Nadal verslaat Federer in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft zijn titel in Monte Carlo geprolongeerd. De 19-jarige Spanjaard won in de finale van Roger Federer: 6-2, 6-7 (2), 6-3, 7-6 (5).

Nadal kende een droomstart door Federer meteen tweemaal te breaken. De Zwitser won zijn eerste game pas op 4-0, ondanks een breakpoint voor Nadal. In zijn volgende servicegame werkte de Fed-Express een setpoint weg, maar Nadal sloeg een game later toe. Het tweede bedrijf was een stuk spannender: Federer kon mee met het niveau van de gravelkoning.

Bij 3-3 wist Nadal echter door te drukken en op 5-4 mocht de winnaar van Roland Garros serveren voor setwinst. In extremis sprak Federer zijn kwaliteiten aan om terug te breaken. Daarbij werkte hij zelfs een setpoint weg. Tijdens de tiebreak was de nummer één van de wereld oppermachtig: 7-2.

In de derde set ging Federer verder op zijn momentum. Nadal kreeg bovendien last van een vingerblessure en leek voor een moeilijke missie te staan. De Spanjaard knokte zich echter terug van een break achterstand en vanaf 3-3 pakte hij drie games achtereen. Het vierde bedrijf mondde uit in een tiebreak, na een remonte van Federer. In die tiebreak moest Nadal een achterstand goedmaken, hetgeen hem lukte. Een splijtende forehand besliste het duel.

Nadal was eerder dit jaar ook al te sterk voor Federer (in Dubai) en leidt in onderlinge confrontaties nu met 3-1.