Hiddink: "Chelsea geen optie"

Guus Hiddink is niet in de running voor de positie van trainer bij Chelsea. Na het vertrek van José Mourinho kwamen er diverse mogelijke opvolgers voor in de geruchtenmolen, waaronder de Nederlander.

Na het opstappen van Mourinho stelde Chelsea de Israëliër Avram Grant aan als hoofdcoach. Toch lijkt het waarschijnlijk dat een andere oefenmeester het op den duur gaat overnemen. Hiddink, op dit moment bondscoach van Rusland, werd ook genoemd in de Engelse pers.

De trainer uit Varsseveld heeft onlangs gezegd dat hij wel gesprekken heeft gehad met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, maar dat een positie als trainer in Londen op dit moment ondenkbaar is. "Roman en ik hebben een gesprek gehad voor de wedstrijd Engeland - Rusland", aldus Hiddink. "Ik kan goed opschieten met Roman, maar de Chelsea-situatie is niet iets waar ik me mee bezig houd. Ik concentreer me volledig op het Russische nationale elftal. We moeten ons kwalificeren voor het EK, en ik weet dat Roman dat ook belangrijk vindt op dit punt."