monte Carlo geprolongeerd. De 19-jarige Spanjaard won in de finale van Roger Federer: 6-2, 6-7 (2), 6-3, 7-6 (5).

Nadal kende een droomstart door Federer meteen tweemaal te breaken. De Zwitser won zijn eerste game pas op 4-0, ondanks een breakpoint voor Nadal. In zijn volgende servicegame werkte de Fed-Express een setpoint weg, maar Nadal sloeg een game later toe. Het tweede bedrijf was een stuk spannender: Federer kon mee met het niveau van de gravelkoning.

Bij 3-3 wist Nadal echter door te drukken en op 5-4 mocht de winnaar van Roland Garros serveren voor setwinst. In extremis sprak Federer zijn kwaliteiten aan om terug te breaken. Daarbij werkte hij zelfs een setpoint weg. Tijdens de tiebreak was de nummer één van de wereld oppermachtig: 7-2.

In de derde set ging Federer verder op zijn momentum. Nadal kreeg bovendien last van een vingerblessure en leek voor een moeilijke missie te staan. De Spanjaard knokte zich echter terug van een break achterstand en vanaf 3-3 pakte hij drie games achtereen. Het vierde bedrijf mondde uit in een tiebreak, na een remonte van Federer. In die tiebreak moest Nadal een achterstand goedmaken, hetgeen hem lukte. Een splijtende forehand besliste het duel.

Nadal was eerder dit jaar ook al te sterk voor Federer (in Dubai) en leidt in onderlinge confrontaties nu met 3-1.

Perez bekritiseert play-offs

Over twee wedstrijden verloor AZ van FC Groningen. In Groningen werd het 3-1 in het voordeel van de ploeg van Ron Jans, in de Alkmaarder Hout won AZ vanmiddag met 2-1, maar dat was voor de ploeg van trainer Louis van Gaal niet genoeg.

Kenneth Perez, speler van AZ, was na afloop van de wedstrijd zondag niet te spreken over het play-offs systeem. "Als Groningen de Champions League haalt, denk ik dat de play-offs al na een jaar worden afgeschaft"

"Denk je dat Europa op FC Groningen zit te wachten? In Nederland vinden we misschien dat ze goed gespeeld hebben, maar ik denk vanuit het oogpunt van de UEFA dat dit de laatste keer is dat Groningen zo de voorronde de van de Champions League zou halen," aldus Perez, die volgend seizoen voor Ajax speelt.

Whitaker wint Jumping Amsterdam

De Britse springruiter Michael Whitaker heeft zondag met zijn paard Quidame des Hayettes de Grote Prijs van Amsterdam gewonnen. In de finale van Jumping Amsterdam was Whitaker de sterkste van vier barragekandidaten.

De Nederlandse internationaal onervaren amazone Mareille Schröder uit Lattrop werd met Parabel tweede. Na nummer drie Harrie Smolders (Verelst Quebeck) eindigde Gerco Schröder met Eurocommerce Lanapoule als vierde. De beiden Schröders zijn geen familie van elkaar.

Nocentini wint Giro dell'Appennino

Rinaldo Nocentini is de winnaar van de Giro dell'Appennino. De Italiaan passeerde de streep voor Luca Mazzanti en Eddy Ratti.

Voor de renner van de Acqua & Sapone ploeg is het zijn eerste seizoenszege. Luca Mazzanti heeft minder geluk. Vorig jaar werd hij ook al tweede, toen achter Gilberto Simoni. Ook José Rujano liet weer tekenen van leven zien met zijn zevende plaats.

In Italië wordt inmiddels volop gekoerst in voorbereiding op de Giro, die over twee weken van start gaat. Komende dinsdag gaan de renners naar Zwitserland, waar de proloog van de Ronde van Romandië gereden wordt. Hier staat ook Jan Ullrich aan de start.

Kuijt twijfelt over de toekomst

Dirk Kuijt twijfelt of hij volgend jaar nog in Rotterdam voetbalt. Ondanks een doorlopend contract is de Katwijker bereid te luisteren naar andere clubs. Vooral het feit dat Feyenoord volgend jaar geen Champions League speelt valt hem zwaar.

Vlak na de 2-4 oorwassing tegen Ajax was duidelijk te zien dat Kuijt gehuild had. "Ik ga na een nederlaag tegen Ajax geen overhaaste beslissingen nemen," verklaarde de spits zondag na de nederlaag. "Dat zou heel stom zijn. Ik vind Feyenoord een fantastische club. Ik hou ook van dit publiek. We staan met 3-0 achter tegen Ajax en nog zingen ze hun strot kapot."

"Maar ik heb hier nu drie jaar gevoetbald. Ik heb helemaal niets gewonnen. Dat doet pijn. Ik weet ook niet of we volgend seizoen wel iets kunnen winnen. Feyenoord speelt weer niet in de Champions League. Dat maakt het allemaal niet makkelijker voor de club. Ik zal echt niet zo maar vertrekken bij Feyenoord. Daarvoor moet echt een hele mooie club naar me toekomen. Dat is nu ook nog niet het geval. Als dat wel gebeurt? Dan moet ik eens heel goed nadenken. Ik heb heel veel aan Feyenoord te danken. Dat besef ik heel goed. Ik wil echter ook een keer in de Champions League spelen. Ik weet het dus allemaal nog niet. Dat hoeft ook niet. Laat ik nu eerst maar eens die nederlaag tegen Ajax verwerken. Dat zal niet meevallen."

Vorige zomer probeerde Tottenham Kuijt naar London te halen maar dat mislukte.

Spierblessure voor Rosales

Danny Blind kan aankomende woensdag tijdens de play-offwedstrijd van Ajax tegen FC Groningenniet over Rosales beschikken. Zondag viel de Argentijn tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord uit met een spierblessure.

"Hopelijk haalt hij de bekerfinale. Die is pas op 7 mei," aldus Blind. Tevens vreest de coach van de Amsterdammers dat hij ook Maduro voorlopig moet missen. De middenvelder viel in De Kuip uit met een enkelblessure.

Punten zevende ronde

Zondagavond, het is weer tijd voor de punten. Ditmaal de zevende ronde alweer van de FOK!wielermanager.

Weekwinnaar deze week was mbn met 303 punten. bartoloo pakte met 294 punten de tweede plaats. Een gedeelde derde plaats, met 292 punten, was er voor Baraja en I-loontje.

bartoloo heeft met 1421 punten de koppositie overgenomen van _Michael_Jackson_ die nu met 1388 punten tweede staat twee meer dan de nummer drie, Wazaa.

In de subleagues was Klassiekers de beste, voor Scribbly en Boontje komt om zijn loontje die 244 punten behaalde.

In het algemeen klassement bij de subleagues heeft Scribbly met 1387 punten flink de leiding in handen. Klassiekers staat met 1227 punten tweede en Boontje komt om zijn loontje staat op 1190 punten.

Voor de volgende ronde, en tevens laatste ronde, kan je nog wisselen tot 1 mei 00:01 uur

Voetbal: Uitslagen play-offs 22/23 april

Icoon VoetbalAjax en FC Groningen, de nummers 4 en 5 van de reguliere competitie, gaan onderling uitmaken welke Nederlandse club volgend jaar naast landskampioen PSV in de Champions League mag uitkomen. Ajax versloeg in Rotterdam Feyenoord met 4-2, nadat eerder deze week in de Amsterdamse ArenA al met 3-0 gewonnen werd. Groningen verloor met 2-1 van AZ, maar dat was voor de Alkmaarders niet genoeg om het eerdere 3-1 verlies teniet te doen.

Na een zeer teleurstellende competitie lijkt Ajax het seizoen hierdoor toch nog geslaagd af te sluiten. In De Kuip liep de ploeg via Rosales, Huntelaar en Boukhari uit naar 0-3, alvorens Kuijt namens Feyenoord iets terug kon doen. Mitea voor Ajax en opnieuw Kuijt bepaalden de uitslag op 2-4.

In Alkmaar had AZ vijf minuten de illusie de confrontaties met Groningen als winnaar af te sluiten, nadat het door Koevermans en Arveladze op een 2-0 voorsprong was gekomen. Een doelpunt van Buijs in de 61e minuut zorgde er echter voor dat Groningen aan het langste eind trok, en nog een kans maakt op kwalificatie voor het Europese kampioenentoernooi.

Uitslagen:
Feyenoord - Ajax 2-4 (eerste wedstrijd: 0-3)
AZ - FC Groningen 2-1 (eerste wedstrijd: 1-3)

Plaatsen 6 t/m 9
In de strijd om een plek in de UEFA Cup deed FC Twente zaterdagavond goede zaken. De nummer 9 uit de competitie won met 2-0 van de nummer 6, FC Utrecht. N'Kufo en Gerritsen scoorden de doelpunten voor de Enschedeërs. In de tweede wedstrijd speelden Roda JC en sc Heerenveen met 0-0 gelijk tegen elkaar. Aanstaande woensdag volgen de returnwedstrijden.

Uitslagen:
FC Twente - FC Utrecht 2-0
Roda JC - sc Heerenveen 0-0

Uitslagen plaatsen 10 t/m 13:
NEC - Heracles Almelo 2-3 (eerste wedstrijd 2-0)
Vitesse - RKC Waalwijk 2-0 (eerste wedstrijd 4-4)

NEC en Vitesse spelen op 26 april en 3 mei in de tweede ronde. De winnaar strijdt met de verliezer van de tweede ronde van de play-offs om de 6de/9de plaats om een Intertoto Cup-ticket.

--
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Vaticaan: Wel condooms voor aids-patiënten

Icoon Buitenlands Binnenkort zal er een document openbaar gemaakt worden waarin staat dat het Vaticaan condoomgebruik voor aids-patiënten gaat toestaan. Dat heeft de Vaticaanse minister van Gezondheid, curiekardinaal Javier Lozano Baragán, in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica gezegd.

Aan het document wordt nu nog gewerkt door de leiding van het Vaticaan. Het standpunt is opmerkelijk, aangezien het Vaticaan altijd fel tegen het gebruik van condooms is geweest. Zo werd er zelfs beweerd dat condooms niet helpen tegen de verspreiding van het hiv-virus.

Toch gingen er al langer stemmen op binnen de rooms-katholieke kerk om het gebruik van condooms toe te staan in het geval van een hiv-besmetting. Ook afgelopen vrijdag sprak een kardinaal zich nog voor het gebruik van condooms in deze context uit.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Soep van mensenbotten op kerkhof

Onverlaten hebben op een kerkhof in het Spaanse dorpje Peralada - in de buurt van Gerona aan de Costa Brava - een graf geschonden om soep te kunnen koken van mensenbotten. Op het kerkhof werd een opengebroken graf aangetroffen met een geopende doodskist. Ernaast stond een pot met beenderresten, bouillonblokjes en soepkommen.

Of de grafschenners ook echt van de knekelsoep hebben gedronken, is niet duidelijk. De Spaanse politie vermoedt dat het om een weddenschap gaat tussen jongeren. Een satanisch ritueel wordt echter ook niet uitgesloten.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Petacchi keizer van Nedersaksen

Alessandro Petacchi heeft een meesterlijke Oddset-Rundfahrt achter de rug. De Italiaan was ook vandaag de sterkste en besloot de Duitse rittenkoers met een ongeslagen status.

De laatste etappe ging over een afstand van 171,4 kilometer van Duderstadt naar Göttingen. Andermaal besliste een massasprint over de dagzege en opnieuw bleef Petacchi al zijn concurrenten voor. Danilo Hondo eindigde voor de derde maal als tweede en kan daarmee tevreden terugkijken over z’n rentree. Rabo-Australiër Matthew Hayman legde beslag op plaats drie. Het eindklassement is een blauwdruk van de rituitslag van vandaag.

Petacchi is de eerste renner in de geschiedenis van de Oddset-Rundfahrt die elke etappe wist te winnen. De Milram-coureur kent daarmee een uitstekende voorbereiding op de Giro d’Italia. In de afgelopen drie Giri won Alejet liefst negentien etappes.

