FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 juli 2007

Meisje van 2,5 jaar dood door mishandeling

Icoon MisdaadEen meisje van 2 en een half jaar is overleden naar aanleiding van verwondingen die zijn toegebracht door haar neef van 16. Het meisje was op vakantie bij haar tante in Garnat-sur-Engièvre, Frankrijk. Ze zou zijn geschopt, heen- en weer geschud en liep plaatselijke brandwonden op doordat er sigarettenpeuken op haar lichaam uitgedrukt zijn. Het meisje was sinds eind juni bij haar tante. Op 10 juli raakte zij in coma. Haar tante bracht haar de volgende dag naar het ziekenhuis in Moulins-Yzeure.

Later werd het meisje overgebracht naar een ziekenhuis in Clermont-Ferrand, waar zij 2 dagen later overleed. Naar aanleiding hiervan werd een onderzoek gestart omdat er een vermoeden was dat geweld de oorzaak was. De neef is onder toezicht van de politie gesteld en de tante hangt een aanklacht boven het hoofd voor het niet tijdig helpen van iemand in gevaar en wegens het niet melden van de misdaad. Over de beweegredenen van de neef is nog niets bekend.

Man valt uit raam Amsterdams hotel

Vanavond is een dertigjarige man uit Estland zwaargewond geraakt toen hij uit een raam viel vanaf de vierde verdieping van een Amsterdams hotel. Het gaat hier om het Pulitzer Hotel aan de Prinsengracht. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens een woordvoerder is zijn toestand kritiek te noemen.

Het incident gebeurde rond negen uur vanavond. Over de oorzaak van het ongeval tast men nog in het duister.

Een ruzie met personeel en andere hotelgasten zou aan het ongeluk vooraf zijn gegaan. Volgens een woordvoerder zou de Est onder invloed van verdovende middelen hebben verkeerd. De politie zou op zijn hotelkamer alcohol en drugs hebben gevonden.


Het sfeervol verlichte Pulitzer Hotel

8-jarige knul van mobieltje beroofd

Icoon TelecomEen achtjarige knul uit Leeuwarden is in zijn woonplaats beroofd van zijn mobieltje. Het jochie stond met vrienden op de fiets keurig voor het rode licht te wachten bij de Groene Ster.

Een onbekende jongeman stak plotseling de weg over met zijn fiets. In het voorbijgaan graaide hij het mobieltje uit de handen van het beduusde slachtoffertje. De dader ging er snel vandoor. De dader is 1.85 meter lang en heeft een donkere huidskleur. Hij droeg een gestreept vest met een print op de voorkant, een lichte spijkerbroek en donkere schoenen.

'Britney is weer zwanger'

Icoon ShowbizzBritney Spears is voor de derde keer zwanger. Dat beweren goede vrienden van haar. Het zou het derde kindje van de zangeres worden in slechts twee jaar tijd.

De twee zoontjes van de 25-jarige Britney zijn nog niet eens uit de luiers. Sean Preston is nu 22 maanden oud en Jayden James tien maanden. Wie de vader is van baby nummer drie is onduidelijk. Wel zou het zeker niet Kevin Federline zijn.

Vrienden vertelden aan een Amerikaans tijdschrift dat La Spears van het nieuws is geschrokken, maar wel ontzettend blij is met haar nieuwe zwangerschap. De popdiva is nog niet zo lang geleden ontslagen uit een afkickkliniek. Volgens Britney's vrienden maakt dat niet uit. De zangeres zou volgens hen een hele goede moeder zijn.


Britney Spears weer zwanger?

Bierfles oorzaak van ongeval

Op een fietspad tussen het Drentse Anderen en Rolde kwamen gisteren twee fietsers ten val. Een 37-jarige man moest per ambulance worden vervoerd naar het Asser ziekenhuis, de andere onfortuinlijke fietser bleef ongedeerd.

De oorzaak van het ongeval moet worden gezocht in de dorst van de 37-jarige man. Deze zag op het fietspad een flesje bier liggen. In de hoop een restje bier aan te treffen, ging de man vol in de remmen. De 61-jarige fietser die achter hem reed, had zijn voorganger over het hoofd gezien, wat een kop-staartbotsing tot gevolg had.

ARD hervat berichtgeving Tour

Icoon TelevisieDe ARD hervat vanaf morgen de berichtgeving in de Ronde van Frankrijk. De Duitse omroep laat de live-uitzendingen achterwege maar komt tot en met vrijdag met een dagelijks programma van 25 minuten. In het weekeinde bericht het Duitse Sportjournaal over de Tour.

"We zullen niet alleen de sportieve dingen belichten", legt Roman Bonnaire, sportchef van de ARD, uit. "We gaan uiteraard ook in op allerlei dopingperikelen die spelen. We willen een journalistiek programma maken." De ARD en ZDF staakten vorige week de rechtstreekse berichtgeving vanuit de Ronde van Frankrijk toen bekend werd dat de Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz bij een controle in juni positief was bevonden. Over een terugkeer van de Tour op de Duitse TV werd vorige week overigens al gespeculeerd .

Basisschool omgekocht door Victoria Beckham

Victoria Beckham heeft alles over voor een goede opleiding van haar kroost. Dat ze daarin soms te ver doorschiet bewijst wel een corrupte topbasisschool in Los Angeles. Posh Spice zou de directie van de school hebben omgekocht, om er zeker van te zijn dat haar kids een goede basis meekrijgen.

Victoria heeft de school een behoorlijke warme worst voorgehouden in de vorm van manlief David Beckham. Vic heeft beloofd dat de voetbalster de leerlingen van de school turnlessen gaat geven. Zelfs David vond de actie behoorlijk ver gaan. "Victoria heeft er alles voor over. Al moet ze honderden koekjes bakken. Ik vrees dus dat ik er een nieuwe baan als gymleraar bij heb."

De twee glamoursterren wonen sinds kort in de tweede stad van Amerika en zouden er maximaal vijf jaar gaan doorbrengen. Victoria heeft echter een ander draaiboek en zegt nu al dat ze zich nooit meer in Engeland zal vestigen.

Met dank aan static voor de submit.

Extra getuigenverhoren zaak mishandelde zwerver

Icoon JustitieIn de zaak tegen vijf militairen die er van worden verdacht op 16 mei een zwerver te hebben mishandeld in Eindhoven, wil de militaire rechtbank vijftien getuigen horen. De militairen stonden maandag in Arnhem terecht voor poging tot doodslag omdat zij de man tegen het hoofd trapten.

Onder de getuigen zijn enkele marechaussees die de militairen hebben gehoord. Advocaten van de vijf verdachten hadden daarom gevraagd, omdat zij twijfelen of alle marechaussees die bij de verhoren betrokken waren, wel gekwalificeerd waren. Bij de marechaussee in Eindhoven zou kort voor het incident een reorganisatie zijn geweest, waarna bijvoorbeeld ook bewakers van het luchtmachtterrein verhoren zouden mogen afnemen, aldus een van de advocaten.

Ook vraagt de rechtbank de neuroloog die de 28-jarige zwerver in het ziekenhuis onderzocht om een aanvullende rapportage. Het slachtoffer werd in comateuze toestand naar het ziekenhuis gebracht en net als de advocaten wil de militaire rechtbank duidelijkheid over welke rol eventueel alcohol- en drugsgebruik daarin speelden. De andere getuigen betreffen omstanders en het slachtoffer zelf.

Volgens de officier van justitie hebben de vijf mannen de zwerver tegen zijn hoofd getrapt nadat deze hen een blikje drinken probeerde te verkopen. Ze gaven hem wat eurocenten, waarna er onenigheid ontstond. Na een eerste duw- en trekpartij ging de zwerver er vandoor, maar later kwam het opnieuw tot een confrontatie. De militairen stellen dat zij zich toen moesten verdedigen omdat de zwerver hen met een kapotgeslagen bierfles te lijf wilde. Eerder werden er al andere militairen vrijgelaten in verband met deze zaak.
Extra getuigenverhoren bij militaire rechtbank.

Paddoshops scharen zich achter leeftijdsgrens

Icoon GezondheidWinkels die paddo's verkopen pleiten voor een leeftijdsgrens van achttien jaar. In overleg met de gemeente Amsterdam en het ministerie van Volksgezondheid willen ze die leeftijdsgrens zichzelf opleggen, liet de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops (VLOS) maandag weten. Bij de organisatie zijn 25 Amsterdamse smarthops aangesloten.

Minister Ab Klink van Volksgezondheid zei vorige maand te studeren op een leeftijdsgrens voor de verkoop van hallucinogene paddestoelen. De laatste drie jaar is er een flinke toename van het aantal paddo-incidenten in de binnenstad van Amsterdam, waarbij de ambulance vooral moet uitrijden voor jonge toeristen die onwel zijn geworden. Afgelopen weekend was er nog een incident op een camping.

VN willen Hariri-tribunaal in Nederland

Icoon JustitieDe hoogste baas van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, heeft Nederland gevraagd om plaats te bieden aan een speciaal tribunaal dat verdachten moet berechten van de moord op de Libanese ex-premier Rafik al-Hariri. Volgens een woordvoerster van de VN-secretaris-generaal hebben de VN een brief gestuurd aan premier Jan Peter Balkenende met de vraag of hij een speciaal tribunaal op Nederlandse grond wil toestaan.

De brief volgde op een telefoongesprek met de minister-president. Volgens zijn woordvoerder heeft Balkenende aangegeven "welwillend" en op een constructieve manier met het verzoek om te gaan, maar heeft hij nog niet beslissend gereageerd. Zo wil Nederland eerst met de VN overleggen over de invulling van randvoorwaarden en praktische afspraken maken over de vestiging van een speciaal tribunaal.

Hariri werd in februari 2005 gedood bij een bloedige bomaanslag in Beiroet. Volgens interim-onderzoek van de VN waren hoge Syrische functionarissen bij de aanslag betrokken. Dat onkent de regering in Damascus. Syrië bezette Libanon gedeeltelijk tot april 2005. Na de moord op Hariri volgden massale protesten die leidden tot de terugtrekking van de Syrische troepen. De Veiligheidsraad besloot kortgeleden tot de oprichting van een tribunaal dat de moord moet onderzoeken.

Kai Reus weer bij kennis

Wielrenner Kai Reus is sinds maandag weer bij kennis. De Rabobank-renner lag sinds 12 juli, toen hij zwaar ten val kwam, in een kunstmatige coma in het ziekenhuis van Grenoble.

De artsen in het ziekenhuis zijn maandag gestopt met de medicijnen waarmee de Nederlander in coma werd gehouden. De medicatie werd in het weekend al twee keer teruggebracht, maar toen waren de spiersamentrekkingen bij Reus nog te hevig om hem bij kennis te houden.

Vier stuks artwork Star Wars: The Force Unleashed

LucasArts heeft wat artwork vrijgegeven van de game Star Wars: The Force Unleashed. Dit nieuwste deel in de Star Wars-saga, dat zich afspeelt tussen Episode III en IV, draait om de apprentice van Darth Vader. Deze in het geheim getrainde Sith heeft geen ander levensdoel dan het opjagen en doden van de laatste Jedi. Om dit te bereiken trekt hij heel het universum door samen met zijn droid PROXY en Juno Eclipse, een pilote van de Imperial Fleet. De game zal vooral draaien, zoals de titel al doet vermoeden, om het gebruik maken van The Force.




Eerste beelden Butterfly Garden

In december onthulde Microsoft dat het bedrijf bezig was met het ontwikkelen van een Xbox Live Arcade-game met in de hoofdrol vlinders. Inmiddels heeft het bedrijf de eerste beelden vrijgegeven van deze game en deze bevestigen in ieder geval een ding, dat de game in een tuin is en vlinders heeft. Voor diegenen die schrikken van de wat matige graphics, geen zorgen, dit is een vroege XNA-build. De uiteindelijke versie van de game zal heel wat strakker zijn.



