Uitslag Heerenveen-Maccabi Petach Tikva

SC Heerenveen mocht vanavond in het eigen Abe Lenstra-stadion in een enkel duel met Maccabi Petach Tikva om een plek in de volgende ronde strijden. Heerenveen won dik en verdiend met 5-0.

Heerenveen kon ditmaal rekenen op gouden voorzetten van Ugur Yildirim. Hij was liefst bij allevijf de treffers betrokken. Al na een kwartier kwamen de Friezen dankzij zo'n voorzet op 1-0. Arnold Bruggink maakte de goal. Enkele minuten later kopte Mika Väyrynen de tweede binnen. Heerenveen bleef gevaarlijk, maar scoorde niet.

Na de rust ging de thuisclub door met aanvallen. In de 55 minuut schoot Petter Hansson de 3-0 in. Vanaf dat moment was de vraag hoe hoog de teller op zou lopen. Enige Israeli's liepen tegen gele kaarten op na zware overtredingen. Victor Sikora en invaller Stefan Selakovic bepaalden de eindstand op 5-0. Heerenveen gaat door in de UEFA Cup.

sc Heerenveen - Maccabi Petach Tikva (5-0)
15' Bruggink 1-0
19' Väyrinen 2-0
55' Hansson 3-0
71' Sikora 4-0
80' Selakovic 5-0

sc Heerenveen: Vandenbussche, Haarala, Hansson, Seip, Rzasa, Radomski, Väyrynen, Yildirim, Sikora (Selakovic/79), Bruggink (Rose/74), Huntelaar (Samaras/65)

Maccabi Petach Tikva: Cohen, Magomedov, Amer, Mashiach, Dubrovin (Daye/50), Ganon, Alberman, Golan, Sarsour, Banay, Tzemah