Dronken Russische kapitein veroorzaakt aanvaring

Icoon Ongeluk In het Eemskanaal is vandaag een dronken Russische kapitein met zijn binnenvaartschip tegen een kustvaarder aan gevaren. Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) viel de schade mee. De geraakte kustvaarder liep alleen een deuk op, terwijl het schip van de Rus, met 3000 ton veevoer aan boord, alleen lakschade had.

De 41-jarige kapitein bleek na een blaastest ruim drie keer zo veel alcohol op te hebben dan is toegestaan. Volgens eigen zeggen had hij echter niet gedronken, maar 'een bijzonder soort mayonaise gegeten'. De politie slikte dit excuus echter niet. De Rus kreeg een vaarverbod van zeven uur, en een schikking van 1000 euro.

Game Republic werkt aan nieuwe 360 titel

Op zijn weblog heeft Yoshiki Okamoto, de CEO van Game Republic, laten vallen dat zijn bedrijf werkt aan een nieuwe, nog onaangekondigde titel voor de Xbox 360.

"The Xbox 360 project that we're working on now hasn't been announced yet, but I think it's safe to say that this game is well worth looking forward to."

Yoshiki Okamoto heeft, voordat hij zijn eigen bedrijf oprichtte, 20 jaar voor Capcom gewerkt. Hier werkte hij oa aan projecten als Street Fighter en Resident Evil.

In hetzelfde verhaal is ook te lezen dat Okamoto niet echt te spreken was over zijn recente projecten en een nieuwe richting heeft uitgedacht voor zijn studio. Hij is speciaal langs Takashi Sensui, baas van Xbox Japan, geweest om zijn plannen mede te delen.

Of de game ook getoond zal worden op de E3 in mei dit jaar liet Okamoto niet weten, dat wordt dus nog even afwachten.



ONS Sneek ook kampioen zaterdagamateurs

Nadat op tweede paasdag het Spakenburgse IJsselmeervogels al het kampioenschap van de zaterdaghoofdklasse B mocht vieren, is ook in de hoofdklasse C de beslissing gevallen. In de oostelijk / noordelijk getinte afdeling is ONS Sneek gisteren kampioen geworden.

De Friezen hebben eigenlijk het hele seizoen gedomineerd, zodat de titel niet meer als een verrassing komt. De laatste weken ging het echter wat minder, maar ONS wist toch vrij snel kampioen te worden. Concurrent SC Genemuiden ging met 2-3 onderuit bij WHC, terwijl ONS zelf met 2-1 won van Drachtster Boys. Met 51 punten uit 22 duels is de kloof met Genemuiden, dat uit 24 duels 43 punten verzamelde, onoverbrugbaar geworden.

De titel van ONS Sneek is grotendeels op het conto van Sandor van der Heide te schrijven. Gisteren scoorde de voormalige prof van Cambuur Leeuwarden zelf de eerste treffer. Na rust verdubbelde Wout Westerhof de score, alvorens Martijn Liefers namens Drachtster Boys nog iets terug kon doen. Voor Van der Heide was het zijn zestiende goal dit seizoen, waarmee hij topscorer is in de hoofdklasse C.

In mei mag ONS Sneek nu samen met IJsselmeervogels en de kampioen van de hoofdklasse A, vermoedelijk FC Lisse of Rijnsburgse Boys, gaan strijden om de zaterdagtitel.

Wielrennen: Uitslag Luik-Bastenaken-Luik

Icoon SportAlejandro Valverde heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De 25-jarige Spanjaard was de snelste van een groepje favorieten. Paolo Bettini en Damiano Cunego werden respectievelijk tweede en derde. Michael Boogerd finishte als vijfde en was nog even in de aanval.

De koers stond in het teken van een lange ontsnapping van een omvangrijke groep. Op zo'n vijftig kilometer was de hergroepering een feit en kon de feitelijke koers beginnen. La Redoute fungeerde andermaal niet als scherprechter. In de afdaling van de Sprimont ging Michael Boogerd samen met Joaquin Rodriguez op avontuur. Het tweetal werd ingelopen tijdens de beklimming van de Saint-Nicolas.

In de ultieme finale poogden meerdere coureurs weg te komen, maar een sprint moest beslissen over de winst in La Doyenne. Valverde was met overmacht de rapste, en troefde de Italianen Bettini en Cunego af. Woensdag zegevierde Valverde al in de Waalse Pijl. Boogerd passeerde als vijfde de meet.

-------------------------------
Voor een uitgebreid verslag zie de FOK!Wielermanager!

Valverde wint ook in Luik

Alejandro Valverde is de laureator van Luik-Bastenaken-Luik. De Spanjaard was de snelste van een groepje favorieten. Paolo Bettini en Damiano Cunego werden respectievelijk tweede en derde. Michael Boogerd finishte als vijfde en was nog even in de aanval.

Om 10.00 uur klonk het startschot voor de 92e editie van La Doyenne, een van de oudste wielerklassiekers en laatste koers van het klassieke voorjaar. Drie voormalige winnaars, Paolo Bettini, Davide Rebellin en Alexandre Vinokourov, prijkten op het startformulier, evenals twaalf Nederlanders. Zij en 180 anderen moesten tussen Luik en finishplaats Ans twaalf hellingen trotseren, waaronder monumenten als de côte de Saint Roch, côte de la Redoute en côte de Saint-Nicolas. Het deelnemersveld bestond uit een mengelmoesje van ronderenners (Ivan Basso, Damiano Cunego en Vinokourov) en eendagsspecialisten (Michael Boogerd en Paolo Bettini).

Zoals gebruikelijk in de recente voorjaarsklassiekers was het aanvangstempo moordend. Al binnen het kwartier koos een eerste groepje vluchters voor het avontuur. Lang bleven zij niet aan de spits. De ontsnapping van de dag kwam in twee trappen tot stand. Na dertig kilometer ontvluchtten Pierrick Fedrigo en Serge Pauwels de grote groep, waarna ze even later het gezelschap kregen van 24 collega’s. Daaronder bekende namen als Jens Voigt (nummer twee van 2005), Juan Antonio Flecha, Michael Rogers, Steffen Wesemann, onze landgenoot Addy Engels en liefst zeven Belgen.

De leiders fietsten in een mum van tijd naar een voorsprong van ruim zeven minuten. In het peloton namen Milram en Phonak de handschoen op. Beide equipes waren niet vertegenwoordigd van voren en moesten dat bekopen met achtervolgen. Eensgezind passeerde de kopgroep de côte de la Roche-en-Ardenne en côte de Saint-Roch. Aanvallen werden er niet ondernomen. Langzamerhand kroop het peloton dichterbij tot zo’n twee minuten, dankzij werk van CSC en Rabobank.

Het drieluik Wanne, Stockeu en Haute Levée leverde logischerwijs versplintering op in de voorportalen. Wesemann ontbond zijn duivels en liet iedereen achter. De Zwitser pakte snel een minuut op het alsmaar dunner wordende gezelschap achter hem. Uiteindelijk was het verhaal echter ook over voor hem: op de Vecquée werd de nummer twee van de Amstel Gold Race ingelopen. Het peloton was ondertussen nog maar zo’n vijftig coureurs rijk. Team CSC liet Voigt (eerder nog in de kopgroep) sleuren.

La Redoute leverde, net als de voorgaande jaren, geen spektakel op. De favorieten loerden naar elkaar. Korte versnellingen waren er wel, maar Basso en Cunego kregen weinig speelruimte. Achterin vielen ze bij bosjes, zodat het aantal kandidaten voor de zege decimeerde tot ongeveer 25. In de afdaling van de volgende helling – de Sprimont – kozen Boogerd en Joaquin Rodriguez voor de aanval. Binnen enkele kilometers had het tweetal een marge van veertig seconden. Het was Boogerd die het tempo bepaalde; Rodriguez volgde.

Op de Saint-Nicolas kregen Boogerd en Rodriguez het gezelschap van Sinkewitz, Valverde en Perdiguero. Later sloten Bettini, Kashechkin, Horner, Di Luca, Basso, Schleck en Cunego aan. De laatste vijf kilometer lieten aanval na aanval zien. Pogingen van Perdiguero, Basso en Sinkewitz in Ans leverden niets op. Een slotspurt besliste over de eindwinst. Valverde maakte, net als in de Waalse Pijl, optimaal gebruik van zijn rappe benen. De Spanjaard troefde Bettini en Cunego af. Het is voor het eerst dat een Spanjaard Luik-Bastenaken-Luik wint.


Uitslag Luik-Bastenaken-Luik 2006

#CoureurTijd
1.Alejandro Valverde (Spa)6.21.32
2.Paolo Bettini (Ita)z.t.
3.Damiano Cunego (Ita)z.t.
4.Patrick Sinkewitz (Dui)z.t.
5.Michael Boogerd (Ned)z.t.
6.Miguel A. M. Perdiguero (Spa)z.t.
7.Frank Schleck (Lux)z.t.
8.Chris Horner (USA)z.t.
9.Danilo Di Luca (Ita)0’04”
10.Ivan Basso (Ita)0’07”
11.Andrei Kashechkin (Kaz)0’12”
12.Joaquin Rodriguez (Spa)0’24”
13.David Etxebarria (Spa)0’28”
14.Oscar Freire (Spa)0’29”
15.Samuel Sanchez (Spa)0’31”
16.Franco Pellizotti (Ita)0’31”
17.Andrei Grivko (Oek)0’31”
18.Karsten Kroon (Ned)0’31”
19.Alessandro Ballan (Ita)0’31”
20.Thomas Dekker (Ned)0’31”

Uitslagen play-offs 23/04/2006

Vanmiddag stonden de returns op het programma van de play-offs om een eventueel ticket voor de Intertoto Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

NEC - Heracles 2-3
34' Smit 0-1
43' Worm 1-1
49' Denneboom 2-1
79' Sluijter 2-2
82' Sluijter 2-3

Scheidsrechter: v. Dongen.
Toeschouwers: 3.000.
Geel: Wisgerhof (NEC), Smit, Sluijter (Heracles).

Opstellingen

NEC: v.Emmerik, Nalbantoglu, Wielaert, Wisgerhof, Leiwakabessy, E.Barreto (Takak/17), Boutahar (v.d Eede/72), v.d.Doelen, Tininho, Denneboom (Grot/81), Worm.

Heracles: Pieckenhagen, Nurmela, Reekers, Smit (Sluijter/62), Looms, Quansah, Maas, Tanghe, Klavan, Tamerus, Hirayama (Höcher/72).
---------------------------------------
Vitesse - RKC Waalwijk 2-0
86' Junker 1-0
88' Hersi 2-0

Scheidrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 10.000.
Geel: Knol, T. Janssen (Vitesse), v. Haaren (RKC).

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh (Benson/55), Knol, v.d.Berg, Swerts, v.d.Schaaf, Kaya (Fränkel/46), T.Janssen, De Mul, Junker, Hersi.

RKC: R.v.Dijk, Mulder, Bakens, Donk, v.Haaren, v.Diemen, Zuiverloon, D.v.Dijk, Peters (Keller/80), v.d.Haar, Barto (Jardim/72).

Vitesse en NEC spelen aankomende woensdag tegen elkaar in de tweede ronde.

Alarm doet eindexamenstunt mislukken

Icoon OpmerkelijkDrie eindexamenleerlingen hebben zaterdagmiddag hun eindexamenstunt zien mislukken doordat het alarm afging. De politie die na het alarm poolshoogte kwam nemen en het trio aantrof, heeft de jongens gesommeerd hun actie te beëindigen.

De drie leerlingen van het Augustinuscollege in Groningen hadden bedacht dat het wel leuk zou zijn de school te 'behangen'. Terwijl het drietal bezig was met hun werkzaamheden ging echter het alarm af, waarop de politie naar de school toog en de drie knapen, twee van zestien en één van achttien jaar, aantrof. Overigens was de conciërge van de school op de hoogte van de plannen, zo bleek nadat de politie contact met hem had gezocht.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

Uitslag AZ - FC Groningen

FC Groningen is de tegenstander van Ajax aankomende woensdag in de finale van de strijd om een plek in de voorronde van de Champions League aankomend seizoen.