Advies Bruyneel: Trek het je niet aan

Johan Bruyneel had vandaag- in tegenstelling tot veel andere volgers- sympathieke woorden over voor de Rabobank-ploeg. Bruyneel reageerde lakoniek op de aanvallen van L’Equipe op Michael Rasmussen. Hij adviseert Eric Breukink hetzelfde te doen.

"Het hoort er blijkbaar bij als je het geel hebt. Lance Armstrong hebben ze ook zeven jaar onderuit proberen te halen," aldus Bruyneel.

De Belg had voor de start zijn Nederlandse collega geadviseerd het zich niet aan te trekken. "Ik heb wel het een en ander meegemaakt in de Tour”, aldus Bruyneel. "In de Tour wordt altijd alles opgeblazen. Of dit ook zou gebeuren indien Alberto Contador de gele trui pakt? Nou, wij zijn in elk geval op alles voorbereid.”

Breukink reageerde eveneens rustig op de uitlatingen van Pat McQuaid, de voorzitter van de internationale wielerbond UCI. De Ier zei te hopen dat Rasmussen de Tour niet wint. "Je mag supporter zijn van een andere renner”, zei Breukink grappend aan de NOS. "Ach, het lijkt me niet handig om zo'n uitspraak te doen als baas van de UCI. Wat moet ik er meer van zeggen?“

UCI vergadert niet over zaak Rasmussen

De UCI heeft tegengesproken vanavond een vergadering te hebben over de zaak Michael Rasmussen. Er gingen geruchten de ronde dat de UCI zich vanavond zou buigen over de verklaringen die tegen de Rabo-renner zijn gedaan.

"De zaak Rasmussen heeft onze volledige aandacht, maar we nemen daar onze tijd voor en zullen ons niet haasten," aldus Enrico Carpani, woordvoerder van de UCI.

Volgens mountainbiker Whitney Richards, zou de Deense atleet geprobeerd hebben hem bloeddoping producten te hebben laten vervoeren. In antwoord op deze beschuldigingen antwoorde Rasmussen dat hij niets kon zeggen en geen antwoorden meer te geven op doping vragen.

Rabobank-teambus onderzocht door douane

De Franse douane heeft vandaag bij vier Tour de France-teams de bussen doorzocht. De teambussen waren van Rabobank, CSC, Discovery Channel en Astana.

Bij de controle werden alle spullen, inclusief persoonlijke spullen, overhoop gehaald in de jacht op doping. Bij geen van de teams is iets verdachts gevonden.

De controle werd uitgevoerd op de A64, dertig kilometer van de Spaanse grens. Onduidelijk is of er nog meer controles uitgevoerd gaan worden tijdens het restant van de Ronde van Frankrijk.

De taferelen rondom de bussen deden denken aan 1998. Toen bemoeiden Franse ambtenaren zich ook nadrukkelijk met de Tour de France.

Ook negen jaar geleden werden bussen, maar ook hotelkamers onderzocht. Het onderzoek eindigde toendertijd in mensonterende razzia’s waardoor vele ploegen, waaronder TVM, de Tour toen verlieten.

'Contador van lijst Spaanse verdachten geschrapt

Na Michael Rasmussen is nu ook de nummer twee in het algemeen klassement, Alberto Contador, in opspraak geraakt. De Duitse krant de Süddeutsche Zeitung zegt dat ze over stukken beschikken, waaruit zou blijken dat Contador door zijn rol als kroongetuige in de zaak rond dopingarts Fuentes van de lijst verdachte renners is gehaald.

In de stukken, die afkomstig zijn van de Spaanse politie en de internationale wielerunie UCI, staat te lezen dat de Spanjaard een regelmatige klant was van de arts, die de spil is in Operacion Puerto.

De initialen van Contador duiken op naast die van J.J., die voor Jörg Jaksche staan. Onlangs gaf Jaksche toe dat hij, in dienst van Liberty, klant was van Fuentes. In 2005 en 2006 reed Contador voor Liberty.

Punten tiende ronde

Het was een chaotisch gebeuren, de Grand Prix op de Nürburgring. Als we punten hadden uitgedeeld voor aan de leiding rijden, hadden de teams met Spyker goed gescoord. Hoe het wél zit met de punten, lees je hieronder.

Rondewinnaar was dit keer ahbruinsma, met 444 punten. daffy_rob was tweede met 406 punten, gevolgd door Poesjunior, die 356 punten scoorde. De vierde plaats werd gedeeld door DaFan, Dragonfly, mastermint, Nautorious en the-rayman, die allemaal 355 punten scoorden.

In het totaalklassement hebben we opnieuw een nieuwe koploper: Swink, die nu 2741 punten heeft. De tweede plaats, goed voor 2724 punten, wordt gedeeld door Binki en MadKiloClosed, Almighty volgt op de vierde plaats met één punt minder.

Bij de subleagues was Van der Fange de rondewinnaar met 302 punten. Tweede waren The Outsiders met 284 punten en de derde plaats was voor Wombarg Racing met 276 punten.

Team holland blijft aan de leiding in het totaalklassement, met 2630 punten. Ook Racing Team X-fi (2608 punten) en _amsterdam open (2387 punten) behouden hun plaatsen in de top drie.

De volgende race is de Grand Prix van Hongarije. Wisselen voor deze ronde kan tot zaterdag 4 augustus 00.01u.

[upd] Rechercheur neergeschoten in Apeldoorn

Icoon MisdaadEen rechercheur van de politie is in Apeldoorn vanavond ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. Deze vond plaats in het winkelcentrum Anklaar in het centrum van Apeldoorn. De omgeving van het winkelcentrum is afgezet.

Een woordvoerster van de politie Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat er nog geen nadere informatie over de toedracht van de schietpartij bekend is. Wel werd in de reactie gezegd dat er later op de avond meer inhoudelijke informatie bekend gemaakt zal worden.

update 20.22 uur
Naar nu bekend is, is de rechercheur in zijn vrije tijd neergeschoten. Dit gebeurde door een nog onbekende man die voortvluchtig is. De politie houdt rekening met een wraakactie die te maken heeft met het werk van de rechercheur: "We hebben het vermoeden dat hij daar door de schutter is herkend als een agent"

De agent is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis; hij is opgenomen op de intensive care. Op dit moment is de politie bezig met een uitgebreid getuigenverhoor en sporenonderzoek in de omgeving van de schietpartij. Omdat het winkelcentrum nog tot 20.00 uur open was, waren er veel getuigen aanwezig.

FOK!radio: FOK!kers willen Daphne Bunskoek

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Als het aan verschillende FOK!kers ligt gaat Daphne Bunskoek het voetbal presenteren bij RTL. Ze zijn een petitie gestart die als titel heeft 'Daphne Bunskoek boven je bord!'. Die zal uiteindelijk aangeboden worden aan RTL-baas Fons van Westerloo. Het eredivisie-voetbal gaat verhuizen van Tien/Talpa naar RTL. Daphne is daar nu presentatrice van RTL Boulevard. Maar waarom zou zij het dan moeten presenteren? En hoeveel mensen hebben de petitie al ondertekend? En is er al reactie vanuit RTL? We gaan het vragen aan initiatiefnemer TerroRobbie. Zoals gebruikelijk beginnen we live om 20:00 uur!

40 dagen en 40 nachten zonder seks. Een aantal FOK!kers zijn daar vorige week mee begonnen. Ze doen het naar aanleiding van de film 40 Days, 40 Nights, waarin een jongen veertig dagen en veertig nachten geen seksuele handelingen mag verrichten. En dus zijn het seksloze dagen voor de FOK!kers. Martijn_AR bood spontaan in de uitzending vorige week aan om mee te doen. We zullen dus zeker horen hoe het ermee gaat.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Sheffield Wednesday biedt Kluivert stage aan

Brian Laws, manager van Sheffield Wednesday, heeft Patrick Kluivert een stage aangeboden. In het verleden was Kluivert al eens actief in Engeland voor Newcastle United.

Tijdens de proefperiode wil de manager Kluivert de kans geven om hem van zijn kwaliteiten te overtuigen. Het is echter nog maar de vraag of Kluivert zin heeft in een stage bij 'The Owls'. Volgens de manager heeft de aanvaller nog niets van zich laten horen.

Sheffield Wednesday komt in Engeland uit op het een na hoogste niveau: The Championship.

Man belt 911 na omsingeling door agenten

Icoon OpmerkelijkBerichtten we laatst al over het misbruik van het alarmnummer 112 in Nederland, in Amerika kunnen ze het nog bonter maken. Een 38-jarige man uit de Verenigde Staten werd gearresteerd omdat hij 911 belde nadat hij was omsingeld door politieagenten.

De agenten kregen een oproep over een discussie in een bar. Toen ze ter plaatse kwamen, waren er weinig tot geen problemen. Wel werd Dana Farrel Shelton verzocht om zijn weg te vervolgen. Shelton, die overduidelijk dronken was, belde hierop met het noodnummer om te melden dat hij omsingeld was.

Een woordvoerder van 911 verklaart: "Hij belde ons terwijl onze collega's naast hem stonden.". Voor het misbruiken van het noodnummer is Shelton dan ook aangeklaagd. Hij kan maximaal een jaar celstraf én een boete van 725 euro verwachten.

Boogerd tevreden

Gele-truidrager Michael Rasmussen legde vanmiddag ook de tweede Pyreneeënrit grotendeels af in de schaduw van Michael Boogerd.

"Ik vind het niet erg om hard voor hem te werken" aldus Boogerd na afloop van de etappe. "Onze Deen laat namelijk steeds weer zien dat hij er staat."

Tot vijf kilometer van de laatste klim verrichte Boogerd het kopwerk van de steeds maar slinkende groep van favorieten. "Ik moest het tempo hoog houden. Steeds maar wilde er een gevaarlijke concurrent weg. Ik heb alles gedaan wat ik kon. Pas bij de vluchtpoging van Contador moest ik passen. Toen heeft Rasmussen zelf ingegrepen," aldus de Nederlander die een minuut na Rasmussen en Contador de finish bereikte.

"Rasmussen heeft weer tijd gewonnen op bijna alle concurrenten. Alleen Contador blijft nog een beetje bij hem in het spoor. We hebben vandaag hard gewerkt, maar we zijn ook weer door Rasmussen beloond. Woensdag is de laatste zware bergrit. Dan zullen we er weer moeten staan. Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan weer ons best doen."

Kate Moss: 'Rexy wordt dé zomertrend'

Volgens Kate Moss sla je tegenwoordig een pleefiguur als je geen 'rexy' figuur hebt. De nieuwe uitdrukking 'rexy' is een samenstelling uit de woorden 'anorexia' en 'sexy'. Hiermee geeft het populaire model weer een slecht voorbeeld voor voedsel weigerende tienermeisjes.

"Haar vriendinnen zijn het ermee eens; ’rexy’ wordt dé nieuwe zomerlook", meldt een bron. "De dames gebruiken de uitdrukking om aan te geven dat ze er goed uitzien".

Volgens Moss moeten mensen de nieuwe uitdrukking niet als een belediging opvatten. 'Rexy' is juist een compliment.

Vrouw verzint 17 kids voor hoge uitkering

Icoon EconomieEen Britse vrouw heeft zeventien kinderen verzonnen om zo 45.000 euro aan kinderbijslag bij te verdienen. Van de rechtbank moet Charlene Ostle het complete bedrag terugbetalen. Omdat de vrouw aan een depressie lijdt hoeft ze echter niet naar de gevangenis.

De vrouw verzon het verhaal toen ze 26 was. Ze maakte de belastingdienst wijs dat ze aan suikerziekte leed en dat ze maar liefst twaalf koters had. Een tijdje later werd de Britse nog hebzuchtiger. Ze vertelde de inspecteurs toen dat ze in drie maanden tijd nog eens vijf kinderen had gekregen. Toen werd een onderzoek naar haar gedaan.

