Webber op vijf met strakke ronde

Na een teleurstellend einde van de Grand Prix van Brazilië slaat Mark Webber terug. Hij hielp zijn Jaguar R4 foutloos door het circuit van San Marino heen en start morgen vanaf de vijde plaats op de grid.

Webber straalt. "Ik ben heel erg blij. De coureurs die voor mij naar buiten gingen zetten hoge 23'ers neer en ik wist dat ik een lage 22'er moest rijden om een goede startpositie te bemachtigen."

Ondaks Webbers sterke prestatie, zegt hij het rustig aan gedaan te hebben. "Het was geen banzai-ronde, maar een heel voorzichtige. De wagen en de banden waren heel goed. Ons doel was om in de top zes te eindigen en dat is gelukt. Morgen gaan we voor de punten, want die hebben we nog niet, ook al hebben we veel potentieel laten zien."

Mark Gillan, die de zeer interessante functie van Head of Vehicle Performance binnen Jaguar vervult, is vol lof. "Ik denk dat we nu wel duidelijk gemaakt hebben dat onze auto competitief is. Het enige dat we nu nodig hebben is betrouwbaarheid, een goede strategie en goede prestaties van onze coureurs. Mark reed weer een stormachtige kwalificatieronde en we weten zeker dat hij morgen net zo sterk is."

Webbers teamgenoot, Antonio Pizzonia, blijft enigszins achter in de feestvreugde en vangt de Grand Prix van San Marino morgen aan vanaf een vijftiende positie.