De Groningers verloren weliswaar vanmiddag met 2-1 van AZ, maar omdat ze afgelopen donderdag thuis met 3-1 wisten te winnen gaan ze toch door voor een plekje in de voorronde van de Champions League. Voor de nummer twee van de reguliere competitie, AZ, rest er enkel een plek in de UEFA cup aankomend seizoen.

AZ - FC Groningen 2-1
42' Koevermans 1-0
56' Arveladze 2-0
61' Buijs 2-1

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 8.400
Geel: Steinsson (AZ), Luirink, Fledderus, Cornelisse (Groningen).

Opstellingen

AZ: Timmer, Steinsson, Jaliens, J.Mathijsen, De Cler, Landzaat, Perez (Sektioui/62), Schaars (Opdam/58), Arveladze, Koevermans, Huysegems (Medunjanin/79).

FC Groningen: Roorda, Silva, Luirink, Sankoh, v.d.Linden, Lindgren, Matthijs, Fledderus, Buijs, Nevland (Salmon/76), Cornelisse.

Prijsdaling PlayStation Portable in Frankrijk

Sony Computer Entertainment heeft een prijsdaling aangekondigd van de PSP Giga Pack in Frankrijk. Waar de prijs al lager was dan in Nederland -€279,99 tegen €299,99- gaat de prijs daar op 24 april nog een volle €30 omlaag naar €249,99. Hierdoor kost de giga pack in Frankrijk dus hetzelfde als de voordeel bundel in Nederland. Of we in Nederland ook een prijsdaling kunnen verwachten is nog even afwachten, maar in ieder geval niet in hetzelfde tijdbestek.



Uitslagen Schotland Speelronde 35

Hearts bewees zichzelf in de Schotse competitie zaterdag geen goede dienst. In de uitwedstrijd tegen Hibernian ging de club met 2-1 ten onder terwijl de Rangers een punt haalde tegen Celtic.

Bij rust stond het nog 1-1. Rordan zorgde voor de 1-0 en Berdan wist voor de Hearts de 1-1 te scoren. In de 78e minuut van de wedstrijd wist Benjelloun voor Hibernian alsnog de drie punten binnen te slepen.

De topper tussen Celtic en Glasgow Rangers eindigde zondag doelpuntloos. The Old Firm was een uitermate slap duel. Kampioen Celtic had voor rust een licht overwicht. Ronald Waterreus hield zijn ploeg toen overeind. Na de pauze drong Rangers meer aan, maar ook zonder te scoren.

Glasgow Rangers moet in de laatste drie wedstrijden een achterstand van vier punten zien goed te maken op Hearts om nog in aanmerking te komen voor een plaats in de voorronde van de Champions League aankomend seizoen.

Uitslagen

Dunfermline - Livingston 3-2
Inverness CT - Dundee United 1-0
Aberdeen - Kilmarnock 0-0
Falkirk - Motherwell 1-1
Hibernian - Hearts 2-1
Celtic - Glasgow Rangers 0-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic358789 - 32
2Hearts356867 - 29
3Glasgow Rangers356460 - 35
4Hibernian355659 - 47
5Kilmarnock355259 - 58
6Aberdeen355040 - 37
7Inverness CT354947 - 38
8Motherwell354551 - 57
9Dundee United353240 - 62
10Falkirk352732 - 62
11Dunfermline352729 - 65
12Livingston351825 – 76

Formule 1: Uitslag GP van San Marino

Icoon Formule 1Michael Schumacher heeft de Grand Prix van San Marino gewonnen. Na een spannend gevecht met Fernando Alonso wist de Duitser zijn eerste overwinning van het seizoen te scoren. Juan Pablo Montoya pakte de derde positie.

Bij de start nam Schumacher direct de leiding, gevolgd door Jenson Button en Felipe Massa, die de derde plaats van Rubens Barrichello overnam. In de eerste ronde viel echter direct het doek voor Christijan Albers, die door Yuji Ide van de baan werd getikt en viermaal over de kop sloeg. Albers kon ongedeerd uit de wagen kruipen.

Na een korte safety car-periode naar aanleiding van Albers' crash werd de race herstart en pakte Alonso de vierde plaats. De Spanjaard was razendsnel en reed de achterstand op Massa makkelijk dicht. Na de eerste serie pitstops was Alonso zowel Massa als Button gepasseerd en reed hij op een tweede plaats. Michael Schumacher bleek na zijn pitstop anderhalve seconde per ronde langzamer dan Alonso en het gat tussen de twee slonk zienderogen.

Ondertussen had Button grote problemen bij zijn tweede pitstop. De Engelsman kreeg het signaal om te vertrekken, maar zijn wagen werd nog bijgetankt. Door de kracht van het wegrijden werd de brandstofslang compleet van de aansluiting op de auto gerukt en mocht Honda van geluk spreken dat er geen brand uitbrak.

Alonso had op twee-derde van de wedstrijd de achterstand naar Schumacher helemaal dichtgereden en beide coureurs maakten op bijna hetzelfde moment hun pitstops, wat geen verschil in de onderlinge posities veroorzaakte. Op zijn laatste set banden bleek Schumacher weer even snel als Alonso en de Spanjaard kon geen gelegenheid vinden om de Ferrari te passeren. Toen Alonso een paar keer bijna van de baan was geschoten door zijn verslechterende banden, was het bekeken voor de regerend wereldkampioen en kon Schumacher onbedreigd naar de overwinning toerijden.

Montoya reed een prima, maar anonieme, race en eindigde op het podium, zijn teamgenoot Kimi Räikkönen pakte de vijfde plaats, achter de Ferrari van Felipe Massa. Jenson Button, die vanaf de voorste startrij was vertrokken, moest genoegen nemen met een zevende positie, teamgenoot Barrichello kwam zelfs niet verder dan een tiende plaats, na op de derde plek te zijn gestart.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport


Albers crasht zwaar in de eerste raceronde

Uitslag GP San Marino

Michael Schumacher heeft de Grand Prix van San Marino gewonnen. Na een spannend gevecht met Fernando Alonso wist de Duitser zijn eerste overwinning van het seizoen te scoren. Juan Pablo Montoya pakte de derde positie.

Bij de start nam Schumacher direct de leiding, gevolgd door Jenson Button en Felipe Massa, die de derde plaats van Rubens Barrichello overnam. In de eerste ronde viel echter direct het doek voor Christijan Albers, die door Yuji Ide van de baan werd getikt en viermaal over de kop sloeg. Albers kon ongedeerd uit de wagen kruipen.

Na een korte safety car-periode naar aanleiding van Albers' crash werd de race herstart en pakte Alonso de vierde plaats. De Spanjaard was razendsnel en reed de achterstand op Massa makkelijk dicht. Na de eerste serie pitstops was Alonso zowel Massa als Button gepasseerd en reed hij op een tweede plaats. Michael Schumacher bleek na zijn pitstop anderhalve seconde per ronde langzamer dan Alonso en het gat tussen de twee slonk zienderogen.

Ondertussen had Button grote problemen bij zijn tweede pitstop. De Engelsman kreeg het signaal om te vertrekken, maar zijn wagen werd nog bijgetankt. Door de kracht van het wegrijden werd de brandstofslang compleet van de aansluiting op de auto gerukt en mocht Honda van geluk spreken dat er geen brand uitbrak.

Alonso had op twee-derde van de wedstrijd de achterstand naar Schumacher helemaal dichtgereden en beide coureurs maakten op bijna hetzelfde moment hun pitstops, wat geen verschil in de onderlinge posities veroorzaakte. Op zijn laatste set banden bleek Schumacher weer even snel als Alonso en de Spanjaard kon geen gelegenheid vinden om de Ferrari te passeren. Toen Alonso een paar keer bijna van de baan was geschoten door zijn verslechterende banden, was het bekeken voor de regerend wereldkampioen en kon Schumacher onbedreigd naar de overwinning toerijden.

Montoya reed een prima, maar anonieme, race en eindigde op het podium, zijn teamgenoot Kimi Räikkönen pakte de vijfde plaats, achter de Ferrari van Felipe Massa. Jenson Button, die vanaf de voorste startrij was vertrokken, moest genoegen nemen met een zevende positie, teamgenoot Barrichello kwam zelfs niet verder dan een tiende plaats, na op de derde plek te zijn gestart.


Albers crasht zwaar in de eerste raceronde

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:31:06.486  
2 Fernando AlonsoRenault F1  + 2.096  
3 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  + 15.868  
4 Felipe MassaScuderia Ferrari  + 17.096  
5 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 17.524  
6 Mark WebberWilliams F1  + 37.739  
7 Jenson ButtonHonda Racing F1  + 39.635  
8 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 40.200  
9 Ralf SchumacherToyota F1  + 45.511  
10 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  + 1:17.851  
11 Nico RosbergWilliams F1  + 1:19.675  
12 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1  + 1:22.370  
13 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  + 1 ronde  
14 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
15 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
16 Tiago MonteiroMidland F1  + 2 ronden  
- David CoulthardRed Bull Racing    uitval
- Takuma SatoSuper Aguri F1    uitval
- Christian KlienRed Bull Racing    hydrauliek
- Yuji IdeSuper Aguri F1    spin
- Jarno TrulliToyota F1    stuurinrichting
- Christijan AlbersMidland F1    crash

Famitsu Most Wanted

De uitslag van de wekelijkse poll voor de Most Wanted games van Famitsu is weer bekend. De top 10 is zoals elke week weer redelijk stabiel, onderin rommelt het wat meer, de enige game die daar al weken stabiel staat is New Super Mario Bros. Microsoft's hoop in bange tijden Blue Dragon stijgt weer en klimt langzaam terug naar de top 10 waar hij een maand geleden nog in stond.

Pos.GameSysteemUitgever
1. (1/1)Mother 3GBANintendo
2. (2/2)Biohazard 5PS3Capcom
3. (4/3)Metal Gear Solid 4PS3Konami
4. (3/4)Final Fantasy IIINDSSquare Enix
5. (7/8)Persona 3PS2Atlus
6. (6/5)Kimi KissPS2Enterbrain
7. (5/6)Valkyrie Profile 2 - SilmeriaPS2Square Enix
8. (8/9)OkamiPS2Capcom
9. (9/7)Seiken Densetsu 4PS2Square Enix
10. (11/10)Xenosaga Episode IIIPS2Namco
11. (12/13)Blue DragonX360Microsoft
12. (13/12)The Legend of ZeldaNGCNintendo
13. (10/11)Dragon Quest: Shounen Yangus...PS2Square Enix
14. (14/14)New Super Mario Bros.NDSNintendo
15. (16/18)Jikkyou Powerful Major LeaguePS2Konami
16. (20/-)Winning Eleven 10PS2Konami
17. (15/19)Tales of the TempestNDSNamco
18. (19/20)Sengoku Basara 2PS2Capcom
19. (18/15)Gyakuten Saiban 4PS2Capcom
20. (17/16)Ninety-Nine NightsX360Microsoft

Japan als laatste naar WK hockey

De mannenploeg van Japan heeft zich als twaalfde en laatste land geplaatst voor de strijd om de wereldtitel hockey, die aankomende september in Duitsland plaatsvindt. Op het kwalificatietoernooi in het Chinese Guangzhou eindigden de Japanse mannen als vijfde.

Bij dat toernooi hadden Pakistan, Engeland, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland zich al eerder verzekerd van een startbewijs. Nieuw-Zeeland won het toernooi in China.

Naast deze vijf landen doen ook titelverdediger Duitsland, Nederland, Spanje, Argentinië, India, Australië en Zuid-Afrika mee aan het WK, dat van 6 tot en met 17 september in Mönchengladbach wordt gehouden.

What says you?