Als de vrouw niet zo hebberig was geweest en die vijf kinderen er niet bij had verzonnen was de oplichting volgens een belastinginspecteur nooit aan het licht gekomen. Dan had de vrouw 70.000 euro kunnen binnenhalen.

Team VVCS vijfde in Portugal

Team VVCS, het elftal met contractloze profs, is in Portugal als vijfde geëindigd op het FIFPro-toernooi. De selectie van trainer Jan van Dijk nam namens Nederland deel aan dit toernooi.

In poule A brak het Team VVCS lelijk op dat er geen echte centrumspits in de selectie zat. In de duels van 2 x 22,5 minuten tegen Slovenië en Portugal wist het elftal niet te scoren. Omdat Slovenië de Nederlandse doelman Victor Kros wel twee keer passeerde en de wedstrijd tegen Portugal in 0-0 eindigde, werd Team VVCS derde en laatste in de poule. Een dag later speelden de mannen van Van Dijk tegen Zwitserland om de vijfde plaats. Nadat de teams, die nu wel gewoon negentig minuten speelden, elkaar met een 2-2 eindstand niets toegaven, moesten strafschoppen de beslissing brengen. ASWH-doelman Raymon Kuipers, als laatste aan de groep toegevoegd, stopte twee inzetten van de Zwitsers. Nederland won de serie en eindigde dus als vijfde.

De eindzege in het toernooi ging naar Italië, dat in de finale te sterk was voor de Slovenen. Verrassing Blaz Puc, die drie keer scoorde op het toernooi, bracht Slovenië al snel op voorsprong. Nadat de Italianen uit een strafschop de ruststand op 1-1 bepaalden, scoorden zij vroeg na rust de winnende goal. Veteraan Giuseppe Signori krulde een vrije trap vanaf 25 meter in de kruising. De deelnemers uit zes landen hopen de scouts van diverse clubs overtuigd te hebben van hun kunnen en wachten nu op contractaanbiedingen.

Lerares stopt stoute leerlingen in vijver

Een Maleisische lerares op een kostschool heeft bij wijze van straf honderdzeventig leerlingen een half uur tot hun nek in vies viswater laten hurken. De tienermeisjes kregen de straf omdat zij ondanks herhaaldelijk waarschuwen hun met bloed doordrenkte maandverbanden in de WC bleven gooien.

De 27-jarige Wee Yim Pien, lerares Engels en hoofd van de school in Serawak op het eiland Borneo vertelde over de unieke straf in krant The Star. Pien moest zich namelijk verdedigen omdat er ophef over de lerares was ontstaan nadat plaatselijke kranten foto's over het incident hadden gepubliceerd. Jimmy Kiu, voorzitter van de medezeggenschapsraad en verantwoordelijke van de catering van de school, had de foto's uit protest opgestuurd.

Volgens Kiu regende het keihard toen de meisjes in het water zaten, wat vele zieke tieners tot gevolg had. Ook hebben diverse meisje uitslag gekregen van het smerige water. Pien ontkent in alle toonaarden dat het water smerig zou zijn. Volgens haar wordt er geregeld in het water gewassen en organiseert de school er weleens een hinderniswedstrijdje. De minister van Onderwijs zal zijn licht over de zaak laten schijnen.

Top of Flop: Grip

De Top of Flop van vorige week eindigde maar net in de plus: Wonderlust King van Gogol Bordello was een top,  dus. Cristan wist jullie mening het beste te verwoorden: "Lekker vrolijk, niet briljant maar alsnog een top."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met zZz, een orgel-en-drums duo uit Amsterdam. Het duo bestaat uit Björn Ottenheim en Daan Schinkel. Op 30 juni jl. werd in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch de tentoonstelling 'Nederclips' geopend. zZz maakte tijdens deze opening een nieuwe videoclip: "Grip". De clip werd in één take opgenomen.

Punten vijftiende etappe

Vanmiddag werd de vijftiende etappe gefietst in de Tour de France. Hieronder de punten van deze etappe.

bblokkie wist de meeste punten te vergaren. Met 159 punten is hij de beste van vandaag. Op de tweede plek staat montysfavorites met 146 punten. De top 3 wordt afgesloten door Boosterz met 145 punten.

In het algemeen klassement gaat BVO aan de leiding met 1695 punten. Gremen is de nummer twee. Hij heeft totaal 1685 punten gescoord. bloepje bezet met 1685 punten de derde plaats.

Bij de subleagues ging de dagwinst naar De Echte Kenners met 108 punten. Putten town is de nummer twee met 93 punten. MCT2 staat met 90 punten de derde.

In het algemeen klassement behoudt de subleague Bobteam Glas de eerste plek met 1730 punten. Nummer twee is ShowChat met 1643 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! blijft derde met 1543 punten.

Vanaf zaterdag 21 juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden. De teams zullen woensdag 25 juli om 00:01 uur worden vastgezet.

Screenshots van MMO Aion

NCSoft heeft een aantal screenshots van de aankomende MMO-game Aion vrijgegeven. Deze MMO-game maakt gebruik van een aangepaste versie van de CryEngine. De game gaat over drie facties die oorlog met elkaar voeren. Spelers kunnen zich aansluiten bij twee van de drie facties, de derde factie zal volledig computergestuurd aan de slag gaan. Acties die door facties worden uitgevoerd hebben grote invloed op het spelverloop. Een releasedate is nog onbekend.





Werkstraf voor webcamseks met 8-jarige

Icoon InternetEen vijftigjarige man uit het Utrechtse Mijdrecht is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Die kreeg hij omdat hij met een achtjarig meisje webcamseks had. Ook was de man in het bezit van kinderporno.

Naast de forse werkstraf kreeg de man ook zes maanden maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De Mijdrechter had dagelijks chatcontact met het slachtoffertje uit Breda. Via de webcam wist hij haar zover te krijgen dat ze zichzelf voor hem uitkleedde en seksuele handelingen bij zichzelf verrichtte. De man vertoonde zich eveneens naakt via de webcam aan het kind.

De rechtbank hield er rekening mee dat de man een blanco strafblad had en dat hij spijt betuigde over zijn daden.

Man overreden door eigen caravan

Een 61-jarige landgenoot is gisteren gewond geraakt doordat hij op een Duitse parkeerplaats werd overreden door zijn eigen caravan. Man en vrouw waren op een parkeerplaats aan de A61 in hun sleurhut aan het bijkomen van de lange rit, toen de combinatie ineens begon te rollen.

Auto en caravan rolden langzaam de heuvel af. De man bedacht zich geen ogenblik en sprong de caravan uit. Bij de sprong kwam de man ten val, waarna de caravan over de man heen hobbelde.

Volgens de politie had het slachtoffer de handrem niet aangetrokken. De man heeft ernstige verwondingen opgelopen.

Duitse gijzelaar is volgens Taliban nog in leven

Icoon TerrorismeEen van de twee Duitse ingenieurs die vorige week in Afghanistan door de Taliban werden gegijzeld, is nog in leven. Dat heeft een woordvoerder van de Taliban maandag laten weten. Ook vier gegijzelde Afghaanse collega's van de Duitsers zouden nog in leven zijn.

De zegsman van de Taliban zei dat de opstandige groepering de gijzelaars vrijlaat als de Afghaanse regering tien strijders van de Taliban laat gaan. Als het regime in Kabul niet instemt met de gevangenenruil worden de gijzelaars gedood, aldus de woordvoerder van de Taliban.

Afgelopen weekeinde stelden de Taliban dat ze de Duitse ingenieurs hadden vermoord. Het lijk van één van de Duitsers is zondag door de Afghaanse politie gevonden in de provincie Wardak, ten zuidwesten van Kabul. De andere Duitser is spoorloos.

Chihuahua werpt zich op als beschermengel

De kleine Zoey heeft zich als een pitbull gedragen tegenover een giftige ratelslang. De slang wilde het eenjarige kleinkind van haar baasje aanvallen. Het dappere hondje sprong er echter tussen en ving de giftige beet op.

Het kleine mannetje zat heerlijk in een vogelbadje te spelen met zijn handjes, toen het beest kwam aangeslopen. De slang ratelde nog even met zijn staart en viel toen de dreumes aan. Zoey raakte ernstig gewond bij zijn heldendaad en even leek het er zelfs op dat ze aan de gevolgen van de beet zou sterven.

Maar als een wonder dartelt het twee kilo zware binnenzakhondje weer vrolijk heen en weer. "Deze kleine hondjes krijgen eigenlijk niet de erkenning die ze verdienen", zei de oma van het mannetje. Ze is maar wat trots op haar bijzondere heldin, en maar al te blij dat kleinzoon en hond het drama hebben overleefd.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Tour de France: Vinokourov zegeviert

Icoon Tour de FranceDe vijftiende etappe van de Tour de France, van Foix naar Loudenvielle-Le Louron over 196 kilometer, is gewonnen door Alexandre Vinokourov. Michael Rasmussen behield de gele trui.

Rond half twaalf startten de renners voor de rit, waarin weer een paar pittige Pyreneeën-cols op het programma stonden, zoals de Balès en de fameuze Peyresourde. Vanaf de start werd er meteen alle kanten gedemarreerd. Een groep van ongeveer 25 man, met vier van Discovery, wist zich los te maken van het peloton. Rabobank begon aan kop van het peloton tempo te maken om de groep terug te halen en slaagde in die missie.

Gorka Verdugo ontsnapte vervolgens uit het peloton en kreeg Menchov, Pereiro en Moreau mee. Valverde en Vinokourov wisten aan te sluiten. Valverde en Moreau konden het tempo niet bijhouden, en moesten lossen uit de kopgroep. Vino versnelde weer en kreeg Verdugo mee in de klim naar Col de Por, een berg van de tweede categorie. Het duo kreeg gezelschap van Voeckler, maar het verschil met het peloton was slechts veertien seconden. Verdugo kon vervolgens alleen verder en kreeg in eerste instantie Bernard Kohl mee, maar die kon het tempo al snel niet meer volgen en moest lossen.

Achter Verdugo vormde zich een groep met Gadret, Kohl, Mayo, Navarro, Valjavec, Arroyo, Voigt, Menchov, Le Mevel, Tschopp en Beltran. En ook Vino wist even later aan te sluiten. De groep wist vervolgens Verdugo weer op te slokken. De kopgroep had op de top van de Col de Por een voorsprong van een halve minuut op het uitgedunde peloton. Bij het dalen wisten Bernhard Kohl en Johann Tschopp uit de kopgroep te ontsnappen. In de groep zaten Vinokourov, Ivanov, Navarro, Garate, Portal, Arroyo, Arseven, Vande Velde, Cobo, Albasini, Lefevre, Zubeldia, Landaluze, Perez, Kirchen, Menchov, Bennati, Vila, Halgand, Hincapie, Vaugrenard, Knees en Turpin. Kohl en Tschopp werden weer ingerekend door de kopgroep die, op 140 kilometer van de meet, een voorsprong had van bijna zes minuten op het peloton.

Bij het beklimmen van de Col de Portet d'Aspet, een berg van de tweede categorie, had de kopgroep een voorsprong van bijna negen minuten op het peloton. Lefevre kwam als eerste boven, voor Halgand. In de afdaling van de Portet d’Aspet kwamen de renners langs de plek waar de Italiaan Fabio Casartelli tijdens de Tour van 1995 zwaar ten val kwam. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Gelijk na het dalen van de Col de Portet moest worden begonnen aan de klim van de Col de Menté, een berg van de eerste categorie. De voorsprong van de kopgroep op het peloton, aangevoerd door Rabobank, liep terug naar een kleine acht minuten. Garate kwam als eerste boven voor Lefevre en Halgand. Het peloton volgde op 8,5 minuut achterstand. 59 kilometer voor de streep viel de kopploeg uit elkaar, mede doordat Landaluze het tempo wat omhoog schroefde. Arroyo, Ivanov, Kohl en Tschopp wisten in het wiel van Landaluze te blijven. Menchov probeerde zich bij de kopgroep aan te sluiten en wist daar ook in te slagen.

