Amstel Cup: geen 'Heerenveense derby'

SC Heerenveen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Amstel club. De beloften van de club moesten het echter afleggen tegen AZ.

Heerenveen kwam bij SDC Putten geen moment in gevaar. Pas kort voor rust kwamen de Friezen 0-1 voor door een goal van Mika Väyrynen. De keeper van Putten Kahlid Ben Lahsen had echter z'n avond, hij verijdelde vele doelkansen. In de tweede helft kwam Stefan Selakovic echter op stoom. Met een zuivere hattrick bracht hij de eindstand van 0-4 op het scorebord.

Jong-Heerenveen mocht thuis tegen AZ aantreden. Tim de Cler zette AZ na 22 minuten op voorsprong. Heerenveen kon wel gevaar stichten, maar kwam niet tot scoren. Tien minuten in de tweede helft maakte AZ 0-2 via Barry van Galen. Jong Heerenveen schoot middels Kolk even later op de lat. De treffer viel vervolgens aan de andere kant. Fledderus werd voor hands bestrafd nadat hij zijn gezicht wilde beschermen. Barry van Galen wist wel raad met de penalty (0-3). Maceo Rigters redde vervolgens van dichtbij nog wel de eer voor de gasten.

Als gevolg van beide uitslagen zal Heerenveen nu in de tweede ronde thuis spelen tegen AZ. Het toeval wil dat Heerenveen op 20 september al in Alkmaar voor de competitie speelt. Enkele dagen later zal het bekertreffen in Heerenveen zijn.