Dutchmen are always of opinion that they very good English speak. Though must I confess that I as half Scotsmen that it English earlier learned was then it Dutch, sometimes with chickenskin listen to the horrible language use of Dutchmen that English speak.

Sentences and expressions be used literaly translated witch you only can guess to the meaning of the sentence. On the TTK-forum stands a briljant topic about this. There can you as wrong English speak as you want, but je must the sentences literaly translate from out it Netherlands tot it English.

You can off course to normal de Babelfish translater use. Understand you it a little bit?

"Jaarlijkse omzet gamesindustry 25 miljard dollar"

Jan van Looy van het Instituut voor Culturele Studies van de Katholieke Universiteit Leuven raamt in zijn doctoraatproefschrift de snel stijgende wereldwijde jaarlijkse omzet van de gamesindustry momenteel op zo'n 25 miljard dollar. "De game-industrie komt hiermee stilaan op het niveau van de filmindustrie", aldus van Looy.

De auteur stelt dat het geen toeval is dat er de laatste jaren steeds meer games verfilmd worden. Bekende titels die verfilmd zijn, zijn onder andere Resident Evil, Tomb Raider en Final Fantasy. Naast inhoudelijke uitwisseling is er ook op technologisch vlak veel uitwisseling: de 'bullet time'-scène uit The Matrix bevat bijvoorbeeld technieken die overgenomen zijn uit de gamesindustry.

Games bestaan al een halve eeuw, maar inhoudelijk is er volgens van Looy de afgelopen 30 jaar maar weinig veranderd. De hoofdthema's zijn nog steeds actie, strategie, puzzel en simulatie. Een verschil is wel dat er in het begin gespeeld werd in arcadehallen, en de games duurden slechts enkele minuten. Tegenwoordig worden games vrijwel exclusief thuis gespeeld.

Hoewel er veel publiek wantrouwen is tegenover hedendaagse games, merkt de auteur op dat ze ontstaan zijn als een cultureel antwoord op een menselijk verlangen. "Enerzijds wil de mens de werkelijkheid vatten in kwantitatieve modellen en is de omgeving van een computerspel niets meer dan een wiskundig ontworpen werkelijkheid. Anderzijds laat een computerspel de mens toe om op te gaan in een fictieve wereld en dit met een betrokkenheid die veel groter is dan bij film en boeken."

Het wantrouwen tegenover games vergelijkt van Looy met de houding destijds tegenover jazz, flipperkasten, televisie en rockmuziek. "Ook dat waren kunst- of spelvormen die nieuwe technologieën gebruikten en een soort van morele paniek veroorzaakten".

Foto's van I am 8-bit 2.006

Een maand terug kondigde we al aan dat de 8-bit tentoonstelling dit jaar zou terugkeren en daar zijn nu ook de eerste foto's van op internet te vinden. Op deze tentoonstelling geven verschillende kunstenaars hun eigen visie op de games en karakters uit het 8-bit tijdperk. Een klein voorproefje:







De rest van de foto's kun je hier (deel 1) en hier (deel 2) vinden. Mocht je zelf interesse hebben om de kunstwerken van dichtbij te bekijken dan moet je een ticket boeken naar Los Angeles.

Uitslag Feyenoord - Ajax

Ajax heeft zich geplaatst voor de finale in de strijd om een plek in de voorronde van de Champions League aankomend seizoen.

Nadat donderdag de heenwedstrijd met 3-0 winnend werd afgesloten door de Amsterdammers, wisten ze Feyenoord in de Kuip met 2-4 te verslaan.

Hieronder de karakteristiek van de wedstrijd.

Feyenoord - Ajax 2-4
34' Rosales 0-1
40' Huntelaar 0-2
51' Boukhari 0-3
59' Kuyt 1-3
81' Mitea 1-4
87' Kuyt 2-4

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 35.000.
Geel: Collen, v. Hooijdonk (Feyenoord), Rosenberg (Ajax).

Opstellingen

Feyenoord: Lodewijks, Collen, Vlaar (Hofs/37 - Boussabon/53), Greene, Bosschaart (Drenthe/46), Paauwe, Kuyt, De Guzman, Pardo, v.Hooijdonk, Kalou.

Ajax: Stekelenburg, Boakye, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Maduro (Lindenbergh/70), Galásek, Boukhari, Rosales (Charisteas/45+1), Huntelaar, Rosenberg (Mitea/71).

Vanmiddag om half 5 zal bekend worden wie de tegenstander van Ajax zal zijn, dan is de wedstrijd tussen AZ en FC Groningen afgelopen. Groningen won de eerste wedstrijd met 3-1

Uitslagen Engeland Speelronde 36

Arsenal heeft belangrijke punten gemorst om volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League uit te komen. De ploeg van Arséne Wenger speelde in een rechstreeks duel gelijk tegen Tottenham Hotspur (1-1).

Het duurde tot in de tweede helft voordat de eerste goal van de wedstrijd viel. Op aangeven van Edgar Davids, die in de 85ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, wist Robbie Keane The Spurs op voorsprong te zetten. Thierry Henry zorgde er echter voor dat Tottenham niet met de punten aan de haal ging. In de laatste tien minuten wist hij te scoren, waardoor het 1-1 werd. Door deze remise blijft het gat tussen beiden clubs vier punten in het voordeel van de mannen van Martin Jol.

De strijd om de zesde plaats, die recht geeft op het spelen van UEFA Cup-voetbal, is nog altijd in vole gang. Newcastle United wist te winnen van West Bromwich Albion. Door doelpunten van Shola Ameobi (2x) en Nolberto Solano stond na negentig minuten spelen een 3-0-eindstand op het scorebord. Het was alweer de vijfde overwinning op rij voor The Magpies. De club bezet nu de zevende plaat, maar ze hebben evenveel punten als de huidige nummer zes, Blackburn Rover. Overigens heeft Newcastle United wel een wedstrijd meer gespeeld. Door het verlies van afgelopen weekend is de kans groot dat The Baggies zullen degraderen.

Bolton Wanderers doet ook nog altijd mee in de strijd om Europees voetbal. De club zette in eigen huis Charlton Athletic met 4-1 aan de kant. De goals kwamen op naam van Ricardo Vaz Te, Jared Borgetti. Kevin Davies wist het net tweemaal succesvol te vinden. Darren Bent deed wat terug voor de bezoekers. Dankzij deze overwinning staan The Wanderers op een achtste plaats. De ploeg heeft maar twee punten minder dan Blackburn Rovers en Newcastle United.

In de onderste regionen van het Premiership behaalde Birmingham City een kostbaar punt in de wedstrijd tegen Everton. Beiden ploegen wisten in dit duel niet te scoren. De ploeg uit Birmingham staat nog altijd op de achttiende plaats met 33 punten.

Portsmouth heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De club won de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Sunderland met 2-1. Vooral de tweede helft was leuk om te zien. Na 70 minuten spelen kwamen The Black Cats op voorsprong door een doelpunt van Tommy Miller. Drie minuten later was het alweer gelijk. Svetoslav Todorov bracht Pompey weer terug in de wedstrijd. Twee minuten voor tijd kreeg Portsmouth nog een penalty. Deze werd benut door Richard Hughes.

Alle uitslagen:
Arsenal - Tottenham Hotspur 1 - 1
Bolton Wanderers - Charlton Athletic 4 - 1
Everton - Birmingham City 0 - 0
Newcastle United - West Bromwich Albion 3 - 0
Portsmouth - Sunderland 2 - 1

De stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoorTegen
1Chelsea35886920
2Manchester United35796831
3Liverpool35734922
4Tottenham Hotspur36625136
5Arsenal35585828
6Blackburn Rovers35544642
7Newcastle United36544642
8Bolton Wanderers35534739
9Wigan Athletic35524245
10West Ham United35494852
11Charlton Athletic36474149
12Everton36463147
13Middlesbrough34434755
14Manchester City34404041
15Aston Villa35393950
16Fulham34394355
17Portsmouth36353458
18Birmingham City36332849
19West Bromwich Albion36292955
20Sunderland **35122363

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Thierry HenryArsenal23
2Ruud van NistelrooyManchester United21
3Darren BentCharlton Athletic18

Programma komende week:

DatumWedstrijdAanvang
24/04/2006Fulham - Wigan Athletic21:00
25/04/2006Aston Villa - Manchester City20:45
26/06/2006West Ham United - Liverpool20:45

** = gedegradeerd

Vermoedelijke wapen MP3-moord gevonden

Icoon MisdaadDe politie in Brussel denkt het wapen te hebben gevonden waarmee de 17-jarige Joe Van Holsbeeck werd doodgestoken, toen hij zich vorige week woensdag verzette tegen twee jongens die hem van zijn mp3-speler wilden beroven in het Centraal Station van Brussel. In een vuilnisbak tussen het CS en de Duquesnoystraat, waarvan vast staat dat de daders deze route namen, vond een dakloze een bebloed mes. De politie zoekt uit of het om het moordwapen gaat.

Inmiddels heeft de politie nieuwe duidelijkere beelden vrijgegeven, wat opnieuw tientallen tips opleverde. Een leerkracht zou één van de daders hebben herkend op deze videobeelden, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Ook bekijkt de politie alle beelden van metrostations en loopt de politie het gsm-verkeer na omdat één van de daders een mobiele oproep kreeg.

In de centrale moskee in Brussel heeft de imam de moord wel veroordeeld, maar riep de moslimgemeenschap niet op de daders aan te geven, zoals eerder wel werd aangekondigd. Morgen vindt een demonstratie plaats tegen zinloos geweld die om drie uur begint bij de Kruidtuin in de Belgische hoofdstad. De politie verwacht tienduizenden deelnemers.

De vermoedelijke daders van de mp3-moord
De vermoedelijke daders van de mp3-moord


Met dank aan HaerdenC voor de submit.

Oblivion op een oude videokaart

Gisteren is de patch Oldblivion uitgebracht. Deze patch maakt het mogelijk om met verouderde videokaarten The Elder Scrolls IV: Oblivion te spelen. Oblivion was oorspronkelijk gemaakt voor DirectX 9 videokaarten die bepaalde vertex- en pixelshaders ondersteunen. Oudere videokaarten ondersteunen deze niet, waardoor Oblivion niet stabiel kon lopen. Met de patch, die hier is te downloaden, worden een groot aantal videokaarten uit de GeForce 3, GeForce 4 en Radeon 9200 series ondersteund.

Let op: dit is geen officiële patch van Bethesda. Er is dus géén garantie dat Oblivion nog goed functioneert wanneer je deze patch installeert.



Wat gebeurde er volgende week

Helaas heeft drq afscheid moeten nemen van deze wekelijkse reeks vol facts and figures om de loef mee af te steken bij ooms en tantes op verjaardagen. In het vervolg zal deze reeks voortgezet door (nog steeds) Silmarwen en Mutter.

Algemeen
Op 23 april 1998 ontsnapt Marc Dutroux uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Vier uur later wordt hij in de Ardense bossen van Herbeumont opgemerkt door een boswachter en gearresteerd. Minister van Justitie Stefaan De Clerck en Minister van Binnenlandse Zaken Johan Vande Lanotte hebben ondertussen al hun ontslag gegeven. In 2000 wordt Dutroux veroordeeld tot vijf jaar cel voor de ontsnapping. Dutroux is veroordeeld voor het vermoorden, misbruiken en nog ergere mishandelingen van diverse meisjes.
Op 24 april 1792 wordt De Marseillaise, het Franse volkslied gecomponeerd.
Op 24 april 2004 is de trouwdag van Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit. Omdat er geen toestemmingwet is ingediend is Johan Friso geen lid meer van het Koninklijk huis.
Op 25 april 1719 wordt Robinson Crusoe van Daniel Defoe gepubliceerd.
Op 26 april 1935 wordt het Nationaal Park De Hoge Veluwe gesticht.
Op 26 april 1986 vindt er een explosie en een daarop volgende brand in een kernreactor bij de Oekraïnse plaats Tsjernobyl plaats. Er komt een grote hoeveelheid radioactief materiaal vrij. (Woensdag hier meer over)
Op 28 april 1967 opent Koningin Juliana het vernieuwde vliegveld Schiphol

Politiek
Op 23 april 1533 ontbindt de Anglicaanse Kerk het huwelijk tussen Catharina van Aragón en Hendrik VIII. Hendrik VIII heeft onder andere om te kunnen trouwen de Anglicaanse Kerk gesticht als afzetting van de Rooms Katholieke kerk. De koning(in) van Groot-Britannië is hoofd van de kerk.
Op 24 april 1975 blaast de Baader-Meinhof groep de West-Duitse ambassade in Stockholm op. Baader-Meinhof was een extreem marxistische terreurgroep.
Op 24 april 1993 richt een IRA-bom verwoestingen aan in de City van Londen.
Op 28 april 1992 wordt in Den Haag het nieuwe gebouw van de Tweede Kamer in gebruik genomen.
Op 29 april 1945 trouwt Adolf Hitler trouwt met Eva Braun.