De kopgroep begon aan de beklimming van de Port de Balès, een buitencategorieklim van 19,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,0. Ivanov was de eerste van de kopgroep die moest lossen. Ook in de groep daarachter kwam men in de problemen. Onder impuls van de Astana-renner Ivanov en Vinokourov kwam een aantal man terug bij de koplopers. Ivanov kwam vervolgens bijna stil te staan. Johann Tschopp demarreerde vervolgens uit de kopgroep en wist al gauw een voorsprong te nemen van 25 seconden.

Andrej Kasjetsjkin demareerde vervolgens uit het peloton, waar Rasmussen enkel nog Boogerd als helper had, maar ze lieten hem niet te ver vooruit komen. Moreau, Astarloza en Pereiro Sio moesten uit het peloton, wat nog maar uit een kleine twintig man bestond, lossen. Kim Kirchen ontsnapte uit de groep Vino en wist bij Tschopp te komen. De voorsprong van de twee, twee kilometer onder de top van de Port de Balès, was zeven minuten. Kirchen kwam als eerste boven, gevolgd door Tschopp en Arroyo, die uit de groep Vino was weggesprongen, op tien seconden. De groep met Vino en Menchov had 44 seconden achterstand.

Arroyo en Kirchen begonnen aan de beklimming van de Col de Peyresourde, de laatste klim van vandaag, zonder Tschopp, die moest lossen. Het groepje-Vinokourov zat daar vlak achter en wist later aan te sluiten. Menchov had zich inmiddels laten terugzakken tot de groep met Rasmussen, die een achterstand van zeven minuten had. Uit de groep Rasmussen ontsnapte vervolgens Popovych, en de Rabo-renners gingen in de achtervolging en haalden hem bij. Vino plaatste aan de kop een demarrage, en wist weg te komen.

Menchov moest lossen uit de groep Rasmussen, net als Schleck. Zubeldia, die een achterstand van een halve minuut had, ging alleen in de achtervolging op Vinokourov, die als eerste bovenkwam op de Col de Peyresourde. Contador sprintte uit de groep Rasmussen, maar de Deen wist te volgen. Vervolgens probeerde Contador het wederom, maar Rasmussen reageerde attent. De twee spraken even met elkaar, en daarna probeerde Contador het weer, maar Rasmussen liet hem niet gaan. Ook de vierde aanval van Contador parreerde de Deen, al ging dat wel moeizaam.

Vino kwam als eerste boven, voor Kirchen en Zubeldia. Rasmussen en Contador kwamen op 5,20 achterstand boven. Daarna was het dalen en een klein stukje klimmen naar de finish. Vino wist zijn voorsprong te behouden en kwam als eerste over de finish. Kirchen en Zubeldia eindigden als respectievelijk tweede en derde op vijftig seconden achterstand. Rasmussen en Contador kwamen uiteindelijk op iets meer dan vijf minuten achterstand op Vino binnen.
Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Vinokourov wint koninginnerit

De vijftiende etappe van de Tour de France, van Foix naar Loudenvielle-Le Louron over 196 kilometer, is gewonnen door Alexandre Vinokourov. Michael Rasmussen behield de gele trui.

Rond half twaalf startten de renners voor de rit, waarin weer een paar pittige Pyreneeën-cols op het programma stonden, zoals de Balès en de fameuze Peyresourde. Vanaf de start werd er meteen alle kanten gedemarreerd. Een groep van ongeveer 25 man, met vier van Discovery, wist zich los te maken van het peloton. Rabobank begon aan kop van het peloton tempo te maken om de groep terug te halen en slaagde in die missie.

Gorka Verdugo ontsnapte vervolgens uit het peloton en kreeg Menchov, Pereiro en Moreau mee. Valverde en Vinokourov wisten aan te sluiten. Valverde en Moreau konden het tempo niet bijhouden, en moesten lossen uit de kopgroep. Vino versnelde weer en kreeg Verdugo mee in de klim naar Col de Por, een berg van de tweede categorie. Het duo kreeg gezelschap van Voeckler, maar het verschil met het peloton was slechts veertien seconden. Verdugo kon vervolgens alleen verder en kreeg in eerste instantie Bernard Kohl mee, maar die kon het tempo al snel niet meer volgen en moest lossen.

Achter Verdugo vormde zich een groep met Gadret, Kohl, Mayo, Navarro, Valjavec, Arroyo, Voigt, Menchov, Le Mevel, Tschopp en Beltran. En ook Vino wist even later aan te sluiten. De groep wist vervolgens Verdugo weer op te slokken. De kopgroep had op de top van de Col de Por een voorsprong van een halve minuut op het uitgedunde peloton. Bij het dalen wisten Bernhard Kohl en Johann Tschopp uit de kopgroep te ontsnappen. In de groep zaten Vinokourov, Ivanov, Navarro, Garate, Portal, Arroyo, Arseven, Vande Velde, Cobo, Albasini, Lefevre, Zubeldia, Landaluze, Perez, Kirchen, Menchov, Bennati, Vila, Halgand, Hincapie, Vaugrenard, Knees en Turpin. Kohl en Tschopp werden weer ingerekend door de kopgroep die, op 140 kilometer van de meet, een voorsprong had van bijna zes minuten op het peloton.

Bij het beklimmen van de Col de Portet d'Aspet, een berg van de tweede categorie, had de kopgroep een voorsprong van bijna negen minuten op het peloton. Lefevre kwam als eerste boven, voor Halgand. In de afdaling van de Portet d’Aspet kwamen de renners langs de plek waar de Italiaan Fabio Casartelli tijdens de Tour van 1995 zwaar ten val kwam. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Gelijk na het dalen van de Col de Portet moest worden begonnen aan de klim van de Col de Menté, een berg van de eerste categorie. De voorsprong van de kopgroep op het peloton, aangevoerd door Rabobank, liep terug naar een kleine acht minuten. Garate kwam als eerste boven voor Lefevre en Halgand. Het peloton volgde op 8,5 minuut achterstand. 59 kilometer voor de streep viel de kopploeg uit elkaar, mede doordat Landaluze het tempo wat omhoog schroefde. Arroyo, Ivanov, Kohl en Tschopp wisten in het wiel van Landaluze te blijven. Menchov probeerde zich bij de kopgroep aan te sluiten en wist daar ook in te slagen.

De kopgroep begon aan de beklimming van de Port de Balès, een buitencategorieklim van 19,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,0. Ivanov was de eerste van de kopgroep die moest lossen. Ook in de groep daarachter kwam men in de problemen. Onder impuls van de Astana-renner Ivanov en Vinokourov kwam een aantal man terug bij de koplopers. Ivanov kwam vervolgens bijna stil te staan. Johann Tschopp demarreerde vervolgens uit de kopgroep en wist al gauw een voorsprong te nemen van 25 seconden.

Andrej Kasjetsjkin demareerde vervolgens uit het peloton, waar Rasmussen enkel nog Boogerd als helper had, maar ze lieten hem niet te ver vooruit komen. Moreau, Astarloza en Pereiro Sio moesten uit het peloton, wat nog maar uit een kleine twintig man bestond, lossen. Kim Kirchen ontsnapte uit de groep Vino en wist bij Tschopp te komen. De voorsprong van de twee, twee kilometer onder de top van de Port de Balès, was zeven minuten. Kirchen kwam als eerste boven, gevolgd door Tschopp en Arroyo, die uit de groep Vino was weggesprongen, op tien seconden. De groep met Vino en Menchov had 44 seconden achterstand.

Arroyo en Kirchen begonnen aan de beklimming van de Col de Peyresourde, de laatste klim van vandaag, zonder Tschopp, die moest lossen. Het groepje-Vinokourov zat daar vlak achter en wist later aan te sluiten. Menchov had zich inmiddels laten terugzakken tot de groep met Rasmussen, die een achterstand van zeven minuten had. Uit de groep Rasmussen ontsnapte vervolgens Popovych, en de Rabo-renners gingen in de achtervolging en haalden hem bij. Vino plaatste aan de kop een demarrage, en wist weg te komen.

Menchov moest lossen uit de groep Rasmussen, net als Schleck. Zubeldia, die een achterstand van een halve minuut had, ging alleen in de achtervolging op Vinokourov, die als eerste bovenkwam op de Col de Peyresourde. Contador sprintte uit de groep Rasmussen, maar de Deen wist te volgen. Vervolgens probeerde Contador het wederom, maar Rasmussen reageerde attent. De twee spraken even met elkaar, en daarna probeerde Contador het weer, maar Rasmussen liet hem niet gaan. Ook de vierde aanval van Contador parreerde de Deen, al ging dat wel moeizaam.

Vino kwam als eerste boven, voor Kirchen en Zubeldia. Rasmussen en Contador kwamen op 5,20 achterstand boven. Daarna was het dalen en een klein stukje klimmen naar de finish. Vino wist zijn voorsprong te behouden en kwam als eerste over de finish. Kirchen en Zubeldia eindigden als respectievelijk tweede en derde op vijftig seconden achterstand. Rasmussen en Contador kwamen uiteindelijk op iets meer dan vijf minuten achterstand op Vino binnen.



Uitslag
#NaamTeamTijd
1Alexandre VinokourovAST5:34.28
2Kim KirchenTMOop 00,51
3Haimar ZubeldiaEUSz.t
4Juan Jose Cobo AceboSAUop 0.58
5Juan Manuel GarateQStop 2,14
6David ArroyoCAIop 3,23
7Bernard KohlGSTop 4.25
8Christian VanderveldeCSCz.t
9Ludovic TurpinAG2Rop 5,16
10Alberto ContadorDSCop 5,31

Gele-trui

#NaamTeamTijd
1Michael RasmussenRAB69:52.14
2Alberto ContadorDSCop 2.23
3Cadel EvansPrLop 4,00
4Levi LeipheimerDSCop 5,25
5Andreas KlodenASTop 5,34
6Carlos SastreCSCop 6,46
7Haimar ZubeldiaEUSop 7,27
8Andrey KashechkinASTop 7,54
9Kim KirchenTMOop 8,24
10Mikel AsterlozaEUSop 9,21

Groene-trui

#NaamTeamPunten
1Tom BoonenQST195
2Robert HunterBAR175
3Erik ZabelMRM174

Bolletjestrui

#NaamTeamPunten
1Michael RasmussenRAB142
2Juan Mauricio SolerBAR140
3Yaroslav PopovychDSC104

Witte-trui

#NaamTeamTijd
1Alberto ContadorDSC69:54.37
2Juan Mauricio SolerBARop 12,37
3Kanstantsin SiutsouBARop 30.35

Ploegenklassement

#TeamTijd
1Astana209:52.24
2Discovery Channelop 2.53
3Team CSCop 15,01
4Caisse D'Epargneop 15,22

[MotoGP] Melandri naar Ducati

Marco Melandri rijdt vanaf volgend seizoen bij Ducati. De Italiaanse MotoGP-coureur, die gisteren als derde eindigde bij de Grand Prix van de Verenigde Staten, heeft een tweejarig contract getekend bij de Italiaanse renstal.

Hij wordt teamgenoot van de huidige klassementsleider Casey Stoner, die zelf zijn contract verlengde tot en met 2009.

Aan het begin van dit seizoen wou Melandri al over stappen naar Ducati. Honda, zijn huidige werkgever, wilde toen niet meewerken aan een vertrek.

[Upd] Gilbert, Pozzato stappen af

Voor Philippe Gilbert is de Tour voorbij. De Belg verscheen vandaag niet aan de start van de zware Pyreneeënrit over 196 kilometer van Foix naar Loudenvielle-Le Louron. Hij was al enkele dagen ziek. Gilbert is de eerste Belg die deze Tour afstapt.

Ook Filippo Pozzato is afgestapt. De Italiaanse sprinter van Liquigas won eerder nog de vijfde etappe van Chablis naar Autun.

