Uitslagen Engeland Speelronde 36

Arsenal heeft belangrijke punten gemorst om volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League uit te komen. De ploeg van Arséne Wenger speelde in een rechstreeks duel gelijk tegen Tottenham Hotspur (1-1).

Het duurde tot in de tweede helft voordat de eerste goal van de wedstrijd viel. Op aangeven van Edgar Davids, die in de 85ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, wist Robbie Keane The Spurs op voorsprong te zetten. Thierry Henry zorgde er echter voor dat Tottenham niet met de punten aan de haal ging. In de laatste tien minuten wist hij te scoren, waardoor het 1-1 werd. Door deze remise blijft het gat tussen beiden clubs vier punten in het voordeel van de mannen van Martin Jol.

De strijd om de zesde plaats, die recht geeft op het spelen van UEFA Cup-voetbal, is nog altijd in vole gang. Newcastle United wist te winnen van West Bromwich Albion. Door doelpunten van Shola Ameobi (2x) en Nolberto Solano stond na negentig minuten spelen een 3-0-eindstand op het scorebord. Het was alweer de vijfde overwinning op rij voor The Magpies. De club bezet nu de zevende plaat, maar ze hebben evenveel punten als de huidige nummer zes, Blackburn Rover. Overigens heeft Newcastle United wel een wedstrijd meer gespeeld. Door het verlies van afgelopen weekend is de kans groot dat The Baggies zullen degraderen.

Bolton Wanderers doet ook nog altijd mee in de strijd om Europees voetbal. De club zette in eigen huis Charlton Athletic met 4-1 aan de kant. De goals kwamen op naam van Ricardo Vaz Te, Jared Borgetti. Kevin Davies wist het net tweemaal succesvol te vinden. Darren Bent deed wat terug voor de bezoekers. Dankzij deze overwinning staan The Wanderers op een achtste plaats. De ploeg heeft maar twee punten minder dan Blackburn Rovers en Newcastle United.

In de onderste regionen van het Premiership behaalde Birmingham City een kostbaar punt in de wedstrijd tegen Everton. Beiden ploegen wisten in dit duel niet te scoren. De ploeg uit Birmingham staat nog altijd op de achttiende plaats met 33 punten.

Portsmouth heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De club won de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Sunderland met 2-1. Vooral de tweede helft was leuk om te zien. Na 70 minuten spelen kwamen The Black Cats op voorsprong door een doelpunt van Tommy Miller. Drie minuten later was het alweer gelijk. Svetoslav Todorov bracht Pompey weer terug in de wedstrijd. Twee minuten voor tijd kreeg Portsmouth nog een penalty. Deze werd benut door Richard Hughes.