Oorlog
Op 24 april 1184 v. Chr. dringen de Grieken Troje binnen met het paard van Troje. Dit alles is nooit bewezen en behoort dus ook toe aan een legende. Toch zijn er wel vermoedens dat het verhaal waar is.
Op 24 april 1846 begint de Mexicaans-Amerikaanse oorlog. De Mexicaans-Amerikaanse Oorlog (soms ook de Amerikaans-Mexicaanse Oorlog genoemd) was een oorlog tussen Mexico en de Verenigde Staten van Amerika tussen 1846 en 1848.
Op 24 april 1915 begint de Armeense Genocide. De Armeense Genocide (soms de Armeense kwestie genoemd) is de naam voor de genocide op honderdenduizenden tot miljoenen Armeniërs die gepleegd is in het Ottomaanse Rijk ten tijde van het regime van de Jonge Turken (1915 tot 1917).
Op 28 april 1945 worden Benito Mussolini en zijn minnares Clara Petacci gedood door leden van het Italiaanse verzet wanneer ze het land uit proberen te vluchten, wanneer blijkt dat de Tweede WereldOorlog tot het einde loopt.
Op 29 april 1945 wordt concentratiekamp Dachau bevrijd door de troepen van de VS. Dachau was een van de vele kampen die Hitler gebruikte voor moord.
Op 29 april 1975 vluchten Amerikaanse troepen weg uit Saigon voor het Noord-Vietnamees leger. Dit betekent het einde van de oorlog, waar de Amerikanen verliezen.

Sport
Op 23 april 2005 behaalt PSV Eindhoven voor de 18e keer het kampioenschap van de Holland Casino Eredivisie.
Op 28 april 1901 wordt de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie opgericht.

Wetenschap
Op 23 april 2001 introduceert Intel de Pentium 4-processor.
Op 24 april 1990 wordt de Hubble ruimtetelescoop gelanceerd door de Space Shuttle Discovery
Op 25 april 1953 publiceren James Watson en Francis Crick in Nature de structuur van het menselijk DNA.
Op 28 april 1877 wordt in Rotterdam de spoorbrug over de Nieuwe Maas in gebruik genomen

Feestdagen
25 april is de laatst mogelijke datum van Pasen. Pasen viel op deze datum in:1666, 1734, 1886, 1943, 2038.
Op 29 april wordt in Den Haag traditioneel Koninginnenach gevierd, voorgaande op Koninginnendag op 30 april. (Vergeet niet dat in verband met de zondag Koninginnendag dit jaar gevierd wordt op 29 april en Koninginnenach dus op de 28-ste wordt gevierd.

Vogelgriep H5N1: The Game

Om ons allen op een pandemie voor te bereiden heeft het Duitse 3dsoftart Game Design een nieuwe game uitgebracht. In H5N1: Jagd auf die Vogelgrippe moet jij als speler je eigen kippen beschermen tegen de kippen van de buren die met het gevreesde vogelgriep-virus zijn besmet. De kippen komen met hordes aanstormen, dus je moet je shotgun gebruiken om de kippen weg te houden. Het spel telt maarliefst drie levels, en heeft een heuse highscore-tabel. Mensen die na deze aankondiging al warm lopen voor deze game kunnen hem hier aanschaffen voor €9,95 en hem vervolgens via die site downloaden.



Kip zoals we die het liefste zien...

Met dank aan liz voor het submitten van dit nieuws

Rode Ster pakt titel in Servië en Montenegro

FK Crvena Zvezda, hier beter bekend als Rode Ster Belgrado, heeft de Servo-Montenegrijnse titel gepakt. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg negen punten voorsprong op aartsrivaal Partizan Belgrado, met een beter onderling resultaat.

Titelverdediger Partizan verspeelde dit weekend punten door een 1-1 gelijkspel tegen Buducnost Podgorica. Vervolgens wist Rode Ster met 2-0 van OFK Belgrado te winnen om de voorsprong tot negen punten uit te breiden. Voor Rode Ster is ook de dubbel nog mogelijk; in de bekerfinale op 10 mei is de tegenstander wederom OFK.

Stand NHL-playoffs per 23 april

Alle acht series in de eerste ronde van de NHL-playoffs hebben hun eerste wedstrijd gehad, en alleen Dallas en Carolina konden hun thuisvoordeel nog niet uitbuiten.
Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning1-0
OttawaTampa Bay4-1
Carolina HurricanesMontréal Canadiens0-1
CarolinaMontréal1-6
New Jersey DevilsNew York Rangers1-0
New JerseyNew York6-1
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers1-0
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers1-0
DetroitEdmonton3-2, 2OT
Dallas StarsColorado Avalance0-1
DallasColorado2-5
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-0
NashvilleSan Jose4-3
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks1-0
CalgaryAnaheim2-1, OT

Bolkestein: integratieproblematiek onoplosbaar

Oud VVD-leider Frits Bolkestein ziet geen oplossing voor het integratieprobleem van moslims in Nederland. Deze sombere conclusie uitte de oud-EU-commissaris afgelopen vrijdag tegenover een verslaggever van Planet Internet, na een debat over immigratie in de VS.

Volgens Bolkestein heeft hij al in 1991, met zijn artikel 'Integratie van minderheden moet met lef worden aangepakt', gewaarschuwd voor de huidige problemen. Verder zei hij dat je moet kunnen zeggen dat er superieure en inferieure samenlevingen bestaan. ''Het grootste probleem is dat Europa blijk geeft van een ernstig gebrek aan zelfbewustzijn. En er schuilt een groot gevaar in het ontstaan van een meerderheid van moslimmigranten in de grote Nederlandse steden en de intolerantie binnen deze groep ten opzichte van de westerse samenleving'', aldus het VVD-erelid.

De harde toon waarop het integratiedebat momenteel gevoerd wordt, en waarop geregeld kritiek wordt geleverd, doet er volgens Bolkestein uiteindelijk niet toe: ''Het gaat om aantallen. Die aantallen zijn er nu eenmaal, die groeien alleen maar en die gaan niet meer weg.''

Met dank aan Eekje voor de submit.

Lok: "Ontslag komt als verrassing"

Cees Lok blijft ervan overtuigd dat zijn manier van handelen NAC Breda in de Eredivisie zou hebben gehouden. Vanmorgen werd de coach op non-actief gesteld bij de club uit Breda.

"De breuk is definitief. Ik ben gebotst met een gedeelte van de spelersgroep en dat is uiteindelijk de reden dat ik weg moet. Ik ben er van overtuigd dat we op mijn manier in de eredivisie zouden zijn gebleven, maar het bestuur denkt daar anders over. Deze actie kwam voor mij als een verrassing. Ik had het niet aan zien aankomen," aldus Lok.

De voormalig trainer van NEC heeft er geen spijt van. Hij betreurt wel de wijze waarop de zaken gelopen zijn. "Ik vind het heel jammer dat het zo gelopen is. Ik denk dat we ons hadden kunnen handhaven in de eredivisie en dan is NAC een prachtige club om iets op te bouwen. Zo ver is het uiteindelijk niet gekomen. Ook dit soort dingen hoort bij de voetballerij."

'Dieven kijken nooit in kinderkamers'

Icoon MisdaadDe beste plek om in huis kostbaarheden te bewaren is de kinderkamer. Volgens een Brits onderzoek onder veroordeelde criminelen is dat namelijk dé plek waar inbrekers niet snel zullen zoeken. Een hond in de woning is volgens de boeven daarbij afschrikwekkender dan een alarminstallatie.

Voor het onderzoek werden vijftig gevangen inbrekers ondervraagd, die allen in de afgelopen drie jaar meer dan twintig inbraken hadden gepleegd. Geconcludeerd kan worden dat een ervaren inbreker binnen ongeveer twintig minuten de belangrijkste plekken van een woning doorzocht heeft, waarna hij er met een buit van zo'n 1200 euro vandoor kan gaan. Dieven zouden een voorkeur hebben voor goed onderhouden woningen met een mooie auto op de oprit, omdat dat een indicatie is dat er wat te halen is. De helft van de ondervraagden boeven bekende wel eens te hebben ingebroken bij vrienden of familie.

Volgens de inbrekers worden waardevolle artikelen vaak bewaard in de slaapkamers. Woningen worden vaak doorzocht volgens een vast patroon: eerst de hoofdslaapkamer, dan de andere volwassenenslaapkamers, vervolgens de woonkamer, de eetkamer en de werkkamer en tot slot de keuken. "Ik had het met mijn ogen dicht kunnen doen", verklaarde één van de ondervraagden.

Met dank aan IMDONE voor de submit.

Limo zegeviert in marathon Londen

Felix Limo heeft de marathon van Londen gewonnen. De Keniaan troefde titelverdediger Martin Lel af in een eindsprint. Het wereldrecord bleef buiten bereik.

Vele toppers verschenen aan de start van de marathon van Londen. Alleen Paul Tergat en Sammy Kurir ontbraken op de afspraak. Het tempo was moordend: halverwege leek Tergats wereldrecord serieus in gevaar. Onder andere olympisch kampioen Baldini en tweevoudig wereldkampioen Gharib konden niet meekomen en zouden op eigen tempo uitkomen op een heel aardige tijd.

Uiteindelijk zou een sextet strijden om de zege. De beslissing viel op vier kilometer van de finish. Lel en Limo versnelden en niemand kon mee. Haile Gebrselassie kreeg af te rekenen met een zware inzinking en finishte pas als negende. Limo en Lel bleven bij elkaar en eerstgenoemde was de snelste in de sprint. Eerder was de Keniaan al winnaar in Chicago en Rotterdam. Hendrik Ramaala eindigde opnieuw op het podium in een grote stadsmarathon. Limo's tijd was met 2.06.39 rap.

Bij de dames was de zege voor de Amerikaanse Deena Kastor. Ondanks de afwezigheid van Paula Radcliffe werd het nooit spannend. Kastor was simpelweg te sterk en met haar 2.19.35 is ze pas de achtste vrouw die onder de 2.20 loopt. Ljoedmilla Petrova (2.21.29) en Susan Chepkemei (2.21.45) belandden ook op het podium.


Uitslag:
1. Felix Limo – 2.06.39
2. Martin Lel – 2.06.40
3. Hendrik Ramaala – 2.06.54
4. Khalid Khannouchi – 2.07.04
5. Stefano Baldini – 2.07.21

Kroaat rijdt 33 auto's in 23 jaar in de prak

Icoon OpmerkelijkFranjo Pozgaj, een 39-jarige postbode uit Kroatië, heeft in 23 jaar 33 auto's in de prak gereden. Hij heeft dan ook besloten om de sleutels van de auto maar aan de wilgen te hangen en voortaan een minder duur vervoersmiddel te gebruiken, de fiets.

De eerste auto die het moest ontgelden was de Audi van zijn vader, toen hij zestien was. Ook heeft hij een Renault twintig minuten na aankoop total-loss gereden.

"Het lijkt er op dat ik gewoon pech met auto's heb", aldus de brokkenmaker.