Update 12:34:
De Fransman Cyril Dessel, die als één van de eersten moest lossen vandaag, is afgestapt.

Update 12:38
De Fransman Christophe Le Mevel gaat onderuit in de afdaling van de Col de Por. Hij moet worden afgevoerd met de ambulance.

Update 15:57:
Fred Rodriguez van Predictor - Lotto is afgestapt.

Ongelukje met reclame-opnames Project Gotham 4

Het is vrij gewoon geworden om games te promoten met reallife promotiefilmpjes. Voor racegames ga je dan al vrij snel naar het racen met echte auto's voor promotie van de game. In het geval van Project Gotham Racing 4 was dat misschien niet het verstandigste wat er gedaan kon worden, want ongelukjes met auto's zijn tot daar aan toe, maar ongelukjes met een Ferrari van een paar ton, daar word je echt niet vrolijk van.



McQuaid: "Liever niet Rasmussen als Tour-winnaar

De voorzitter van de Internationale wielerunie, Pat McQuaid, heeft gezegd dat hij niet erg enthousiast is over Michael Rasmussen als mogelijke winnaar van de Tour.

"Wat het imago betreft zou het beter zijn als niet Rasmussen, maar een van de jongste rijders zou winnen," aldus de Ier. "Maar hij heeft geen regels overtreden, want twee gemiste controles zijn geen dopingovertreding".

De Deen is twee keer gewaarschuwd, omdat hij bij onaangekondigde dopingcontroles onvindbaar bleek. Als het een derde keer overkomt, zou dat worden beschouwd als een dopingovertreding.

Een aantal ploegen in de Tour heeft kritiek op de Rabobankploeg. Volgens hen had die Rasmussen thuis moeten laten. Tour-directeur Christian Prudhomme zei eerder al dat, als hij voor de start van La Grande Boucle had geweten wat hij nu weet, hij Rabobank gevraagd had Michael Rasmussen uit de Tour te houden.

Prijsvragennieuws week 30!

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvraag:

Win een X-toys sensual massage set!

Later deze week kun je een andere leuke prijs van X-toys winnen. Hou de Frontpage dus goed in de gaten!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

Vandaag de uitslag van de Zeroteez prijsvraag. Jullie krijgen allemaal individueel nog een mailtje met de instructies over je gratis bestelling. Dan nu de twintig winnaars:


sassa
De-Boswachter
Haarbalpasta
nextkiller
Focusdriver
plais001
StainlessSteel
Renatej
FuckieSlim
singlemetkids
YdieresiS
mmm123
djremy
aniek3
fridiot
Ezie
Lemelerveld
Glemsel
Mist_R_Roel
jipjuhhh

Ubisoft komt met Settlers voor vegetariërs

Settlers, de serie waarin het draait om het opbouwen van je eigen stadje, door het verzorgen van hout, metaal en voedsel, krijgt een speciale uitvoering van zijn zesde deel. Ubisoft heeft aangegeven dat er een vegetarische versie komt van Settlers 6. Nee, geen versie van de game die gemaakt is van niet-vlees producten, een versie waarin er geen dieren zijn om te fokken, te slachten en te eten. Er zitten wel gewoon wilde beesten in de wereld, zoals olifanten en beren, maar deze zijn puur voor de sfeer van de game.

De vegetarische versie van Settlers 6 zal als gratis download aangeboden worden. Dus mocht je lid zijn van PETA, PvdD of gewoon fel tegen het eten van vleesproducten zijn, dan is dit jouw ding.

'Engelaar mogelijk vervanger Davids'

Het Parool meldt dat Orlando Engelaar de mogelijke vervanger bij Ajax wordt voor de geblesseerde Edgar Davids. De krant baseert die suggestie op de eerdere samenwerking tussen Engelaar en coach Henk ten Cate. Volgens de krant zou de 27-jarige middenvelder van FC Twente zo'n zeven miljoen euro kosten.

De scheenbeenbreuk van Davids is binnen de huidige selectie van Ajax lastig op te vangen. De aanwezige alternatieven (Lindenbergh, Sarpong, Vertonghen, Schilder) zijn allen kwalitatief onvoldoende of nog te onervaren.

Engelaar werd eerder door Henk ten Cate in diens tijd bij NAC Breda succesvol weggeplukt bij Jong Feyenoord. In Breda groeide hij toen uit tot een zeer gewaardeerde kracht.

Speed: 'Toro Rosso wil mij kwijt'

Scott Speed is van mening dat de leiding van Scuderia Toro Rosso hem niet meer steunt als coureur. Dat verklaarde de Amerikaan zondag tegenover SpeedTV.

"Het is duidelijk dat Vitantonio Liuzzi en ik erg weinig steun krijgen van onze bazen. Dat is de afgelopen twee jaar eigenlijk niet anders geweest, maar de laatste tijd wordt de situatie erger. Op een gegeven moment maakte ik mij niet meer druk over mijn toekomst bij het team en vanaf dat moment ben ik eigenlijk betere resultaten gaan boeken. Het is zonneklaar dat Berger en Tost hard hun best doen om Tonio en mij uit het team te werken," aldus Speed.

Sebastian Bourdais en Sebastian Vettel zijn beiden genoemd als potentiële vervangers bij Scuderia Toro Rosso.

Met dank aan Bar-le-Duc voor de submit

Bouaouzan uit Sparta-selectie gezet

Gert Aandewiel, de trainer van Sparta, heeft Rachid Bouaouzan voorlopig uit de selectie gezet. Vanwege "disciplinaire redenen" moet hij de komende week met Jong Sparta meetrainen.

Hierdoor mist Bouaouzan het trainingskamp in Oostvoorne. Bij terugkeer in Rotterdam zullen Aandewiel en technisch directeur Danny Blind een gesprek voeren met Bouaouzan. Dan zal worden besloten of hij terug kan keren in de A-selectie.

Theissen niet blij met botsing coureurs

Mario Theissen is op z'n zachtst gezegd niet erg bij met de botsing tussen de beide BMW-coureurs, afgelopen weekend op de Nürburgring. Volgens Theissen heeft deze actie het team een podiumplek gekost. Nick Heidfeld en Robert Kubica finishten als zesde en zevende.

Theissen: "We zijn niet door het weer slechts zesde en zevende geworden, maar door de botsing in de eerste ronde. Dit heeft ons zeker een podiumplaats gekost. Het team heeft verder uitstekend gereageerd op de veranderende omstandigheden."

Technisch directeur Willy Rampf zei over de botsing: "Beide wagens liepen schade op bij het incident in de tweede bocht. Bij Nick moesten we rechtsvoor een onderdeel vervangen, bij Robert had de achtervleugel schade opgelopen. Na de herstart waren onze beide coureurs niet snel genoeg om David Coulthard in te kunnen halen. Dat we ondanks de problemen in het kampioenschap verder zijn uitgelopen op Renault, doet niets af aan het feit dat we een slechte race hadden."

Tuinman zet meisjes in bikini in om gras te maaien

Een tuinman uit het Amerikaanse Memphis heeft een gat in de markt gevonden. Hij laat meisjes in bikini grasmaaien bij zijn klanten. Het initiatief is een overweldigend succes. De klant kan mooi met een lekker flesje bier in de tuin liggen, terwijl hij kijkt naar een jonge meid die ook nog eens het gras voor hem maait.

Het grasmaaien wordt zo veel interessanter volgens eigenaar Lee Cathey. Klanten moeten wel diep in de buidel tasten voor de service. Naar de dames van het Tiger Time Lawn Care-centrum wordt meer omgekeken dan het gras dat wordt gemaaid. "Er wordt geroepen en getoeterd, alles wat je je maar kunt voorstellen. Maar die aandacht is te verdragen, vooral als je bedenkt dat je lichaam ondertussen mooi bruin wordt", vertelt de 21-jarige grasmaaichick Blair Beckman.

Tuinman Lee oogst zoveel succes met de stunt, dat hij eraan denkt de service uit te breiden. "Als het moet, laat ik mijn meisjes deze herfst de bladeren bij elkaar harken in hun bikini", aldus de succesvolle tuinman. Hij heeft er nog aan gedacht een sexy schoffelaar zonder hemd in te zetten voor de dames, maar die hadden er helaas geen oren naar.


Dit ziet er toch een stuk beter uit dan een gemeentewerker


Meer foto's vind je overigens hier


Heleboel keer 50 cent voor illegaal gebruik uiterlijk

De rapper 50 cent, in het echte leven bekend onder de naam Curtis Jackson, heeft het internet-adverteringsbureau Traffix aangeklaagd. Dit bedrijf zou illegaal gebruik hebben gemaakt van een afbeelding van zijn persoon in de webgame Shoot the Rapper. Voor deze streek eist hij $1 miljoen van het bedrijf als schadevergoeding. Ook moet de game aangepast worden, zodat zijn afbeelding niet meer gebruikt kan worden.

De game Shoot the Rapper draait om het neerschieten van een negroïde rapper met behulp van de muis. Volgens Jackson zou dit karakter hem moeten voorstellen. Hoewel zijn naam niet genoemd staat in de game, maakt dat weinig uit volgens advocaat Peter Raymond:"It looks like him, and there's no doubt the character is intended to be him."



Curtis Jackson, a.k.a. 50 Cent

Kolles: 'Klien hoeft niet te betalen'

Colin Kolles, teambaas van Spyker F1, heeft laten weten dat Christian Klien geen geld mee hoeft te brengen mocht hij voor het Nederlandse team komen rijden. Kolles benadrukt hiermee dat de Oostenrijker de belangrijkste kandidaat is voor het tweede Spyker-stoeltje.

Desondanks kon de Duits-Roemeen niet bevestigen dat Klien voor het team zal gaan rijden. "De kans is zeker aanwezig, maar we moeten wel ons budget rondkrijgen. Zonder geld heb je niets aan een snelle coureur. We wachten zo lang mogelijk met het maken van de beslissing, om goed te kijken wat er allemaal mogelijk is," aldus Kolles.

Wanneer de beslissing valt is nog niet bekend. Naar verluidt zou ook Christijan Albers in conclaaf zijn met het team. Een persoonlijke sponsor van de Nederlander heeft zich inmiddels bereid verklaard het ontbrekende geldbedrag te voldoen. Wat dit voor gevolgen heeft op de contractuele perikelen rondom de Nederlander is niet bekend.

'Feyenoord hoopt op terugkeer Buffel'

In de Schotse media wordt Thomas Buffel in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord. Tijdens het seizoen 2004/2005 verruilde de Belg de Kuip voor Glasgow Rangers.

Vader Martin Buffel heeft gezegd dat hij op de hoogte is van de geruchten. "Thomas was graag bij Feyenoord, maar is ook graag bij de Glasgow Rangers. Het belangrijkste is dat hij fit geraakt. Momenteel traint hij individueel met een bal."

Sinds februari van dit jaar stond de 26-jarige Buffel aan de kant bij de Schotse formatie, nadat hij een operatie aan zijn knie onderging.

Arveladze bedankt fans en AZ

Met een paginagrote advertentie in het Noordhollands Dagblad heeft Shota Arveladze vandaag zijn oude club AZ en de Alkmaarse fans bedankt voor de steun in de afgelopen twee seizoenen.

Onlangs kwam de 34-jarige aanvaller een contract overeen met Levante, dat in de hoogste Spaanse divisie speelt. Ondanks een doorlopend contract in Alkmaar mocht de populaire Arveladze transfervrij vertrekken. "Shota wilde zijn loopbaan in het buitenland afsluiten. AZ heeft daaraan gehoor gegeven", aldus een woordvoerder van AZ.

AZ hoopt dat het op 11 augustus, rond het oefenduel tegen Internazionale, officieel afscheid kan nemen van de spits.

Paddo-toerist scheurt over camping

Een 27-jarige Deen is afgelopen weekend met zijn auto over een camping in Amsterdam gescheurd na het gebruik van alcohol, het roken van enkele joints en het eten van een paddo. Daarbij reed hij rakelings langs een aantal tentjes waar campinggasten met hun kinderen lagen te slapen.