Nieuwe rage: duiven verpletteren onder bus

Duif In Engeland hebben ze er een nieuwe rage bij. Jongeren lokken duiven met vogelvoer de busbaan op en kijken vervolgens toe hoe de dieren verschrikt vluchten of, in het ergste geval, verpletterd worden onder de buswielen. De Pigeon Control Advisory Service (PiCAS) zegt klachten te hebben gekregen van vogelliefhebbers uit Bristol.

De jongeren zouden niet alleen spelen met het leven van de dieren, maar ook het leven van andere weggebruikers in gevaar brengen. PiCAS directeur Guy Merchant: "De buschauffeur moet hard remmen of uitwijken om een botsing met de dieren te voorkomen. Een botsing met het tegemoetkomende verkeer of een voetganger kan dan het gevolg zijn. De vogels kunnen ook de voorruit van de bus breken."

Merchant waarschuwt dat iedereen die zich schuldig maakt aan deze vorm van vermaak kan rekenen op straf. "Het is duidelijk dat mensen die dit doen de wet overtreden. Indien de politie niet gemachtigd is de daders te vervolgen, zullen wij overwegen de daders zelf te vervolgen."

[GP2] Uitslag 2e race San Marino

Vanmorgen is de tweede race van de GP2series op het circuit van Imola verreden. De race is gewonnen door Ernesto Viso.

In de tweede race van het GP2-weekend in San Marino op het circuit van Imola vertrok Yoshimoto vanaf pole position. Op de startgrid kwam Adrian Valles niet weg kwam en hij werd aangereden door Lucas di Grassi. De safety car kwam naar buiten en dat gaf de marshalls tijd om de baan op te ruimen. Toen de safety car weer naar binnen kwam waren het Viso en Piquet die zich samen door het veld heen vochten. Viso en Piquet reden vervolgens samen weg bij de anderen en hadden al snel een comfortabele voorsprong op de rest van het veld.

Achter de twee leiders was het Timo Glock die een mooi gevecht had met Lapierre. Lapierre probeerde bij elke bocht een aanval op de Duitser te plaatsen, maar Glock verdedigde goed. Uiteindelijk was het Lapierre die teveel risico nam en in het gras terecht kwam. Lapierre kon zijn race vervolgen, maar viel wel terug tot de zevende plaats. Achter in het veld was het Lewis Hamilton die zijn diskwalificatie in de eerste race probeerde goed te maken, echter een plaats in de punten zat er voor de Brit niet meer in.

Uiteindelijk was het Viso die, net voor Piquet, als eerste de finish passeerde. Op twintig seconden achterstand pakte Yoshimoto de laatste podium plaats.

Uitslag GP2 Imola race 2:

Pos Driver Team VerschilRonden
1E. VisoiSport-25
2N. PiquetPiquet Sports00'00"59625
3H. YoshimotoBCN Comp.00'25"00125
4T. GlockBCN Comp.00'28"90125
5L. FilippiFMS00'29"27825
6F. PorteiroCampos Racing00'30"35125
7N. LapierreArden00'31"50225
8A. ZuberTrident00'31"80925
9F. MonfardiniDAMS00'32"44925
10L. HamiltonART00'33"36625
11A. Negr_oPiquet Sports00'35"82625
12A. CarrollRacing Eng.00'39"65425
13S. HernandezDurango00'40"08925
14F. PereraDAMS00'40"39925
15F. FauzySuper Nova00'41"75325
16C. PiccioneDurango00'43"20625
17T. GommendyiSport00'49"13825
18J. VillaRacing Eng.01'05"30425
19J. LopezSuper Nova-23
20O. PlaDPR-23
21J. TahinciFMS-19
22G. BruniTrident-12
23M. AmmermullerArden-1
24A. PrematART-0
25A. VallesCampos Racing-0
26L. Di GrassiDurango-

'Prins Harry wil op missie naar Irak of Afghanistan'

Prins HarryDe Britse prins Harry wil uitgezonden worden naar Irak of Afghanistan. Dat meldt de Britse krant Mail on Sunday op basis van bronnen binnen het leger. Harry, na zijn vader Charles en broer William de derde in de lijn van troonopvolging, zou gedreigd hebben het leger te verlaten als hij niet mee mag op missie.

"Als mij niet wordt toegestaan om mijn eenheid te volgen naar een oorlogszone, zal ik mijn uniform inleveren", zou de prins tegen twee hoge officieren hebben gezegd. Het ministerie van Defensie is echter bang dat de prins door tegenstanders als een ereprijs wordt gezien. Niet alleen Harry maar ook zijn directe strijdmakkers zouden daarom extra gevaar lopen in het strijdgebied.

Prins Harry studeerde onlangs af aan de militaire academie Sandhurst, waar hij volgens ingewijden liet zien uitstekend in staat te zijn troepen te leiden. Binnenkort zal hij geplaatst worden bij een elite-eenheid van het leger, de Household Cavalry. Hij krijgt er als tweede luitenant gezag over elf militairen en vier lichte tanks.

Uitzendtijden GP San Marino

De vierde race van de Formule 1 komt er al weer aan. Naast de voorbeschouwing op de komende race, en een historisch verhaal, willen we je ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Een (België) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 21 april:
Geen uitzendingen op tv.

Zaterdag 22 april:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL11.00 - 12.15Derde vrije training
RTL13.45 - 15.15Kwalificatie
SBS613.55 - 15.10Kwalificatie

Zondag 23 april:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS609.30 - 10.45Kwalificatie (hh)
RTL12.45 - 16.30Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS613.00 - 16.05Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Een14.00 - 16.00Race

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

MBO's schrappen het vak Nederlands

Icoon Onderwijs Vanaf volgend jaar zullen veel leerlingen het vak Nederlands niet meer kunnen volgen. Het vak verdwijnt op veel mbo-scholen uit het lesprogramma. Ook op een gedeelte van het vmbo zal het vak geschrapt worden. Het ministerie van Onderwijs wil de taalles aan bod laten komen in de praktijkvakken zelf.

In dit zogeheten competentiegerichte onderwijs moeten de praktijkdocenten letten op de taalvaardigheid van de leerlingen. Indien het Nederlands niet van voldoende niveau is, geeft een docent Nederlands bijles. Deskundigen vrezen echter dat steeds meer mensen straks niet meer correct Nederlands kunnen schrijven, lezen en spreken.

Ongeveer 25 procent van de leerlingen in het vmbo en 30 procent van de mbo'ers heeft momenteel een taalachterstand. "Wij maken ons daar grote zorgen over. Volgens ons zijn de praktijkdocenten er nog niet klaar voor. Het vereist kennis om taalachterstand te herkennen", aldus adviseur Els Leenders van stichting leerplanontwikkeling SLO. "Scholen beamen dat taal prioriteit moet hebben, maar ze beknibbelen ondertussen wel op de trainingstijd voor basisvaardigheden."

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Alonso haalt uit naar Renault

Huidig wereldkampioen Fernando Alonso heeft gisteren flink uitgehaald naar zijn team, Renault F1.

De Renault-rijder vertelde gisteren dat hij nooit de volledige steun van het team zou hebben gehad, zelfs niet toen hij voor het kampioenschap streed. "Ze hebben me eigenlijk nooit geholpen in de vier of vijf jaren dat ik er zit. Ik heb het allemaal zelf gedaan."

Veel mensen denken juist dat Renault altijd voorrang gaf aan Alonso, maar de Spanjaard beweert dus het tegendeel. "Wanneer ik tijdens Grand Prix of tests vroeg om bepaalde dingen, negeerden ze me gewoon. Iedereen kan zien wat er in sommige races is gebeurd", vervolgt Alonso.

Renault teambaas en voormalig manager van Alonso, Flavio Briatore, begrijpt niets van deze uitspraken. Alonso zelf zal volgend jaar vertrekken naar McLaren Mercedes.

PvdA wil opnieuw motie tegen Verdonk

Jeroen DijsselbloemDe Partij van de Arbeid denkt erover opnieuw een motie van wantrouwen in te dienen tegen minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken. Na de kwesties rond Syrische en Congolese asielzoekers gaat het dit keer om 125 alleenstaande minderjarigen die sinds oktober 2004 uit Nederlandse asielzoekerscentra zijn verdwenen.

De verdwijningen worden in verband gebracht met mensensmokkel. Onlangs werden zeven mensen aangehouden die verdacht worden in deze zaak. Volgens PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem (foto) hebben de betrokken diensten jarenlang zitten slapen, zo meldde hij gisteren in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Er zit daarbij 'een groot gat' tussen een brief waarmee Verdonk afgelopen donderdag de Kamer informeerde en een onderliggend geheim rapport van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De inhoud van dat rapport maakt de zaak nog ernstiger, meent Dijsselbloem. "We overwegen zeker een motie van wantrouwen."

In het radioprogramma nam de aanwezige Mark Rutte het op voor zijn partijgenote en concurrente voor het VVD-leiderschap. Volgens Rutte was het 'alle regels van fatsoen schendend' en 'fundamenteel onjuist' dat Dijsselbloem publiekelijk sprak over het vertrouwelijke rapport. De vertrouwensrelatie tussen kabinet en parlement wordt hiermee geschaad, betoogde Rutte. "Allemaal mooi demagogisch gepraat", zo bestempelde Dijsselbloem de woorden van Rutte. Hij stelde dat hij het aan de orde mag stellen als een minister de Kamer niet correct informeert.

Look at me being serious!

Woa, deze dude heeft echt even een spoedinjectie humor nodig, hij wordt niet eens vrolijk van een paar ballonnen die z'n medestudenten nota bene helemaal zelf voor 'm gekocht hebben :')

"Where did the air come from?"

Mocht je nou toch nog de behoefte hebben om op 'm te stemmen en je studentenbelangen behartigd zien worden is hier z'n campagnesite (en hier de waardeloze google cache, want z'n echte site heeft wat verkeersproblemen)

Werkende vrouw heeft beter huwelijk

Icoon Wetenschap Vrouwen die werken zouden hun gezinsleven op het spel zetten. Onderzoek van het Amerikaanse Journal of Family Issues heeft deze stelling zojuist onderuitgehaald. De kans dat een huwelijk op de klippen loopt, is bij vrouwen die werken juist minder groot dan bij de traditionele huisvrouw.

Het onderzoek wees uit dat werkende vrouwen vijftig procent minder kans hebben op een echtscheiding. In eerdere onderzoeken werd juist een direct verband gelegd tussen werkende vrouwen en het stijgende aantal scheidingen. De onderzoekers denken dat het positieve effect van een vrouw met baan te verklaren is door het stijgende inkomen van het huishouden.

NAC zet Lok op non-actief

Het bestuur van voetbalclub NAC Breda heeft trainer Cees Lok per direct op non-actief gesteld. Assistent-trainer John Karelse zal zijn taken tijdelijk overnemen.

Het bestuur gaf als reden op dat het botste tussen Lok en een deel van de spelers. Lok werkte slechts vier maanden als trainer/coach bij de club uit Breda. Hij volgde begin dit jaar Ton Lokhoff op die eind december bij de club ontslagen werd.

Twente volgt broertje van Bakircioglu

FC Twente heeft de afgelopen twee weken gekeken of het jongere broertje van Kennedy Bakircioglu in aanmerking komt voor een contract. Johan Bakircioglu, zestien jaar oud, trainde met het B1 elftal van de Tukkers mee.

Op de site van Twente zegt de jongeling veel geleerd te hebben. "Ik heb twee weken met de B1 meegetraind en ik heb hier veel geleerd. Het grootste verschil met wat ik gewend was, is dat hier veel op tactiek en techniek wordt getraind. Bij ons gaat het er wat fysieker aan toe."

"Deze weken zijn leerzaam voor mij geweest en ik hoop nog een keer terug te keren. Misschien volgende maand al, want ze hebben gevraagd of ik met de B1 op een groot toernooi wil spelen. Maar ik weet niet of dat mogelijk is. Zondag ga ik terug naar Zweden omdat onze competitie dan begint. Ik heb het erg naar mijn zin gehad",aldus de Zweed.

Justitie start verhoor getuige zaak-Holleeder

Willem HolleederIn de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp is vanochtend het verhoor begonnen van een anonieme kroongetuige in de afpersingszaak rond Willem Holleeder. Holleeder, in de jaren tachtig één van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken, wordt ervan verdacht een invloedrijk crimineel te zijn, verantwoordelijk voor diverse afpersingen, mishandelingen en liquidaties.

Het is voor het eerst dat een dergelijke ondervraging op een zondag is. Justitie wil in totaal drie getuigen horen om te bewijzen dat Holleeder en zijn medeverdachten mensen hebben afgeperst en bedreigd. Deze werkwijze werd afgelopen vrijdag goedgekeurd door de rechtbank van Haarlem. De advocaten kregen vanochtend eerst in een korte samenvatting te horen wat de anonieme getuigen hebben verklaard. Daarna begon de ondervraging van de eerste getuige. De twee andere getuigen komen morgen en overmorgen aan de beurt.

De advocaten van de verdachten in de zaak-Holleeder, waaronder mr. Bram Moszkowicz, zijn het niet geheel eens met de gang van zaken. Ze vinden dat ze zich niet goed hebben kunnen voorbereiden op het verhoor. Justitie vreest echter voor de veiligheid van de getuigen, en heeft daarom tevens extra maatregelen genomen rond de gerechtsbunker. Afgelopen donderdag werd de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl geliquideerd. Van der Bijl zat kort geleden enkele weken vast wegens mogelijke betrokkenheid bij de activiteiten van Willem Holleeder. Of handlangers van de topcrimineel verantwoordelijk zijn voor de moord is niet duidelijk.

Ajax niet op 3 mei in Amsterdam

Als Ajax vanmiddag de finale van de play-offs weet te halen mag het van het Amsterdamse gemeentebestuur op 3 mei niet thuis spelen. Het gemeentebestuur heeft gezegd dat er in die week onvoldoende politiecapaciteit beschikbaar is om de wedstrijd in de ArenA ordelijk te laten verlopen.

Daarop heeft de Amsterdamse club een verzoek bij de KNVB ingediend om op 26 april eerst thuis te mogen spelen. Het bestuur betaald voetbal heeft daar gisteren mee in gestemd.

De verschuiving van de twee wedstrijden is alleen van toepassing als FC Groningen zondag ten koste van AZ de finale weet te halen.

Metro-columniste Ebru Umar mishandeld

Icoon Misdaad Metro-columniste en schrijfster Ebru Umar is vrijdagmiddag mishandeld in haar woonplaats Amsterdam. Ze kreeg een vuistslag in haar gezicht van twee jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Dit gebeurde nadat ze was herkend als columniste en deelneemster aan tv-debatten over de multiculturele samenleving. Dat schrijft De Telegraaf zondag.

"Ik liep vanaf het Westerpark mijn eigen buurt De Baarsjes in. Een Surinaamse mevrouw groette me met 'dag bekende mevrouw van de tv' en ik groette terug. Achter me hoorde ik twee Marokkaanse jongens tegen elkaar zeggen 'dat is d'r' en ik merkte dat ze achter me aan liepen", aldus Umar.

Nadat ze had geprobeerd de jongens af te schudden, ging het alsnog mis. "Ik dacht dat ze wegliepen, maar toen ik voor mijn eigen huisdeur stond, waren ze plotseling achter me. Ik kreeg een enorme klap in mijn gezicht, een vuistslag waardoor ik tegen de muur viel. Daardoor heb ik aan twee kanten van mijn hoofd nare verwondingen."

De columniste heeft aangifte van het incident gedaan bij de politie. Die kan echter nog geen uitspraken doen. "Volgens een richtlijn van burgemeester Cohen mogen wij niets over dergelijke zaken zeggen", aldus een woordvoerder.

Umar werd vooral bekend door haar columns op de website van Theo van Gogh. In november vorig jaar, een jaar na de moord op Van Gogh, nam ze zijn plaats als columnist in de Metro over.

Britse emigrant te dun voor Australië

Icoon OpmerkelijkAustralië voert een ontmoedigingsbeleid voor lichte immigranten. Dat merkte een Britse vrouw die wilde emigreren naar het land van de kangoeroes en werd afgewezen omdat ze te dun zou zijn. Artsen oordeelden dat Helen Evans, 1.60 meter lang en 43 kilo zwaar, een 'extreem' lichaamsgewicht zou hebben. De vrouw dreigde daardoor te worden uitgezet.

"Als je niet aan hun figuur voldoet kun je 't wel vergeten", aldus de 23-jarige vrouw, die met succes bezwaar heeft ingediend. Ze mag een nieuwe uitspraak in haar zaak wel in Australië afwachten.

Mendes in de belangstelling van Feyenoord

De kans is groot dat David Mendes da Silva naar Feyenoord gaat. Diverse Fansites van de Rotterdammers melden dat Wim Janssen en Erwin Koeman al een gesprek met NAC Breda's algemeen directeur, Theo Mommers, hebben gehad over de vraagprijs.

Eerder dit seizoen was Mendes da Silva dicht bij een akkoord met AZ, de transfer ging toen niet door omdat de Alkmaarders de transfersom te hoog vonden. Bij NAC lijkt een leegloop amper te verkomen. De club speelt weliswaar play-offs, maar dat is alleen om degradatie. Aan het begin van dit seizoen hoopte de club uit Breda nog bij de eerste vijf te eindigen.

'Scheidsrechter slaat speler in elkaar'

Icoon Voetbal Geweld tegen de scheidsrechter van een voetbalwedstrijd komt helaas regelmatig voor, maar ook scheidsrechters kunnen flink uit hun slof schieten. Dat bewees scheidsrechter André P. gistermiddag in IJmuiden tijdens het duel Telstar Stormvogels - FC Zwolle, toen hij een 18-jarige voetballer tegen de grond sloeg. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

De scheidsrechter van het duel in de A1-klasse meende dat hij voor, tijdens en na de wedstrijd het mikpunt van pesterijen van spelers en toeschouwers was. Volgens Van Bodegraven, het slachtoffer, was dit echter helemaal niet het geval.

Het ging in ieder geval al voor het duel mis. "We oefenden penalty's toen de scheids dreigde mij voor mijn 'porem te slaan'. Hij dacht dat we op hem schoten. Klinkklare onzin", aldus Van Bodegraven in De Telegraaf.

Nadat er tijdens de wedstrijd kritiek van de toeschouwers naar het hoofd van de scheidsrechter werd geslingerd, staakte hij de wedstrijd. Terwijl de rood aangelopen scheids naar de kleedkamer liep, maakte Van Bodegraven een foto van hem met zijn mobiele telefoon.

"Bij de kleedkamer probeerde de scheids mijn telefoon af te pakken. Dat lukte niet. Daarna begon hij te slaan. Ik kreeg een beuk op mijn oog en achterhoofd", aldus de voetballer.

De scheidsrechter heeft zich na de vechtpartij opgesloten in zijn kleedkamer, waar hij later door de politie is aangehouden. Of er een aanklacht tegen hem ingediend zal worden is nog niet duidelijk. De KNVB wilde in ieder geval zondag nog niet reageren totdat er een onderzoek is ingesteld en alle feiten bekend zijn.

Barrichello voelt zich steeds meer thuis bij Honda

De Braziliaan Rubens Barrichello voelt zich na twee intensieve testsessies steeds meer thuis in zijn Honda-wagen. Dat vertaalde zich zaterdag op Imola meteen naar een prima kwalificatieresultaat.

Barrichello vertrekt vanmiddag als derde in de Grand Prix van San Marino. De Braziliaan denkt dat de race de echte test zal zijn voor het team. "Ik wil het hele team bedanken. Het team heeft tijdens het testen geweldig werk geleverd door de auto naar mijn wensen aan te passen. Het remmen is heel erg verbeterd. Het team weet dat ik heel hard mijn best doe. In het begin had ik problemen om mij aan te passen aan de auto, ik ben nu een stuk gelukkiger. Ik denk dat we na de problemen die we in Australië hadden, vooral aan onze racensnelheid moesten werken. Zondag om 14.00 uur volgt dus pas de echte test".

Zes kinderen (13) wilden aanslag op school plegen

Icoon Misdaad De politie van een kleine stad in Alaska heeft zaterdag zes scholieren gearresteerd, omdat ze van plan waren leraren en klasgenoten te vermoorden. De leerlingen, met een leeftijd van rond de 13 jaar, wilden wraak nemen op hun school omdat ze werden gepest. De politie kon de aanhoudingen verrichten na een tip van een ouder.

De aanslag was al tot in de details uitgewerkt. Zo wilden de zes eerst de telefoonlijnen en de stroomvoorziening van de school onklaar maken, zodat ze meer tijd zouden hebben om te ontsnappen.

Eerder deze week arresteerde de Amerikaanse politie ook al vijf jongeren in Kansas. De jongens, tussen de 16 en 18 jaar oud, waren van plan om het bloedbad van zeven jaar eerder op Columbine High School na te doen. Ze hadden daarvoor al vuurwapens en messen verzameld.

30 arrestaties in horecapanden Zaandam

Icoon Misdaad De politie van Zaandam heeft vrijdag dertig mensen aangehouden in twee horecagelegenheden op de Dam. De aanklachten lopen uiteen van handel in verdovende middelen en drugsbezit tot bezit van verboden wapens. De beide horecagelegenheden zullen voorlopig gesloten blijven op last van de burgemeester. Dat heeft de politie gisteravond laat verklaard.

De politie deed vrijdagavond met een speciaal arrestatieteam invallen in de horecagelegenheden. Daarbij werden onder andere messen, een stroompen, een priem en soft- en harddrugs in beslag genomen. Vijf van de aangehouden mensen zitten nog vast; de rest werd verhoord en naar huis gestuurd.

Boek: Jan Blokker - Waar is de Tachtigjarige Oorlog gebleven

Weet jij nog waar de eerste veldslag van de Tachtigjarige oorlog plaatsvond? Nee? Dan ben je zeker niet de enige, want de kennis over de vaderlandse geschiedenis van voor 1900 is maar bij weinig mensen echt bekend. En dat terwijl in de meeste Europese landen geschiedenis zo'n belangrijke rol speelt. Op Nederlandse scholen wordt veel onderwezen over de Tweede Wereldoorlog en dat is een van de oorzaken dat de kennis over de 80 jarige oorlog zo gering is. Jammer, want in heel Nederland zijn nog genoeg punten waar je die geschiedenis terug kunt vinden. Maar waar? Jan Blokker schreef twintig jaar geleden een soort routebeschrijving met uitleg om een tocht te maken langs belangrijke punten uit de Tachtigjarige Oorlog. Nu is deze omschrijving uitgegeven in boekvorm. Blokker vraagt zich af of we wel genoeg waarde hechten aan onze geschiedenis en of de oorlog nog echt tastbaar is. Kun je er een boeiende tocht van maken? Dat kun je lezen in Waar is Tachtigjarige Oorlog gebleven?.

Frank Kooiman naar FC Dordrecht

Frank Kooiman keept komend seizoen normaal gesproken voor FC Dordrecht. De kale keeper kwam een eenjarig contract overeen met de schaapkoppen. Er is echter één mits.

Mocht Kooiman vóór 21 mei geen nieuwe Eredivisieclub vinden, dan is FC Dordrecht zeker van haar nieuwste aanwinst. Het afgelopen seizoen was Kooiman tweede doelman bij Sparta Rotterdam, achter René Ponk. Daarvoor kwam de doelman uit voor VVV-Venlo, FC Utrecht en PSV. FC Dordrecht legde eerder al Didi Longuet en Randy Rustenberg vast met het oog op de nieuwe jaargang, beiden van RKC Waalwijk.

Nancy pakt Coupe de la Ligue

AS Nancy heeft de Coupe de la Ligue, de Franse pendant van de Engelse League Cup, gewonnen. De hoofdklasser was in de finale te sterk voor Olympique Nice: 2-1.