De Deen ging vrijdag met een paar vrienden naar de binnenstad van Amsterdam. Eerst sloeg hij een paar glazen drank achterover, blowde wat en gebruikte in een coffeeshop een verse paddo. Toen hij in de nacht van vrijdag op zaterdag terugkeerde op camping Zeeburg in het oosten van Amsterdam stapte hij in zijn auto en begon aan een dollemansrit over het terrein.

De campinggasten zijn aan een ongeluk ontsnapt, aldus de Amsterdamse politie vandaag. De toerist reed eerst met volle vaart over enkele betonblokken heen. Daarbij verloor hij enkele onderdelen van de auto, waaronder de bumper. Vervolgens scheurde de man langs enkele tentjes en reed weer over de betonblokken heen. De Deen verloor daarbij de macht over het stuur en kwam tot stilstand in de bosjes, op enkele centimeters afstand van een camper en een wateraftappunt.

430 euro boete
Ontwaakte campinggasten konden de buiten zinnen zijnde man in bedwang houden totdat de politie arriveerde om hem te arresteren. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Tijdens de rit waren agenten nodig om de ziekenbroeders te helpen de dolleman onder controle te houden.

Nadat hij uit zijn roes was ontwaakt, mocht de Deen na het betalen van 430 euro boete weer gaan. Ook moest hij aan de campingeigenaar een schadevergoeding van 20 euro betalen. De man verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren van de woeste rit over de camping.

De VVD kwam vorige week met het pleidooi om paddo's op lijst één van de opiumlijst te zetten vanwege de toenemende incidenten na paddogebruik.

'Wietteelt tot 5 planten ook aanpakken'

Icoon PolitieDe thuisteelt van hennepplanten moet totaal worden verboden. Dat adviseren drugsexperts van de politie aan de raad van hoofdcommissarissen. In feite is de teelt al verboden, maar tot 5 planten wordt gedoogd. Meer planten werd altijd al aangepakt.

Ben Janssen van het Nationaal Netwerk Drugsexpertise zei vanochtend op Radio 1 in het programma De Ochtenden dat wietplanten de laatste jaren veel meer opbrengen. De teelt van enkele planten op een balkon is dan ook al lang niet meer alleen voor eigen gebruik, maar ook voor de verkoop. Vijf planten kunnen tegenwoordig één kilo softdrugs opleveren, zo zegt drugsexpert Jannsen; wat neerkomt op een opbrengst van 2.600 tot 3.000 euro.

De drugsexperts van de politie willen ook dat thuistelers strenger gestraft gaan worden. De eerste keer dat men gepakt wordt levert nu meestal 80 uur werkstraf plus een ontnemingsvordering van de verkregen winst op. Verder pleitten de experts ervoor dat zogenoemde growshops, zaken die spullen leveren voor de teelt, een vergunning moeten krijgen zoals die ook voor coffeeshops geldt.

De raad van hoofdcommissarissen neemt in het najaar een besluit over het afschaffen van het gedoogbeleid tot 5 planten.

Om de wietteelt aan te pakken worden nu al door veel plaatsen speciale wietconvenanten opgesteld, waarin gemeente, politie, energiebedrijven en woningcorporaties de handen ineen slaan tegen cannabisplantages. In Nederland worden jaarlijks een kleine achtduizend hennepkwekerijen opgerold in woningen, bedrijfspanden en ook steeds vaker in boerenschuren.



'Ook aanpakken'

Hammond loopt 25 kilometer voor verjaardag

Icoon OpmerkelijkDe Top Gear presentator Richard Hammond heeft zijn auto, die vastzat in de modder, laten staan en 25 kilometer gelopen om naar het verjaardagsfeestje van zijn dochter te gaan. Hammond zette zijn benenwagen in de hoogste versnelling en deed er 2,5 uur over om thuis te komen. In september 2006 raakte Hammond nog zwaargewond na een crash met een dragstar. Het duurde dertien uur voordat hij toen tijdens een storm van West Londen naar Gloucestershire wist te rijden.

Hammond wilde de vierde verjaardag van Willow voor geen goud missen. Hij was om half zes ’s ochtends thuis, net voordat zijn dochtertje wakker was. "Voor geen miljoen had ik de verjaardag van Willow gemist. Gelukkig had ik een regenjas in de auto liggen. Het was stikdonker, maar ik heb mijn iPod opgezet en ben begonnen met lopen."

Sportief mannetje

Reeves: Kerstperiode niet van levensbelang voor de PS3

Ondanks wat vele analisten voorspelde is SCEE president David Reeves niet onder de indruk van speculaties dat de PS3 het goed moet doen tijdens de Kerstperiode van 2007 om in leven te blijven.

Zo stelt hij:

I think each peak is crucial to maximise what you can do, but I don't think this Christmas is necessarily the most critical one - I think that's going to be Christmas 08."
"I see this more as kind of like a tsunami – it starts small and gathers speed, and eventually, after four or five years, it will start to take you over."

Als laatste benadrukte hij de instelling van Sony:

"We are confident but not arrogant about reaching a very, very good installed base on PS3, and having the same momentum that we had with the PS2. We're not putting our heads in the sand - we know it's not selling that well, but we know that it's selling according to the targets."

Prudhomme bekritiseert Rabobank

Tour-directeur Christian Prudhomme heeft gezegd dat, als hij voor de start van La Grande Boucle had geweten wat hij nu weet, hij Rabobank gevraagd had Michael Rasmussen uit de Tour te houden.

Dit seizoen kreeg de Deense geletruidrager twee waarschuwingen van de internationale wielerunie UCI voor het niet doorgeven van zijn verblijfplaats voor dopingcontroles buiten wedstrijden. Hiervoor werd hij door de Deense nationale bond uit het nationale team gezet. "Ik vind het heel erg jammer dat ik van niets wist", aldus Prudhomme. "We zouden Rabobank op zijn verantwoordelijkheid hebben gewezen."

Het team van Rabobank staat in de kwestie pal achter Rasmussen.

Haase nadert Top 100

Robin Haase heeft een grote sprong gemaakt op de ATP-wereldranglijst. De 20-jarige Hagenaar is op de nieuwste ranglijst van de 130e naar de 105e plaats gestegen. De sprong dankt de Nederlander aan zijn goede optreden op de Dutch Open afgelopen week.

Haase stond in Amersfoort voor het eerst in zijn tenniscarrière in de halve finale van een ATP-toernooi. Daarin verloor hij met tweemaal 4-6 van de Oostenrijker Werner Eschauer.

Raemon Sluiter steeg negen plaatsen op de ATP-lijst. De Rotterdammer ging van een 150e naar een 141e plek.

Aantal dagbladabonnementen daalt

Icoon BinnenlandsSteeds minder mensen hebben een abonnement op een dagblad. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. Het aantal huishoudens met een krantenabonnement is gedaald van 62 procent in 1997 tot 51 procent in 2006.

Meer dan de helft van de stellen in Nederland kreeg vorig jaar een krant thuisbezorgd. Bij eenoudergezinnen was dat minder dan een derde. Bij alle typen huishoudens is een daling waar te nemen, maar de minst sterke is te zien bij paren zonder kinderen: van 70 procent in 1997 naar 63 procent in 2006.

Ouderen blijken vaker dan jongeren te kiezen voor een dagbladabonnement. Autochtone Nederlanders (56 procent) nemen ook eerder een abonnement dan Westerse allochtonen (44 procent) en niet-Westerse allochtonen (14 procent).

Bij twee van de drie personen met een universitaire of hogere beroepsopleiding is er een krant in het huishouden. Bij mensen met alleen lager onderwijs is dit 44 procent. Op het platteland hebben krantenbezorgers meer werk dan in de grote stad. In niet-stedelijke gebieden heeft 62 procent van de huishoudens een dagblad tegenover 39 procent in zeer sterk stedelijke gebieden.

[CCWS] Doornbos opgelucht

Na teleurstellend als elfde de finish te zijn gepasseerd in de Champ Car GP van Edmonton (Canada), is Robert Doornbos opgelucht dat dit lastige weekend voor hem en zijn team er op zit.

Hoewel Doornbos in de race goed op weg was een top zes positie veilig te stellen werd hij in de rondte getikt door achterblijver Alex Tagliani. De Minardi Team USA coureur spinde na de botsing waarbij zijn motor afsloeg. Met een ronde achterstand kon hij uiteindelijk zijn weg vervolgen. Zijn kansen op een goed resultaat waren inmiddels verkeken.

Doordat zijn rivaal Sebastien Bourdais de wedstrijd won, is Robert terug gezakt naar de tweede plaats in het kampioenschap met 174 punten, twintig punten achter de Franse drievoudig kampioen (194). Will Power volgt op de derde plaats met 169 punten.

“We worstelden eigenlijk al het hele weekend met de auto, op de warm-up vanmorgen na waar ik de snelste was. Ook de technische mankementen op zaterdag en zondag hielpen niet echt mee. Ik denk dat we gewoon wat te laat onze dingen op orde hadden dit weekend. Ik ben dan ook blij dat het weekend voorbij is en ik vooruit kan kijken naar de volgende race. De actie van Alex Tagliani was totaal onnodig, hij lag immers een ronde achter op ons. Hierdoor zag ik mijn kansen op een acceptabel resultaat helemaal vervliegen,” aldus de Nederlander.

Stepánek verrast Blake in finale Los Angeles

Radek Stepánek heeft het ATP-toernooi van Los Angeles gewonnen. De ongeplaatste Tsjech was in de finale met 7-6, 5-7 en 6-2 te sterk voor de als tweede geplaatste James Blake.

De 28-jarige Tsjech kampte sinds zijn overwinning vorig jaar van de 33e editie van het ABN Amro-tennistoernooi lange tijd met een nekblessure, waardoor hij zijn rechterarm niet meer kon gebruiken. "Het gevoel om te winnen is nu heel anders", aldus Stepánek na afloop van de finale in Los Angeles. "Ik weet wat ik heb moeten doormaken. Het was een zware periode in mijn carrière, en daarom betekent deze toernooioverwinning meer dan de eerste voor mij. Vooral emotioneel bekent dit veel meer."

Australië verliest eerste GP-race aan Bahrein

De Australische Grand Prix Corporatie AGPC heeft bekend gemaakt dat volgend seizoen de eerste race op de Formule 1-kalender in Bahrein is, in plaats van in Australië.

Sinds 1996 heeft Australië met Melbourne de eer om de eerste race van het seizoen te organiseren. Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil echter dat de GP in Australië voortaan in de avond wordt gereden, wat beter is voor de uitzendrechten in Europa. De AGPC is daartoe niet bereid.

Om de Europese televisiestations toch iets tegemoet te komen, begint het evenement op het circuit van Albert Park nu wel anderhalf uur later.

De internationale automobielfederatie FIA moet het voorstel nog wel goedkeuren.

Developers praten over The Agency

In een filmpje van zo'n negen minuten praten de ontwikkelaars van de MMO-game The Agency over het spel. Tussen ingame beelden door komen de lead designer, lead animator en executive producer aan het woord en hebben het over de gameplay mogelijkheden, het idee achter de game en de mogelijkheden binnen de twee facties. Let op, het filmpje is vrij groot, 328 MB. Mocht dat je niet afschrikken, dan kun je het filmpje hier downloaden.

Mechelse herder werpt 17 pups

OpmerkelijkIn België heeft een 4-jarige Mechelse herder vorige week maar liefst 17 pups geworpen. Volgens de eigenaren van de hond, een fokkersechtpaar uit Krombeke, is vooral het feit dat ze allen kerngezond zijn een unicum.

Na een normale dracht van 63 dagen kwam afgelopen woensdagavond de eerste pup ter wereld. Zo'n 13 uur later werd de laatste geboren. Samen wogen ze 4.500 gram, elk hondje woog tussen de 300 en 400 gram. Er zijn 11 reutjes en 6 teefjes.

De baasjes van de hond laten de pups in twee beurten drinken bij de moeder. Ze blijven vier weken aan de tepel, maar na twee weken krijgen ze bijvoeding in de vorm van poedermelk.

Volgens een Vlaamse dierenarts is een worp van 17 pups echt uitzonderlijk. Vooral omdat het de eerste bevalling was van dat teefje. ''Zelf heb ik het nog nooit geweten. Tien pups is een mooi gemiddelde. Wanneer er meer dan 15 geboren worden, zijn daar altijd een paar dode of minder gezonde pups bij.''

De pups zullen na de zomer voor 500 euro per stuk verkocht worden.



17 stuks

DVD: The Human Stain

The Human Stain is de in 2003 verschenen verfilming van de gelijknamige roman van Philip Roth, een bekende Amerikaanse auteur. De film is al eerder op dvd verschenen, maar dankzij de reeks Cinema DeLuxe kreeg de film een re-release. Cinema DeLuxe heeft als doel de echte kwaliteitfilms wat extra aandacht te geven en doet dit door ze opnieuw uit te geven in een herkenbare, bij elkaar passende stijl. The Human Stain is een vrij trage film met acteerwerk van een zwaar kaliber. Er spelen diverse grote namen mee in de film, waaronder Anthony Hopkins, Nicole Kidman, Ed Harris en Gary Sinise.

[MotoGP] Stoner wint weer

Casey Stoner heeft zijn leidende positie in de strijd om de wereldtitel in de MotoGP versterkt. De Australische motorcoureur won de Grote Prijs van de Verenigde Staten. Voor Stoner was het zijn zesde overwinning van dit seizoen.

Op het circuit van Laguna Seca degradeerde Stoner nagenoeg alle deelnemers tot figuranten. Daarmee onderstreepte hij nogmaals dat hij de koningsklasse van de motorsport dit seizoen domineert. Chris Vermeulen finishte op een achterstand van meer dan negen seconden als tweede, de Italiaan Marco Melandri eindigde als derde.

De Italiaan Valentino Rossi moest genoegen nemen met de vierde plaats en wereldkampioen Nicky Hayden viel met zijn Honda uit. De Amerikaan was bij de start al in aanraking met een collega gekomen.

Dankzij zijn overwinning heeft Stoner een voorsprong van 44 punten op Valentino Rossi, de Italiaanse nummer twee in de stand om de wereldtitel.

Aboutaleb in Marokko onderscheiden

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken heeft tijdens zijn vakantie in Marokko een koninklijke onderscheiding gekregen. Tot grote verrassing van de PvdA-politicus werd hij in de badplaats al-Hoceima bezocht door koning Mohammed VI.

De Marokkaanse vorst gaf Aboutaleb een onderscheiding voor diens 'bijdrage aan de positieve beeldvorming van Marokkanen' in ons land. Aboutaleb, de eerste bewindspersoon in Nederland van Marokkaanse komaf, was volgens zijn woordvoerder zeer vereerd over de blijk van waardering van de koning.

Derijck misschien naar België

Standard Luik heeft zich bij Feyenoord gemeld voor een eventuele overname van Timothy Derijck. Standaard ziet in Derijck een potentiële vervanger voor Oguchi Onyewu.
Onyewu zal waarschijnlijk vetrekken uit Luik en dan wil men Derijck graag als opvolger van hem binnenhalen. De 20-jarige Derijck heeft voor dit jaar geen rugnummer toegewezen gekregen van Feyenoord dus het is duidelijk dat hij weg mag.

Evenaring nationaliteiten-record

Na veertien etappes heeft deze Tour een uit 1993 stammend record geëvenaard. Twaalf nationaliteiten kunnen namelijk aan de etappe-zeges worden gekoppeld. Alleen de Belgen (Steegmans en tweemaal Boonen) hebben tot nu toe drie etappes gewonnen.

De lijst van deze Tour

1. België (Boonen 2x,Steegmans)
2. Zwitserland (Cancellara)
3. Duitsland (Gerdemann)
4. Italië (Pozzato)
5. Frankrijk (Vasseur)
6. Noorwegen (Hushovd)
7. Colombia (Soler)
8. Australië (McEwen)
9. Zuid-Afrika (Hunter)
10. Kazachstan (Vinokoerov)
11. Denemarken (Rasmussen)
12. Spanje (Contador)

Wurz tevreden met vierde plaats

Alexander Wurz was na afloop van de tumultueuze Grand Prix van Europa niet al te rouwig om het missen van het podium. De Oostenrijker eindigde als vierde en daarmee was hij dik tevreden.

"Ik ben erg blij met de vierde plaats en met de punten die ik gescoord heb", aldus Wurz na afloop. "Ik moest echt al mijn brain power gebruiken en op de juiste momenten gas geven."

De Oostenrijker zei dat het cruciaal was om in de chaotische race geconcentreerd te blijven. "Het moeilijkste was om mijn hoofd erbij te houden, want in zo’n situatie is het makkelijk om je mee te laten slepen. Ik moest me concentreren en de auto naar huis brengen.” En dat deed Wurz ook. "De auto was goed vandaag. In de laatste paar ronden kon ik flink druk uit oefenen op Mark Webber omdat ik zag dat hij aan het glijden was. Ik hoopte dat hij een fout zou maken".

Webber maakte inderdaad een klein foutje in de laatste bocht, maar het lukte Wurz niet om de Australiër voorbij te gaan. "Ik kon niet echt aanvallen en mijn voornaamste doel was om punten te scoren. Je zou misschien kunnen denken dat het frustrerend is om 0,2 seconden van het podium te eindigen, maar ik ben blij met plaats vier.”

DVD: Wolf Creek

Er zijn maar weinig genres waar het publiek niet maalt om een originele omlijsting. Zo'n beetje alle slashers draaien om een groepje tieners dat óf onderweg is naar een vakantiebestemming óf ergens op een afgelegen lokatie vakantie viert. Zo ook in het Australische Wolf Creek, waarin een tweetal Britse meisjes en een Australische jongen een roadtrip maken door de outback. Volgens de hoes is deze horrorfilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dus dat biedt de mogelijkheid voor extra diepte in het script. De film heeft echter nooit in de Nederlandse bioscoop gedraaid en is pas sinds kort op dvd verkrijgbaar.

"Van Basten adviseerde me om bij Ajax te blijven

Ryan Babel heeft gezegd dat hij een advies van bondscoach Marco van Basten, om in Nederland te blijven, naast zich neer heeft gelegd. Anderhalve week geleden verruilde de 20-jarige aanvaller Ajax voor Liverpool.

"Van Basten sprak het onder-21 team toe voorafgaand aan het EK. Hij raadde ons aan in Nederland te blijven. Dan zouden we de beste kans maken om mee te gaan naar EURO 2008", aldus Babel in The Sunday Mirror. "Maar om eerlijk te zijn was ik zijn woorden vergeten toen Liverpool me wilde contracteren. Ik vertrouw op mijn kwaliteiten en reken erop dat ik genoeg wedstrijden zal spelen om Van Basten te overtuigen me mee te nemen naar het EK."

Evans: "Het is nog niet voorbij"

Cadel Evans verloor gisteren in de etappe naar Plateau de Beille twee minuten op gele-truidrager Michael Rasmussen. Toch acht Evans zich nog steeds niet kansloos voor de eindoverwinning.

"Vandaag heb ik de veldslag verloren, maar de oorlog gaat verder. Ik had me ten doel gesteld geen tijd te verliezen op Rasmussen en Contador. Helaas is dat mislukt. Maar er komen nog twee bergritten en een vlakke tijdrit," aldus Evans.

Face in the mirror



Shitonya

Ik weet niet meer wie ze is, maar toch kom ik nog dagelijks bij haar op bezoek. Als alle mensen verdwenen zijn, blijf ik nog steeds bij haar. Ik weet niet eens wat er met haar gebeurd is en toch blijf ik hier bij haar zitten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Daarna ga ik slapen en droom ik haar dromen, haar herinneringen en nachtmerries. Als ik met tranen in mijn ogen wakker word zie ik weer haar bleke gezicht boven de lakens uitsteken. Ogen nog steeds gesloten, alsof ze niet meer wil kijken.

Sutil: "Het was ongelooflijk"

Adrian Sutil was gisteren één van de eerste slachtoffers van de zware regenbui boven de Nürburgring. De Duitser eindigde in de grindbak bij de eerste bocht, waar hij ook nog enkele collega's tegenkwam, waaronder Lewis Hamilton.

"Ik had mijn auto niet meer onder controle. Ik was een passagier in mijn eigen wagen! In de eerste bocht schoten zoveel auto's van de baan af, dat was echt ongelooflijk. Ik kwam nog vrij hard in de bandenstapels, maar ik mankeer niets. Ik ben alleen enorm teleurgesteld. Hopelijk heb ik meer geluk in mijn volgende race," aldus de Duitser.

CD: John Lennon - Lennon Legend

"Zonder deze man, geen hedendaagse popmuziek"

"Overrated hippy scum. Dan was er wel andere stinkhippie geweest die die titel had opgeeist. Lennon en zijn vrolijke keverclub waren niets anders dan marionetten die makkelijk in het gehoor liggende liedjes produceerden bedoeld voor massaconsumptie."

"Ze hebben de industrie erom heen ook groot gemaakt en dat veertienjarige meisjes flauwvallen, dat is een uitwas van het popsterrendom. Het was in feite een revolutie die de wereld veranderd heeft. Veel verworven vrijheden zijn te danken aan de popcultuur van de jaren zestig"

"Wat een zeverzwever zeg.
En nog communist ook .........."

Amsterdammers geen eerlijke vinders

Icoon ShockingAmsterdammers brengen gevonden spullen liever niet terug naar de rechtmatige eigenaar. Dat blijkt uit een steekproef van tijdschrift Reader's Digest. Er werden 32 mobiele telefoons op drukke plekken in Amsterdam achtergelaten. Slechts veertien kwamen er terug.

Onze hoofdstad eindigde op de 29e plek in de eerlijkheidstest. Alleen in het Maleisische Kuala Lumpur en Hongkong werden nog minder mobieltjes teruggebracht: dertien. In totaal werden 32 hoofdsteden onderzocht.

De meest eerlijke hoofdstedelingen wonen in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië en tevens kleinste stad uit het onderzoek. Daar brachten 29 van de 30 vinders de gsm terug. Maar ook in de Canadese miljoenenstad Toronto werden 28 gsm's geretourneerd.

Veel bezoekers op Tilburgse kermis

Icoon BinnenlandsDe Tilburgse kermis heeft een van de drukste openingsweekeindes ooit gehad. Er kwamen bijna 300.000 bezoekers naar de Brabantse stad voor de grootste kermis van de Benelux. Op vrijdagavond kwamen 55.000 mensen een kijkje nemen. Op zaterdag ruim 120.000. Zondag spande de kroon met ruim 125.000 bezoekers.

Er waren vrijwel geen incidenten. De politie hoefde zaterdag pas na middernacht in actie te komen voor wat kleinere vergrijpen. In totaal werden vijf arrestaties verricht in de mensenmenigte.

De horeca en kermisexploitanten denken dat het ideale weer een grote invloed had op de grote belangstelling. En dan moet één van de topdagen nog komen. Vandaag is het namelijk Roze Maandag. Er worden ruim 300.000 bezoekers verwacht op het grootste gay-evenement van Nederland.



Uitzicht over Tilburg vanuit het reuzenrad tijdens de kermis in 2005

Extreem weer plaagt Groot-Brittannië

Icoon EuropaGrote gebieden in het midden en zuiden van Groot-Brittannië zijn door hevige regenval het afgelopen weekeinde onder water gelopen. Meer dan 100 mensen moesten met legerhelikopters uit hun huis worden gered. Volgens de Britse luchtmacht was het de grootste reddingsoperatie in vredestijd.