Nancy en Olympique Nice bekleden in de competitie beide een grauwe positie in de middenmoot, maar zaterdagavond stond er in het Stade de France een prijs én Europees voetbal op het spel. Uiteindelijk ging de Noord-Franse equipe aan de haal met de triomf.

De Braziliaan Kim groeide in de 66e minuut uit tot matchwinnaar, net nadat zijn ploeggenoot Sebastien Puygrenier met een rode kaart het veld moest verlaten. Nancy was al in de eerste helft aan de leiding gekomen dankzij Monces Zerka, waarna Marama Vahirua zorgde voor de gelijkmaker. Komende week is de finale van de hoger aangeschreven Coupe de France, tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain.

Zware hersenschudding Terol

Joost Terol zal aanstaande woensdag het play-offduel met FC Twente moeten missen. De goalie van FC Utrecht liep zaterdag een zware hersenschudding op in het heenduel met de Tukkers.

Terol kwam in botsing met Patrick Gerritsen en liet zich na 57 minuten vervangen door Daan Huiskamp. Reguliere reserve Franck Grandel was wegens een blessure niet beschikbaar. De Fransman scheurde medio maart zijn achterste kruisband. Huiskamp zal ook woensdag het doel van de Utrechters verdedigen, wanneer de ploeg uit de Domstad de opgelopen schade uit de eerste wedstrijd (een 2-0 nederlaag) probeert te herstellen.

LBL: Méér dan enkel een wielerklassieker

Een helletocht. Twaalf venijnige klimmetjes en een immer glooiend wegdek, waarbij lekker in het zadel zitten een utopie is. Menig wielrenner kan zich dan ook wel vinden in eerstgenoemde typering. Luik-Bastenaken-Luik is met recht een 'oerklassieker' te noemen. Toch doet dat het 'oudje' veel onrecht aan. La Doyenne, de oudste, is namelijk zo veel meer dan enkel een klassieker. Het is, zoals de Engelsen zeggen, 'a flight through history'.

Heilige grond. Dat zullen 248 renners op de dag des Heren onder hun klikschoenen voelen. Althans als ze enige vorm van historische affiniteit hebben. De kronkelige, niet altijd even goed, geasfalteerde wegen, zijn immers de stille getuigen van ruim honderd jaar (prof)wielrennen in Wallonië. Zij zagen, vanaf 1882, renners sterven en kampioenen boven zichzelf uitstijgen. Jaarlijks - met een gedwongen onderbreking tijdens beide Wereldoorlogen - diende de grijze massa als decor waarop heroïsche duels werden uitgevochten. Vooral de bekende puisten in het hart van de Ardennen laten wielerfanatici, alleen al bij de gedachte, schuimbekken.

Historie. Dat is nu net wat Luik-Bastenaken-Luik, of Liège-Bastogne-Liège onderscheidt van veel andere koersen die het keurmerk 'klassieker' mogen dragen. Vanaf de start in Luik tot de finish in Ans, op de Rue Jean-Jourès, kronkelt het peloton zich in lusvorm langs (wieler-)monumenten en pittoreske dorpjes, die allen zeer nostalgisch aandoen. Zo start het wielergilde in de industriestad bij het Place Saint-Lambert, een monumentaal pand dat dienst doet als rechtbank. Daar vindt het startsignaal plaats voor een 260 kilometer lange vlucht door de geschiedenis, en niet enkel die van het wielrennen.

Naast bekende plaatsen uit de wielerhistorie slingert La Doyenne, dat vanaf 1908 voor profwielrenners wordt georganiseerd (voordien was het enkel een wedstrijd voor amateurs), het peloton namelijk door het gebied van één van de grootste veldslagen in de tweede Wereldoorlog: het Ardennenoffensief van 1944. Waar destijds soldaten sneuvelden, vinden nu renners hun laatste rustplaats. Veldslagen, al dan niet op een fiets, lopen als een rode draad door deze wielerklassieker. Dat geldt voornamelijk voor twee dorpjes, die halfweg koers worden bezocht: Houffalize en Stavelot.

In Houffalize, waar na 129 kilometer de eerste heuvel van enige importantie wordt aangedaan, de Côte de Saint Roch (met een stijgingspercentage van 11,2 procent op een kilometer), moet de grote meute flink op de trappers gaan staan. Desondanks gooit hier zelden iemand een bommetje. Dik zestig jaar geleden was dat wel het geval, een bombardement vaagde destijds namelijk het ganse dorp weg, maar vandaag de dag wordt er zelden een duidelijke schifting geforceerd. Een alternatief leger trekt dan ook in gestrekte draf door het schilderachtige plaatsje.

Een kleine vijftig kilometer noordelijker wacht de renners wél een mogelijke scherprechter. In Stavelot, een dorpje dat ook erg geleden heeft onder het Duitse offensief, wacht het peloton een kuitenbijter van formaat: de Côte de Stockeu (11,6 procent op 1,1 kilometer). Menig coureur rijdt daar wellicht zijn idool tegemoet, want niemand minder dan Eddy Merckx wacht op de top van de steile heuvel. Bovenop is 's werelds beste wielrenner namelijk in steen vereeuwigd. Naast een portret van de Kannibaal zijn ook zijn meest belangrijke overwinningen in het monument gefrankeerd, waaronder zijn vijf zeges in La Doyenne. Met dat aantal is Merckx recordhouder. Zijn meest imposante overwinning behaalde hij in 1971 toen hij zijn landgenoot George Pintens, na een solovlucht van negentig kilometer, in een sprint-à-deux naar de tweede plaats verwees. De Belgische veelvraat moest in dat jaar echter tot het gaatje gaan, want op drie kilometer van de meet kende hij een vreselijke inzinking. Pintens kwam daardoor uit verslagen positie terug, maar maakte in de spurt een tactische fout.

In tegenstelling tot de Côte de Saint Roch is de Côte de Stockeu, zoals eerder gezegd, wel meerderenmalen opgetreden als scherprechter. Zo plaveide Bernhard Hinault op deze puist de weg naar zijn tweede zege in de memorabele Luik-Bastenaken-Luik van 1980. Een schitterende overwinning, want die editie was één van de grootste overlevingstochten van het moderne wielrennen. Wat begon als een gewone wielertocht werd een heroïsche poolreis. En dat notabene in de lente. Bij de eerste beklimming van de dag sloeg de regen, waarmee Pluvius het wielergilde al vanaf de start tartte, om in grote dikke sneeuwvlokken. De strijd tegen de elementen was begonnen.

Dat resulteerde al snel in een slagveld. Na honderd kilometer hadden al 110 van de 174 renners de strijd gestaakt. Vooral de dunne ventjes, onder wie Joop Zoetemelk, met weinig vel op de botten stapten af. Zij zochten, al dan niet huilend en tierend, warmte in de volgauto's, bij een kampvuurtje langs de kant of poogden lijf en ledematen te verwarmen in nabij gelegen huizen of benzinestations. De Nederlander Bert Pronk, die overigens niet de finish haalde, vertelde destijds dat hij erg blij was dat hij vooraf een fles cognac in zijn acherzak had gestopt: "Je voelt na een slok tenminste je bloed weer stromen."

Uiteindelijk zouden maar 21 renners de pijn van het helse noodweer weten te verbijten. Al stak Le Blaireau daar wel met kop en schouders bovenuit. Hij wist het namelijk klaar te spelen om in zijn eentje tachtig kilometer lang het noodweer te trotseren. Dat was, volgens Hinault, namelijk de juiste remedie tegen deze barre weersomstandigheden. "Ik voelde een diep verlangen in me opkomen. Er maakte zich een vreemde drift, een soort veroering van mij meester. Als je hard op kop gaat fietsen, vergeet je alle ellende. Sommige renners schijnen dat vergeten te zijn." Hennie Kuipers werd in deze memorabele Luik-Bastenaken-Luik knap tweede, op méér dan negen minuten van Hinault.


Na de Côte de Stockeu volgen de steile klimmetjes - de Côte de la Haute-Levée, de Côte du Rosier en de Côte de la Vecquée - elkaar in rap tempo op, waarna de finale op 35 kilometer van de meet echt kan beginnen. Dan doemt namelijk de beruchte Côte de la Redoute (7,4 procent op 2,3 kilometer) op. Deze heuvel zou voor een flinke selectie kunnen zorgen. Dat heeft het verleden namelijk dikwijls uitgewezen. Zo won de 22-jarige Steven Rooks in 1983 Luik-Bastenaken-Luik op deze heuvel. Hij demarreerde er, met nog 16 kilometer te gaan, uit een vluchtgroepje van vier en kwam alleen aan op de Boulevard de la Sauviniere in Luik. Met een soepele pedaaltred weerstond Rooks de aanstormende, viervoudige Tourwinnaar, Hinault en de Italiaanse wereldkampioen, Saronni, die hun felle jacht onbeloond zagen.


Als één van de belangrijkste scherprechters is het niet raar dat er normaliter altijd veel volk op de Redoute staat. Toch sloeg de editie van 1985 in dat opzicht alles. Destijds ontstond er namelijk op de drukbezochte kuitenbijter een wirwar van stilgevallen volgauto’s, opdringerig volk en renners die al vloekend en tierend te voet de top probeerden te bereiken. De oorzaak was het dramatische optreden van koersdirecteur Emile Mason. Onder zijn leiding liep het aantal wilde volgers (dus degene zonder accreditatie) in de tientallen en trokken vele mottorijders hun eigen plan. Met eerdergenoemde chaos tot gevolg. Het was zelfs zo erg dat geloste renners in de finale weer in de kop van de wedstrijd verschenen.

De zege in die memorabele klassieker ging overigens naar de Italiaan Moreno Argentin. Hij wist, ondanks alle commotie, op de Redoute samen met Claude Criquielion weg te springen. Uit de achtergrond wist enkel nog Stephen Roche mee te sluipen, waarna het drietal in de straten van Luik om de overwinning mocht sprinten. De sluwe Argentin was zijn twee compagnons toen duidelijk te snel af. Dat kunstje zou de Italiaan nog driemaal flikken, om precies te zijn in 1986, 1987 en 1991. Vooral de zege in 1987 was opmerkelijk. Argentin had toen namelijk op tien kilometer van de meet nog een minuut achterstand op het duo Criquielion-Roche, maar doordat beide heren vertraagden de sprint voor te bereiden, kwam de Italiaan er op 300 meter op en erover.

De laatste jaren valt de beslissing echter steeds vaker luttele kilometers voor de streep. Om precies te zijn op vijf kilometer van de meet, wanneer de laatste serieuze klim van de dag, de Côte de Saint-Nicolas, in het heuvelachtige landschap opdoemt. De 'Italiaanse klim', zoals Saint-Nicolas genoemd wordt omdat zich er daar veel Italiaanse migranten hebben genesteld, is voor explosieve types een goed moment om de definitieve beslissing te forceren. Zo bleek onder meer in 2002 toen Stefano Garzelli de aanval opende, en daarmee indirect zijn ploeggenoot Paolo Bettini piloteerde. Beiden zorgden er destijds voor dat Mapei de twee hoogste trapjes van het podium bevolkte.

Of de editie van 2006 ook de boeken in gaat als historisch, gedenkwaardig en/of spannend, moet vandaag blijken. Een grote topfavoriet, zoals in de tijd van Merckx, is er in ieder geval niet. Kanshebbers zijn er daarentegen genoeg.

Mijn persoonlijke favorieten:
***** Boogerd, Bettini, Sanchez,
**** Kroon, Schleck, Cunego, Valverde,
*** Vinokourov, Basso, Sinkewitz, Rebellin, Perdiguero
** Voigt, Kessler, Evans, Garzelli, Di Luca, Astarloa
* Vicioso, Kashechkin, Contador, T. Dekker, Freire, Etxebarria, Leukemans, Merckx, Chavanel, Gilbert, Wegmann, Mayo, Simoni, Koldo Gil, Wesemann.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
©FOK.nl e.a.