In de omgeving van Gloucester zitten 150.000 mensen zonder drinkwater nadat een waterzuiveringsinstallatie was ondergelopen. De schade aan wegen en gebouwen loopt in de honderden miljoenen.

Premier Brown heeft extra geld en hulp toegezegd en brengt vandaag een bezoek aan de getroffen gebieden. De komende dagen blijft het regenen.

Ook in andere delen van Europa is het weer aan het huishouden. Het aantal doden dat wordt geweten aan de hittegolf die Oostenrijk, Hongarije en het Zuidoosten van Europa al circa een week teistert is zaterdag opgelopen tot achttien; elf in Roemenië, vijf in Oostenrijk en twee in Bulgarije.

Met dank aan Corne159 voor de submit.

'Oplevering eerste superjumbo Airbus op schema'

Icoon Vervoer De levering van de eerste Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig in de wereld, staat nog steeds gepland voor het einde van dit jaar. Dat zei EADS-topman Rüdiger Grube tegen de Duitse krant Welt am Sonntag. EADS is het Europese moederbedrijf van de vliegtuigfabrikant Airbus.

De bouw van de superjumbo, die plaats biedt aan 555 reizigers, heeft in de afgelopen jaren fors vertraging opgelopen. Dit kwam onder meer door ruzie in de top van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS en technische problemen zoals de bedrading van het toestel. Onlangs waarschuwde de nieuwe Airbus-baas Thomas Enders voor mogelijke nieuwe problemen bij het prestigeproject.

"We liggen op schema met het oplossen van de problemen die we met de A380 hadden," zei Grube zondag tegen de Duitse krant. "Nog dit jaar leveren we het eerste exemplaar aan Singapore Airlines." De luchtvaartmaatschappij is de eerste in de wereld die commercieel gaat vliegen met het toestel.

Airbus voert een fel gevecht met de Amerikaanse concurrent Boeing om de gunst van luchtvaartmaatschappijen. Het dubbeldekstoestel A380 moet gaan concurreren met de Boeing 747. Ook is Airbus bezig met de ontwikkeling van een ander toestel, de A350. Dit langeafstandstoestel is een slag kleiner dan de A380 en moet gaan concurreren met de nieuwe Dreamliner van Boeing.

Bomen Schinveld alweer uit grond gerukt

Icoon BinnenlandsDe twee bomen die actievoerders van het GroenFront! zaterdagmiddag hebben geplant in het ex-bos bij Schinveld, zijn alweer uit de grond gerukt. Dit meldt Peter Polder van de milieuactiegroep. De bomen waren geplant als symbolische daad op de plek waar vorig jaar zes hectare bos werd gekapt om een veilige aanvliegroute te maken voor AWACS-vliegtuigen van en naar de NAVO-basis Geilenkirchen in Duitsland.

Gefrustreerde medewerkers van de vliegbasis zijn volgens GroenFront! verantwoordelijk voor de ontworteling van Jos en Sybilla, zoals de twee boompjes zijn genoemd. Vorig jaar had waarnemend burgermeester Jos Zuidgeest met een noodverordening de weg vrijgemaakt voor de bomenkap, waarna minister van VROM Sybilla Dekker de kap definitief goedkeurde. De Raad van State oordeelde woensdag dat de bomen niet gekapt hadden mogen worden.

Proef met OV-chipkaart blijkt fiasco

Icoon VervoerProeven met de nieuwe OV-chipkaart zijn een groot drama geworden. In de regio Rotterdam werd de kaart drie weken lang getest. Dat leverde honderden klachten op.

Kinderwagens bleven steken en kinderen kregen een klap van de poortjes omdat die te vroeg dicht gingen. Uitchecken mislukte vaak, waardoor reizigers het maximumtarief van vier euro moesten betalen. Afleesapparatuur gaf soms het verkeerde station aan. Er ontstonden opstoppingen voor de poortjes en er waren te weinig oplaadpunten.

De bedoeling is dat heel Nederland over anderhalf jaar over is gestapt op de OV-chipkaart. De strippenkaarten en treinkaartjes zijn dan verleden tijd. Deskundigen denken nu dat het zeker nog tot 2010 gaat duren voordat de invoering een feit is.

"Het grote gevaar is dat we straks een systeem hebben dat landelijk niet werkt", zegt een goed ingevoerde bron die werkzaam is bij een van de OV-bedrijven. "De test met de Rotterdamse vervoerder RET, Connexxion en de NS op de HoekseLijn had als voorbeeld voor de landelijke invoering moeten dienen. Maar de NS gaat straks andere centrale software, andere automaten, andere incheckpaaltjes en andere elektronische controle-apparaten gebruiken."

Ophef over Israëlisch schoolboek

Icoon Israël/PalestinaIn Israël is ophef ontstaan over een nieuw schoolboek voor Arabische kinderen. Voor het eerst wordt in een lesboek de Palestijnse kijk op de stichting van de staat Israël weergegeven.

De Israëlische regering ging zondag akkoord met het lesmateriaal waarin wordt gerept over de Nakba (Arabisch voor catastrofe) van 1948, toen met de stichting van de joodse staat honderdduizenden Arabieren uit Palestina werden verdreven. Dat woord was voorheen taboe.

De rechtse Likud-partij van Benjamin Netanyahu sprak zondag schande over het schoolboek en heeft het ontslag van minister van Onderwijs Yuli Tamir geëist, meldde de BBC. "Gaan we de Arabische propaganda eigenhandig in onze scholen introduceren?", zei de voormalige premier.

Tamir zei eerder op de dag dat zowel de Israëlische als de Palestijnse kijk op de historische gebeurtenissen gepresenteerd moeten worden. "Velen in Israël hebben altijd de ogen gesloten voor deze kwestie," aldus de bewindspersoon.

PvdA wil drankmisbruik onder jongeren aanpakken

Icoon OpmerkelijkVerkopers van alcohol en ouders die hun kinderen laten drinken moeten steviger worden aangepakt. Dat vindt de PvdA. De partij is met een plan gekomen om het alcoholmisbruik door jongeren onder de 16 terug te dringen.

Ouders moeten volgens de PvdA door de Jeugdzorg worden aangepakt. En winkeliers die zich niet aan de regels houden, moeten hun vergunning kwijtraken.

Verder wil de PvdA dat gemeenten meer mogelijkheden krijgen om iets te doen tegen 'zuipketen', plekken waar jongeren samenkomen om veel te drinken. "Gemeenten als Renesse en Texel die te maken hadden met alcoholmisbruik willen van het zuipimago afkomen en hebben daarom ondubbelzinnig maatregelen genomen", zegt directeur Van Dalen van de Stichting Alcohol Preventie (STAP). Zo controleren ze de leeftijden bij inschrijving op de camping, hebben de gemeenten een lik-op-stukbeleid en mogen er op campings geen bierkratten meer worden opgestapeld.

30 doden door overstromingen Indonesië

Icoon Ramp Plotselinge overstromingen en aardverschuivingen in het midden van Indonesië hebben ten minste 30 mensen gedood. Volgens Associated Press lijkt het erop dat het dodental nog gaat stijgen.

Het aantal doden zal nog stijgen, omdat reddingswerkers nog niet tot in de afgelegen delen van het rampgebied zijn gekomen. "De oorzaak van de landverschuivingen zijn de tropische regenbuien van de afgelopen dagen. Hierdoor zijn talloze dorpen op het eiland Sulawesi ondergelopen," zegt Rustam Pakaya, hoofd van het crisis centrum van het ministerie van volksgezondheid. "Reddingswerkers hebben minstens 30 lichamen gevonden."

Volgens Associated Press zijn er hulpgoederen zoals rijst, noedels, dekens en medicijnen onderweg. Duizenden mensen hebben noodgedwongen hun huizen moeten verlaten.

Beschonken vrouw rijdt vriend dood

Icoon OpmerkelijkDe 26-jarige Louis Wiederer is overreden door een vriendin toen hij haar probeerde te overtuigen om niet te gaan rijden omdat ze gedronken had.

Louis hield zich vast aan de bestuurders kant van de auto, zijn vriendin reed weg en Louis verloor zijn houvast waardoor hij onder de auto kwam. Ze hadden eerder op de avond ruzie gehad op een buurtfeestje in een wijk van New York. Louis zou haar meerdere malen gewaarschuwd hebben dat ze in deze toestand niet zou mogen rijden.

Jesenia Vega, 27 jaar oud, werd gearresteerd voor het rijden onder invloed, ze zegt onschuldig te zijn. Een nicht van haar zei dat Jesenia een "hele aardige en lieve vrouw van een goeie familie is en dat ze haar nog nooit heeft zien drinken".

CD: Armin van Buuren - A State of Trance 2007

Nadat Armin van Buuren in maart van dit jaar al de International Dance Music Award (IDMA) won, en hij in mei zijn radioprogramma 'A State of Trance' voor de driehonderdste keer de ether inslingerde, verscheen ook de gelijknamige compilatie editie 2007 van zijn hand. Met de editie van 2006 von Van Buuren al de prestigieuze Best Compilation Award op de IDMA's in Miami op de Winter Music Conference 2007. Verdient dit album eenzelfde prijs?


Belgische prins te dik voor uniform

In België is ophef ontstaan over het feit dat de Belgische prins Laurent zaterdag tijdens het defilé op de nationale feestdag niet in marine-uniform is verschenen. Hiermee heeft de prins het protocol geschonden.

Het Belgisch koninklijk huis deelde mee dat de prins uit zijn jasje was gegroeid. Een nieuw uniform kon niet meer tijdig worden geleverd.

Prins Laurent is de enfant terrible van het Belgische koningshuis. Zo liet hij de verbouwing van zijn villa betalen door de marine. Hierna moest de vader van Laurent, koning Albert, het bedrag van 185.000 euro weer terugbetalen.

Hier bleef het helaas niet bij. De prins had het afgelopen jaar veel te hard gereden, wat hem de bijnaam 'Prins Plankgas' opleverde. Ook had hij een affaire met een pornoster en verkocht hij foto's van zijn kersverse tweeling aan de roddelbladen.

Details over Infamous komen bovenborrelen

Sucker Punch maakte ooit faam met hun Sly Raccoon games, maar onlangs hebben ze een exclusive-deal gesloten met Sony wat uitmondde in de game Infamous. Producer Brian Fleming wist ons de volgende feitjes over de game te vertellen:

Men begon anderhalf jaar geleden na hun welverdiende vakantie na Sly 3 aan Infamous te werken.

Inspiratie voor de game werd uit de film Batman Begins en de serie Heroes gehaald. Maar er werd voornamelijk inspiratie gehaald uit de wens om een game te maken waarin je mee gaat leven met het personage en de omgeving waarin dat personage zich begeeft.

De game zal een verhaallijn bevatten, maar de personages in de game zullen je behandelen naar hoe je je missies uitvoert. De keuze is vrij; ben je een super-schurk of een held?

Je zal beschikking krijgen over enkele superkrachten, zoals electriciteit naar je tegenstanders geleiden en onweer sturen. Je zult de beschikking krijgen over verschillende krachten en jij als speler zult moeten bepalen welke je wilt gebruiken.

Infamous is op vrijwel alle vlakken een verandering voor Sucker Punch. Niet alleen is het platform anders, ook heeft men voor realistischere graphics gekozen in plaats van de cell-shaded Sly Raccoon games. Ook is de stap van een stricte level-structuur naar een open wereld een vrij grote.
Deze keuze is echter bewust gemaakt om de studio verandering van spijs te bieden en in plaats van steeds meer van hetzelfde te maken eens iets anders te doen. Als Infamous een succes wordt, heeft men bewezen dat Sucker Punch een goede studio is.

Natuurlijk is men ook erg opgewonden over het werken met de Cell-processor. Voorlopig hebben ze de SPU-code nog niet geoptimaliseerd en staan de programmeurs er al versteld van wat de processor aan kan.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.